Şimdi Ara

Huawei Ascend G301 Root ve Custom Rom!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
12
Favori
33.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunları yapıcaksanız da yapmadan önce tamamını baştan aşağı okumanız ve öyle işe başlamınızı öneriyoruz.

Çoğu Huawei ascend g301 kullanıcılarının yapamadığı, yapmak istediği 2.3.6 root veya 4.2.2 Jely bean custom rom yüklemelerinin anlatımını yapıcam.

İlk önce 2.3.6 cihazımızı root etmek isteyenlere anlatalım.

İlk önce HiSuite programını bilgisayarınıza kurun. HiSuite

Ayarlar - Uygulamalar - Geliştirme -USB Hata Ayıklama Modu seçili olsun.
    Ayarlar - Bilinmeyen Uygulamalar seçili olsun.

Ve ardından bilgisayarınıza bu programı kurun ( Bilgisayara telefonunuzu görmeme ihtimaline karşı driverlarını yükler. ) Huawei Driver

Ardından eroot programını bilgisayarınızda açın. 10 sn kadar telefonunuzu görmesini bekleyin. Gördükten sonra ROOT tuşuna "BİR KERE" basın ve telefonunuz ya otomatik olarak yeniden başlıcak ya da olmazsa siz elinizle telefonu yeniden başlatıcaksınız.

Hayırlı Olsun telefonunuz şu anda root edilmiş durumdadır. ( Tabiiki de menünüzde superuser dosyası oluşmuş olmalıdır. ) Olmamışsa 1-2 kere daha ROOT işlemini deneyin.

İSTEMEDİĞİM PROGRAMLARI KALDIRMAK İSTİYORUM?

biliyorum istiyorsunuz.

Bunun için bu .apk yı telefonunuza kurmanız gerekiyor. Root Explorer

Kurdunuz mu? Tamam o zaman programa girelim. Programın üst kısmında Mount R/W ve Mount R/O tarzı tuş şeklinde bir yazı bulunmaktadır. Mount R/W ye tıklayarak onu Mount R/O yapmanız gerekmekte bunun sayesinde kaldırabilirsiniz programları. Programları neresinden kaldıracağınıza gelelim.

data\cust\App dizinine girip KVK veya benzeri sinirinizi bozan programları kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra 1 kere yeniden başlatmanız yeterli olucaktır. Facebook ve Twitter gibi bazı uygulamalar bu dizinde değildi. Diğer dizinlere bakmanızı öneriyorum şu an tam hatırlamıyorum ama girdiğiniz klasörlerde cust diye gördüğünüz klasörleri teker teker kontrol edin. Orada da kaldırabilceğiniz sinir bozucu programlar bulunmaktadır.

Telefonunuz artık rootlu ve tamamen sizin programlarınızın kaldırılmasına serbest.

ŞİMDİ GELELİM Telefonunu 4.2.2 custom rom ile yüklemeye.

İlk önce bu programları **** hemen.

Huawei Flashrecovery
    GAPPS
    OKTAY_RM_4.2.2

Flashrecovery hariç diğerlerini telefonun hafıza kartına hiç bir şekilde dokunmadan .zip .rar halinde telefona atıyoruz.
    Flashrecovery programını klasöre çıkarın ve masaüstünde hazır hale getirin. Ön ayak.

Telefonun bataryasını çıkartın ve 10 sn kadar bekledikten sonra tekrar takın. Ve ses kısma + power ( güç tuşu ) na basarak telefonu açın. Telefonunuz eğer huawei ambleminde takılı kaldıysa doğru demektir. Yapamadıysanız tekrarlayın. Eğer başardıysanız 2. adıma geçelim.

Şimdi telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp flashrecovery içinde ki "runme.bat" dosyasını çalıştırın. anlamayanlar için sadece ekranda "runme" yazar. Bir tuşa basın yazıyor bastığınızda işlem tamamlandığında tekrar bir tuşa basın yazıcaktır. Bu yazı da geldiğinde telefonun bataryayı çıkarın ve 10 sn kadar bekleyip tekrar takın.

ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ

BU KISIM ÖNEMLİ. Bazılarınız bilgisayarında bir tuşa basın dediğinde öylece kalıcak bir ilerleme olmıcak. Eğer öyle birşey olursa işlemi kapatın ve bu programı bilgisayarınıza kurun. Huawei Driver

Şimdi telefonun ses açma tuşu + power ( güç tuşu ) basılı şekilde açın. Eğer doğru şekilde yaptıysanız. Cwm recovery bölümü açılacak.

Şimdi sırasıyla bunları yapıyoruz.

Wipe data/Factory reset

Wipe cache partition

Mounts & Storage - Format system

Mounts & Storage - Format data

Mounts & Storage - Format cust

Advanced > Wipe dalvik cache

Advanced >Wipe batery stats

Bunlar tamamlandıktan sonra "install zip from sdcard" bölümüne gelip "BaseBand109808" dosyasını yüklüyoruz.

Tekrar "install zip from sdcard" bölümüne gelip "OKTAY RM 4.2.2" isimli dosyayı yüklüyoruz.

Tekrar "install zip from sdcard" bölümüne gelerek "gapps-jb-20130301-signed (2)" isimli dosyayı da yüklüyoruz.

Ve tüm işlemleri tamamlamış oluyoruz. Hayırlı olsun.

Bu anlattıklarımından ikisini de kendi telefonuma yaptım. Ama 4.2.2 yi sevemediğim için 2.3.6 yı tekrar yükleyip root yapmak istedim.

Bu anlattıklarımdan hiç bir şekilde ne ben ne de herhangi bir kişi-yer sorumlu değildir. Telefonunuz softbrick veya hardbrick olabilir. Tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Tüm driverlar.

2.3.6 Root için.

Huawei Driver
    HiSuite
    Root Explorer

4.2.2 Custom Rom için.

Huawei Driver
    Huawei Flashrecovery
    GAPPS
    OKTAY_RM_4.2.2

Programlar alıntıdır.

@vatek @ahmet ferid @cantona1522

Kullandığım ve önerdiğim bir kaç uygulamayı da yakında paylaşıcağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lynxed -- 26 Ekim 2013; 23:03:44 >

• önce emeğiniz için teşekkür ederim. bende 1 haftadırg 301 kullamıyorum.ilk akıllı telefonum ve android ile ilk tanışmam.amacım telefonu root etmek ve kvk
    nın gereksiz dosyalarını silmek.(bir kaç gün daha telefonu tanıdıktan sonra cesaret edeceğim)
    bu ön bilgiden sonra soruma geçeyim.(anlayamadığım bölüme)
    1-eroot programı hangisi?(yani roota başlama programı)
    2- Root Explorer ile bu aynı programmı.
    4-hi suiet sadece telefon ile pc arasındaki iletişim amaçlı olarak mı kullanılacak.
    5-root telefonda bilgi kaybına sebep oluyormu(foto, belge vs)
    yardımcı olursan sevinirim.tekrar teşekkürler.
  • acem_i A kullanıcısına yanıt
    eroot programinin linkini eklemeyi unutmusum. mobildeyim su an da yarin eklerim.

root explorer dosya yoneticisidir

hisuite evet

hayir herhangi bir bilgi kaybi olmamaktadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim elleriniz dert görmesin
  • Telefonu alalı bir hafta oldu. Forumu da takip ediyorum. Root için çince bir programın adı geçti. Kurdum programı ama işe yaramadı. eroot vroot uğraşmadığım program kalmadı.
    http://huaweig300.com/how-to-root-the-huawei-g300/ adresinde adım adım anlatıyor. Daha sonra istemediğim programları önce dondurdum sonrada kaldırdım. Tavsiye ediyorum, root için işe yarıyor. Ama sistem yüklemeyi daha beceremedim.
  • teşekkürler, eroot programı ile kolayca root ettim arkadaşın telefonunu...
  • buyrun eroot linki dostlar:http://d-h.st/pHA

