Şimdi Ara

## HTC Touch Diamond İçin Geri Sayım Başladı ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
379
Cevap
1
Favori
44.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haziran'dan sonra Türkiye'ye hemen gelecek mi acaba diye bekle dur şimdi
    Yurtdışından getirtmek lazım ya hemen bir tane
  • Dünya piyasasına Haziran ortalarında sürülecek zaten... Muhtemelen haziran sonu buralara gelir..

Bende alayım diyorum ama elimdeki XDA orbit 2'de (Touch Cruise) muhteşem bir cihaz.. ve her geçen gün daha da seviyorum..

1 ay sonra ne yapacağım ben de kararsızım.. Ama muhtemelen alacağım.. VGA ekran 2.8" ekranda mükemmel bir çözünürlük verir.. Web, E-Kitap vs.. tadından yenmez...

Mobileburn testinde şu ana kadar çıkan vga ekranların hepsinden daha iyi gözüktüğünü söylemişler.. ki kıyas yaptıkları Eten M800 alan bir arkadaş ekranın muhteşem olduğunu söylüyordu forumda... Touch Cruise'un ekranı da led aydınlatmalı ve çok çok iyi ama VGA ile kıyaslanamaz tabi.. Bir de yan-üst-alt bakış açıları iyi değil... Ama bu cihazın yorumlarında yan-üst-alt açılardan da ekranın çok iyi olduğu yazıyor ve resimlerde de belli oluyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 17 Mayıs 2008; 13:12:50 >

• VGA oluşu çok daha net 1 ekran imkanı sunuyor zaten. 3" olsaymış hele daha süper olurmuş.
  • tek dezavantajı var hafıza girişinin olmaması ve flash
  • Benim için harici kart olmaması çok önemli bir sorun buna çok üzüldüm bu nedenle Touch Cruise alacağım galiba...
  • Ben de bu cihazı bir sure once duydum.. Arkadaslarımın bazılarında pda olmasına ragmen bugune kadar hep soguk bakmıstım.. Bircogu birkac program yuklenmesinden sonra asırı derecede kasılıyordu.. Ben bunu sahip oldukları ram miktarına baglıyordum.. Ayrıca cogu standart bir telefonla şıklık bakımından yarısamıyordu.. Kalın ve kaba saba gorunume sahiptiler.. Ince olanların ise mutlaka bir eksikligi oluyordu..

Ozellikle bircogunda kalem kullanmak zorunluluk gibi birseydi.. Kalem kullanmak istemiyosanız da tus takımlı bir cihaz secmek zorunda kalıyordunuz.. Bu da cihazı cok buyuk yapıyor ya da ekranın kucuk olmasına neden oluyordu..

İphone gibi kullanımı kolay gerektiginde parmagımla bile kolayca kullanabilecegim, genis ekranlı ve aynı zamanda nokianın ust modelleri gibi ya da prestij modeller gibi bir şıklıga ve cekicilige sahip bir model bekliyordum.. En sonunda istedigim ozelliklerin neredeyse hepsine sahip bir model cıkmıs gibi gorunuyor..

Daha once sadece arkadaslarımın cihazlarını kısa sureli kullanmama ragmen herzaman cok fonksiyonlu pdalarda gozum vardı.. Sanırım bu cihazla birlikte ben de cıkar cıkmaz pdalara gecis yapabilirim.. N95 8gb mı yoksa Htc mi diye dusunup duruyordum ama artık daha fazla dusunmeme gerek kalmadı sanırım..

Gelismeleri bu konudan takip edicem..

Bu arada yazmayı unutmusum;

Benim gorusume gore telefonun eksileri de bir hayli onemli aslında..

--Kulaklık girisinin mini usb olması.. Bu aslında bir cok tuketici icin cok buyuk bir sorun.. Cihaz uzerinden muzik dinlemek isteyen insanlar zorunlu olarak orjinal kulaklıgı kullanmak zorundalar.. Gidip de cok kaliteli sennheiser kulaklıklardan tercih edemicekler.. Tabiki bunu normal kulaklıgı usbye ceviren bir aparat olmadıgını varsayarak yazıyorum.. Varsa bir sorun yok gibi..

--Ayrıca arkadasların da belirttigi gibi hafıza kartı takılamıyorsa eger bu da gercekten tuketicisine gore degismekle birlikte buyuk bir sorun gibi gorunmekte.. Cunku mesela ben ne bluetoothtan ne de cihazın orjinal kablosundan veri aktarımını sevmiyorum.. Bir seyehate ya da dısarıda bir yere gittigimde hafıza kartını cıkarıp laptopa takmak benim icin onemli mesela.. Ya da onemliydi (cihazı cok tutarsam bu bir sorun olmaktan cıkabilir )
    Umarım bazı arkadasların belirttigi gibi hafıza kartı yuvası mevcuttur..

