Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
78.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dehhaniii

arkadaşlar bişey sorucam ben telefnu hergun tam bitip kapandıktan sonra yaklasık 2,5 3 saat şarj ediyorum (dolana kadar yani yeşil ışık yanana kadar) sizce bi zarar verirmi ve şarjın erken bitmemesi için neler yapılabli bide bu kıler manager gibi bişey var o tamamen kapatmıyo gbime geliyom sizce kapatıyomu ? cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

ebayda falan yüksek mA li piller var onlar denenbilir.
    Erkran parlaklıgı düşürülebilir eğer push mail vs kullanmıyorsanız senkronizasyonu kapatabilrisin.z Eğer arka kapağı acmayi öğrendi iseniz yedek batarya taşıyabilirsiniz bunlarin hepsi pil performansını artirir :)

bi de sebekeyi 2G kullanmakta artırıyor am 12 saat gitse yeter bana su ara gidio.

Tam kapatmama olayı da su bazı servis ve progrmlar kapatsa da kendini yendiden acıyo yoksa sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 8 Mayıs 2012; 14:30:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

arkadaşlar bişey sorucam ben telefnu hergun tam bitip kapandıktan sonra yaklasık 2,5 3 saat şarj ediyorum (dolana kadar yani yeşil ışık yanana kadar) sizce bi zarar verirmi ve şarjın erken bitmemesi için neler yapılabli bide bu kıler manager gibi bişey var o tamamen kapatmıyo gbime geliyom sizce kapatıyomu ? cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Erkran parlaklıgı düşürülebilir eğer push mail vs kullanmıyorsanız senkronizasyonu kapatabilrisin.z Eğer arka kapağı acmayi öğrendi iseniz yedek batarya taşıyabilirsiniz bunlarin hepsi pil performansını artirir :)

bi de sebekeyi 2G kullanmakta artırıyor am 12 saat gitse yeter bana su ara gidio.

Tam kapatmama olayı da su bazı servis ve progrmlar kapatsa da kendini yendiden acıyo yoksa sorun yok.

Tamam saol da bide böyle telefona yararı olan eğlenceli uygulamalar oyunlar temalar olarak ne önerebilirsiniz ?

• benimkisi bazen bi kaç gün masaüstündeki widgete face bildirimi almıyo, hesabı kapatıp tekrar açıyorum almıyo nasıl çözerim bunu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

Tamam saol da bide böyle telefona yararı olan eğlenceli uygulamalar oyunlar temalar olarak ne önerebilirsiniz ?

Ben sahsen kamasutra zarını tavsiye ederim ilginç ve eğlenceli bi program hem gece hayatına renk kadar. Tema vs sevmiom orj candır. Dolphin HD browser tavsiye ederim..Cok fazla program vs ile haşır neşir olacaklar bu telefonu almasın zira bazı uygulamalar her telde oldugu gibi yan acılıyor ama full dokunmatik olmadıgı için yan olması garip oluyor. ben cilgin gibi program yüklerim vs ederim diyenlere tavsiye etmem ama mantıklı seviyede program kurcam chat yapcam facebook müdavminiyim posuh amil de olsun vs derseniz güzl tel.
    ben push mail web live messange için kullanıyorum menunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

benimkisi bazen bi kaç gün masaüstündeki widgete face bildirimi almıyo, hesabı kapatıp tekrar açıyorum almıyo nasıl çözerim bunu

wifi ile internete bağlanıyorsanız eğer 15 dakika veri alınmazsa wifi yi uyku moduna al gibi bir seçenek vardı onu işaretlemiş olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK-CasTLe

quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

benimkisi bazen bi kaç gün masaüstündeki widgete face bildirimi almıyo, hesabı kapatıp tekrar açıyorum almıyo nasıl çözerim bunu

wifi ile internete bağlanıyorsanız eğer 15 dakika veri alınmazsa wifi yi uyku moduna al gibi bir seçenek vardı onu işaretlemiş olabilirsiniz.

