Şimdi Ara

Huawei g301 root etme ve kvk prg kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
7
Favori
9.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar program şu sayfadahttp://forum.donanimhaber.com/m_80857990/mpage_2/tm.htm verilmiş ama kıyıda kalmış ve yeterli açıklama yapılmamış.

Öncelikle burdan programı indirip bilgisayarınızı kurun
    http://www.mgyun.com/vroot indirmek için RooT yazısının altındaki download simgesine aşağı doğru olan oka basın
    indikten sonra prog. kurun.

Daha sonra telefonunuzun ayarlar>uygulamalar>geliştirici kısmından usb hata ayıklama modunu açın
    Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza ara kablo ile bağlayın. indirdiğiniz çin programını açın telefonun ismi orda görünecektir. göründükten sonra sol alttaki yeşil butona basın program işlem yapacak telefon kapanıp açılacaktir artık telefon rootlu olacaktır.

Şimdi gereksiz kvk programlarını kaldırmaya gelelim

telefon açıldıktan sonra telefonun menüye girin orda çin programı kısayolu olusmus olacak onu açın gelen ekranda üstten 3. yazıyı seçn karşınıza siste programları çıkacaktır. burda kaldırmak istediğniz programın yanındaki çarpıya basın. karşınıza bir soru kutucuğu gelecek evet hayır diye soruyor siz SAG taraftakine basarak evet deyin. artık kurtuldunuz geçmiş olsun.

NOT: işlemlerin sorumluluğu kullanıcıya aittir. Sorumluluk kabul edilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkaya71 -- 17 Eylül 2013; 12:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkaya71

Arkadaşlar program şu sayfadahttp://forum.donanimhaber.com/m_80857990/mpage_2/tm.htm verilmiş ama kıyıda kalmış ve yeterli açıklama yapılmamış.

http://www.mgyun.com/vroot indirmek için RooT yazısının altındaki download simgesine aşağı doğru olan oka basın

Daha sonra telefonunuzun ayarlar>uygulamalar>geliştirici kısmından usb hata ayıklama modunu açın
    Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza ara kablo ile bağlayın. indirdiğiniz çin programını açın telefonun ismi orda görünecektir. göründükten sonra sol alttaki yeşil butona basın telefon root olacaktır.

telefon açıldıktan sonra menüye girin orda çin programını açın gelen ekranda üstten 3. yazıyı seçn karşınıza siste programları çıkacaktır. burda kaldırmak istediğniz programın yanındaki çarpıya basın. karşınıza bir soru kutucuğu gelecek evet hayır diye soruyor siz sol taraftakine basarak evet deyin. artık kurtuldunuz geçmiş olsun.

telefon açıldıktan sonra menüye girin orda çin programını açın gelen ekranda üstten 3. yazıyı seçn karşınıza siste programları çıkacaktır. burda kaldırmak istediğniz programın yanındaki çarpıya basın. karşınıza bir soru kutucuğu gelecek evet hayır diye soruyor siz sol taraftakine basarak evet deyin. artık kurtuldunuz geçmiş olsun.

Bunu deneyen oldu mu?
    Bu bölümümde aklıma bir iki şey takıldı. Birincisi "telefon açıldıktan sonra menüye girin demişsin. Pc'ye yüklediğimiz programda ki menüyemi gireceğiz yoksa telefondan mı menüye gireceğiz? bir de çin programı telefona aplication atıyor mu? son bölümü biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim.

• kartal_07 K kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta aldım ben de g301 aradım aradım burayı buldum root yapayım diye. Dediğini harfi harfine yapmama rağmen programı kaldırmak istediğim de yapmıyor ( Emin olmak için 2 tuşu da denedim - Evet - Hayır - ) Ama işe yaramıyor.

Ama biraz daha araştırdıktan sonra telefonum için 4.2.2 android sürümünü buldum. Ama tam anlatılmamıştı. Bir kaç yere daha baktım orada da güncelleme değil de başka şeyler anlatılmıştı. İkisini birleştirdim. Gece 2 de başladım 3 de bitti.

Sonra halletim şu an telefonum 4.2.2 Mükemmel oldu gereksiz programlar kalktı ilk günki hızı şu ankinin yarısı kadar değil. Uçuyor şu an telefon.

Konu açıcam bugün veya yarın resimli - anlatımlı. İsteyen varsa o zamana kadar pm yolu ile yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kartal_07

quote:

Arkadaşlar program şu sayfadahttp://forum.donanimhaber.com/m_80857990/mpage_2/tm.htm verilmiş ama kıyıda kalmış ve yeterli açıklama yapılmamış.

Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza ara kablo ile bağlayın. indirdiğiniz çin programını açın telefonun ismi orda görünecektir. göründükten sonra sol alttaki yeşil butona basın telefon root olacaktır.