--Yine bir baska sorun da tv out cıkısı olmaması.. Bu da baslı basına bir sorun olabilir..

--900 mah pil ilk basta bir sorun gibi gorunuyor umarım en az iki gun civarı gidiyordur pil (normal kullanımda)..

Sonuc olarak herseye ragmen bence guzel bir paket gibi.. Gercekten cok şık ve tercih edilesi bir cihaz.. Umarım uygun bir fiyatla piyasaya girer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 17 Mayıs 2008; 17:07:47 >

• Bir de bir soru daha var aklımda aslında.. Tabiki hicbir tel ya da pda en azından simidilik standart foto makinelerin yerini alamaz..

Ama pratik olusu ve yanınızda ikinci bir cihaz tasımama gibi bir kolaylıgı varken artık insanlar cep telleri ya da pda ları bu konuda (foto) daha basarılı gormek istiyorlar..

Ben de bu cihazın fotograf kalitesini cok merak ediyorum.. Megapixelin hicbirsey oldugunu bildigim icin 3.2 olması cok da dezavantaj sayılmaz.. Umarım cogu 5.0 megapixellerden daha kaliteli bir mercek kullanılmıstır.. Bir de su var.. Acaba video cekebiliyormu.. Cekebiliyorsa 320*240 mı yoksa 640*480 mi cekebiliyor bunu da cok merak ediyorum..
  • Video bildiğim kadarı ile çekebiliyor yakında açılır kapanır klavyeli modeli ile HTC Touch Dual yerini alacak 12 -15 tuşlu yeni modelleride çıkacak aynı alt yapı üzerinde bildiğim kadarı ile.Onlarda SDHC Mini karet desteği ve TV çıkışı olduğunu nette bir forumda okumuştum ancak bukadar güzel bir cihazda kart girişinin olmamasını düşünemiyorum mesala ben sadece bu nedenle alamayacağım.Tuşlu ve klavyeli olan cihazlarda ilgimi çekmiyor ve gereksiz görmekteyim.Bu cihaz gerçekten benim için eksiksizdi ,TV çıkış benim için önemli değil ama kart gerçekten önemli belki yakın zamanda 8 veya 16 gb gibi çıkabilecek 2 versiyonunda kart girişide olabilir diye avunuyoruz bekleyelim bakalım piyasa bdahada kızışacak fiyatlar düşecek görünüyor arkadaşlar gaza gelip çok acil ihtiyacınız yoksa bence bu aşamada tam olmayan bir aleti almyınız.....
  • Arkadaslar, HTC Diamond'un 17 mayis 2008 itibari ile satis fiyati 1319$ (Moskova)
    tahminim Turkiye'ye gelmesi 2008 sonunu bulur. o zamana kadar Diamond II (8 GB) cikacagindan dolayisiyle fiyati da duser.
  • Eksiksiz tüm videoları izledim şimdi.

Cihaz cidden güzel. Raphael modeli çıkarsa o daha da güzel olur.

Diamond II'de fena olmaz hani...

• Cihaza baktıkca videoları ve resimleri izledikce daha cok hosuma gitmeye basladı Gercekten cok kibar ve kaliteli gorunuyor..

quote:

Orjinalden alıntı: mkozanoglu

Arkadaslar, HTC Diamond'un 17 mayis 2008 itibari ile satis fiyati 1319$ (Moskova)
    tahminim Turkiye'ye gelmesi 2008 sonunu bulur. o zamana kadar Diamond II (8 GB) cikacagindan dolayisiyle fiyati da duser.

Yalnız bu mesaj benim istahımı kacırmaya yetti bile.. Mantık olarak bir telefonu ya da pdayı standart bir laptopla esdeger gormedigim icin cok fazla para verme taraftarı degilim.. Eger gercekten isime yaramıcaksa ve kullanırken zevk almıcaksam zaten 1 milyar bile vermem.. Ama yukarıda arkadasın yazdıgı cıkıs fiyatı bile firmaların istahının nekadar kabardıgının bir gostergesidir bence.. Artık bu cihazlara haddinden fazla para vermiyormuyuz diye dusunmekteyim su aralar..

