Şimdi Ara

★ ★ ★ HTC CHACHA(A810E) ANA BAŞLIK VE DESTEK ★ ★ ★ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
16
Favori
78.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki bu işlemlerden sonra stabilite sorunları oluyormu, makina aslında normalde çok stabil
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

peki bu işlemlerden sonra stabilite sorunları oluyormu, makina aslında normalde çok stabil

Her hangi bir kararsizlik yok.

+ Harici bir rom kurdugunuzda muhtemelen sadece on taraftaki kamera calismayacaktir.

+ Belki gps'inizde ufak bir sikinti olabilir olmayadabilir ama nihai cozumler internette mevcuttur.

+ Gorusme sirasinda qwerty klavye ile ekrana girilen numaralarda bir karisiklik vardir. Bu cozuldu. Eger sizinkinde sorun varsa kucuk bir dosya ile halloluyor.

Cihaz gayet stabile 'dir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki garantiye göndereceğimiz zaman unroot edip orj rom yükleyebiliolz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

Orijinalden alıntı: hypocrisy

peki bu işlemlerden sonra stabilite sorunları oluyormu, makina aslında normalde çok stabil

Her hangi bir kararsizlik yok.

+ Harici bir rom kurdugunuzda muhtemelen sadece on taraftaki kamera calismayacaktir.

+ Belki gps'inizde ufak bir sikinti olabilir olmayadabilir ama nihai cozumler internette mevcuttur.

+ Gorusme sirasinda qwerty klavye ile ekrana girilen numaralarda bir karisiklik vardir. Bu cozuldu. Eger sizinkinde sorun varsa kucuk bir dosya ile halloluyor.

Cihaz gayet stabile 'dir.

dosyayı yollayabilir misiniz? yada link yollarsanız. çünkü viber vs programda telefon numaramı girerken saçma sapan numaralar çıkıyordu. bundan bahsediyosunuz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

peki garantiye göndereceğimiz zaman unroot edip orj rom yükleyebiliolz mu?

unroot etmek basit iş. şuanda orjinal türkçe mevcut değil sanırım. en son araştırdığımda durum böyleydi şimdi araştırmak lazım. ama cihazı unlocked ettikten sonra locked edemiyormuşuz orjinal rom olmadığı için. relocked yazıyormuş. orjinal rom bulununca sanırım tekrardan locked yapma olağanı sağlanır. ve cihazı unlock ve brick halde yollayanlar bile garanti kapsamında sıkıntı yaşamamış. servisler çok ilgilenmiyo sanırım bunlarla. ama ben locked yada relocked yapmadan yollamam servise o ayrı konu.
  • işlemci hızlanıyormu bu işlemle, benim sıkıntılarım genellikle işlemci hzıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkAkgn

quote:

unroot etmek basit iş. şuanda orjinal türkçe mevcut değil sanırım. en son araştırdığımda durum böyleydi şimdi araştırmak lazım. ama cihazı unlocked ettikten sonra locked edemiyormuşuz orjinal rom olmadığı için. relocked yazıyormuş. orjinal rom bulununca sanırım tekrardan locked yapma olağanı sağlanır. ve cihazı unlock ve brick halde yollayanlar bile garanti kapsamında sıkıntı yaşamamış. servisler çok ilgilenmiyo sanırım bunlarla. ama ben locked yada relocked yapmadan yollamam servise o ayrı konu.

Chacha CM7 ve SuperROM için düzenlenmiş türkçe tuş takımı desteği dosyası için link;

http://www.canuyanik.com/android/chacha-keypad-tur-signed.zip

Yükleme;
    Bildiğimiz açılıştaki (volume down + power) recovery menusunden, "install zip from file" kısmından yüklenebilmekte.

RELOCKED konusuyla ilgili de,

Ben ilk orjinal ibare olan LOCKED yazısına dönüş olmadığını biliyorum.
    Nitekim ben geri dönüş te denemiştim, ama LOCKED çıkartamadım hiçbir türlü.

Eğer herşeyde orjinale dönüp LOCKED yapabilen varsa, zevkle dinlerim nasıl yaptığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 20 Mayıs 2012; 1:43:42 >

• quote:

quote:

quote:

Chacha CM7 ve SuperROM için düzenlenmiş türkçe tuş takımı desteği dosyası için link;

Yükleme;
    Bildiğimiz açılıştaki (volume down + power) recovery menusunden, "install zip from file" kısmından yüklenebilmekte.

