Şimdi Ara

HTC G1 Dream ve Android üzerine ... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kyibe

G1 sahibi arkadaşlar,telefondan memnunlarmıdır acaba?Bende daha önce harici klavyesi olmayan stylus kalemi olan bir pda vardı(HP 6340).Şimdi G1 almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarılya bu modelde stylu sklaem yok.Kalemsiz kullanmak zor oluyormu,yada yana doğru açılan klavyesinin yapısı zamanla bozulabilirmi,telefonda ofis programları çalışıyormu gibi sorularım var.Cevaplarsanız memnun olurum.
    Saygılar

Arkadaşlar minikte olsa bir yorum yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyibe

G1 sahibi arkadaşlar,telefondan memnunlarmıdır acaba?Bende daha önce harici klavyesi olmayan stylus kalemi olan bir pda vardı(HP 6340).Şimdi G1 almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarılya bu modelde stylu sklaem yok.Kalemsiz kullanmak zor oluyormu,yada yana doğru açılan klavyesinin yapısı zamanla bozulabilirmi,telefonda ofis programları çalışıyormu gibi sorularım var.Cevaplarsanız memnun olurum.
    Saygılar

Kalemsiz kullanım çok zor deil aksine iphone gibi basit kullanılıyor. Klavye bendekinde hafif bir oynama olmuştu ama oda benim hatamdan kaynaklanıyodu diğer arkadaşlarda bilgiğim kadarıyla bi sorun yokru.Oficce programlarıda çalışıyor ve ücretsiz olarak android market ten indirebiliyorsunuz. Ama şarjı az gidiyor tek eksikliği bana göre bu yüzden satmak zorunda kaldım cihazı bilginize

• Öncelikle mrb arkadaşlar. Bugün yeni G1 aldım,simkartımı taktım ve gmail hesabımı girip next dedim.belki 15 defadır next diyorum ama sürekli "There is a problem communicating with the google servers" uyarısını verip try again diyor.Hemen altındaki açıklamada "This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services.If it continues,call Customer care." yazıyor.
    Tekrar deniyorum yine aynı.Bu durum neden oluyordur acaba.Bundan 3 gün önce başka bir G1 de simkartımı denedim,gmail hesabımı girdim ve tel açıldı.Acaba onunla bir alakası olabilirmi arkadaşlar.
    Cihazı yeni aldım ama kurcalayamıyorum iyimi :))
    Saygılar

Birde APN ayarlarıyla falan oynamam gerekiyormu acaba?Vodafone kullanıyorum bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 12 Eylül 2009; 19:12:36 >
  • APN ayarlarını yapman gerekiyor.

Wireless Controls -> Mobile Networks -> Access Point Names

Name : (Herhangi birşey olabilir)
    APN : internet

başka hiçbirşey yazmana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanv

APN ayarlarını yapman gerekiyor.

Wireless Controls -> Mobile Networks -> Access Point Names

Name : (Herhangi birşey olabilir)
    APN : internet

başka hiçbirşey yazmana gerek yok.

APN ayarlarını yaptım,E işareti çıktı sanki veri alış-verişi oluyor gibi ama yine aktivasyon olmuyor.
    Telefonu aldığım arkadaş,unlock edildi dedi ama unlock olup olmadığını nasıl anlarım acaba?Geçen alıp geri verdiğim 2. el G1 de hiç ayar falan yapmadan direk aktivasyon işlemi tamamlanmıştı ama bu sıfır bir cihaz olduğu içinmidir apn ayarlarını yapamadığım içinmidir anlamadım.Acaba geçen gün bu hattımla yada gmail adresimle aktivasyon yaptığım için kabul etmiyor olabilirmi diyorum ama işlem sonunda verdiği uyarı bununla alakalı değil gibi görünüyor.
    Birde APN ayaraları turkcell vodafone avea hepsi farklımıdır,ayarlar kısmında bir sürü girilmesi gereken MCS-falan gibi kısımlar var,o kısımlarada birşey girmmemi gerekiyor?
    Telefon öyle duruyor kendi halinde,bi yardım eden olsa çok memnun olucam

• Wireless uzerinden aktive edemiyor musun?
  • bende bu g1 almayı düsünüyorum android isletim sistemi çok hosuma gitti ama size bir soru sormak istiyorum telefonun dil seçeneklerinde türkçe varmı yani telefonu türkçe kullanabiliyormuyuz ingilizcem çok kötüde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaaga

bende bu g1 almayı düsünüyorum android isletim sistemi çok hosuma gitti ama size bir soru sormak istiyorum telefonun dil seçeneklerinde türkçe varmı yani telefonu türkçe kullanabiliyormuyuz ingilizcem çok kötüde

Türkçe yok kardeş,ama türkçe desteği olan rom yüklersen oluyor sanırım.
  • ingilizce kullanımı çok zormu ?
    türkçe rom yüklemek kolaymı ?
    yani hemen aldığım gibi yükleyebilirmiyim ?
    türkçe rom tamiyle tükçe oluyormu ?
    türkçe romda multi touch özelliğini kullanabiliyormuyum ?
    biliyorum çoksoru sordum ama bir sorudaha iphone kullandıktan sonra bu telefonu kullananlar varsa iphone 2g mi htc g1 mi ?
    simdiden cevaplarınız için teşekkürler
  • Türkçe konusu biraz havada..
    DSTL1 Türkçe imiş ama ondaki yazılımın G1'e uygulanıp uygulanamayacağı şu aşamada meçhul.
    Tabi ki ileride bir noktada Türkçe dil paketi gibi bir şey çıkar ama şu an Türkçe yokmuş gibi varsaymak lazım.