3g açık, artı, h,ç güncellemiyo, kendi çaçamdan yazıyorum onu bile güncel görmüyo
  • konuyu cevaplananlardan silmişim geri gelsin diye
  • Güncelleme geldi ama ne için bilen var mı arkadaşlar ?
  • Arkadaşlar facebooktan ve twitterdan gelen bildirimleri görmüyor telefonum son güncellemelerinide yaptım , neden olabilir ki?
  • Bende yeni aldim telefonu hepsiburada kampanyasi ile cokta uyguna geldi. 150tl indirim ceki kazanarak 2 haftadir kullaniyorum sarji 1 gun gidiyor surekli kurcalayip internete girdigim icin. Avea kullaniyorum musteri hizmetlerini arayip 3g aktivasyonunu yaptim suan hdspa ile baglaniyor ve gayette hizli. Kamerali gorusme nasil yapiliyor bilmiyorum onu denemedim ama diger butun ozelikleri icin gercekten cok kullanisli ve tavsiye edilebilecek bir telefon diyebilirim. Arkadas cevremden telefona bakan herkez cok begeniyor.
  • Arkadaşlar ekran görüntüsünü nasıl alabilirim ? Bilen var mı ?
  • yahu arkadaslar az once bir sistem guncellemesi yaptim yaklasik 15 dakikada indirdim ve kurdum. detaylarini bilen var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSpy

Arkadaşlar ekran görüntüsünü nasıl alabilirim ? Bilen var mı ?

Kirmizi(red tusu) tusa elini basili tutarak yesilin ustundeki home a basman yeterli dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

quote:

Arkadaşlar benimde aklımda bu telefonu almak. ipod touch ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Cok fazla mesajlasan biri değilim ama 3g interneti sıklıkla kullanırım. Müzik, oyun, uygulama vs ihtiyaçlarımı ipod ile karşılıyorum. Ayrıca wifi hotspot kullanmayı da düşünüyorum. Önemli olan şarj konusu ve servis desteği. Eğer bu konularda kafama yatmazsa almaktan vazgeçicem. Sizce ne yapmalıyım?

Bence alabilirsin. İsteklerini çok rahat karşılar. ama biraz daha üstüne koyayım dersen xperia neo yu şiddetle tavsiye ederim.

Üstüne koymak fazla sorun degil de ben klavyeli telefonlardan cok hoşlanıyorum. Ayrıca neo tarzı bi telefon alırsam ipod hic bi işime yaramaz. Bi de telefon piyasası cok hızlı bugün alınan cihazdan 1hafta sonra sıkılıyor insan o yüzden yüksek fiyatlı bisey almak da istemiyorum. Bahsettiğim tarzda kullanımda şarji ve servisi beni memnun edebilecekse hala aklımda ilk sırada

şarj sorunu var dostum dedigin gibi 3g mobil şebeke wi-fi hotspot falan açıkken 5 saat civarı şarjı götürür seni. sana telefonun bir diğer eksisinide söyliyeyim; cihazın dahili hafızası 150mb çok düşük. zamanla uygulama yükledikçe düşüyor. hafıza kartına taşınacak uygulamalar görünmüyor. öyle olunca cihazdaki uygulamaları güncelleyemiyorsun yeterli depolama alanı yok diyor. yanarım içindeki hafıza kartı bi boka yaramıyor. fabrika ayarlarına geri yükledim telefonu. yani cihazın bana göre en büyük iki eksisi birincisi şarj, diğeri dahili depolama alanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack.daniel

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar benimde aklımda bu telefonu almak. ipod touch ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Cok fazla mesajlasan biri değilim ama 3g interneti sıklıkla kullanırım. Müzik, oyun, uygulama vs ihtiyaçlarımı ipod ile karşılıyorum. Ayrıca wifi hotspot kullanmayı da düşünüyorum. Önemli olan şarj konusu ve servis desteği. Eğer bu konularda kafama yatmazsa almaktan vazgeçicem. Sizce ne yapmalıyım?

Bence alabilirsin. İsteklerini çok rahat karşılar. ama biraz daha üstüne koyayım dersen xperia neo yu şiddetle tavsiye ederim.

