Donanım olarak tabi çalışır ama yazılımı biraz modifiye etmek gerekiyor sanırım. Çok da emin değilim. xda-developers dan kontrol etmek lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: bmadran
quote:
Orjinalden alıntı: insom
G1 de calisiyorsa Magic`de de calisir o zaman.
Donanım olarak tabi çalışır ama yazılımı biraz modifiye etmek gerekiyor sanırım. Çok da emin değilim. xda-developers dan kontrol etmek lazım.
Yarın inşallah magic elime geçecek Sizin android maceranız nasıl devam ediyor, artı ve eksilerinde bir değişme oldu mu? Bu arada xda sitesinde herkes G1'de Hero Rom'unu kullanmaya başlamış. Magic için bile rom çıkmış,ilerde deneriz artık videolardan süper gözüküyor çünkü
Magic cok guzel bir alet,ekrani iphone gibi hizli tepki veriyor dokunmaya.Bu hero rom unu bende yuklemek istiyorum ama acikcasi Android oldugu icin nasil,yuklenir,ne yapmak gerekir bilmiyorum.Aslinda yuklemis olan arkadaslarimiz varsa bir Guide hazirlarlarsa cok makbule gecer.
quote:
Orjinalden alıntı: crimson75
quote:
Orjinalden alıntı: bmadran
quote:
Orjinalden alıntı: insom
G1 de calisiyorsa Magic`de de calisir o zaman.
Yarın inşallah magic elime geçecek Sizin android maceranız nasıl devam ediyor, artı ve eksilerinde bir değişme oldu mu? Bu arada xda sitesinde herkes G1'de Hero Rom'unu kullanmaya başlamış. Magic için bile rom çıkmış,ilerde deneriz artık videolardan süper gözüküyor çünkü
Evet aynı şekilde ben de çekiniyorum yeni romları yüklemeyi, artık bizden ilk deneyen arkadaş detaylı bir açıklamasını yapar umarım. xda forumlarında detaylı anlatımlar var aslında Benim cihazı da birkaç güne kayıt ettirip kullanmaya başlıcam hayırlısıyla
Cihazı p.tesi kayıt ettirebilecem ama sim kartsız kurcalamama rağmen androidin süper bi işletim sistemi olduğunu söyleyebilirim.Çok hızlı,herşey hemen tıkladığın anda açılıyor Birde market'da gerçekten denildiği gibi binlerce uygulama oyun,vs. var ve hergeçen gün yenileri ekleniyor.Bu konuda iphone ile yarışır diyebilirim rahatlıkla. Sadece free uygulamaların bizde göründüğünü bahsetmiştik ya ilginçtir sim kart takmadığım için sanırım paralı olanlar da görünüyor şuanda bende hatta 2 adet uygulamayı test için satın da aldım (bettercut ve openhome) Siz de sim kartı çıkartarak deneyin bakalım wifi üzerinden bağlanınca tüm uygulamalar market'da görünecek mi?
Android kullanan arkadaşlar sizlere soruyorum. Sizce HTC G1 mi HTC MAGİC mi? Yada Samsung İ7500 ü beklemelimi? Yukardaki cihazlardan birini almak istiyorum ama aralarında fiyat farkı ve görsellik olarak çok var ama karar veremedim hangisi olduğuna. Samsung un android cihazı ağustos ayında oparatorlerle anlaşmalı satılıcak.Htc Magic=1050 tl Htc G1=650 tl siyah. sizce hangisini almalı?Öneriniz nedir?
G1 i gecen hafta kullandim 3-4 gün, cok kalin ve bicimsiz geldi telefon su anda kendim nokia 5800 kullaniyorum. Magic sekil itibari ile daha cekici görünüyor ama ben samsungu bekliyorum. O zamana kadar bir kac android li telefon cikar sanirim. Samsung un andorid modeli ninde pek pahali olacagini sanmiyorum. Ama fiyat olarak G1 baya uygunmus.
Magic ile aralarındaki tek fark Qwerty klavye bide görsellik. Böyle bir cep Pc sinde Qwerty olmadanda olmaz diye düşünüyorum. Siyah ı çok şekilsiz duruyor ama beyaz ı hoş geliyor insanın gözüne.Alacağım cihaz %100 bi android olmadı gerekiyor.
Arkadaşlar Adroid de multitasking özelliği mevcutmudur?
quote:
Orjinalden alıntı: barıs akdag
Android kullanan arkadaşlar sizlere soruyorum. Sizce HTC G1 mi HTC MAGİC mi? Yada Samsung İ7500 ü beklemelimi? Yukardaki cihazlardan birini almak istiyorum ama aralarında fiyat farkı ve görsellik olarak çok var ama karar veremedim hangisi olduğuna. Samsung un android cihazı ağustos ayında oparatorlerle anlaşmalı satılıcak.Htc Magic=1050 tl Htc G1=650 tl siyah. sizce hangisini almalı?Öneriniz nedir?
