Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
78.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • telefonun facebook uygulamasının ve play storeun hafıza kartına taşınmaması deli etti. 2 dir telefona back up atıyorum. o da link2sd den problem çıkarıyo. uğraşdur ikidir tüm uygulamaları filan baştan yüklüyorum sıyırdım. tamam kalsın dicem bu sefer olursa . allahın cezası facebook ya :D
  • hd2 avrken hspl yapıp kırıyoduk ooh, sonrası kolaydı, kardeşime verdiğime pişmen edecek bu root olayı beni
  • İyi günler, bu telefonu almayı düşünüyorum ancak birkaç sorum var:
    1) Telefonun ses kalitesi nasıl? Müzik benim için önemli bir unsur. Müzik çalarda bazı Android'lerde olan SRS WOW HD var mı? Kulaklığım Sennheiser CX280 bu arada.
    2) Telefon maksimum kaç GB SD kart destekliyor? Bende şu an 16 var ancak her an 32 ye geçebilirim de.
    3) Benim için en önemli olan uygulamalar yani Facebook, Twitter ve WhatsApp stabil mi?
    Teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devilland

    İyi günler, bu telefonu almayı düşünüyorum ancak birkaç sorum var:
    1) Telefonun ses kalitesi nasıl? Müzik benim için önemli bir unsur. Müzik çalarda bazı Android'lerde olan SRS WOW HD var mı? Kulaklığım Sennheiser CX280 bu arada.
    2) Telefon maksimum kaç GB SD kart destekliyor? Bende şu an 16 var ancak her an 32 ye geçebilirim de.
    3) Benim için en önemli olan uygulamalar yani Facebook, Twitter ve WhatsApp stabil mi?
    Teşekkürler :)

    poweramp isimli uygulama var trial versiyonu kullanılabilir full versiyon 15 dolar onun üzerine müzik çalar yoktur herhalde onu kullanabilirsiniz...
    32 gba kadar desteklediği yazıyor özelliklerinde...
    facebook twitter gayet normal çalışıyordu ben kullanırken güncellemeler ile dahada düzelmiştir sanırım...

    iyi günler




  • OTA_Chacha_HTC_TUR_1.57.468.3-1.57.468.2_release_254253wrvhfzq5tybk2cpk.zip olan updatei yapamıyorum. telefonum rootlu sanırım bundan kaynaklanıyo.
    E:failed to verify whole-file signature
    E:signature verification failed
    Installation aborted. hatası alıyorum. yardımcı olabilir mi anlayan birisi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkAkgn -- 28 Mayıs 2012; 4:34:20 >
  • Merhaba arkadaşlar acaba chacha için önerebileceğiniz programlar var mı acaba task killer vs..
    Esas önemli olan Telefonun arka yüzünde gereksiz olarak çalışan programları tamamen kapatacak bir program varsa önerebilir misiniz?


    Şimdiden ilginiz için teşekkürler..
  • Bu arada chacha nın bilmediğim bir özelliğini keşfettim:
    açma-kapama tuşu ve home tuşuna beraber basınca ekran görüntüsü alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 31 Mayıs 2012; 18:25:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taytaylan

    Arkadaşlar bu arada chacha nın pek bilinmeyen bir özelliği var:
    açma-kapama tuşu ve home tuşuna beraber basınca ekran görüntüsü alıyor.

    bu bilinen bir özellik zaten htc cihazların hepsinde bu şekilde oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bsliali

    quote:

    Orijinalden alıntı: taytaylan

    Arkadaşlar bu arada chacha nın pek bilinmeyen bir özelliği var:
    açma-kapama tuşu ve home tuşuna beraber basınca ekran görüntüsü alıyor.

