Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
78.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ahali, öteki başlığı okuyup buraya transfer oldum. Anroid'in tadına faturasız bakmak için Galaxy Player 5 WiFi aldım. E71'den ona internet aktaramadığım için (ve daha bir sürü sebepten) QWERTY'li bi Android bakınıyorum aylardır. Gerçi pek seçenek yok aylardır ne yapıyosun diyeceksiniz, Samsung B5510 Galaxy Y Pro'ya odaklanmıştım, ChaCha'ya anca geldi sıra.

Energizer XP4000 harici pilim olduğu için pil sorununu kökten hallettim yani Galaxy Player 5'i hem de HTC ChaCha'yı ters bi pozisyona düşmeden şarj edebilecek durumdayım. Birini kullanıyor olmam, diğerine yarayacaktır mesela oyun-film-müzik-PDF gibi pasif işler Galaxy Player 5'te, iletişim-ofis-navigasyon-kamera gibi daha aktif işleri ChaCha'dan sürdürmeyi planlıyorum (en azından evdeki hesap bu).

İnternette gezerken hafızaya ilaç olabilecek bi fikre rastlamadım şu ana kadar. Anladığım kadarıyla Mark Zuckerberg bi büyüklük yapmak üzere elini cebine atıp bi 256 MB hafıza ekletmemiş olaya veya bi sonraki modelde süpriz yapacak sanıyorum fakat HTC QWERTY telefonları tarihe gömme planları yaparken nasıl olacak o sürpriz biraz zor gibi, gerçi fiyat muhteşem, tebrik etmek lazım ama tabi gerçekler farklı, Facebook'tan başka şeyler için de kullanacaz bu cihazı.

Bütün iyi yanları ve kötü yanlarıyla E71'den HTC ChaCha'ya geçtiğimi varsayıyorum ve şu anda E71'deki programları ChaCha'da yüklemek için en az 50 MB gerektiği ortaya çıktı az önce (Google Play Market'ten program büyüklüklerine bakıp Excel'de bakkal hesabı yaptım).

Fakat yüklendiklerinde iş değişiyor aynı bilgisayarlardaki gibi. Galaxy Player 5'te Ayarlar -> Programlar menüsünden bakıp topladığımda 84 MB yer kaplıyolar. Yani Google Play'de 50 MB civarında görünen app'ler, yüklendiklerinde 84 MB olmuşlar cihazda.

0.9 MB Opera Mini (1.77 MB yüklenince)
    1.9 MB Foreca (3.5 MB yüklenince gerçi buna gerek kalmayabilir, HTC Sense Weather widget varmış)
    4.2 MB SportsTracker (4.9 MB yüklenince)
    0.5 MB İBB Trafik (0.628 MB yüklenince)
    14 MB Skype (20.96 MB yüklenince)
    3.5 MB İşCep (4.38 MB yüklenince)
    1.1 MB Bloomberg (2.31 MB yüklenince)
    6 MB Fring (9.5 MB yüklenince)
    10 MB Kingsoft Office (20.22 MB yüklenince)
    3.5 MB Adobe Reader (8.9 MB yüklenince, kenarda bulunsun)
    2.5 MB Twitter (3.59 MB yüklenince, ChaCha'daki Peep'i beğenmedim)
    1.5 MB Turkcell TV (1.72 MB yüklenince)
    1.2 MB Turkcell Online İşlemler (1.34 MB yüklenince)

Facebook'ta 300 kayıt var rehbere aktarılacak, rehberde ekstradan 450 kayıt var, eder 750 küsur. Bu hesaptan yola çıkarak rahat kullanabilmem mümkün müdür ChaCha'yı? Ne dersiniz? Kutudan çıktığındaki hafıza miktarı nedir ChaCha'nın? 150 MB diye duydum... 84 MB çıkınca geriye kalanla idare edilebilir mi?

• ChaCha'da Word uygulaması ile dosya oluşturmak için ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar, bulamadım bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler
    2-Mesaj yazarken en üstteki mesaja çıkma olayı cok olmaya başladı, çok can sıkıcı.

Aynen bu çok kötü, özellikle hatunla uzun süreli mesajlaşmada evvelce bir şey dediysem unutmayayım diye mesajları silmiyorum ama bu sorun olunca yarım saat aşağı inmekle uğraşıyorum. Bu da ne yazacağımı unutturuyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armchairskipper

Merhaba ahali, öteki başlığı okuyup buraya transfer oldum. Anroid'in tadına faturasız bakmak için Galaxy Player 5 WiFi aldım. E71'den ona internet aktaramadığım için (ve daha bir sürü sebepten) QWERTY'li bi Android bakınıyorum aylardır. Gerçi pek seçenek yok aylardır ne yapıyosun diyeceksiniz, Samsung B5510 Galaxy Y Pro'ya odaklanmıştım, ChaCha'ya anca geldi sıra.