G1 yerine Magic almanı tavsiye ederim. Ben magic getirttim İngiltere'den bana yaklaşık 900tl civarına geldi. Beyaz renkte başta tereddüt etmiştim ama telefon öncelikle çok ince,şık ve hafif bir telefon.Beyaz renk de çok güzel gözüküyor. Siz yurtdışındasınız galiba, aslında Samsung i7500 Türkiye'de satılacak mı henüz belli değil ama fiyatı 1000tl civarı olur burada. Bence yakında çıkıyorsa Samsung'u da bekleyebilirsiniz,özellikleri çok daha iyi çünkü
Yurt dışında deilim türkiyedeyim bi yerde video olarak izlemiştim Samsung pazarlama müdürü acıklıyordu ağustos sonu eylül başı gibi operatörlerle anlaşmalı olarak türkiye de satışını düşünüyoruz gibi bir açıkma yapmıştı. Ama samsung un izlediğim kadarıyla tek farkı 5mp kamera benım içinde bi telde kamera nın hiç önemi yoktur taş patlasa 1 yada 2 resim çekerim işlemci falan aynı hızda aynı ram i kullanıyorlar. Htc magic tamamen dokunmatk olduğu için tereddüt teyim Qwerty klaveye cok buyuk bir artı ama G1 inde görüntüsü çok kötü.Doğubankta buldum iki cihazıda Magic =1050 tl G1=650 tl gibi bir fiyat var aralarında.G1 in şarjı az gidiyo diyen arkadaşlar var oda benim için sıkıntı şarj hakkında ne dersiniz yeterlimidir?Şarj ı çok giderse G1 benim için daha cazip geliyor. Bide üstad cihazı kullanmaya başladın sen sanırsam bu cihazda multitasking özelliği varmıdır?
Evet multitasking var, hem de çok başarılı. En basitinden aynı pc'lerdeki gibi birçok download'u aynı anda yapabiliyorsunuz,hiç yavaşlama olmadan da diğer sayfalarda-menülerde gezip başka programları da açıp kapayabiliyorsunuz. Tabi bu arada birçok widget da çalışır durumda
Bu güzel bi haber bakalım bu ay içinde bi android kullanıcısı olabilirim inş bende :)
quote:
Bu güzel bi haber bakalım bu ay içinde bi android kullanıcısı olabilirim inş bende :)
G1'in şarjının çok çabuk bittiğini ben de araştırırken duymuştum, Magic bu konuda iyiymiş (daha sim kartlı kullanmaya başlamadığım için kendim test edemiyorum). O nedenle tercihinizde buna dikkat edin bence
Arkadaslar beyaz g1 almayı dusunuyorum ama internetteki fiyatlar biraz yuksek geldi . İst'da dogubankta daha uygun fiyata bulabilirmiyim acaba ? Sıkılıp satmak isteyen arkadaslar varsa onlardanda alabilirim cihazı .
quote:
Orjinalden alıntı: calvinn
Arkadaslar beyaz g1 almayı dusunuyorum ama internetteki fiyatlar biraz yuksek geldi . İst'da dogubankta daha uygun fiyata bulabilirmiyim acaba ? Sıkılıp satmak isteyen arkadaslar varsa onlardanda alabilirim cihazı .
usta ben 1 aydır araştırıyorum doğubankta beyaz olarak bi kişide varmış oda sahibinden.com da ilan vermiş. 570$ beyaz diyo. Siyah içinde 800 tl civarı fiyat veriyolar.Bende bakalım eğer olursa almanya dan getirtmeye çalışıyorum gerçekten beyazı cok hoş duruyo.
quote:
usta ben 1 aydır araştırıyorum doğubankta beyaz olarak bi kişide varmış oda sahibinden.com da ilan vermiş. 570$ beyaz diyo. Siyah içinde 800 tl civarı fiyat veriyolar.Bende bakalım eğer olursa almanya dan getirtmeye çalışıyorum gerçekten beyazı cok hoş duruyo.
O zaman biraz daha beklicem gibi duruyo magic cıkmısken soyledikleri fiyatlar biraz fazla sanki . Benimde bellki almanyadan getirtme sansım olabilir orda sozlesmeli satılmıyo mu cihazlar sadece makineyi alma imkanımız var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: calvinn
quote:
O zaman biraz daha beklicem gibi duruyo magic cıkmısken soyledikleri fiyatlar biraz fazla sanki . Benimde bellki almanyadan getirtme sansım olabilir orda sozlesmeli satılmıyo mu cihazlar sadece makineyi alma imkanımız var mı ?
sadece makinayı alabiliyorsun O2 öyle de satıyor...ama almanya'dan aldırabileceksen, samsung I7500'ü bekle bence...