Şimdi Ara

HTC G1 Dream ve Android üzerine ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eyvallah kaptan. :) hemen deniyorum. Çok saol :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: phidias

eyvallah kaptan. :) hemen deniyorum. Çok saol :)

Ne demek görevimiz :P :D
  • cupcake yükledikten sonra kişi listem falan googledan senkron olarakmı çekilecek? benim bişey yapmam gerekiyormu?
  • quote:

cupcake yükledikten sonra kişi listem falan googledan senkron olarakmı çekilecek? benim bişey yapmam gerekiyormu?

Valla ben de indiremedim daha ama telefona yüklü hiç bir bilginizin silinmemesi gerekiyor. Sadece bir update. Ama yine de temkinli olmakta zarar yok :)

Aman şarj durumunuza dikkat edin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 24 Mayıs 2009; 0:43:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmadran

quote:

cupcake yükledikten sonra kişi listem falan googledan senkron olarakmı çekilecek? benim bişey yapmam gerekiyormu?

Valla ben de indiremedim daha ama telefona yüklü hiç bir bilginizin silinmemesi gerekiyor. Sadece bir update. Ama yine de temkinli olmakta zarar yok :)

telefon usbden takılı iken update yapıcam. Şarj önemlimi? çıkarıpmı yapmam gerekiyor?
  • quote:

quote:

quote:

telefon usbden takılı iken update yapıcam. Şarj önemlimi? çıkarıpmı yapmam gerekiyor?

Şimdi bilgisayar durduk yerde sd kartı mount eder falan, işler karışmasın.. En güzeli fişe takıp yapmak aslında...

• %44 idi fişe takıp yüklettim hesapta ama yüklerken şarjı iptal ediyor inşallah patlamaz :D şuan yüklüyor.
  • quote:

%44 idi fişe takıp yüklettim hesapta ama yüklerken şarjı iptal ediyor inşallah patlamaz :D şuan yüklüyor.

%44 yeter bence..

Oldu bitti benim ki.. :D

Şimdi karıştırma zamanı :D
  • aynen bende kurcalıyorum. :) bütün yeniliklerin oldugu biyer olsa hepsini birden kurcalarım :)
  • o değil ben halen pasaporta kaydettirebilmiş değilim cihazı, alalı heralde bi 2 ay oldu :)
  • quote:

o değil ben halen pasaporta kaydettirebilmiş değilim cihazı, alalı heralde bi 2 ay oldu :)

Hehe evet ufak bir sorunun varmış.. :)

Oh be sonunda blutooth stereo hoparlörlerimi kullanabiliyorum. Yalnız aleti widget manyağı yaptım, biraz yavaşladı gibi :/
  • Tebrikler sonunda U.S update yapabildiniz
    Bana da İngiltere'den G1 değil de Magic alınmış,update ile uğraşmıcam ama 200küsür pound yerine 400 pound vermek zorunda kalıcam,naapalım geri de çeviremem şimdi cihazı
    Widgetları marketplace'den mi indiriyorsunuz, ya da manuel mi?
  • ben widgetleri marketten indirdim. evet bu arada biraz açılışta kastırıyor aleti çok hafif o widgetler. Eğer başka bir download kaynağı varsa bilelim. Benim tek kaynağım market place :)
  • quote:

ben widgetleri marketten indirdim. evet bu arada biraz açılışta kastırıyor aleti çok hafif o widgetler. Eğer başka bir download kaynağı varsa bilelim. Benim tek kaynağım market place :)

Root yaparsanız, her türlü kaynaktan indirip cihazın içine atabiliyorsunuz diye biliyorum.
    Buarada htc magiclerin de root'unu alıp yeni modlu firmware'ler ekleme yöntemini bulmuşlar,bu ne hız böyle
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=493

• quote:

Orjinalden alıntı: crimson75

quote:

ben widgetleri marketten indirdim. evet bu arada biraz açılışta kastırıyor aleti çok hafif o widgetler. Eğer başka bir download kaynağı varsa bilelim. Benim tek kaynağım market place :)

Root yaparsanız, her türlü kaynaktan indirip cihazın içine atabiliyorsunuz diye biliyorum.
    Buarada htc magiclerin de root'unu alıp yeni modlu firmware'ler ekleme yöntemini bulmuşlar,bu ne hız böyle

root olayı nedir yahu, ben daha çözemedim onu. Root olunca birkaç şey yapılabiliyor diye biliyorum ama farkı nedir yani?