Yani gercekten asırı fiyatlar soz konusu degil mi size de soruyorum.. eger kullanıcılar bu fiyatlara ok demese sizce bu civarlarda gezer mi fiyatlar.. Bir telefon 1.5 milyar eder mi ya da pda.. Forumda artık cok sık rastlar oldum, bazı arkadaslardan birisi yorum yapıyor cihazın fiyatı 2.0 milyar olcakmıs diye digeri 1.5 olursa alırım 1.5 cok uygun diyor..

UYGUN ?? bence birkez daha dusunmek gerek..

• en iyi ihtimallerde (minimum fiyat) bir hesap yapalim.
    bugun fazla ozelligi olmayan, "alo" deyip konusabilecegimiz ele avuca fazla buyuk gelmeyen telefon bile 100$ dan basliyor.

gprs+edge'li bir cep telefonun fiyati ise ortalama 300$
    profosyenel olmayan bir digi-foto ortalama 150$
    kucuk bir ipod (mp3 dinlemek icin) 100$
    gps alicisi ve gosterici (ki artik kesinlikle lazim) ortalama 400$
    cepte tasinan bir video oynatici (ki benfilmlerimi bu sekilde izliyorum) 200$
    diktafon (cok gerekli olmasada) 50$
    4 GB usb flash kart 50$
    vs vs
    bir de bu cihazlarin hepsini yaninda tasidiginizi dusunun. o da cabasi. simdiden 1200$i gecti. hadi ben biraz abarttim 900$ olsun.
    hesabi siz yapin. bu cihazlarla yukardaki saydigimdan daha cok is yapiyorsunuz.

bildigim kadariyle yahoo'nun pop destegi yok. ve ben touch cruise telefonumla yahoo hesabimi, gmail hesabimi, sirket mail adresimi kontrol edebiliyorum.
    ms office programlarini yuzeysel kullanabiliyorsunuz. (excel, word)

ilave bir program ile 4 gunluk 4 sehrin hava durumunu alabiliyorsunuz (today-bugun ekraninda)
    ilave bir programla digi-kitap (ebook) okuyabiliyorsunuz.
    kucuk notlarinizi alabildiginiz bir ajandayi yaninizda tasiyorsunuz.
    varsa radyosundan haber dinliyorsunuz.
    gprs ve wi-fi ile surekli internettesiniz.
    fazla luks olacak ama convert yaptiginiz filmlerinizi mesela sehirler arasi otobus yolculugunda izleyebiliyorsunuz.
    bunlar ilk aklima gelenler

notebook ile pda tabanli bu tur cihazlari kiyaslamak bence yanlis olur.

sevgiler

Not: HTC Diamond malesef microSD kart koymamis. 4256 mb sabit rom ile yetinecegiz.
    (touch cruise cihazimda 8 gb microsd kart kullaniyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkozanoglu -- 18 Mayıs 2008; 2:49:52 >

• hafızası dışında dört dörtlük cihaz keşke hafızası artırılabilseydi
  • fiyat çok yüksek bence 1319$ ,inşallah çabuk düşer fiyatı birkaç telefon arasında kaldım ama galiba bunu alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therebeder -- 18 Mayıs 2008; 4:24:13 >
  • Hangi katmanda kullanmışlar tam anlaşılmıyor ama cam kullanmışlar bu güzel.Yanlız bir tek kötü yanı var : Şu işletim sistemi artık izin verse 16 milyon renge.Gerçekten bu knouda ppc ler geride.Fotoğraf ve filim izlerken çok belli oluyor aradaki fark.
  • Fiyatı 519,50 olarak Amazon.de sitesine görünüyor 20 gün bir ay önce Touch cruise 520 Eur idi nundafiyatı 435 eurlara düştü buda yaında piyasada olacağını gösteriyor harici kart eksiği nedeni ile ben almayacağım Asus P 535 e devam istediğim gibisi çıkana kadar para vermeyeceğim.Ama yakında Touch Diamond II nin hem daha fazla hafıza ile hemde Mini sd slotu ile çıkacağını tahmin ediyorum hatta ve hatta bu versiyonda belki yeni çıkacak Touclarda göreceğimiz TV çıkışı da olabilir...Ben çok pahalı olacağına inanmıyorum teknoloji devamlı ucuzluyor ve yenilik ve kolaylık getiriyor ancak dikkatli olup ara ürün alıp parayı bence sokaga atmamalı...
  • Çok da ara ürün gözüyle bakmamak lazım. Neticede bu cihaz satılacak ki adamlar üstüne düşüp yenisini üretsinler. 4gb yeterli olur diyen kullanıcılar için, hem işlevsel olsun hem de şekil olsun diyenler için 10 numara bu diamond.
  • dokunmatik yazılımını geliştirilmiş sanırım doğrumu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.