Üstüne koymak fazla sorun degil de ben klavyeli telefonlardan cok hoşlanıyorum. Ayrıca neo tarzı bi telefon alırsam ipod hic bi işime yaramaz. Bi de telefon piyasası cok hızlı bugün alınan cihazdan 1hafta sonra sıkılıyor insan o yüzden yüksek fiyatlı bisey almak da istemiyorum. Bahsettiğim tarzda kullanımda şarji ve servisi beni memnun edebilecekse hala aklımda ilk sırada

şarj sorunu var dostum dedigin gibi 3g mobil şebeke wi-fi hotspot falan açıkken 5 saat civarı şarjı götürür seni. sana telefonun bir diğer eksisinide söyliyeyim; cihazın dahili hafızası 150mb çok düşük. zamanla uygulama yükledikçe düşüyor. hafıza kartına taşınacak uygulamalar görünmüyor. öyle olunca cihazdaki uygulamaları güncelleyemiyorsun yeterli depolama alanı yok diyor. yanarım içindeki hafıza kartı bi boka yaramıyor. fabrika ayarlarına geri yükledim telefonu. yani cihazın bana göre en büyük iki eksisi birincisi şarj, diğeri dahili depolama alanı.

Cevap için cok sağol hocam. Ben de burda yazdıktan sonra biraz daha araştırdım kullanıcıların çoğu şarj ve hafızadan şikayetçi. Bu nedenlerden ve sony'nin yeni telefonlarının yakın zamanda türkiyeye gelcek olmasından dolayı vazgectim chachadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jack.daniel

quote:

quote:

quote:

Cevap için cok sağol hocam. Ben de burda yazdıktan sonra biraz daha araştırdım kullanıcıların çoğu şarj ve hafızadan şikayetçi. Bu nedenlerden ve sony'nin yeni telefonlarının yakın zamanda türkiyeye gelcek olmasından dolayı vazgectim chachadan.

rica ederim dostum. bu cihazi sadece dokunmatik kullanamiyorsan benim gibi qwerty klavyenin rahatligi icin ve android istiyorsan tercih edebilirsin cunku yazimi ve kullanisi cok rahat. simdiden hayirli olsun alacagin cihaz icin:)

• telefonu aldığım gibi root ettim hafıza sorununa çok iyi geldide. tam bi pil canavarı makina. şarj dayanmıyo imkanı yok bi günü geçmesi. neyse bi gün dayanması yeterli benim açımdan. ama çok kullanışlı cihaz. kullanmasını bilene çok iyi bir cihaz.
  • root yapımını anlatır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzkn-ctn

root yapımını anlatır mısın?

Şu mesajımdaki linkler ve içlerindeki yönergeler işinize yarayacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_54409296/mpage_3//tm.htm#msglink_60838440

Link direk gitmiyor sanırım. Mesajı alıntı yapıyorum:

quote:

Cyanogen Rom u kurmak için cihazınızı root etmiş olmanız gerekmekte. Sizin cihazınız root edildi mi ?

Orjinal rom'un yüklemesi için ilgili sitedeki adımları takip edebilirsiniz. Euro sürümler içinde Türkçeyi de barındırıyorlar.

Root ettikten sonra Cyanogen 'i tavsiye ederim. Çünkü yukarıda daha önce konuştuğumuz mesajları sabırla okuduysanız, yakın bir zaman içerisinde kısa mesaj ekranında yukarı çıkma problemi ve dahili hafıza sıkıntılarıyla karşı karşıya kalacaksınız.

Eğer birtakım teknik işlerle ve cihaza usb kablo ile dosya yüklemeler konusu size çok zor gelmiyorsa, Hazır da garantiniz yokken, root edin cihazınızı peşinden de Cyanogen Rom kurun.

Hafıza kartında FAT32 yanına bir de EXT4 partition açarsanız dahili hafıza problemini tamamen ortadan kaldırırsınız. Benim şuan Class10 luk 8gb lık SD kart üzerinden tanımlanmış 500mb internal hafızam var, herhangi bir problem çekmiyorum. Tabii bu partition'ı siz istediğiniz gibi belirleyebileceksiniz. Tek önemli olan hafıza kartını, rom yüklemeden önce formatlamanız gerekmektedir. Formatı atıp partitionları belirledikten sonra, cyanogen rom kurun, ve google playden, Link2SD yazılımını kurup, kullanılacak olan hafızayı EXT4 olarak tanımlayın. Hepsi bu. ( Bu işlemlerden önce sd kartınızda müzikleriniz dahil ne varsa yedekleyin, telefonun hafızasındaki tüm verilerinde yedeğini alın; bu işlem için tavsiye program: Myphone Explorer)

(Bu son paragrafta bahsedilen kelimelerden büyük bir kısmına aşina değilseniz, bu root, rom ve ext4 formatı işini bir kez daha düşünün, türkçe kaynaklardan çok iyi araştırın ve yönergelerin tamamını dikkatlice okuyun.)

