Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırmalarım devam ediyor.. ancak bi sonuca ulaşamadım
  • bir enteresan sorunum var. fan çalışmıyor :D photoshop ta uğraşırken elim yanınca farkettim. 2sn çalışıyor ve hemen geri duruyor. :S bu şekilde bir sorun ile karşılaşan var mı. sıcaklık 90+ derecelerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebani

bir enteresan sorunum var. fan çalışmıyor :D photoshop ta uğraşırken elim yanınca farkettim. 2sn çalışıyor ve hemen geri duruyor. :S bu şekilde bir sorun ile karşılaşan var mı. sıcaklık 90+ derecelerde

HP Support assistant en güncel versiyonu ise beyaz temalı HP cool Sense iptal olmuş olabilir.Bu yapıyorsa fanı, programı silip eski versiyonunu yükleyin güncellemeleri de otomatikten çıkarın.
    Ben böyle çözdüm.Güncellemeden sonra coolsense iptal olmuştu bende.

Bir de bende de sanki son zamanlarda fan sesi fazla.Bir servis turu mu yapsam acaba?

• valla hocam bilgisayarımı aldıktan 2 ay sonra üzerindeki tüm verileri silip kendim işletim sistemi kurmuştum. biosta bile düzgün çalışmıyor fan. açılıştada 90b hatası vermeye başladı. hp ankara merkez servisi yürüyerek 20dk uzağımda gidip bi konuşayım. üzerinde şuan lisanslı win8 var.
  • quote:

bir enteresan sorunum var. fan çalışmıyor :D photoshop ta uğraşırken elim yanınca farkettim. 2sn çalışıyor ve hemen geri duruyor. :S bu şekilde bir sorun ile karşılaşan var mı. sıcaklık 90+ derecelerde

90'ı geçiyorsa veya açılışta tam devirde dönmüyorsa sorunun coolsense'in çalışıp çalışmaması ile alakası yoktur.

fan arızasından servise bilgisayar göndermeyen kaldı mı bilmiyorum şu forumda. piyasadaki en dandik fanları takmış hp, çok çabuk bozuluyorlar.
  • Valla hocam diğer sorunlar neysede bu sorun canımı sıktı. Bende mail attım ekran kartının sürekli hata vermesinden, harddiskteki sıkıntılara kadar herseyı yazdım servise teslim etmemi istediker. Internetten arıza formu açınca onlarda takip ediyorlar. Perşembe günü ankara onarım merkezine bırakacagim. Eğer memnun kalmazsam daha hp almam aldırmam. Allah nefes verdikce bu işin içinde olacağız kendileri zararlı çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

quote:

Orijinalden alıntı: cezam

quote:

Orijinalden alıntı: wolverine7715

quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Orijinalden alıntı: wolverine7715

Takılma sorununu çözmeye çalışıyorum halen, laptopu hergün işe götürüyorum bu yüzden garantiye vermedim henüz.
    Anlayan arkadaşlar varsa işlemcide sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?
    Video açıyorum ilk 2-3 dk sorun yok sonra sürekli takıla takıla oynatıyor.Sadece videoda da değil nette gezerken bile donuyor sürekli...

video nun üzerine sağ klik ayarlar buradan donanım hızlandırıcısını etkinleştir vardır.. tik kaldıralım bu şekilde deneyelim..

Dediğim gibi sorun sadece video izlerken değil pcde acayip bi takılma söz konusu.
    Pc bi işlem yapçağı zaman takılmaya başlıyor. Virüs anti spy programlarıyla taradım yine de düzelmedi.
    İlk driverları yüklücem bi de, inşallah sorun işlemciden değildir. Teknis servise gönderirsem işimde zor durumda kalıcam,
    o yüzden emin olmak istiyorum...

merhaba,

benim de yukarıdaki wolverine gibi benzer donma problemleri yaşıyorum en net şekilde video izlerken ve oyun oynarken ortaya çıkıyor.defrag,format,güncel sürücüler,fabrika ayarlarına geri dönme ve advenced pro kurmak gibi yontemleri denedim sonuc olumsuz.pc seri nosu 114.. , rev b2 ,gorebildigim kadarıyla bios 01.02.2011 tarihli.Sıcaklık degerleri normal islemci icin 40C
    hd tune pro ya gore :

reallocated sector count : 185
    reallocated event count : 23
    ultra dma crc count : 1

bu sonuclara gore harddiskimin gidici olduğu sonucu ortaya cıkıyormus (bad sector) ve bunun neticesinde bios hdd test yaptıgımda testlerden gecti,ayrıca defrag atarken de hatalı parca gostermedi ayrıca hdd tune la tarattıgımda yine hataya rastlamadı hdd ustunde.