    bu bilinen bir özellik zaten htc cihazların hepsinde bu şekilde oluyor

    Editledim :)))
  • Kafama takılan bir sorun da şu hafıza yok uyarısı. Uygulamaları sd karta yüklesek te gelir mi bu uyarı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşla mesaj yazma bölümünde telefonun S ve B tuşlarına basıldığında S tuşunda taslaklara kaydediyor B tuşuna basıldığında ise google bağlanıyor.. Sanırım kısa yol açıldı bunun nasıl kapatılacağını bilen biri varsa ve paylaşırsa sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ****ky

    bu arada bir çok kişi pilden şikayet etmiş ama benim arka planda tango viber im pro facebook twitter 2 gmail 1 hotmail hesabı whatsapp gtalk sürekli aktif 11 de şarzdan çektim 40 dk kadar görüşme yaptım pil %80 lerde. ben sadece 3g yi kapattım sebebi ise bizim burada çok zayıf çekiyor ve hangi cihazda açarsam resmen sömürüyor pili şimdilik tek sıkıntım hafıza gibi 12 mb boş yerim kaldı gerçi kuracak bir şeyimde kalmadı 6 sayfa yazılım var zaten 32 gb hafıza kartımı taktım çok memnunum şimdilik bir sıkıtım yok ayrıca parmaklarım kalın olmasına rağmen çok seri yazıyorum arkadaşlarım şaşırıyor bu arada benim cihazda taiwan yazıyor bazı arkadaşlar çin demiş.

    Htc cha cha aldım 1 ay yeni oldu dha telefona hafıza kartıda taktım ama telefonun dahili hafızazı doldu gösteriyor ve hafıza kartına dolu prog. aktarsam bile yetmıo artık galeri,msjllar falan hiç bir şey acılmıyo iyice delirdi telefon hiç alan kalmadı. Ne yapmalıyım fabrika ayarlarına don diyorum hata veriyor, kullanılan hafıza 153 mb gosterı 3 mb bos yer gosterio saçmaladı telefon. Ne yapmalıyım telefon garantili garantiye gotursem çözerler mi ? yoksa rom falan garip işlere mi girişsem. Cevaplarsanız sevinirim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackshine

    quote:

    Orijinalden alıntı: guzelyali1925


    BB 'den geçmeyi düşünen birisine yazdığımı aynen ekliyorum.
    url:http://resim.donanimhaber.com/m_54409296/mpage_2/f_/key_//tm.htm#59579319

    quote:

    Orijinalden alıntı: streptokokk

    merhaba chacha kullanıcıları,
    gecen haftaya kadar blackberry 9780 bold vardı elimde ve mailler anında düşüyodu, bu chacha da aynen mail geldiğinde bana uyarı ile düşer mi? cünkü samsungda kenidm refresh tazele yapıyodum ondan sonra yeni mailleri gösteriyodu. bir de avea da internet hızı nasıl olur? flash var mı içinde?

    Herkes elindeki cihazı övebilir, bu tür övgü dolu yazılardan çokça bulabilirsiniz.
    Ben size eksikliklerinin ön planda bulunacağı kısa bir inceleme de bulunayım.

    Almayı düşünenlere de fikir vermesi dileğiyle..

    Önce sorularınızın cevabı: Android'deki aktif syncronizasyonu açtığınızda, cihaz sürekli veri alışverişinde kalacak ve mailler anında düşecektir. Genelde bizler şarj süresinden kazanmak için bu aktif syncronizasyonu kapatırız. (Not: Wifi üzerinden aktif sync 'da sıkıntı yaşayanlar olduğunu okuduk, o nedenle arkadaşların yorumlarına da bakın derim.

    Avea'nın interneti istanbulda oldukça iyiydi. Son durumu nedir sormak lazım kullanıcılara. Kırsal bölgeler hakkında bir deneyimim henuz yok.

    Maalesef direk swf açan bir tarayıcıya sahip değil. Flash için Dolphin gibi tarayıcılar kullanıyorlar. Benim ihtiyacım olmadı, nitekim youtube uygulamaları vs zaten kendi programıyla açılabiliyordu. Geçen gün flash içeren bir uygulama indirdim çalışmadı, çözmek için uğraşmadım.