Energizer XP4000 harici pilim olduğu için pil sorununu kökten hallettim yani Galaxy Player 5'i hem de HTC ChaCha'yı ters bi pozisyona düşmeden şarj edebilecek durumdayım. Birini kullanıyor olmam, diğerine yarayacaktır mesela oyun-film-müzik-PDF gibi pasif işler Galaxy Player 5'te, iletişim-ofis-navigasyon-kamera gibi daha aktif işleri ChaCha'dan sürdürmeyi planlıyorum (en azından evdeki hesap bu).

İnternette gezerken hafızaya ilaç olabilecek bi fikre rastlamadım şu ana kadar. Anladığım kadarıyla Mark Zuckerberg bi büyüklük yapmak üzere elini cebine atıp bi 256 MB hafıza ekletmemiş olaya veya bi sonraki modelde süpriz yapacak sanıyorum fakat HTC QWERTY telefonları tarihe gömme planları yaparken nasıl olacak o sürpriz biraz zor gibi, gerçi fiyat muhteşem, tebrik etmek lazım ama tabi gerçekler farklı, Facebook'tan başka şeyler için de kullanacaz bu cihazı.

Bütün iyi yanları ve kötü yanlarıyla E71'den HTC ChaCha'ya geçtiğimi varsayıyorum ve şu anda E71'deki programları ChaCha'da yüklemek için en az 50 MB gerektiği ortaya çıktı az önce (Google Play Market'ten program büyüklüklerine bakıp Excel'de bakkal hesabı yaptım).

Fakat yüklendiklerinde iş değişiyor aynı bilgisayarlardaki gibi. Galaxy Player 5'te Ayarlar -> Programlar menüsünden bakıp topladığımda 84 MB yer kaplıyolar. Yani Google Play'de 50 MB civarında görünen app'ler, yüklendiklerinde 84 MB olmuşlar cihazda.

0.9 MB Opera Mini (1.77 MB yüklenince)
    1.9 MB Foreca (3.5 MB yüklenince gerçi buna gerek kalmayabilir, HTC Sense Weather widget varmış)
    4.2 MB SportsTracker (4.9 MB yüklenince)
    0.5 MB İBB Trafik (0.628 MB yüklenince)
    14 MB Skype (20.96 MB yüklenince)
    3.5 MB İşCep (4.38 MB yüklenince)
    1.1 MB Bloomberg (2.31 MB yüklenince)
    6 MB Fring (9.5 MB yüklenince)
    10 MB Kingsoft Office (20.22 MB yüklenince)
    3.5 MB Adobe Reader (8.9 MB yüklenince, kenarda bulunsun)
    2.5 MB Twitter (3.59 MB yüklenince, ChaCha'daki Peep'i beğenmedim)
    1.5 MB Turkcell TV (1.72 MB yüklenince)
    1.2 MB Turkcell Online İşlemler (1.34 MB yüklenince)

Facebook'ta 300 kayıt var rehbere aktarılacak, rehberde ekstradan 450 kayıt var, eder 750 küsur. Bu hesaptan yola çıkarak rahat kullanabilmem mümkün müdür ChaCha'yı? Ne dersiniz? Kutudan çıktığındaki hafıza miktarı nedir ChaCha'nın? 150 MB diye duydum... 84 MB çıkınca geriye kalanla idare edilebilir mi?

Hocam bu konu çok yazılıp çizildi ama özetlemek gerekirse, android marketin nimetlerinden faydalanmak istenildiği takdirde 150mb kimseye yetmez..
    yetmez diyorum, ancak iktisadlı kullanılarak yettirilmeye çalışılır. Kullanmadığınız uygulamaları silersiniz, yer kaplıyor diye kimilerini hiç kurmazsınız vs..

Tıpkı c: sürücüsünde yeri kalmamış windows gibi, android de dahili hafızası 10mb kaldığı anda, cihazın kıçı başı ayrı oynamaya başlıyor..

Eğer bu cihazın sevdalısı iseniz, tek çözüm.. cihazı root etmektir. Yani garantiden vazgeçmektir..

Şuan (sd kartımdan tanımlı) 450mb dahili hafıza ile CyanogenMod Rom ile kullanıyorum.
    Tek sorun ön kamera çalışmıyor. Diğer problemler çözüldü, başka da bir problem kalmadı. Ön kamera da, gingerbread lerde 3g görüşme zaten yapılamadığı düşünüldüğünde, zaten lüzumsuzdu.

