



Huawei + Android Auto + CarPlay + Google + Whatsapp vs.
Huawei yasağı ile birlikte Huawei telefonum P40 Lite'ı aracımda kullanamıyor ve Android Auto'ya bağlanamıyordum.
Android 12'ye kadar olan Huawei telefonlara Google Hizmetleri GSpace yoluyla yüklenip, sanal bir cihaz altında kullanılıyor olsa da Android Auto bütün telefona hakim bir uygulama olduğu için bir türlü çalışmıyordu.
Google'dan ve Batı Teknolojisi (Esasen İsrail teknolojisi) Navigasyon uygulamalarından nefret ediyordum ve son yıllarda (Whatsapp, Gooogle Maps, Android Auto vb) gibi yöntemlerle Mossad suikastlerinin, daha doğrusu cinayetlerinin alenen yaygınlaşması bu arayışımı daha da hızlandırmıştı.
Araçlarımızda Çevrimiçi Trafik destekli navigasyon uygulamaları kullanmamız artık vazgeçilmez bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı karşılarken, üç harfli servislerin de gözetimi altında olmak rahatsız edici bir durum tabii.
Huawei cihazımdan vazgeçmedim ve içerisinde GMS (Google Mobil Hizmetleri) olmadığı için de bir eksiklik duymadım. Whatsapp yerine BİP kullanıyorum, eksiği yok üstelik birçok artıları var.
Aracın Android Auto özelliğini kullanmak için sonunda bir çözüm buldum.
Çözüm, GSpace veya MicroG gibi bilinen çözümlerden farklı bir yol oldu.
Malum Çin alışveriş sitesinden fotoğrafını eklediğim cihazı uyup uymayacağını düşünmeden aldım.
Cihaz Type-C'den USB'ye cihaza bağlanıyor.
Huawei telefonum zaten telefon görüşmeleri için BT üzerinden Aracım ile eşleşmiş durumdaydı.
Artı olarak, Ortak Erişim Noktası üzerinden Wifi paylaşımı verdim.
Cihazı taktıktan sonra (Telefonum Android tabanlı olmasına rağmen) CarPlay tuşundan açıldı. Telefonumla BT üzerinden eşleştirdim. Wifi paylaşımını da açtım.
Google Haritalar uygulamasından oldum olası zaten memnun değildim. Huawei'in TomTom ile geliştirdiği PetalMaps (Tecrübeme göre en iyi Navigasyon) uygulamasını cihaz üzerinde bulunan APPPure alternatif APK servisinden yine cihaz üzerinden bağlanarak indirip kurdum.
Şimdi Huawei telefonum ile PetalMaps arasındaki iletişim üstelik de Kablosuz olarak sağlanıyor ve kullanıyorum.
Ben kullanmıyorum ancak NetFlix, YouTube ve benzeri (Android Auto üzerinde çalışmayan) bütün uygulamalar APK sitelerinden veya cihaza bağlayacağınız usb cihazından rahatça kurulabiliyor.
GSM üzerinden mutlaka konum paylaşımım bir şekilde var ancak yine de daha korumalı bir ortam oluşturduğuma inanıyorum.
Artık siyasi olarak istihbarat amacıyla kullanılan Navigasyon ve Haberleşme uygulamalarının hakimiyetine karşı acilen Milli Bir Çözüm bulunması gerektiği inancındayım.
Sony KD-55X8505C Kullanıcıları
|
Cevap: *** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***
|
YDS 2014 İlkBahar Sınavını Nasıl Buldunuz?
|
DonanımHaber Forumu'na Yasak (NetSafe)
Türkler Mochahost'tan uzak durun!
|
TRT Müzik Türkülerle Türkiye
|
Türkülerle Türkiye
Çanakkale Şehitlikleri ve Mevlevihane
|
Yayınevi Özel İndirimi, Her Kitap Sadece 5 TL
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Mesaj Sayısı: 780
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 865
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 582)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