    Eğer bu zamana kadar blackberry kullandıysanız, gerek şarj süresi gerekse android'e özgü telefon nitelikleri açısından biraz ferâgat etmeniz gerekeceğini belirtmeliyim. Gerçi bir buna 3kuruşa 3köfte teoremi diyoruz. O nedenle beklentileri dizginlemekte fayda var.

    Bugün chacha yı soran bir arkadaşa tavsiye etmediğimi söyledim. Eğer android'le ilk tanışmanız bu cihazla olacaksa tavsiye etmiyorum. Bir çok oyun ve uygulama için ekranı döndürmeniz gerekebilir, işlemci yavaşlığından ve dahili hafızadan ötürü de ayrıca sıkıntı çekebilirsiniz. (800mhz çok yüksek bir işlemci tipi değildir).
    Çok net şunu belirteyim. Android geliştiriceleri, dikey ekranlı cihazlar üzerine uygulama yazıyorlar, cihazın teknik kabiliyetleri doğrultusunda da uyumluluk listelerine ChaCha yı eklemiyorlar. O nedenle, bahsedilen birçok oyunu daha başında marketten uyumsuz olduğunun uyarısını alabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim teoremi burada tekrar hatırlayabiliriz.

    Kısaca bilmeniz gerekenler.

    1- Şarj süresi: Yeni android & cihaz kullanıcıları çok fazla uygulama kurmak isterler, bu da yoğun bir kullanım ve akıbetinde oldukça kısalan bir şarj süresi demek. Günde 2 kere şarj etmenizi gerektirecek bir dönemden geçebilirsiniz. Kullanımınız stabil bir hale geldiğinde, aktif internet kullanımı da düşünüldüğünde şarj süreniz max 1 gün olacaktır.

    2- Dahili Hafıza: Malum günümüzde android Qklavye segmentindeki cihazlarda, dahili hafızayı oldukça düşük tutuyorlar. Siz 32 gb hafıza kartı koysanız bile, bazı uygulamalar illâ ki dahili hafızaya (ki bu 150mb tır ama çoğu dolu olarak size gelir) kurulmak istiyorlar. Forumda "15-20mb alanım kaldı ne yapmalıyım?" diyen insanların yazdıklarını önemsemelisiniz. Bu konu bu segment için kaçınılmazdır. Çünkü widget olarak kullandığınız uygulamalar dahiliye kurulmaz ise, ekranda görüntülenmiyor olacaklar, illa dahiliye ihtiyac duyacaksınız.

    3- Telefon özellikleri: Zil sesini kalabalıklarda ve gürültülü ortamlarda yetersiz buluyorum. Rüzgarlı havalarda sesimin karşı taraftan duyulmasında problem olduğuna da şahitim. Baz istasyonundan olabilir diyerek hüsnü zan ediyorum.

    Örnekleri çoktur. Cihazın birlikte geldiği Orjinal ROM'da, sms gönderirken bir süre sonra yukarı atma problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu şöyle birşey: 100 mesajlık yukarı dogru çıkan bir dialog ekranında en son mesajı görerek cevap yazarsınız ya, işte o son mesaj bazen (neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde) aşağıda kalıyor ve 1 hafta önceki mesaj karşınızda oluyor, dokunmatik ekranla aşağıya dogru kaydırmanız gerekiyor. Ciddi sıkıntı.

    Ön kamerası bilinen 3g görüntülü görüşmeler için değil, internet üzerinden skype vb programlarla video chat için konulmuş. Bu sorun androidin ginger bread sürümünden kaynaklanıyor. Benzer sürümdeki diğer cihazlarda ICS güncellemesiyle çözüleceği söyleniyor. Ancak chacha için, ICS (ice cream sandwich-android v4) güncellemesinin gelmeyeceği resmi açıklama ile sabittir.

