Şimdi Ara

Huawei + Android Auto + CarPlay + Google + Whatsapp vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei yasağı ile birlikte Huawei telefonum P40 Lite'ı aracımda kullanamıyor ve Android Auto'ya bağlanamıyordum.

Android 12'ye kadar olan Huawei telefonlara Google Hizmetleri GSpace yoluyla yüklenip, sanal bir cihaz altında kullanılıyor olsa da Android Auto bütün telefona hakim bir uygulama olduğu için bir türlü çalışmıyordu.

Google'dan ve Batı Teknolojisi (Esasen İsrail teknolojisi) Navigasyon uygulamalarından nefret ediyordum ve son yıllarda (Whatsapp, Gooogle Maps, Android Auto vb) gibi yöntemlerle Mossad suikastlerinin, daha doğrusu cinayetlerinin alenen yaygınlaşması bu arayışımı daha da hızlandırmıştı.

Araçlarımızda Çevrimiçi Trafik destekli navigasyon uygulamaları kullanmamız artık vazgeçilmez bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı karşılarken, üç harfli servislerin de gözetimi altında olmak rahatsız edici bir durum tabii.

Huawei cihazımdan vazgeçmedim ve içerisinde GMS (Google Mobil Hizmetleri) olmadığı için de bir eksiklik duymadım. Whatsapp yerine BİP kullanıyorum, eksiği yok üstelik birçok artıları var.

Aracın Android Auto özelliğini kullanmak için sonunda bir çözüm buldum.

Çözüm, GSpace veya MicroG gibi bilinen çözümlerden farklı bir yol oldu.

Malum Çin alışveriş sitesinden fotoğrafını eklediğim cihazı uyup uymayacağını düşünmeden aldım.

Cihaz Type-C'den USB'ye cihaza bağlanıyor.

Huawei telefonum zaten telefon görüşmeleri için BT üzerinden Aracım ile eşleşmiş durumdaydı.

Artı olarak, Ortak Erişim Noktası üzerinden Wifi paylaşımı verdim.

Cihazı taktıktan sonra (Telefonum Android tabanlı olmasına rağmen) CarPlay tuşundan açıldı. Telefonumla BT üzerinden eşleştirdim. Wifi paylaşımını da açtım.

Google Haritalar uygulamasından oldum olası zaten memnun değildim. Huawei'in TomTom ile geliştirdiği PetalMaps (Tecrübeme göre en iyi Navigasyon) uygulamasını cihaz üzerinde bulunan APPPure alternatif APK servisinden yine cihaz üzerinden bağlanarak indirip kurdum.

Şimdi Huawei telefonum ile PetalMaps arasındaki iletişim üstelik de Kablosuz olarak sağlanıyor ve kullanıyorum.

Ben kullanmıyorum ancak NetFlix, YouTube ve benzeri (Android Auto üzerinde çalışmayan) bütün uygulamalar APK sitelerinden veya cihaza bağlayacağınız usb cihazından rahatça kurulabiliyor.

GSM üzerinden mutlaka konum paylaşımım bir şekilde var ancak yine de daha korumalı bir ortam oluşturduğuma inanıyorum.

Artık siyasi olarak istihbarat amacıyla kullanılan Navigasyon ve Haberleşme uygulamalarının hakimiyetine karşı acilen Milli Bir Çözüm bulunması gerektiği inancındayım.

Ne Mutlu Türküm Diyene

• Bu konuyu okuyacaklar için Ek Bilgi:

AiBox üzerine yüklediğim Petal Maps uygulaması tam çalışmadı. GPS gecikmesi yaşanıyor ve bu da Navigasyonun akışını engelliyor.

Bu konuda başka bir çözüm buldum:

Huawei P40 Lite + AllWinner A133 Ai-Box + Screen Mirroring + Petal Maps çözümü ile Google'sız mükemmel araç navigasyonu kurdum. GPS gecikmesi yok, sorunsuz çalışıyor!

AiBox üzerinde Mirror uygulamasını açtım.

Huawei P40 Lite telefonumun -yukarıdan çekilince açılan sistem penceresindeki- Kablosuz Projeksiyon'u başlattım.

Telefon ve AiBox karşılıklı birbirini gördü ve eşleştirdim.

Artık telefonum Navigasyon ekranına yansıdı. Wifi paylaşımı vermeme gerek kalmadı. GPS gecikmesi yok ve zaten Telefon üzerindeki PetalMaps uygulaması birçok açıdan mükemmel.

Telefonun görüntüsü Navigasyon cihazına Dik olarak yani ortada, genişliği dar yüksekliği tam olarak yer aldı. Ancak telefondan bir adrese mesela eve gitmek için navigasyonu başlattığımda, telefon görüntüsü Navigasyon ekranını kapladı ve telefonu yan çevirince de Navigasyon ekranı yatay olarak tam ekrana yerleşti.

Ne Mutlu Türküm Diyene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Drive dan iOS a WhatsApp
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.