Vaziyet böyle.. Bu konu çok yazıldı çizildi.. Geriye dönük incelerseniz daha çok fikir elde edebilirsiniz.

• Arkadaslar harbi blackberry den sonra android üzücü. ebaydan 2 tane 1600Ma batarya aldım + orj bataryası + harici sarj aleti var. Telefon sanki endüstriyel pos cihazları gibi sağlam maşallah. kaç kere serbes düşme yaşadı.
    Ama android deneyimi için yetersiz bi dahili hafizası var.
    Bi kere beni için android bi hayal kırıklığı oldu. Sunu anladım cihaza göre yapılan işletim sistemleri cok stabil ve mantıklı bakiniz BB os bakiniz İOS.
    XP sendromu var androide.

Ha su var efsanevi klavyesi ve emsalsiz fiyati ile eşsiz. F/P de rakibi yoktu. Ama android malesef zamanla yavaslıyor saçmalıyor ve arka planda calısan uygulama sayisaina göre kitleniyor.

E ama simdi akıllı telefon kullanıyorsanız. PUSH mail olcak. (olmazsa olmaz) ilal bi live chat acik olcak (msn vs ) hadi o olmad Viber veya Whatsapp . FAcebooksuz olmaz. twit de gelsin. Gündüzleri de görebilceğim kadar ısık olsun. öyle kapkara ekranla gezmeyim. müzik de dinlemeliyim. otobüs beklerken olmaz kulaklık cıkmalı cepten dinlenmeli. Bu telefon hepsini yapabilyor. ama üstündeki bataraya ile değil :P

2 extra bataryam var i üstünde full dolu bi extra alıyorum bu dediklerim ile aksamı ancak edebiliyorum. Ki bunları yapmıcaksam arada sirada oyun oynamak olsaydı amaç gider psp alırdım. Hatta aslında latutede de etkinleştircen ki kankalar nerde oldugunu bilcek :P

HTC 500 tl alınabilecek Q klavyeli emsalsiz bi telefon. (hatta harbi mükemmel klavyesi var) fiziksel klavyenin yeri doldurulamaz.

Ama bu yukarda saydiklarimi ben bb 9000 ile yapıyordum sarj 2 gün gidiyordu o yıllanmış batarya ile. Ekran da pasparlak.
    Push maili de ultra saçma. sürekli veri cekiyor. programlamada ilk öğretilir. iki mantık vardır notification da birisi Event(olay) bazlı yani bi olay gerçekleşince kodu bilgilendirir (blackberry gbi) diğeri her saniye (hatta mili saniye duruma göre) gider sorgular. 2. seçenek ultra eski bi teknoloji sarj da yiyor internet paketi de. ben bb de 100 mb neti bitiremezdim androide 1 gb anca yetiyo. (400 ü bitti bile 7 sinde paket bitcek)

kisaca htc elden cikarip İos a gecesim var. BB geçmem cünki kendi benzini ile calısan araba gibi o. normal net paketi olmuo o da bana ters. vs vs

• arkadaşlar htc chachada calışan uygumaları falan nasıl kapatıoruzz
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bu telefonu kullanıyorum ilk defa dosya sistemine girme ihtiyacı duydum ama bir türlü giremiyorum ... Yardımcı olursanız sevinirim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deplesmanfatihi

Beyler malum herkesin ortak problemi şarj süresi..

Acil şarj cihazları var kalem pil ile çalışıyor ebatları küçük...cebe sığabilir..Bunların kullanımı tlf a zarar verir mi ?

acil şarjlardan kullandım 2 marka 3-4 tanesini bozdum, çünkü 2 farklı telefonla kullandım şarj kablosunu tak-çıkardan dolayı bozuldular.. tek marka telefonla belki sorun olmayabilir. Cha cha için şar ucu varmı bilmiyorum çünkü klasik mini usb değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 3 Temmuz 2012; 4:02:38 >
  • Arkadaşlar merhaba. Bir bayan arkadaş bu telefondan bugün almış. Ne kadar kurcaladıysa çektiği resimleri telefondan hafıza kartına taşıyamıyormuş. Ancak bilgisayar bağlantısı ile yapıyormuş. Bu durum hep böyle mi olacak ? Yani çektiği resimi bilgisayara bağlamadan nasıl atabilir. Taşı gibi bir şey yok mu ? yardımcı olursanız sevinirim. Telefonu hiç kullanmadım, yakında değiliz ki elime alıp yardım edeyim.
  • Arkadaşlar Chacham bugün hattımı tanımamaya başladı. vodafone kullanıyorum görmüyor hattı, başka hat takınca görüyor. ne yapabilirim acil yardım eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crow312