bu ozelliklerdeki bir bilgisayarın icin normal sayılmayan donmalar bunlar ki ilk alındıgında bunları yapmıyordu.bazen oyle cekilmez hale geliyor ki en basit pdf okurken bile 2 sayfa ilerlettiğinizde donuyor ve 2 snye sonra kendine geliyor ve bunlar surekli olarak boyle oldugunu goruyorum.yarın teknik servisin kapısına dayanıcam bakalım son 1 ay garantisi varken ne gibi bir sorun var diyecekler.Eminim aynı sorunu yasayan sadece biz degilizdir.

hard diskinize güle güle diyebilirsiniz, yakında mavi ekran bile vermeden küt diye kilitlenmeler başlayacak. önemli bilgilerinizi acilen yedekleyin.

bad sektörden dolayı hard disk değiştiren servis görmedim o yüzden size yeni bir hard disk alana kadar donmaları takılmaları engelleyecek kendi bulduğum geçiçi bir çözüm önereceğim.

hd sentinel programının pro versiyonunu bulun.

menüden ; disks-->extended self test

bu extended self test devam ederken donmalar takılmalar hard diskten gelen sesler kesiliyor. yaklaşık 1,5 saat kadar sürüyor bu test, o esnada rahatça kullanabilirsiniz bilgisayarı. biraz ısınabilir hard disk ama bad sektörlü kullanma esnasında da her daim hard disk aktivitesi %100 olduğundan zaten ısınma açısından pek bir şey farketmeyecektir..

test bitince tekrar tekrar çalıştırın,

Evet sorunu hp servisi çözdü harddiskimi değiştirerek.2 gün sürdü verdi servise vermemle geri almam su an sorunsuz gösteriyor harddiski ve takılmalar,donmalar gitmis durumda.gecmis olsun.

• Bu üründe windows8 deneyen oldu mu? - Bende hergün 6770m görüntü vermeyi kesti kurtarıldı hatası veriyordu.
    Ayrıca yukarıda bahsettiğim fan sorunu ile ilgili olarak şu çıkarımı yaptım. Ne zaman bilgisayarı kasacak bir uygulama 30dk-1saat arası çalışırsa fan duruyor.
    Örneğin bugün servise vermek için recovery dvd leri yüklerken sonlara doğru yine durdu video ya çektim bende. Kurulum bittikten sonra 20dk kadar dinlendirdim düzgün çalıştı. Sonra orthos ile 30dk bilgisayarı kastırınca yine durdu. Artık eminim işlemciyi uzun süre 70+ derecede tutunca bir süre sonra fan duruyor tekliyor :)
    Umarım servis sorunun neyden kaynaklandığını çözer. Aksi takdirde tekrar götürmek zorunda kalacağım.
  • quote:

Bu üründe windows8 deneyen oldu mu? - Bende hergün 6770m görüntü vermeyi kesti kurtarıldı hatası veriyordu.
    Ayrıca yukarıda bahsettiğim fan sorunu ile ilgili olarak şu çıkarımı yaptım. Ne zaman bilgisayarı kasacak bir uygulama 30dk-1saat arası çalışırsa fan duruyor.
    Örneğin bugün servise vermek için recovery dvd leri yüklerken sonlara doğru yine durdu video ya çektim bende. Kurulum bittikten sonra 20dk kadar dinlendirdim düzgün çalıştı. Sonra orthos ile 30dk bilgisayarı kastırınca yine durdu. Artık eminim işlemciyi uzun süre 70+ derecede tutunca bir süre sonra fan duruyor tekliyor :)
    Umarım servis sorunun neyden kaynaklandığını çözer. Aksi takdirde tekrar götürmek zorunda kalacağım.

bir yıldır sorunsuz kullanıyorum. coolsense harici her şey düzgün çalışıyor.

• win8 kullanıyorum.hp coolsense + hp wireless assistant + bluetooth çalışmıyordu.inat ettim.10 larca driver denedim,en sonunda çalıştırdım hepsini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EzerchE

quote:

Bu üründe windows8 deneyen oldu mu? - Bende hergün 6770m görüntü vermeyi kesti kurtarıldı hatası veriyordu.

hocam siz öyle diyince bir garip oldum ben 1.5 senedir 6770m yanıt vermeyi kesti hatası ile kullanıyordum bilgisayarı. windows7 de 13.1 driver ile sorunlar çözülmüştü ama win8 de hergün 1-2 kere bu hatayı alıyordum. Siz hiç bu tarz bir hata almadınız mı ?

• quote:

quote:

quote:

hocam siz öyle diyince bir garip oldum ben 1.5 senedir 6770m yanıt vermeyi kesti hatası ile kullanıyordum bilgisayarı. windows7 de 13.1 driver ile sorunlar çözülmüştü ama win8 de hergün 1-2 kere bu hatayı alıyordum. Siz hiç bu tarz bir hata almadınız mı ?

bende 3 ay kadar sorunsuz kullandım.

