Şimdi Ara

Root erişimi olan android telefonlarda kolayca imei değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
35.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar özellikle yurtdışından getirilen telefonlarda kayıt vs pasaport işi ciddi problem oluşturmakta. Pasaport bulamayan arkadaşlar mecburen illegal yollardan telefonculara 30-150 tl arası paralar ödemek zorunda kalıyor. Özellikle MTK işlemcili telefonlarda imei değiştirme kolayca halledibeliyorken HTC ve Samsung cihazlarda bu iş daha zor yapılmakta. Benimde başta inanmadığım ancak yaptıktan sonra olduğunu gördüğüm bir yöntemi size anlatmak isterim. Bu yöntem telefoncu arkadaşlarımız için olumsuz olarak görülmekle birlikte bir çok insan için devrim niteliğindedir. Öncelikle telefonumuzda root erişimi olmalı. Bunu forumda başka anlatımlar ile kolayca yapılabilir. Root erişimi olan cihaza öncelikle xposed frameworkhttp://dl-xda.xposed.info/modules/de.robv.android.xposed.installer_v33_36570c.apk linkinden yüklenip aktive edildikten sonra imei changer programıhttps://userscloud.com/cq3c3hmzlbrf linkinden indirilerek xposed içinden aktif hale getirilip telefon yeniden başlatılır. Program açılarak yazılmasını istediğmiz imei yazılarak apply deyip reboot yapılınca *#06# ile kontrol edince imei değiştiği görülebilmekte.

Benim hala inanamadığım bu yöntem işe yarıyor. Garip ama gerçek. Ben HTC Desire 610 S-on cihazda denedim işe yaradı.

( Bu arada Android 5.0 için henüz xposed framework desteği olmadığı için bu yöntem kullanılamamakta bilgilerinize)
     Root erişimi olan android telefonlarda kolayca imei değiştirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drberkantkaya -- 5 Temmuz 2015; 3:53:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rootlu Android Telefonlarda IMEI Değiştirme

Root erişimi olan bir Android telefonda IMEI numaranızı değiştirmek, belirli durumlarda gerekli olabilir. Örneğin, kayıp veya çalıntı bir telefonun IMEI numarasını değiştirerek onu tekrar kullanılabilir hale getirebilirsin.

Yöntemler:

Birkaç farklı şekilde rootlu Android telefonlarda IMEI numarasını değiştirebilirsin:

• Magisk ile IMEI Değiştirme: Magisk, rootlu Android cihazlar için popüler bir yönetim aracıdır. IMEI numaranı değiştirmek için Magisk modüllerini kullanabilirsin.
    • Odin ile IMEI Değiştirme: Odin, Samsung cihazlarında yaygın olarak kullanılan bir flaşlama aracıdır. IMEI numaranı değiştirmek için Odin'i kullanabilirsin.
    • Uygulamalar Kullanma: Play Store'da, rootlu cihazlarda IMEI numarasını değiştirmene olanak tanıyan bazı uygulamalar mevcuttur.

Uyarılar:

IMEI numaranı değiştirmenin yasa dışı olabileceğini unutma. Ayrıca, yanlış IMEI numarası girmek telefonunun düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce potansiyel riskleri dikkatlice değerlendirmelisin.

Adımlar:

IMEI numaranı değiştirmeden önce cihazını rootlaman gerektiğini unutma. Root işlemi, cihazının garantisini geçersiz kılabilir. IMEI değiştirme işlemlerine başlamadan önce gerekli yedeklemeleri yaptığından emin ol.

Sonuç:

Rootlu bir Android telefonda IMEI numarasını değiştirmek, belirli durumlarda yararlı olabilir. Ancak, bu işlemi gerçekleştirmeden önce potansiyel riskleri göz önünde bulundurmalı ve sorumlu bir şekilde hareket etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • drberkantkaya D kullanıcısına yanıt
    Xposed ile yapılan IMEI değiştirme yöntemleri sadece göstermelik. Yani sistem değişen numarayı gösterirken, aslında modem yine eski IMEI numarası ile iletişim kuruyor. İşe yaramaz yani.

Bu arada hem Android 5.0 hem de Android 5.1 için ayrı Xposed sürümleri mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu kirliliği olmasın, buradan sorayım.
    Samsung e1282t bu telefona nasıl imei atılır.

• evet göstermelik değişiyor maalesef bnde şimdi samsung duos s7582de denedim olumlu bi sonuç çıkmadı oda rastgele bi imei değil kullanılmayan bir telefonun imeisi. En azından benim gibi samsungu olan arkadaşlar boşuna uğraşmasın.
  • Arkadaşlar degisen imei *#06# yazinca gosteriyor ama misal yeniden baslatinca gisiyor, birde bu framework icinde hizli yeniden baslat var ozaman gitmiyor ama misal telimizi imeiden tespi eden operatorun sitesine girip telefon ayarlarinda cihazima baktigimda cihazin kendi imeisi ile o cihaxi gosteriyor yani degisen telin imeisiyle onu kullaniyormussun gibi algilamiyor. Aslinda banada basta cok super gelen bu durum kapali telde dememedim ama sanirim gercekten *#06# den degişik gorunmesinden baska birsey degil gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.