ROOT için:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1449681
    Recovery Kurulumu:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1164468
    EXT4 Partition:http://www.youtube.com/watch?v=Cygl0qZnbaM - Yazılım:http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
    ROM Kurulumu için:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1291232

Merak ettiğiniz veya takıldığınız bir konu olursa, gecikmeli de olsa cevap vermeye çalışırım.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 18 Mayıs 2012; 23:07:19 >

• Root yapma işlemini tek mesajda alıntı yaparak anlatıcam, umarım faydalı olur. öncelikle ne yapıcamızı bahsediyim kısaca.

1-Unlock etme işlemi (unlock etmek hiç anlamayan biri için basitçe tarif edersek, telefonun güvenlik kilidini kaldırmaktır.unlock etmeden root yapamazsınız)
    2-Root işlemi ( root etmek, telefona tüm yetkileriyle sahip olmaktır.)
    3-Recovery işlemi ( recovery, telefona rom,program vs atmak için ayrıca birçok olayı daha var. az çok ingilizceniz varsa çözersiniz zaten.)

bu işlemleri yaptıktan sonra link2sd programı ile telefonun hafıza sorununu düzeltmek kalıyo. link2sd'nin mantığı : telefonun hafızasındaki sd karta taşınmayan programları önce linkleyerek (kopyalayarak,klonlayarak tam açıklayamıyorum naptığını, linkleme diye geçiyo programda çünkü) daha sonrasında sd karta taşıma izni veriyor.

1-UNLOCK İŞLEMİ unlock orjinal link

quote:

Merhaba arkadaşlar. HTC nin uzun zamandır cihazlarında kullandığı HBOOT (BOOTLOADER) kilidini farklı yollardan kırıyorduk. Fakat artık htcdev.com adlı sitesi ile artık unlock kodunu vererek bizi çok fazla yormadan kilidi açmamız sağlanıyor.

Şimdi cihazımız olan HTC ChaCha için bu işlemleri aşama aşama anlatmaya çalışacağım. Uzun görünüyor fakat aslında 5 dakikalık bir işlem. Bu işlem sonucunda cihazımıza recovery menüsü ve root yetkisi kazandırabileceğiz.

İşlemler için gerekli olan dosyalar
    1.Android SDK - http://adf.ly/7gWUx (Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız onu indirip kurunuz)
    2.HTC SYNC - http://adf.ly/7sbQD ( HTC telefonu bilgisayara tanıtmak için gerekli sürücüleri yükler )
    3.JAVA - http://adf.ly/7scC3 ( Bilinen bilgisayar için Javadır. Bu işlemler için olan farklı bir sürüm değildir. Zaten %99 bilgisayarınızda yüklüdür (: )
    Bu işlem sonucunda cihazınızdaki veriler sıfırlanacaktır ( hafıza kartınızdakiler kalır onlara birşey olmaz. ) Uygulamalar telefon hafızasındaki şeyler vs. silinecektir.
    1. adım
    İlkolarak htcdev.com/register/ sitesine tıklayarak HTC Developer (Geliştiriciler için olan site) a kısa bir işlemle üye oluyoruz ve üyeliğimizin ardından üye olurken girmiş olduğumuz mail adresimize gelen onay linkine tıklayarak üyeliğimizi onaylıyoruz.

2. adım
    Şimdi htcdev.com/bootloader/ adresine tıklayalım ve sağ taraftan cihazımız olan HTC ChaCha yı seçerek altındaki yeşil butona basalım. (Cihazımızın isminin yanında yıldız işareti var ve bu demek oluyorki HBOOT umuza güncelleme yapıp öyle unlock işlemini gerçekleştireceğiz.) Şimdi küçük bir kutucukta açılan uyarıya YES diyelim ve sonraki çıkan uyarıdaki iki kutuyu da işaretleyerek alttaki Proceed to Unlock butonuna basalım.