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bu telefonu kullanıyorum ilk defa dosya sistemine girme ihtiyacı duydum ama bir türlü giremiyorum ... Yardımcı olursanız sevinirim ..

file manager programları kullanmalısın.
    ben ASTRO kullanıyorum.
  • SArj hususunda ilerleme var. sahsen ben tesadufen go launcher ex kurdum. asıl gaye masaustunde yeterince widget kurcak yerim yoktu onla birlikte go power manager de kurdum. bilmiyorum su an 2 batarya ile ve zor düşerken 1 batarya ile düşebilir oldum (bazen yine 2.ci gerekiyo :D)

Ben bunu kime desem saniyorlar ki bataryam bozuk saniyorlar ki HTC chacha sorunlu. Ben elime aldım mi fena hırpalıyorum. tüm özellikleri aktif calısması gerekiyor.
    Microsoft on {x} kurulu. bana nerdesin die sorana map gönderiyor doalyisi ile gps acik. araca bindiğimde arabada diyor(aslında demio :P calısmıo o özellik)
    Viber acik ordan yazan arayan var.
    Push mail acık hali ile senkronizasyon acık
    aylik 2 bin cihazı sms atıyorum.
    aylık 500 dk görüşmem var yani 66 sms 17 dk konuşma yapar.
    1 GB nettende 150 mb falan ancak kalıyor.
    GPS sürekli acik

daha arada hotspot aciom :D

Yer bende de sorun malesef. 150 android mağazanin tüm nimetlerinden yararlanmak için yetersiz. ki yeterli olsa bu sefer batarya hiç yetmezdi sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzkn-ctn

Arkadaşlar Chacham bugün hattımı tanımamaya başladı. vodafone kullanıyorum görmüyor hattı, başka hat takınca görüyor. ne yapabilirim acil yardım eder misiniz?

arkadaşlar yardımcı olacak yok mu? telefonu kullanamıyorumm :S
  • quote:

Arkadaşlar Chacham bugün hattımı tanımamaya başladı. vodafone kullanıyorum görmüyor hattı, başka hat takınca görüyor. ne yapabilirim acil yardım eder misiniz?

kardeş nasıl yardımcı olalım ki buradan ?? diğer hatlar ile çalışıyorsa demekki sim kartta sorun var sim kartı değiştirmeyi denesen düzelebilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

kardeş nasıl yardımcı olalım ki buradan ?? diğer hatlar ile çalışıyorsa demekki sim kartta sorun var sim kartı değiştirmeyi denesen düzelebilir belki

Usta hat başka telefonda çalışıyor, başka hatta benim telefonda çalışıyor . anlamadım belki sizin başınıza gelmiştir diye danışıyorum

• ya çok sama bi sorun yaşıyorum.

Yeni hat aldım.eski hattımdaki numaraları telefona kaydetmiştim.

Şimdi ise telefondaki numaraları sim karta aktarmak istiyorum.yapamıyorum :S tek tek kişilere tıklayıp taşımam gerekiyor.niye topluca taşıma olmuyor yada kopyalama ? Numaralarım telefonda kayıtlı kaldı
  • Bugün son güncellemeyi yaptım arkadaşlar ve mesaj yazarken t9 sözlüğü otomatik olarak devreye giriyor ve listede olmayan kelimelerin altına kırmızı çizgi çekiyor. Bu tip şeylere çok takıntım var ve mutlaka kaldırmam gerekiyor. Örneğin mesaj yazarken diyelim ki "kanka" yazıyorum, hemen altta çizgi çıkıyor. Nasıl kaldıracağım ben bu mereti? "TR XT9"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkernazionale

Bugün son güncellemeyi yaptım arkadaşlar ve mesaj yazarken t9 sözlüğü otomatik olarak devreye giriyor ve listede olmayan kelimelerin altına kırmızı çizgi çekiyor. Bu tip şeylere çok takıntım var ve mutlaka kaldırmam gerekiyor. Örneğin mesaj yazarken diyelim ki "kanka" yazıyorum, hemen altta çizgi çıkıyor. Nasıl kaldıracağım ben bu mereti? "TR XT9"

Güncellediğimden beri benim de öyle... Çok uğraştım ama kalkmıyor maalesef. Alışacaksın.
  • evet arkadaşlar benimde öyle bende uğraştım ama maalesef olmuyor T9 u kapatmayı bir bulsam
  • http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/htc-chacha-batarya-polimer-gold-2430mah-japan-58563214

Arkadaşlar bu bataryadan alıp kullanan var mı?

Günde 2 kere şarj etmekten bıktım artık....
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.