Şimdi Ara

HTC G1 Dream ve Android üzerine ... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben qwerty klavye için istiyorum o aleti. İ7500 de htc magic gibi bişey.
  • Cupcake yüklü bende, nasıl rootlanır, rootlanınca ne gibi özelliklere kavuşuyoruz, bi bilgisi olan varmı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: phidias

Cupcake yüklü bende, nasıl rootlanır, rootlanınca ne gibi özelliklere kavuşuyoruz, bi bilgisi olan varmı acaba?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442480
    Buradan bilgilere ulaşabilirsiniz. Root yapılınca (ki bende henüz yapmadım) telefonun herşeyini değiştirebiliyorsunuz. Yeni romlar yükleyebiliyorsunuz,özellikle Htc Hero romları müthiş

• Telefonumu pasaporta kayıt ettirdim. Ancak hala açılmadı. Kayıt ettirmemiş iken, cupcake sürümünü kurmuştum. O sürümü kurunca unlocked sim olayı kalkıyormu yoksa?. Çünkü imei.tk.gov.tr adresinden kontrol edince cihazın kayıtlı oldugğunu görebiliyorum. Eğer böyle bir durum var ise nasıl unlock edeceğimi biri bana anlatabilirmi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: phidias

Telefonumu pasaporta kayıt ettirdim. Ancak hala açılmadı. Kayıt ettirmemiş iken, cupcake sürümünü kurmuştum. O sürümü kurunca unlocked sim olayı kalkıyormu yoksa?. Çünkü imei.tk.gov.tr adresinden kontrol edince cihazın kayıtlı oldugğunu görebiliyorum. Eğer böyle bir durum var ise nasıl unlock edeceğimi biri bana anlatabilirmi.

Unlock olayını en kötü ihtimalle 15-20 euro karşılığında internet sitelerinden yaptırabilirsiniz.
    Google'a magic ya da g1 unlock diye aratın
  • Cihaza internet ayarlarını manuel mi yapıyoruz?
  • Magic yada G1'yi nerde bulabilirim Türkiyede..?
    Yada Türkiyeye Gelicek mi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 2 Temmuz 2009; 2:58:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: RYU1980

Cihaza internet ayarlarını manuel mi yapıyoruz?

http://www.mobilkasaba.com/android/g1de-edge-ayarlari/
    Acess Point Names'in içinden çok kolay
  • quote:

Orjinalden alıntı: crimson75

quote:

Orjinalden alıntı: RYU1980

Cihaza internet ayarlarını manuel mi yapıyoruz?

http://www.mobilkasaba.com/android/g1de-edge-ayarlari/
    Acess Point Names'in içinden çok kolay

Çok sağol ben kendim ayarladım bir şekilde.Turkcellin sayfasına girip:)) Peki youtube ile ilgili bir dns ayarı yapabiliyormuyuz?Windows mobile daki gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RYU1980 -- 3 Temmuz 2009; 0:47:29 >

• Arkadaşlar,biraz ilginç ve cahilce bir soru olabilir ama kusura bakmayın artık.
    Bu android işletim sisteminde office uygulamaları çalışıyormu?Excel,word yada openoffice uygulamaları.
    Saygılar
  • yurt dışına bir arkadaşım gidiyor. ebay den android g1 alıp onun olduğu adrese göndertip sonra tr ye getirteceğim.
    1. gelirken pasaporta kayıt ettirirken fatura vs istiyorlar mı?
    2. orada aktive edilmesi vs gerekli mi yoksa geldikten sonra burada unlock edilip, turkcell'de çalışacak hale getirebilir miyiz?

teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mspulur

yurt dışına bir arkadaşım gidiyor. ebay den android g1 alıp onun olduğu adrese göndertip sonra tr ye getirteceğim.
    2. orada aktive edilmesi vs gerekli mi yoksa geldikten sonra burada unlock edilip, turkcell'de çalışacak hale getirebilir miyiz?

teşekkürler...

Hayır faturaya gerek yok.
    Eğer cihaz locked ise internetteki birkaç site yardımıyla (ve 15-20 euro masrafla tabii) unlocked kodu alıp edebiliyorsunuz. Sonra kayıt işlemi de burada turkcell'lerden yapılıyor kolayca
    Eğer para sorununuz yoksa g1 yerine magic veya yeni çıkacak hero almanızı tavsiye ederim.
    G1 biraz büyükçe bir cihaz bir de şarjı çok az gidiyormuş
  • quote:

quote:

yurt dışına bir arkadaşım gidiyor. ebay den android g1 alıp onun olduğu adrese göndertip sonra tr ye getirteceğim.

teşekkürler...

Eğer cihaz locked ise internetteki birkaç site yardımıyla (ve 15-20 euro masrafla tabii) unlocked kodu alıp edebiliyorsunuz. Sonra kayıt işlemi de burada turkcell'lerden yapılıyor kolayca
    Eğer para sorununuz yoksa g1 yerine magic veya yeni çıkacak hero almanızı tavsiye ederim.

unlock için internet sitesinden kod almak şart mıdır, yoksa biz de program falan yükleyerek yapabiliyor muyuz? internette cupcake, root gibi çok anlamadığım terimler geçiyor...
    magic g1'den daha ince ama klavyesi yok. hero'yu da şimdi inceledim yazılımı g1'den daha farklı herhalde, doğru muyum? ama onun da klavyesi yok. teknik özellikleri (hızı, işlemcisi, vs) bir farkı var mıdır g1'den? hero yazılımını g1'e yüklemek mümkün müdür?

teşekkürler...