3. adım
    Burada yukarıda belirttiğim programların kurulu olması gerektiğini ve cihazımızın USB Hata Ayıklamasını açmamızı söylüyor. Bunun için Menü > Ayarlar > Uygulamalar > Geliştirme > USB hata ayıklama yanında yeşil tik olacak. İşaretliyse ellemeden geri diyerek çıkın.
    Bilgisayarımıza HBOOT un güncel versiyonunu ****.Bunun sayfanın aşağısında bulunan listeden uygun olanın yanındaki download butonuna tıklayacağız. Burada dikkat !! Listeden yanlış dosyayı indirmeyin. HTC TUR 1.57.468.2 (bu rakam ilerleyen tarihlerde gelen güncelleme sonucu değişebilir fakat HTC TUR kalıcıdır) yazanın yanındaki download a basın. Yada buraya tıklayarak HTC TUR HBOOT güncelleme 1.10. dosyasını bilgisayarınıza indirin.

4.adım
    İndirdiğimiz HBOOT güncellemesini çalıştıralım. Oradaki tik i işaretleyip NEXT diyelim. Cihazımızı USB ile bağlayalım. Bataryamızda en az %30 şarj olduğuna emin olalım ve aksi söylenmedikçe usb ile bağlantısını kesmeyelim ve telefonun tuşlarına basmayalım. (Güvenlik amaçlı bilgisayarınızda beklemeye alma seçenekleri varsa iptal edin diye uyarı gelmiş gereksiz ama söylemekte fayda var (: )
    Bu işlemleri yaptıysak oradaki tik i de işaretleyip tekrar next diyelim. Cihazımızdaki kilidi kaldıralım. Sadece şarj modunda iken cihazımızı bulacak. UPDATE butonuna basın ve NEXT diyerek güncellemeyi başlatın. Güncelleme bitince telefonunuz yeniden başlayacak.

5. adım
    > Telefonunuzu kapatın
    > Bataryanızı çıkartın ve 10 saniye bekleyin
    > Bataryanızı tekrar takın
    > Yandaki ses kısma tuşuna basılı tutarak, üstteki telefonu açma (power) tuşuna basınız ve telefonu HBOOT menüsünde açmış olacaksınız.
    >yaklaşık 10 saniye bekleyin kısa bir tarama yapacak. Şimdi ses kısma tuşları ile seçenekler arasında geçiş yapabiliriz ve telefonu açma (power) tuşu ile seçim yapabilriz (enter görevi).
    >FASTBOOT seçeneği üzerindeyken POWER butonuna basalım.
    >Şimdi hiçbir seçeneği seçmeden telefonumuzu bilgisayara USB aracılığı ile bağlayalım. Bilgisayarımız yeni donanım görecek ve 5-10 saniyeye yükleyecektir.
    >Şimdi alttaki yeşil buton ile sonraki adıma geçelim.

6.adım
    Şimdi Yerel Disk C ye girip Android adında bir klasör açalım ve içine adb.exe , AdbWinApi.dll, fastboot.exe adlı dosyaları kopyalayalım. Bu dosyalar Program Files ın içindeki Android SDK klasörlerinde bulunuyor. Eğer bulamazsanız http://adf.ly/7seWb indirebilirsiniz. Arşivin içindeki dosyaları Yerel Disk C > Android klasörünün içine kopyalayalım.

7.adım
    Şimdi Başlat tan yada Windows+R tuşu yada Donatılardan CMD (Komut İstemi) i çalıştıralım. Çalıştıra cmd yazıp tamam deyin.
    Komut istemi açılacak. Buradan C:\Android dizinine girebilmek için aşağıdaki kodu aynen yazalım:
    cd c:\Android
    Komutu doğru girdiyseniz satırın başında C: ANDROID olacak. Şimdi komutları gireceğiz. Komut istemini kapatmayın. htc nin sitesinden sonraki adım için yeşil butona basın.

8.adım
    cmd komut satırına fastboot oem get_identifier_token yazın ve enter a basın. Yazmak istemezseniz buradan yada htc sitesinden kopyalayarak siyah ekrana sağ tıklayıp yapıştır deyin enter a basın. Ekranda kodlar çıkacak. Ekrana sağ tıklayın ve işaretle deyin. <<<<< işareti de dahil olmak üzere oradan başlayarak >>>>> dahil olmak üzere sonuna kadar seçin ve CTRL+C yada kopyala diyerek kopyalayın. Sitesinde de gösteriyor neresi kopyalanacak.
    Şimdi kopyaladığınız kodları HTC nin sitesinde en alttaki kutuya test için yapıştırın ve sonraki adım için yeşil butona basın ve işlem tamamsa mail adresinizi kontrol ediniz diyecek.