• Benim telefon henüz elime geçmedi ama araştırdığım kadarıyla root yapılınca hertürlü modifikasyonlu yeni romlar yüklenebiliyor, cihazın görüntüsünü çok daha fazla değiştirebilecek temalar ve ek özellikler kazandırılabiliniyor (multitouch gibi).Linkten hertürlü bilgiye ulaşabilirsiniz:
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448
    Temalar bölümünden de temaları incelemenizi tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

root olayı nedir yahu, ben daha çözemedim onu. Root olunca birkaç şey yapılabiliyor diye biliyorum ama farkı nedir yani?

Linux kullandıysanız bilirsiniz. Bir standart kullanıcı vardır. Sistemi kullanır ama sistem dosyalarına erişimi engellenir. Bir de "root" kullanıcı vardır sistem üzerindeki tüm yetkilere sahiptir. Telefonun RC29 yazılımdaki bir açıktan faydalanıp bu root kullanıcısına kendini atama olayı temel olarak Androidi rootlamak. Rootladıktan sonra crimson'ın dediği 3 yazılımcının(Haykuro, JF (JesusFrek), Dude) modifiyeli firmwarelerini kullanabiliyorsunuz.

Göze çarpan eklenebilir en önemli özellik multi-touch. Bunun yanında GSM internetini kullanarak laptop'ınız da online olmanızı sağlayan tethering (yanlış yazmış olabilirim) özellğini katabiliyorsunuz. Bir de -benim en çok istediğim- cihazın içindeki host dosyasının içeriğini değiştirerek ülkemizde yasaklı olan malum video sitesine telefondan girebilirsiniz.
    Ek olarak Market'deki ücretli uygulamalar sadece sınırlı sayıdaki ülkeye açık. Ancak rootlu cihazda bir kaç ayar yaparak bu uygulamalara-yine ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Yalnız Crimson'ın dediği temalar root'a gerek kalmadan telefona yüklenebiliyor. Tema yazılımları genelde ücretli ancak ücretsiz deneme versiyonları market de var zaten (ahome, dxtop, openhome) gibicesine.

haykuro htc hero için geliştirilen yazılımı eline geçirmişti. Eğer onunla başarılı işler yapabilirse o zaman telefonu rootlamayı düşünebilirim. Ancak şu an çok gerekli değil benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 28 Mayıs 2009; 21:30:38 >

• General Mobile Android telefonunu Haziran sonunda Türkiye ve Amerikan Pazarına sürüyormuş.

5megapiksel kamera
    Dokunmatik ekran (ancak resistive. HTC G1,Magic veya iphone gibi capacitive değil)
    Çift sim kart
    3G'si yok
    Wi-fi ve bluetooth özellikleri var

Detaylar:
    http://www.androidauthority.com/index.php/2009/05/27/general-mobile-dstl1-powered-by-cupcake-on-sale-in-us-and-turkey-in-june/
  • quote:

General Mobile Android telefonunu Haziran sonunda Türkiye ve Amerikan Pazarına sürüyormuş.

5megapiksel kamera
    Dokunmatik ekran (ancak resistive. HTC G1,Magic veya iphone gibi capacitive değil)
    Çift sim kart
    3G'si yok

Detaylar:
    http://www.androidauthority.com/index.php/2009/05/27/general-mobile-dstl1-powered-by-cupcake-on-sale-in-us-and-turkey-in-june/

Capacitive olmaması kötü olmuş,bir de fiyatı 1000tlden aşağı olmaz sanırım

• quote:

quote:

General Mobile Android telefonunu Haziran sonunda Türkiye ve Amerikan Pazarına sürüyormuş.

5megapiksel kamera
    Çift sim kart
    3G'si yok

Detaylar:

Capacitive olmaması kötü olmuş,bir de fiyatı 1000tlden aşağı olmaz sanırım

Evet, videoda 500$ altı diyor ama vergisiydi, aldısıydı 1000lirayı bulur herhalde.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.