İngilizce bilmeden telefonun kullanımı biraz zor, çünkü bir çok yerde metin tabanlı sorular soruyor telefon. Ayrıca ayarlar menüsü falan komple metin tabanlı, simgeler yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 15 Eylül 2009; 10:17:45 >
  • ozaman bu cihaz bana göre değil ben ingilizcemi gelistirdikten yada cihaz türkçe olduktan sonra alayım yardımlarınız için teşekkürler
  • İçinde türkçe olan bir kaç rom var. Bu romları ilk başta yüklemek biraz zahmetli ama kolay bi iş.Zaten bir kere yükledikten sonra gerisi sorun deil devamlı yukleme yapabiliyorsunuz.
    Türkçe ye gelince %75 oranında türkçeleştirilmiş romlar mevcut buda sizin kullanımız için yeterli bu çeviridir. Multitouch varmı tam olarak hatırlamıyorum.
  • bilgileriniz için teşekkürler ama iphone 2g herelde siz hangisini almamı tavsi edersiniz
  • Arkadaşlar,bu alete cupcake 1.5 sürümü nasıl yüklenir.Nette T-Mobile olanlar için otomatik bir update den bahsediliyor ama tam anlamadım.Bilen varsa yardımcı olabilirmi ?Hani rom yüklemek için takla atma,root olmak gibi ayrıntılara girmeden b iş mümkünmü acaba
  • Tabikide mümkün cihazınız root olmamışsa daha önce otomatik update size kendiliğinen gelir zaten cihaz internete bağlandığında uyarı verir update var diye yada ayarlardan update bolumune girip update araştır demeniz gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: barıs akdag

Tabikide mümkün cihazınız root olmamışsa daha önce otomatik update size kendiliğinen gelir zaten cihaz internete bağlandığında uyarı verir update var diye yada ayarlardan update bolumune girip update araştır demeniz gerekiyor

Teşekkür ederim kardeş.Bugün dediğin gibi bir ara nete bağlandığımda update uyarısı verdi ve birkaç dakika içinde 1.5 i yükledi.
    --Yalnız asıl sorunum batarya ömrüyle ilgili.Telefonu alalı 3 gün oldu her akşam şarj ediyorum :))) ve % 100 dolması sanırım 12 saati falan buluyor.Yaklaşık 8 saatte tam dolmadı.Daha güçlü harici batarya almak istiyorum,piyasadki ürünlere baktım 2000 mAh ve üzeri piller var ama bu defada kapağın değişip daha kalın olması gerekiyor.Kapak değişmeden orjinal haliyle en fazla kaç mAh batarya var piyasada biliyormusunuz.Seido diye bir markanın var ama 1400 mAh.Orjinali 1150 ile 1400 arasında çok fark olacağını sanmıyorum.Hani arka kapak değişmeden 1700-2000 mAh arası birşey varmıdır acaba?
    --Birde android işletim sisteminde windows mobile gibi arka planda çalışan programları görebileceğimiz bir görev yöneticisi varmıdır?+ dosya yöneticisi varmıdır?Menüye girdğimde bununla ilgili hiçbirşey yok.Android markettenmi indirmem gerekiyor bunları acaba?

Saygılar

• Cihaz şarjında sorun olabiir normalde ben kullanırken o kadar uzun sürmüyordu şarj olayı PC den şarj etmeyi deneyin.
    1350 mAh olanlar var onları kullanabilirsiniz daha üstlerinde kapak deişmesi lazım.
    Çalışan programları kapatmak için market ten task diye araştırın birsürü program çıkar taskkiller benim kullandığımdı.
    dosya yöneticiside oi file menager kullanabilrisiniz.
  • arkadaşlar cihazı ilk defa açarken google hesabımızı illaki operatör üzerinden internete bağlanarak mı girmek zorundayız yoksa wi-fi üzerinden de halledebiliyor muyuz?
  • merhaba arkadaslar
    3haftadir g1 kullaniyorum,android olmasi ve telefonun klavye ozelligi benim tam aradigim ozellikler oldugu icin cok memnunum.
    telefonu amerikadan aldirdim,burada kayit ettirdim,kusursuz her ozelligini kullniyorum.
    ufak,sacma ama beni delirten bir sorunum var: telefonumda mesaj kutusunda contact liste kayit olmasina ragmen mesaj atanlarin ismi gozukmuyor, +90li numaralari gozukuyor, yanliz arama yaptiklarinda isimleri gozukuyor. mesaj attiklarinda numara gozuktugu icin 10 dakika acaba bu kim diye aramam gerekiyor yada yannis kisilere yannis mesajlar atiyorum. cok kurcaladim,denedim.netten bakindim ama duzeltemedim,cildircam nolur biri bana bunu nasil duzeltecegimin yolunu soylersin ve neden oluyor bu?

turkcelle gidip sordugumda burada satmadigimiz icin bir bilgim yok diye tersledi.
    birde +90li numaralari kaydetmeyi denedim,ozamanda mesajlarda isimler cikiyor ama busefer biri aradiginda ismi gozukmuyor sadece numarasi gozukuyor!!
    biri yardim etsin lutfen

• lütfen yardım edin 2.el Google G1 aldım cihaz kayıtlı pasaporta fakat bu aktivasyon işlemi gerekiyor sanırım önceki hesap şifresini bilmiyorum kendi google adresimi nasıl tanımlayabilirim cihaza ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.