Bunu deneyen oldu mu?
    Bu bölümümde aklıma bir iki şey takıldı. Birincisi "telefon açıldıktan sonra menüye girin demişsin. Pc'ye yüklediğimiz programda ki menüyemi gireceğiz yoksa telefondan mı menüye gireceğiz? bir de çin programı telefona aplication atıyor mu? son bölümü biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim.

telefondaki menüye girerek çin programının attığı uygulamadan yapacaksın. tüm anlattıklarımi önce ben denedim ve su anda telefonda hic gereksiz uygulama yok hepsini kaldirdim bu anlattığım şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vaşak

Geçen hafta aldım ben de g301 aradım aradım burayı buldum root yapayım diye. Dediğini harfi harfine yapmama rağmen programı kaldırmak istediğim de yapmıyor ( Emin olmak için 2 tuşu da denedim - Evet - Hayır - ) Ama işe yaramıyor.

Ama biraz daha araştırdıktan sonra telefonum için 4.2.2 android sürümünü buldum. Ama tam anlatılmamıştı. Bir kaç yere daha baktım orada da güncelleme değil de başka şeyler anlatılmıştı. İkisini birleştirdim. Gece 2 de başladım 3 de bitti.

Sonra halletim şu an telefonum 4.2.2 Mükemmel oldu gereksiz programlar kalktı ilk günki hızı şu ankinin yarısı kadar değil. Uçuyor şu an telefon.

Konu açıcam bugün veya yarın resimli - anlatımlı. İsteyen varsa o zamana kadar pm yolu ile yardımcı olabilirim.

On numara olmuştur eminim. Resimli anlatımını sabırsızlıkla bekliyoruz.

• Dediğiniz çince program telefona attı çarpı işaretinden kvk programlarını kaldırmak için bastığımda herhangi bi değişiklik olmadı, 1-2 program kaldırabildim ama lanet olası kvk programları kalkmıyor
  • ÇİN sitesinden root yaptım kvk programlarını dondurdum root explorer ile böylelikle sorun çözülmüş oldu. menüden de kalktılar ama hala telefonda duruyorlar önemli değil ram yemeyecekler artık buna şükür. root yapmak bu kadar mı kolay olur hayret :)
    Feeling is everything!..
  • rom yüklemek için telefona root yapmak gerekir mi ?

I. Bayezid
    Yıldırım, Sultân-î İklim-i Rûm

"Kendini tehlikeye atmaktan korkanın başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yoktur."
  • evet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanli1299

Hocam root yapmadan sadece kvk programlarını kaldırmak mümkün mü?

malesef mümkün değil

Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza ara kablo ile bağlayın. indirdiğiniz çin programını açın telefonun ismi orda görünecektir. göründükten sonra sol alttaki yeşil butona basın program işlem yapacak telefon kapanıp açılacaktir artık telefon rootlu olacaktır.

telefon açıldıktan sonra telefonun menüye girin orda çin programı kısayolu olusmus olacak onu açın gelen ekranda üstten 3. yazıyı seçn karşınıza siste programları çıkacaktır. burda kaldırmak istediğniz programın yanındaki çarpıya basın. karşınıza bir soru kutucuğu gelecek evet hayır diye soruyor siz SAG taraftakine basarak evet deyin. artık kurtuldunuz geçmiş olsun.

Hocam dediklerini yaptım, telefon root oldu ama yüklü programları kaldırma işini bi türlü yapmıyor. dediğin gibi vroot uygulamasını açıyorum telefondan 3. kısmı açıyorum uygulamaları listeliyor. seçiyorum sağdakini tıklıyorum ama bişi kaldırdığı yok. Ayrıca bu root yapmak için yüklediğimiz vroot programını kaldırmanın bir yolu varmı varsa nasıl olucak, çünkü root yapmaktan başka bir işe yaramadı.

• arkadaşlar bu çin programını indirip derdine çare bulamayanlar bende sizinle aynı durumdaydım sonra alttaki yöntemi görüp onla devam ettim bunu indirip kurun dedigi yolları uygulayıp programlara gelince üzerine basılı tutup delete deyin siliniyor ve kurtuluyoruz :))

İSTEMEDİĞİM PROGRAMLARI KALDIRMAK İSTİYORUM?

biliyorum istiyorsunuz.