9.adım

mail adresinizdeki gelen maildeki unlock_code.bin adlı dosyayı indirin ve biraz önceki oluşturduğumuz klasör olan C:\Android klasörü içine atın. Gelen maildeki click here ile başlayan linke tıklayın. Şimdi açılan sayfadan devam edeceğiz.

10.adım
    komut satırına fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin komutunu yapıştırın. Telefonunuzda çıkan seçeneği ses kısma tuşu ile YES e getirip POWER tuşu ile seçin. Telefonunuz yeniden başlayacak.

İşte bu kadar artık HBOOT UNLOCKED Gülücük

Tekrar kilitlemek isterseniz yine fastboot komutu ile cmd de fastboot oem lock komutunu yapıştırın.

Lütfen işlemleri dikkatlice okuyarak yapalım. Çok büyük bir yanlışlık yapma riskiniz yok fakat dikkatli olup 5-10 dakikada işlemi gerçekleştirirsiniz ve cihazınızı sıkıntısız kullanırsınız Gülücük Yapacağınız işlemlerden elbette ki siz sorumlusunuz ben uyguladığım denediğim işlemleri paylaştım. Linklerde problem çıkarsa PM ile bildirirseniz bende hemen güncellemeye çalışayım. Konuya mesaj yazarak kirlilik olmasın Gülücük Kolay gelsin Gülücük

2. ROOT İŞLEMİ - root orjinal link
    quote:

Htc Chacha marka modelli telefon için root işlemini anlatacağım.Anlatmaya değmez bile, sadece telefonda 1-2 ayar yapıp bilgisayardan gerekli scripti çalıştırıcağız.

DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su.zip

Gerekli scriptciğin son versiyonunu indirdik ve:

(1) Adb driverlarınızın yüklü olduğundan emin olun.(Telefonu usb kablosu ile bağlamak için gerekli, büyük ihtimal vardır.)
    (2) Usb Hata ayıklamasını açıyoruz.
    (AyarlarUygulamalarGeliştirme)
    (3) Bilinmeyen Kaynakları da etkin hale getiriyoruz.
    (AyarlarUygulamalar)
    (4) Ekran zaman aşımını 10dk yapalım.
    (5) Usb kablosu ile pcye bağlayalım.
    (6) Klasörün içindek çıkan runme.bat dosyasını açalım..

5dk gibi bir sürede root işlemi tamamlanır.Telefon o arada kendini reboot eder ve SuperUser uygulamamız yüklenmiş olur.

Garanti kapsamından çıkmış rootlu Htc Chacha’nızı tekrar eski haline getirmek için -unroot etmek için- aşağıdaki dosyayı bir köşede tutun.

Chacha Unroot.zip

Unroot için yapılacak olan üstteki işlemlerin aynısını yapmak.Bu sayede SuperUser programımız kaldırılmış olacak.Kolay gelsin..

3-Recovery Yükleme işlemi
    Recovery orjinal link

quote:

Cihazınız UNLOCK ve ROOT lu ise ve bilgisayarınızda HTC driver yüklü ise işlemlere başlayabiliriz Gülücük

Öncelikle cihazımızı tamamen kapatmamız gerekiyor. Bunun için dilerseniz bataryanızı çıkarıp 5sn kadar bekleyip tekrar takarsınız, dilerseniz Ayarlardan Güç seçeneklerinden HIZLI BAŞLAT işaretini KALDIRINIZ ve cihazınızı normal olarak kapatma tuşundan kapatınız.

"Yerel disk C" ye girerek "Android" adında klasör oluşturun. İçine adb.exe , AdbWinApi.dll, fastboot.exe dosyalarını kopyalayalım. Bu dosyalara buradan ulaşabilirsiniz. Arşivin içindeki dosyaları önceki adımda oluşturduğumuz Yerel Disk C > Android klasörünün içine kopyalayalım. Kullanacağımız komutlar için gerekli dosyalar hazır.