bundan önce ben moborobo programını yüklemiştim, g301'in usb driverlarını otomatik yüklüyor... usb hata ayıklama'nın tikli olmasına dikkat edin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Ascend P6 - KitKat Ana Konu
    11 yıl önce açıldı
    SAMSUNG GALAXY S5 ROM-ROOT
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eroot için teşekkürler
    birde acemiler için bir sorum olacak , erootu pc ye mi cep telefonuna mı kuracağız:)
    düzeltme: vaşak arkadaşımızın 1. msjını tekrar okuduğumda bunun pc ye kurulacağını anladım. 2nize de teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acem_i -- 27 Eylül 2013; 22:18:12 >
    pc den çalıştırıcaksınız.
  • arkadaşlar 4.2.2 kurdum, gayet güzel cihazda sorun yok. tek eksik radyo uygulaması. Bu sürüm radyo bulan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 28 Eylül 2013; 23:30:08 >
  • awakado kullanıcısına yanıt
    Radyoyu pm olarak size atarım ama en basitinden subwey surfers yükleyip oynamayı dener misiniz bir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaşak

Radyoyu pm olarak size atarım ama en basitinden subwey surfers yükleyip oynamayı dener misiniz bir ?

andorid sürümünün yükselmesi grafik kartını yükseltmez ki.. bu telefonda adreno 200 var ki bu chipset benim emektar t10'un grafik işlemcisi :DDD

radyoya gelince 4.2.2 sürümü radyo desteklemez... yani apk ile olacak iş değil o dediğin ancak 2.3.6 romlarda olur... ki mümkün olsaydı adamlar koyardı fm.apk'yı system/apps içerisine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 28 Eylül 2013; 23:55:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

andorid sürümünün yükselmesi grafik kartını yükseltmez ki.. bu telefonda adreno 200 var ki bu chipset benim emektar t10'un grafik işlemcisi :DDD

radyoya gelince 4.2.2 sürümü radyo desteklemez... yani apk ile olacak iş değil o dediğin ancak 2.3.6 romlarda olur... ki mümkün olsaydı adamlar koyardı fm.apk'yı system/apps içerisine...

@Vaşak

Hayır onun için söylemedim. 4.2.2 normalden hızlı gibi gözüküyor ama çok yavaş programlarda, oyunlarda yani ben ikisini de kullandım. Ben hızlanır mı diyerek sormadım.

4.2.2 kurup bir kaç oyun yükledim 2.3.6 rootlu halinden daha fazla donma oldu. Ben de 2.3.6 ya tekrar geçip rootladım tüm çöpleri kaldırdım. yüklediğim hiç bir oyunda, programda sorun yaşamadım. Sormamın sebebi memnun kalmıcanı düşündüğüm içindi.

• Telefonuna sadece root kazandırmak isteyenler Çin'ce programı kullandıktan sonra superuser'den memnun değillerse supersu'yu marketten indirebilirler yazılım superuser'i otomatik kaldırıyor hemde Türkçe..Superuser yazılımı bilindiği üzere 2 çeşit birisi orjinal geliştiricisi ChainsDD diğeri ise Clockworkmod'a ait olanı..
  • Sayenizde KVK nın programlarından kurtulduk,teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Sayenizde KVK nın programlarından kurtulduk,teşekkür ederim

bende androide alışınca root edeceğim.bir sorum olacak;
    kvk dan hariç google veya diğer uygulamalardan sildiğiniz varmı. yani telefonda birçok uygulama var bunlardan herangi birini (google uygulamaları, hava durumu,cnn vs.) kvkyı sildiğimiz gibi silsek sisteme bir sıkıntı verir mi?
    facebook, twitter ( kendim yükledim sonra ) street wiew, hava durumu gibi işime yaramıcak şeyleri sildim.
  • quote:

facebook, twitter ( kendim yükledim sonra ) street wiew, hava durumu gibi işime yaramıcak şeyleri sildim.

teşekkür ederim. yani google uygulamaları dahil gereksiz gördüğümüz tüm uygulamaları kaldırabiliriz.yanlış anlamadıysam?
    evet kaldırabilirsin.
  • quote:

evet kaldırabilirsin.

emeğine sağlık.erinmeden verdiğin cevaplar için tekrar tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.