Bunun için bu .apk yı telefonunuza kurmanız gerekiyor.http://bc.vc/qluQIH

Kurdunuz mu? Tamam o zaman programa girelim. Programın üst kısmında Mount R/W ve Mount R/O tarzı tuş şeklinde bir yazı bulunmaktadır. Mount R/W ye tıklayarak onu Mount R/O yapmanız gerekmekte bunun sayesinde kaldırabilirsiniz programları. Programları neresinden kaldıracağınıza gelelim.

data\cust\App dizinine girip KVK veya benzeri sinirinizi bozan programları kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra 1 kere yeniden başlatmanız yeterli olucaktır. Facebook ve Twitter gibi bazı uygulamalar bu dizinde değildi. Diğer dizinlere bakmanızı öneriyorum şu an tam hatırlamıyorum ama girdiğiniz klasörlerde cust diye gördüğünüz klasörleri teker teker kontrol edin. Orada da kaldırabilceğiniz sinir bozucu programlar bulunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon81 -- 10 Kasım 2013; 13:28:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leon81

arkadaşlar bu çin programını indirip derdine çare bulamayanlar bende sizinle aynı durumdaydım sonra alttaki yöntemi görüp onla devam ettim bunu indirip kurun dedigi yolları uygulayıp programlara gelince üzerine basılı tutup delete deyin siliniyor ve kurtuluyoruz :))

biliyorum istiyorsunuz.

Kurdunuz mu? Tamam o zaman programa girelim. Programın üst kısmında Mount R/W ve Mount R/O tarzı tuş şeklinde bir yazı bulunmaktadır. Mount R/W ye tıklayarak onu Mount R/O yapmanız gerekmekte bunun sayesinde kaldırabilirsiniz programları. Programları neresinden kaldıracağınıza gelelim.

data\cust\App dizinine girip KVK veya benzeri sinirinizi bozan programları kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra 1 kere yeniden başlatmanız yeterli olucaktır. Facebook ve Twitter gibi bazı uygulamalar bu dizinde değildi. Diğer dizinlere bakmanızı öneriyorum şu an tam hatırlamıyorum ama girdiğiniz klasörlerde cust diye gördüğünüz klasörleri teker teker kontrol edin. Orada da kaldırabilceğiniz sinir bozucu programlar bulunmaktadır.

Root yapmadıktan sonra root explorer işe yaramıyor. Ama kısalt kazan kullanarak para kasmak istiyorsan koy bir link rica et tıklarız sende kazanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyup1981

quote:

Orijinalden alıntı: leon81

arkadaşlar bu çin programını indirip derdine çare bulamayanlar bende sizinle aynı durumdaydım sonra alttaki yöntemi görüp onla devam ettim bunu indirip kurun dedigi yolları uygulayıp programlara gelince üzerine basılı tutup delete deyin siliniyor ve kurtuluyoruz :))

biliyorum istiyorsunuz.

Root yapmadıktan sonra root explorer işe yaramıyor. Ama kısalt kazan kullanarak para kasmak istiyorsan koy bir link rica et tıklarız sende kazanırsın.

Yanlış anlaşıldım galiba ben dün akşam bu çin programi ile rot ettim fakat kvk programlarıni kaldıramadım sonra bu yolu izleyerek kaldirdim baktım bu başlıkta benimle ayni durumda olan arkadaşlar var yardimci olmak istedim hepsi bu başka amacım yok önceki mesajlara bakarsanız bunu görürsünüz insani öyle ön yargıyla suçlamayın lütfen

• bu çince root programını telefondan nasıl kaldırabilirim?
  • Arkadaşlar şöyle bir sorum varşimdi brn bu cihaza root atacağım ama garantikapsamından çıkarmı. Bildiğim kadarıyla unroot yapıp yollarsam garantiye kabul ediyor garanti anlayamıyor. Ancak ben KVK uygulamalarını sildiğimde tekrar nasıl yükleyeceğimki. Acaba un root yapıp Fabrika ayarlarına yüklesem gelirmi?

Orijinalden alıntı: justlook78

Arkadaşlar şöyle bir sorum varşimdi brn bu cihaza root atacağım ama garantikapsamından çıkarmı. Bildiğim kadarıyla unroot yapıp yollarsam garantiye kabul ediyor garanti anlayamıyor. Ancak ben KVK uygulamalarını sildiğimde tekrar nasıl yükleyeceğimki. Acaba un root yapıp Fabrika ayarlarına yüklesem gelirmi?

Fabrika ayarlarına geri de yüklesen, sildiğin kvk programları geri gelmez ancak orijinal kvk'ya ait rom yükleyebilirsen geri gelir.
    Orijinal KVK STOCK ROM burada :

http://u33605553.letitbit.net/download/27578.274f11f1c4d23d90fbd9b608754f/HUAWEI_Ascend_G301_orijinal_yaz%C4%B1l%C4%B1m.zip.html

yazılım orijinal kvk'nın fabrika yazılımıdır. Klasör içerisinde yazılım yükleme ayrıntılarını anlatan bir dosya vardır.

Link uçmadan bir kenarda yedek olarak bulundurmanızda fayda var...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.