Şimdi yükleyeceğimiz recovery için olan recovery.img dosyasını recovery.img **** ve oluşturduğumuz Android klasörünün içine atalım.

Evet dosyalar tamam şimdi telefonumuzu tam kapalı şekilde iken sesini kısma tuşuna basılı tutarak power (telefonu açma-kapama) tuşuna basıyoruz ve karşımıza HBOOT menüsü geliyor. 10 sn. kadar bekleyince kendini hazırlar. Buradan FASTBOOT seçeneğine gelip seçiyoruz. Ses kısma ve açma tuşları ile seçenekler arası geçiş ve power tuşu ile seçim yapıyoruz.

Şimdi telefonumuzu USB ile bilgisayara bağlıyoruz. Bilgisayar telefonu gördükten sonra ( ilk taktıysanız 1 dk kadar daha önce taktıysanız 5sn kadar) sonraki adıma geçebiliriz.

Başlat tan yada Windows+R tuşu yada Donatılardan CMD (Komut İstemi) i çalıştıralım. Çalıştıra cmd yazıp tamam deyin.
    Komut istemi açılacak. Buradan C:\Android dizinine girebilmek için aşağıdaki kodu aynen yazalım:
    cd c:\Android
    Komutu doğru girdiyseniz satırın başında C: ANDROID olacak.

Şimdi komut satırına tırnaklar hariç " fastboot flash recovery recovery.img " komutunu yazarak ( buradan kopyalayabilirsiniz ) işlemi başlatın. Cihazınızda da görürsünüz 5-10 saniyelik bir yükleme işlemi. Cihazınız kendisi reset atabilir yada atmazsa yine FASTBOOT içinden REBOOT diyerek siz yeniden başlatabilirsiniz.

Recovery menümüz yüklendi. Recovery menümüze girebilmek için yine Ses Kısma - POWER tuşları ile HBOOT menüsüne girip buradan RECOVERY seçeneğini POWER tuşu ile seçiyoruz ve recovery deyiz.

NOT: RECOVERY MENÜSÜNDE SEÇİMLERİ YEŞİL ARAMA TUŞUYLA YAPIYORUZ.

4. HAFIZA SORUNUNU HALLETME ( LINK2SD ) LINK2SD ORJİNALİ

ÖNCE MARKETTEN LINK2SD PROGRAMINI İNDİRİP TELEFONUNUZUN KENDİ BELLEĞİNE YÜKLEYİN.

quote:

TELEFONU BOOTLOADERI BAŞLATACAK ŞEKİLDE AÇIYORUZ. BU SEFER BOOTLOADER YERİNE RECOVERYİ SEÇİYORUZ. SONRASINDA;
    Recovery menüsüne girelim. Listeden sırasıyla Advanced >> Partition SD Card seçeneklerine girelim.
    İlk sorduğu soru hafıza kartınızın ne kadarını uygulamalara ayırmak istediğinizdir. Hafıza kartınızın büyüklüğüne ve isteğinize göre 512MB - 1GB(1024MB) - 2GB(2048MB) vs istediğinizi seçebilirsiniz.
    İkinci soru ise swap (takas dosyası) büyüklüğüdür. Araştırmalarıma göre burada 0 (SIFIR) seçmeniz gerekiyor. Teleofonumuz için swap alanı gerekmiyor sanırım. Sıfırı seçmeden de yaptım işlemleri bir fark görmedim yer kaybına gerek yok Gülücük
    İşlem bittiğinde geri diyerek POWER DOWN seçin ve ardından telefonunuzu açın.
    Yüklemiş olduğumuz Link2SD programını açalım ve program bölüm için format soracak. Buradan ext2 yi seçin.
    Eğer sorunsuz yaptıysanız bölüm bulundu betik oluşturuldu fakat telefonunuzu 1 kere yeniden başlatmanız gerekiyor diyecek. Telefonunuzu yeniden başlatın ve Link2SD kullanıma hazır.

evet arkadaşlar ben bu yolları izleyerek sorunsuzca root ettim ve hafıza sorununu çözdüm. dikkatlice yaparsanız hiç bi sorun çıkmaz. ama yinede sorumluluk kabul etmem. bu yazıda emeği geçen recepagdas nickli arkadaşa tekrardan teşekkür ediyorum ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkAkgn -- 19 Mayıs 2012; 3:11:07 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.