    Ben yukarda bahsettiğim hafıza problemini bir nebze çözebilmek ve biraz olsun adam edebilmek için cihazı root ettim ve başka bir ROM kurdum türkçesi cihaz garantiden çıktı. Bu işlem telefoncularda yaklaşık 30tl lik bir işlemdir. Kendiniz de yapabilirsiniz. Biraz bu işlerle uğraşmayı sevenlerdenseniz zor gelmeyecektir. Ancak genel kullanıcılara asla tavsiye etmiyorum. Geçtikten sonra başka sıkıntılar var artık. Merak ederseniz önceki mesajlarımdan bulup neler olduğunu okuyabilirsiniz..


    Kimse kızmasın, blackberry den geçmeyi düşünen birisinin bunları bilmesi gerekiyor.

    Selam ile..

    Htc cha cha aldım 1 ay yeni oldu dha telefona hafıza kartıda taktım ama telefonun dahili hafızazı doldu gösteriyor ve hafıza kartına dolun prog. aktarsam bile yetmıo artık galeri,msjllar falan hiç bir şey acılmıyo iyice delirdi telefon hiç alan kalmadı. Ne yapmalıyım fabrika ayarlarına don diyorum hata veriyor, kullanılan hafıza 153 mb gosterı 3 mb bos yer gosterio saçmaladı telefon. Ne yapmalıyım telefon garantili garantiye gotursem çözerler mi ? yoksa rom falan garip işlere mi girişsem. Cevaplarsanız sevinirim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qardas

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackshine

    quote:

    Orijinalden alıntı: guzelyali1925


    BB 'den geçmeyi düşünen birisine yazdığımı aynen ekliyorum.
    url:http://resim.donanimhaber.com/m_54409296/mpage_2/f_/key_//tm.htm#59579319

    quote:

    Orijinalden alıntı: streptokokk

    merhaba chacha kullanıcıları,
    gecen haftaya kadar blackberry 9780 bold vardı elimde ve mailler anında düşüyodu, bu chacha da aynen mail geldiğinde bana uyarı ile düşer mi? cünkü samsungda kenidm refresh tazele yapıyodum ondan sonra yeni mailleri gösteriyodu. bir de avea da internet hızı nasıl olur? flash var mı içinde?

    Herkes elindeki cihazı övebilir, bu tür övgü dolu yazılardan çokça bulabilirsiniz.
    Ben size eksikliklerinin ön planda bulunacağı kısa bir inceleme de bulunayım.

    Almayı düşünenlere de fikir vermesi dileğiyle..

    Önce sorularınızın cevabı: Android'deki aktif syncronizasyonu açtığınızda, cihaz sürekli veri alışverişinde kalacak ve mailler anında düşecektir. Genelde bizler şarj süresinden kazanmak için bu aktif syncronizasyonu kapatırız. (Not: Wifi üzerinden aktif sync 'da sıkıntı yaşayanlar olduğunu okuduk, o nedenle arkadaşların yorumlarına da bakın derim.

    Avea'nın interneti istanbulda oldukça iyiydi. Son durumu nedir sormak lazım kullanıcılara. Kırsal bölgeler hakkında bir deneyimim henuz yok.

    Maalesef direk swf açan bir tarayıcıya sahip değil. Flash için Dolphin gibi tarayıcılar kullanıyorlar. Benim ihtiyacım olmadı, nitekim youtube uygulamaları vs zaten kendi programıyla açılabiliyordu. Geçen gün flash içeren bir uygulama indirdim çalışmadı, çözmek için uğraşmadım.


    Eğer bu zamana kadar blackberry kullandıysanız, gerek şarj süresi gerekse android'e özgü telefon nitelikleri açısından biraz ferâgat etmeniz gerekeceğini belirtmeliyim. Gerçi bir buna 3kuruşa 3köfte teoremi diyoruz. O nedenle beklentileri dizginlemekte fayda var.