• nvidia kullananlarda bu tarz sorunlarla karşılaşıyorlar mı acaba. Yoksa bu sorun değilmi. Sorunsa tüm 6020et kullananlarda var mı?
    Servis ezberlemiş bu sorunu donanımsal hızlandırmayı devre dışı bırakın hata almazsınız diyor. (444 0 307) Bende oldu canım dedim :D
  • quote:

quote:

quote:

hp sürücüsüyle o hatayı veriyordu. ben hp üzerine ati sürücüsü kullanıyorum.

şu şekilde kullanırsan sorun çıkarmıyor, bir dene istersen;

önce bu;

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp59001-59500/sp59407.exe

restart sonrasında bunu kur;

http://www2.ati.com/drivers/beta/AMD_Catalyst_13.2_Beta7.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

win8 kullanıyorum.hp coolsense + hp wireless assistant + bluetooth çalışmıyordu.inat ettim.10 larca driver denedim,en sonunda çalıştırdım hepsini.

coolsense nasıl çalıştırdın dostum?

benim wireless kart sorunluydu, hp inatla format atıp geri gönderdi, tabi bağlanma sorunları yeniden başladı, ben de ebayden HP Part numaralı Intel Centrino Wireless-N 1030 kart aldım, canavar gibi oldu alet :)
  • quote:

quote:

win8 kullanıyorum.hp coolsense + hp wireless assistant + bluetooth çalışmıyordu.inat ettim.10 larca driver denedim,en sonunda çalıştırdım hepsini.

benim wireless kart sorunluydu, hp inatla format atıp geri gönderdi, tabi bağlanma sorunları yeniden başladı, ben de ebayden HP Part numaralı Intel Centrino Wireless-N 1030 kart aldım, canavar gibi oldu alet :)

bilginiz için teşekkürler. Ürünüm serviste . kesintisiz şeysi ile aldığım laptopu kullanıyorum şuan. Arızalara ekran kartı hatasınıda eklemiştim. Gelsin bir bakalım ona göre driverları kurarız.
    birde win8 için aşağıdaki driverlar uyumlu. Hepsi çalışıyor. Coolsense denemedim.
    http://blog.oguzkirat.com/793/hp-pavilion-dv6-ve-dv7-6000-ve-6100-serisi-surucu-guncellemeleri/

• quote:

quote:

quote:

bilginiz için teşekkürler. Ürünüm serviste . kesintisiz şeysi ile aldığım laptopu kullanıyorum şuan. Arızalara ekran kartı hatasınıda eklemiştim. Gelsin bir bakalım ona göre driverları kurarız.
    birde win8 için aşağıdaki driverlar uyumlu. Hepsi çalışıyor. Coolsense denemedim.
    http://blog.oguzkirat.com/793/hp-pavilion-dv6-ve-dv7-6000-ve-6100-serisi-surucu-guncellemeleri/

Intel widi bazı intel sürücülerle uyumsuz, bu yaptığım şekilde onda da sorun çıkmadı. Intel sürücüsü güncel olmasına lüzum yok benim için widi çalıştırsın yeterli :) ati sürücülerini de asder sürümüyle mobilite sorunu olmadan kurabilirsiniz üzerine;

guru3D Forums
    Videocards - AMD Radeon Drivers Section
    http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=46

• quote:

quote:

önce .netframework 3.5 tam sürüm yükledim.sonrada coolsense driver yükledim.birşey daha yaptim ama şuan hatirlamadım.neydi dersen, okadar çok uğraştımki karıştırdım.hatırlayınca yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

önce .netframework 3.5 tam sürüm yükledim.sonrada coolsense driver yükledim.birşey daha yaptim ama şuan hatirlamadım.neydi dersen, okadar çok uğraştımki karıştırdım.hatırlayınca yazarım.

:D walla hatırlayınca yaz çünkü dediklerini defalarca denedim :) kurulumda hata veriyor coolsense yüklenemiyor. en azından program ekle kaldırda yüklü olan hp program versiyonlarını söyle :) mesela support assistant versiyonu kaç?

• Arkadaşlar Crysis 3 oyununu Hp 6020 et 'de deneyen oldu mu ? Ben yükledim ancak tüm ayarlar minimumdayken bile fps çok düşük, kasıyor yani. Açıkcası böyle kötü bir performans beklemiyordum. Bilgisayara da format atalı çok oldu acaba sorun benim bilgisayarda mı diye düşünüyorum. Yükleyen var mı başka ?

edit: Laptopu alalı da 1.5 sene oldu hiç temizlenmedi acaba ondan olabilir mi ? Ama sıcaktan olsa daha bilgisayarı ilk açtıgımda açıyorum oyunu o zaman da düzgün çalışmıyor. Bir de geçen fandan tıkırtı sesleri geldi elimşe sertce 2 kere vurunca düzeldi bida da anormal bir ses çıkmadı Servise mi versem napsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 15 Mart 2013; 1:56:02 >
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.