Eğer herşeyde orjinale dönüp LOCKED yapabilen varsa, zevkle dinlerim nasıl yaptığını.

bu locked relocked.. root mu oluyor? yoksa sim kilit mi?

bi de sunu anlayamadım. Diyelim chacha CM7 yükledik ama sevmedik iyi calsımıyor orjinale dönemiyor muyuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yükleme;

bi de sunu anlayamadım. Diyelim chacha CM7 yükledik ama sevmedik iyi calsımıyor orjinale dönemiyor muyuz?

Hayır bahsi geçen, sim kilidi değil.

HTC firmasının, cihazın içindeki yazılımdaki ROOT yetkilerinin değişmesini engellemek için koyduğu bir kilittir bu.

Bu sayede de cihaz HTC 'nin garanti ettiği şekliyle kullanıcıda kalır. Dolayısıyla da verdiği yazılımdaki güvenlik ve cihazın garantisi, güvence altında kalmış olur. Buna bootloader kilidi deniliyor.

Root işlemini anlamanın en kolay yolu, windowsu administrator olarak açtığınızı düşünün.
    Bu sayede sistem üzerinde doğrudan etkili bir çok yazılımda kurulabilir olacak. (Titanium Backup, Link2SD vs gibi)

Ancak bu konu, olası kötü niyetli yazılımlara da ortam sağlayabileceği için gerçekte güvenli değil.
    İşte bu nedenle HTC bunu riski almak istemediği için bootloader kilidi koyuyor ve Root edilmiş bir cihaz garantiden çıkıyor.

Son olarak;
    Cihazımızı ilk aldığımızda boot ekranında LOCKED yazıyor olarak geldi. (Görmek için volume down + power 'a basılı tutarak cihazı açın)
    Root ettiğimizde UNLOCKED yazıyor.
    Geri dönüp kilitlemek istediğimizde RELOCKED yazıyor.
    Dolayısıyla servisler bu değişikliği fark ediyorlar.. Bu nedenle eğer root işleminin ardından LOCKED ekranına dönebilindiği belirtilen bir yöntem varsa, bu root edilmiş bir cihaz için, garanti kapısını tekrar açacaktır.

quote:

Diyelim chacha CM7 yükledik ama sevmedik iyi calsımıyor orjinale dönemiyor muyuz?

Evet dönebiliyorsunuz. Ama ben bir kere denedim, sms yazarken o bilinen "yukarı atma problemi" hemen ilk gün kendini gösterince tekrar CM7 e döndüm.
    Bir de orjinal rom, EXT4 partition desteği sağlamadığı için, sd kartı 500mb-1gb şeklinde dahili hafıza olarak kullanmak varken, 150mb lık dahiliye mahkum kalmayı istemezsiniz muhtemelen.

Tek nedeni garanti ile ilgili bir durum olabilir. Bunu da araştırmadan ve garantiyi gözden çıkarmaya ciddi bir şekilde karar vermeden, bu işlemi yapmayın derim. Yukarıda bahsedilen LOCKED yazısına geri dönülebildiğini mutlaka doğrulayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 20 Mayıs 2012; 13:29:22 >

• Merhaba arkadaşlar. 3 Gün önce HTC ChaCha'yı satın aldım.Diğer modemlere sorunsuz bağlanırken kendi modemime bağlanamıyorum.

Tam olarak şöyle oluyor : "Taranıyor", " Bağlanıyor" , "Bağlantı kesildi"

Modem şifreleme ayarları vs. baktım ama bir sonuç elde edemedim. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu ? Yoksa sorun modemde mi ?
  • Arkadaşlar vodafone hat kullanıyorum chachamda arada şebeke sorunu diyo çekmiyor. neden olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: despicabLe

Merhaba arkadaşlar. 3 Gün önce HTC ChaCha'yı satın aldım.Diğer modemlere sorunsuz bağlanırken kendi modemime bağlanamıyorum.

Modem şifreleme ayarları vs. baktım ama bir sonuç elde edemedim. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu ? Yoksa sorun modemde mi ?

yazılım versiyonunuz 2.3.3 ise wifi problemleri vardı sanırım 2.3.5 ile bu sorun kaldırıldı olarak yazıyordu güncelleme yaparsanız cihaza düzelebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzkn-ctn

Arkadaşlar vodafone hat kullanıyorum chachamda arada şebeke sorunu diyo çekmiyor. neden olabilir ?

sadece 3g modunda ise telefon 3g kapsama alanından çıkınca çekmiyor (vodafone 3g heryerde çekmez) bu yüzden oluyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

Orijinalden alıntı: oguzkn-ctn

Arkadaşlar vodafone hat kullanıyorum chachamda arada şebeke sorunu diyo çekmiyor. neden olabilir ?

sadece 3g modunda ise telefon 3g kapsama alanından çıkınca çekmiyor (vodafone 3g heryerde çekmez) bu yüzden oluyor olabilir

teşekkürler deneyim bi
  • root telefonda güncelleme sorunu yaşıyorum. sizde var mı sıkıntı ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yükleme;

Hayır bahsi geçen, sim kilidi değil.