    Bugün chacha yı soran bir arkadaşa tavsiye etmediğimi söyledim. Eğer android'le ilk tanışmanız bu cihazla olacaksa tavsiye etmiyorum. Bir çok oyun ve uygulama için ekranı döndürmeniz gerekebilir, işlemci yavaşlığından ve dahili hafızadan ötürü de ayrıca sıkıntı çekebilirsiniz. (800mhz çok yüksek bir işlemci tipi değildir).
    Çok net şunu belirteyim. Android geliştiriceleri, dikey ekranlı cihazlar üzerine uygulama yazıyorlar, cihazın teknik kabiliyetleri doğrultusunda da uyumluluk listelerine ChaCha yı eklemiyorlar. O nedenle, bahsedilen birçok oyunu daha başında marketten uyumsuz olduğunun uyarısını alabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim teoremi burada tekrar hatırlayabiliriz.

    Kısaca bilmeniz gerekenler.

    1- Şarj süresi: Yeni android & cihaz kullanıcıları çok fazla uygulama kurmak isterler, bu da yoğun bir kullanım ve akıbetinde oldukça kısalan bir şarj süresi demek. Günde 2 kere şarj etmenizi gerektirecek bir dönemden geçebilirsiniz. Kullanımınız stabil bir hale geldiğinde, aktif internet kullanımı da düşünüldüğünde şarj süreniz max 1 gün olacaktır.

    2- Dahili Hafıza: Malum günümüzde android Qklavye segmentindeki cihazlarda, dahili hafızayı oldukça düşük tutuyorlar. Siz 32 gb hafıza kartı koysanız bile, bazı uygulamalar illâ ki dahili hafızaya (ki bu 150mb tır ama çoğu dolu olarak size gelir) kurulmak istiyorlar. Forumda "15-20mb alanım kaldı ne yapmalıyım?" diyen insanların yazdıklarını önemsemelisiniz. Bu konu bu segment için kaçınılmazdır. Çünkü widget olarak kullandığınız uygulamalar dahiliye kurulmaz ise, ekranda görüntülenmiyor olacaklar, illa dahiliye ihtiyac duyacaksınız.

    3- Telefon özellikleri: Zil sesini kalabalıklarda ve gürültülü ortamlarda yetersiz buluyorum. Rüzgarlı havalarda sesimin karşı taraftan duyulmasında problem olduğuna da şahitim. Baz istasyonundan olabilir diyerek hüsnü zan ediyorum.

    Örnekleri çoktur. Cihazın birlikte geldiği Orjinal ROM'da, sms gönderirken bir süre sonra yukarı atma problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu şöyle birşey: 100 mesajlık yukarı dogru çıkan bir dialog ekranında en son mesajı görerek cevap yazarsınız ya, işte o son mesaj bazen (neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde) aşağıda kalıyor ve 1 hafta önceki mesaj karşınızda oluyor, dokunmatik ekranla aşağıya dogru kaydırmanız gerekiyor. Ciddi sıkıntı.

    Ön kamerası bilinen 3g görüntülü görüşmeler için değil, internet üzerinden skype vb programlarla video chat için konulmuş. Bu sorun androidin ginger bread sürümünden kaynaklanıyor. Benzer sürümdeki diğer cihazlarda ICS güncellemesiyle çözüleceği söyleniyor. Ancak chacha için, ICS (ice cream sandwich-android v4) güncellemesinin gelmeyeceği resmi açıklama ile sabittir.

    Ben yukarda bahsettiğim hafıza problemini bir nebze çözebilmek ve biraz olsun adam edebilmek için cihazı root ettim ve başka bir ROM kurdum türkçesi cihaz garantiden çıktı. Bu işlem telefoncularda yaklaşık 30tl lik bir işlemdir. Kendiniz de yapabilirsiniz. Biraz bu işlerle uğraşmayı sevenlerdenseniz zor gelmeyecektir. Ancak genel kullanıcılara asla tavsiye etmiyorum. Geçtikten sonra başka sıkıntılar var artık. Merak ederseniz önceki mesajlarımdan bulup neler olduğunu okuyabilirsiniz..