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler...

unlock için internet sitesinden kod almak şart mıdır, yoksa biz de program falan yükleyerek yapabiliyor muyuz? internette cupcake, root gibi çok anlamadığım terimler geçiyor...
    magic g1'den daha ince ama klavyesi yok. hero'yu da şimdi inceledim yazılımı g1'den daha farklı herhalde, doğru muyum? ama onun da klavyesi yok. teknik özellikleri (hızı, işlemcisi, vs) bir farkı var mıdır g1'den? hero yazılımını g1'e yüklemek mümkün müdür?

teşekkürler...

İngilizceniz varsa bu siteden her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz:
    http://forum.xda-developers.com/index.php
    Dream-Sapphire-Hero hatta özellikle windows işletim sistemli pda'lar ile ilgili hertürlü paylaşım bu sitede var.
    Hero'nun videolarını izleyin zaten başka birşey söylemeye gerek yok,muhteşem
    g1 ve magiclere de yavaş yavaş optimize ediliyor

• G1 e hero rom nasıl atılır biri anlatsa ya iphone ile bu işne kolaydı.
  • Sonunda G1 imi aldım beyaz olarak bulmuş bulunmaktayım. cupkace 1,5 şuan cihaz. hero rom yüklememi tavsiye edermisiniz?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barıs akdag -- 18 Temmuz 2009; 0:15:44 >
  • Android hakkında bir kaç sorum olacaktı? Android' e yabancı olduğum için sorularım saçma olabilir.

Android işletim sistemli bir cihaza uygulamalar nasıl kuruluyor? Herhangi bir internet sitesinden bulduğum bir Android programını cihaza kopyalayıp kurabilir miyim mesela? Yoksa uygulamaları sadece Android marketten mi indirip kuruyoruz?

İşletim sisteminin yeni versiyonları her marka ve model için ayrı ayrı mı çıkıyor? Yani HTC' nin herhangi bir modelinde kullanılabilen versiyon başka markalarda da kullanılabiliyor mu? Mesela tek bir Windows Mobile 6.5 işletim sistemi var ama bu her cihaza kurulamıyor. Kendi marka ve modelinize uygun olan Windows Mobile 6.5' i bulup kurmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 18 Temmuz 2009; 3:59:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: barıs akdag

Sonunda G1 imi aldım beyaz olarak bulmuş bulunmaktayım. cupkace 1,5 şuan cihaz. hero rom yüklememi tavsiye edermisiniz?_

Hayırlı olsun telefonunuz,
    Hero'yu kesinlikle tavsiye ederim, benim magic'te de şuanda cesaret edip yükleyemedim ama G1 için çok daha hızlı ve stabil Hero Romları mevcut.
    Telefonu root yapıp yükleyebilirsiniz.En son detaylı anlatım g1'ler için burada var:
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448

• quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Android hakkında bir kaç sorum olacaktı? Android' e yabancı olduğum için sorularım saçma olabilir.

Android işletim sistemli bir cihaza uygulamalar nasıl kuruluyor? Herhangi bir internet sitesinden bulduğum bir Android programını cihaza kopyalayıp kurabilir miyim mesela? Yoksa uygulamaları sadece Android marketten mi indirip kuruyoruz?

İşletim sisteminin yeni versiyonları her marka ve model için ayrı ayrı mı çıkıyor? Yani HTC' nin herhangi bir modelinde kullanılabilen versiyon başka markalarda da kullanılabiliyor mu? Mesela tek bir Windows Mobile 6.5 işletim sistemi var ama bu her cihaza kurulamıyor. Kendi marka ve modelinize uygun olan Windows Mobile 6.5' i bulup kurmanız lazım.

Android programların uzantıları .apk ve genelde çoğu bedavadır. Bunlar ister telefonun içinden market uygulamasından, ister bilgisayara indirip oradan sd karta atıp da yüklenebilir.
    Htc Hero ile birlikte şuanda 3.android cihaz çıkmış durumda, Samsung Galaxy ile de bu sayı her geçen gün artacak.xda-developers forum'unda windows olsun android işletim sistemi olsun hep yeni ve farklı rom çalışmaları yapılıyor.Android cihazlar için de genelde tüm romlar ufak tefek sorunlar dışında farklı android modellere yüklenebiliyor. (Örnek Htc Hero Rom'unun G1 ve Magic'e yüklenebilmesi gibi)

• quote:

Orjinalden alıntı: barıs akdag

Android kullanan arkadaşlar sizlere soruyorum. Sizce HTC G1 mi HTC MAGİC mi? Yada Samsung İ7500 ü beklemelimi?
    Yukardaki cihazlardan birini almak istiyorum ama aralarında fiyat farkı ve görsellik olarak çok var ama karar veremedim hangisi olduğuna. Samsung un android cihazı ağustos ayında oparatorlerle anlaşmalı satılıcak.Htc Magic=1050 tl Htc G1=650 tl siyah. sizce hangisini almalı?Öneriniz nedir?

Hocam g1 i nerde buludğunuzu öğrenebilir miyimi acaba? Ben doğubankta bulamadımda bu telefonu yada diğer arkadaşlar dükkan önerisi veya telefonu verebilirlerse çok iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.