HTC firmasının, cihazın içindeki yazılımdaki ROOT yetkilerinin değişmesini engellemek için koyduğu bir kilittir bu.

Bu sayede de cihaz HTC 'nin garanti ettiği şekliyle kullanıcıda kalır. Dolayısıyla da verdiği yazılımdaki güvenlik ve cihazın garantisi, güvence altında kalmış olur. Buna bootloader kilidi deniliyor.

Root işlemini anlamanın en kolay yolu, windowsu administrator olarak açtığınızı düşünün.
    Bu sayede sistem üzerinde doğrudan etkili bir çok yazılımda kurulabilir olacak. (Titanium Backup, Link2SD vs gibi)

Ancak bu konu, olası kötü niyetli yazılımlara da ortam sağlayabileceği için gerçekte güvenli değil.
    İşte bu nedenle HTC bunu riski almak istemediği için bootloader kilidi koyuyor ve Root edilmiş bir cihaz garantiden çıkıyor.

Son olarak;
    Cihazımızı ilk aldığımızda boot ekranında LOCKED yazıyor olarak geldi. (Görmek için volume down + power 'a basılı tutarak cihazı açın)
    Root ettiğimizde UNLOCKED yazıyor.
    Geri dönüp kilitlemek istediğimizde RELOCKED yazıyor.
    Dolayısıyla servisler bu değişikliği fark ediyorlar.. Bu nedenle eğer root işleminin ardından LOCKED ekranına dönebilindiği belirtilen bir yöntem varsa, bu root edilmiş bir cihaz için, garanti kapısını tekrar açacaktır.

quote:

Diyelim chacha CM7 yükledik ama sevmedik iyi calsımıyor orjinale dönemiyor muyuz?

Evet dönebiliyorsunuz. Ama ben bir kere denedim, sms yazarken o bilinen "yukarı atma problemi" hemen ilk gün kendini gösterince tekrar CM7 e döndüm.
    Bir de orjinal rom, EXT4 partition desteği sağlamadığı için, sd kartı 500mb-1gb şeklinde dahili hafıza olarak kullanmak varken, 150mb lık dahiliye mahkum kalmayı istemezsiniz muhtemelen.

Tek nedeni garanti ile ilgili bir durum olabilir. Bunu da araştırmadan ve garantiyi gözden çıkarmaya ciddi bir şekilde karar vermeden, bu işlemi yapmayın derim. Yukarıda bahsedilen LOCKED yazısına geri dönülebildiğini mutlaka doğrulayın.

baya acıklayıcı oldu.Aslinda ben MPX deki gibi baya rom yükle program yükle mincıkla et seven biriyim ama "GARANTİ" :) kısmı iste. cünki bu tel bozulursa hadi fikri hala kafamda. Ama öğrenmiş oldum tskler.

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. 3 Gün önce HTC ChaCha'yı satın aldım.Diğer modemlere sorunsuz bağlanırken kendi modemime bağlanamıyorum.

yazılım versiyonunuz 2.3.3 ise wifi problemleri vardı sanırım 2.3.5 ile bu sorun kaldırıldı olarak yazıyordu güncelleme yaparsanız cihaza düzelebilir...

Daha önce güncellemiştim.Tekrar baktım herhangi bir güncelleme yok diyor.Versiyonum 2.3.5 sorunu hala yaşıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Daha önce güncellemiştim.Tekrar baktım herhangi bir güncelleme yok diyor.Versiyonum 2.3.5 sorunu hala yaşıyorum.

Arkadaşlar sorunu çözdüm.Tamamen adsl şifreleme tipleri,kanalları vs. gibi fonksiyonlardan kaynaklanıyor. Biraz karıştırınca çözmüş oldum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımın bilgisine =)

İyi forumlar.

• Arkadaşlar yeni güncelleme gelmiş ne olduğunu bilen varmı?
  • hala sms de başa dönme sorunu var (güncellemeden sorna) ve klavye hala bazı programlarda yanlıs cııyor (misal sms de iken kişi bulurken 2222 (eeee) yazıyorum o sanki harf basmısım da karsılıgını ararmıs gibi 3333 cıkarıyor ne saçma ) güncellemeye ramen bunlar aynı ama bu gun o kadar mp3 de dinledim 12 kadar sarj gitti. belki sarj da iyileştirme sağlamıs oalbilir (belki de bana öle geliyor :) )

Custom rom + root tüm sorunları çözcek gibi. artik batarya kapagını da acabiliyorum bi yedek batarya ve harici sarj ünitesi alabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.