    Kimse kızmasın, blackberry den geçmeyi düşünen birisinin bunları bilmesi gerekiyor.

    Selam ile..

    Htc cha cha aldım 1 ay yeni oldu dha telefona hafıza kartıda taktım ama telefonun dahili hafızazı doldu gösteriyor ve hafıza kartına dolun prog. aktarsam bile yetmıo artık galeri,msjllar falan hiç bir şey acılmıyo iyice delirdi telefon hiç alan kalmadı. Ne yapmalıyım fabrika ayarlarına don diyorum hata veriyor, kullanılan hafıza 153 mb gosterı 3 mb bos yer gosterio saçmaladı telefon. Ne yapmalıyım telefon garantili garantiye gotursem çözerler mi ? yoksa rom falan garip işlere mi girişsem. Cevaplarsanız sevinirim...

    Eğer alıntı yaptığınız mesajları okuduysanız, bu problemle karşı karşıya kalacağınızı biliyordunuz.

    Bahsettiğiniz sorun, garantisel bir problem değil. O nedenle servisin size yapacağı en büyük iyilik, format atmak olur.

    Dahili hafıza problemine 2 çözüm var.. birincisi cihazın vaad ettiği dahili hafızaya göre daha az sayıda uygulama kullanacaksınız.
    Bir diğeri de, cihazı root edeceksiniz. Bu durumda da cihaz garantiden çıkacak.

    Bir "dahili hafıza" probleminden dolayı, cihazınızı garantiye götürme düşüncesine girdiyseniz, bu root işine hiç girmeseniz daha iyi olacağı kanaatindeyim.




  • Yine merhaba arkadaşlar..

    Kimse yardımcı olmasada ben yine bişey sorucam chacha için MMS ayarı var mıdır yoksa illa ki internet bağlıntısı olmadan alınmıyor ve atılmıyor mu?

    Yardımcı olucak biri olursa şimdiden ona




    ....ÇOK TEŞEKKÜRLER...
  • Arkadaşlar , ben usb ile bilgisayara bağlanıp internetini kullanmak istiyorum ama beceremedim. Deneyen varsa bi anlatabilir mi??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackshine

    quote:

    Orijinalden alıntı: qardas

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackshine

    quote:

    Orijinalden alıntı: guzelyali1925


    BB 'den geçmeyi düşünen birisine yazdığımı aynen ekliyorum.
    url:http://resim.donanimhaber.com/m_54409296/mpage_2/f_/key_//tm.htm#59579319

    quote:

    Orijinalden alıntı: streptokokk

    merhaba chacha kullanıcıları,
    gecen haftaya kadar blackberry 9780 bold vardı elimde ve mailler anında düşüyodu, bu chacha da aynen mail geldiğinde bana uyarı ile düşer mi? cünkü samsungda kenidm refresh tazele yapıyodum ondan sonra yeni mailleri gösteriyodu. bir de avea da internet hızı nasıl olur? flash var mı içinde?

    Herkes elindeki cihazı övebilir, bu tür övgü dolu yazılardan çokça bulabilirsiniz.
    Ben size eksikliklerinin ön planda bulunacağı kısa bir inceleme de bulunayım.

    Almayı düşünenlere de fikir vermesi dileğiyle..

    Önce sorularınızın cevabı: Android'deki aktif syncronizasyonu açtığınızda, cihaz sürekli veri alışverişinde kalacak ve mailler anında düşecektir. Genelde bizler şarj süresinden kazanmak için bu aktif syncronizasyonu kapatırız. (Not: Wifi üzerinden aktif sync 'da sıkıntı yaşayanlar olduğunu okuduk, o nedenle arkadaşların yorumlarına da bakın derim.

    Avea'nın interneti istanbulda oldukça iyiydi. Son durumu nedir sormak lazım kullanıcılara. Kırsal bölgeler hakkında bir deneyimim henuz yok.

    Maalesef direk swf açan bir tarayıcıya sahip değil. Flash için Dolphin gibi tarayıcılar kullanıyorlar. Benim ihtiyacım olmadı, nitekim youtube uygulamaları vs zaten kendi programıyla açılabiliyordu. Geçen gün flash içeren bir uygulama indirdim çalışmadı, çözmek için uğraşmadım.


    Eğer bu zamana kadar blackberry kullandıysanız, gerek şarj süresi gerekse android'e özgü telefon nitelikleri açısından biraz ferâgat etmeniz gerekeceğini belirtmeliyim. Gerçi bir buna 3kuruşa 3köfte teoremi diyoruz. O nedenle beklentileri dizginlemekte fayda var.

    Bugün chacha yı soran bir arkadaşa tavsiye etmediğimi söyledim. Eğer android'le ilk tanışmanız bu cihazla olacaksa tavsiye etmiyorum. Bir çok oyun ve uygulama için ekranı döndürmeniz gerekebilir, işlemci yavaşlığından ve dahili hafızadan ötürü de ayrıca sıkıntı çekebilirsiniz. (800mhz çok yüksek bir işlemci tipi değildir).
    Çok net şunu belirteyim. Android geliştiriceleri, dikey ekranlı cihazlar üzerine uygulama yazıyorlar, cihazın teknik kabiliyetleri doğrultusunda da uyumluluk listelerine ChaCha yı eklemiyorlar. O nedenle, bahsedilen birçok oyunu daha başında marketten uyumsuz olduğunun uyarısını alabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim teoremi burada tekrar hatırlayabiliriz.

    Kısaca bilmeniz gerekenler.

    1- Şarj süresi: Yeni android & cihaz kullanıcıları çok fazla uygulama kurmak isterler, bu da yoğun bir kullanım ve akıbetinde oldukça kısalan bir şarj süresi demek. Günde 2 kere şarj etmenizi gerektirecek bir dönemden geçebilirsiniz. Kullanımınız stabil bir hale geldiğinde, aktif internet kullanımı da düşünüldüğünde şarj süreniz max 1 gün olacaktır.

    2- Dahili Hafıza: Malum günümüzde android Qklavye segmentindeki cihazlarda, dahili hafızayı oldukça düşük tutuyorlar. Siz 32 gb hafıza kartı koysanız bile, bazı uygulamalar illâ ki dahili hafızaya (ki bu 150mb tır ama çoğu dolu olarak size gelir) kurulmak istiyorlar. Forumda "15-20mb alanım kaldı ne yapmalıyım?" diyen insanların yazdıklarını önemsemelisiniz. Bu konu bu segment için kaçınılmazdır. Çünkü widget olarak kullandığınız uygulamalar dahiliye kurulmaz ise, ekranda görüntülenmiyor olacaklar, illa dahiliye ihtiyac duyacaksınız.

    3- Telefon özellikleri: Zil sesini kalabalıklarda ve gürültülü ortamlarda yetersiz buluyorum. Rüzgarlı havalarda sesimin karşı taraftan duyulmasında problem olduğuna da şahitim. Baz istasyonundan olabilir diyerek hüsnü zan ediyorum.

    Örnekleri çoktur. Cihazın birlikte geldiği Orjinal ROM'da, sms gönderirken bir süre sonra yukarı atma problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu şöyle birşey: 100 mesajlık yukarı dogru çıkan bir dialog ekranında en son mesajı görerek cevap yazarsınız ya, işte o son mesaj bazen (neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde) aşağıda kalıyor ve 1 hafta önceki mesaj karşınızda oluyor, dokunmatik ekranla aşağıya dogru kaydırmanız gerekiyor. Ciddi sıkıntı.

    Ön kamerası bilinen 3g görüntülü görüşmeler için değil, internet üzerinden skype vb programlarla video chat için konulmuş. Bu sorun androidin ginger bread sürümünden kaynaklanıyor. Benzer sürümdeki diğer cihazlarda ICS güncellemesiyle çözüleceği söyleniyor. Ancak chacha için, ICS (ice cream sandwich-android v4) güncellemesinin gelmeyeceği resmi açıklama ile sabittir.

    Ben yukarda bahsettiğim hafıza problemini bir nebze çözebilmek ve biraz olsun adam edebilmek için cihazı root ettim ve başka bir ROM kurdum türkçesi cihaz garantiden çıktı. Bu işlem telefoncularda yaklaşık 30tl lik bir işlemdir. Kendiniz de yapabilirsiniz. Biraz bu işlerle uğraşmayı sevenlerdenseniz zor gelmeyecektir. Ancak genel kullanıcılara asla tavsiye etmiyorum. Geçtikten sonra başka sıkıntılar var artık. Merak ederseniz önceki mesajlarımdan bulup neler olduğunu okuyabilirsiniz..


    Kimse kızmasın, blackberry den geçmeyi düşünen birisinin bunları bilmesi gerekiyor.

    Selam ile..

    Htc cha cha aldım 1 ay yeni oldu dha telefona hafıza kartıda taktım ama telefonun dahili hafızazı doldu gösteriyor ve hafıza kartına dolun prog. aktarsam bile yetmıo artık galeri,msjllar falan hiç bir şey acılmıyo iyice delirdi telefon hiç alan kalmadı. Ne yapmalıyım fabrika ayarlarına don diyorum hata veriyor, kullanılan hafıza 153 mb gosterı 3 mb bos yer gosterio saçmaladı telefon. Ne yapmalıyım telefon garantili garantiye gotursem çözerler mi ? yoksa rom falan garip işlere mi girişsem. Cevaplarsanız sevinirim...

    Eğer alıntı yaptığınız mesajları okuduysanız, bu problemle karşı karşıya kalacağınızı biliyordunuz.

    Bahsettiğiniz sorun, garantisel bir problem değil. O nedenle servisin size yapacağı en büyük iyilik, format atmak olur.

    Dahili hafıza problemine 2 çözüm var.. birincisi cihazın vaad ettiği dahili hafızaya göre daha az sayıda uygulama kullanacaksınız.
    Bir diğeri de, cihazı root edeceksiniz. Bu durumda da cihaz garantiden çıkacak.

    Bir "dahili hafıza" probleminden dolayı, cihazınızı garantiye götürme düşüncesine girdiyseniz, bu root işine hiç girmeseniz daha iyi olacağı kanaatindeyim.

    bi kaç yerde telefonun sürmünü 2.3.5 e güncelleyince dha fazla bellekte yer açılmıs falan deniyoru öle mi yapmalıyım en iyi sonuc için ?




  • 2.3.6 güncellemesi çıktımı veya ne zaman çıkacak,bilgisi olan varmı
  • Şu Dahili Hafıza sıkıntısına bir çözüm bulunamadı hala ya? :)

    Ben anlamıyorum bu telefonun işini. 35 MB dahili hafıza vardı. Girdim, HTC Hub'dan sadece test amaçlı 100 kilobytelık bir zil sesi indirdim. Daha sonra o zil sesini HTC Hub'dan sildim. "Önbellek Temizleyici" uygulamasıyla her zamanki gibi önbelleği temizledim. Ancak hafıza 32 MB gözüküyor şimdi.

    Telefonu çok seviyorum, her işimi görüyor görmesine de; sadece dahili hafıza sıkıntısı yüzünden çok sinirim bozuluyor.
  • Merhaba arkadaşlar,chacha almayı düşünen birisi olarak şunları sormak istiyorum size:

    -Ben uzun süreli telefon kullanan ve kulladığı telefona iyi bakan biriyim, bu telefon beni en az 3-4 sene götürür mü?
    -Hepsiburadadan alacağım fakat, muhatabım kim? aldım ve bozuldu diyelim kime vereceğim telefonu?

    Sağolun varolun.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.