Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum aceleye gerek yok sakin ol :) fn + space e bas düzelir ışığı kapatmışsındır
  • alla ne ara yapmışım ben bunu ya yanlışlıkla bu bastım heralde
    Açıldı şimdi saolun varolun
  • Simdiye kadar 2 kere garantiye verdim laptobumu 1.sinde fan+ klavye degisti 2.sini bugun aldim bataryam ve fan tekrar degisti galiba en iyi yararlanan benim garantiden

Ha bide bana recovery dvd si gonderin dedim taaa fransadan evime gonderdiler beleşş bunuda unutmamak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anl_clk -- 18 Şubat 2013; 21:29:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 Hafta önce sabit disk smart eşiğini aştığından dolayı Dizüstünü servise gönderdim. Bugün aldığımda anakart ve hdd değiştirmişlerdi. Ben sabit disk değişecek diye beklerken anakartında değiştiğini görünce şaşırdım. Arıza bilgilerinde tespit edilen arıza anakart ve Sabit disk arızalı, uzun süre test yapılacak yazıyordu. Sabit disk Toshiba mk5061gsyn takılmış. Anakart eskisiyle aynımı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wonderbass

Ben 1 Hafta önce sabit disk smart eşiğini aştığından dolayı Dizüstünü servise gönderdim. Bugün aldığımda anakart ve hdd değiştirmişlerdi. Ben sabit disk değişecek diye beklerken anakartında değiştiğini görünce şaşırdım. Arıza bilgilerinde tespit edilen arıza anakart ve Sabit disk arızalı, uzun süre test yapılacak yazıyordu. Sabit disk Toshiba mk5061gsyn takılmış. Anakart eskisiyle aynımı bilmiyorum.

hocam sorunun bad sektördü sanırım, smartta Reallocated Sectors Count ve Reallocation Event Count değerlerini hatırlıyor musun? servisin kabul ettiği değerleri öğrenme açısından yararlı bir bilgi olacaktır. bad sektörde hard disk değiştiriyorlarsa hemen gönderelim servise :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

quote:

Orijinalden alıntı: wonderbass

Ben 1 Hafta önce sabit disk smart eşiğini aştığından dolayı Dizüstünü servise gönderdim. Bugün aldığımda anakart ve hdd değiştirmişlerdi. Ben sabit disk değişecek diye beklerken anakartında değiştiğini görünce şaşırdım. Arıza bilgilerinde tespit edilen arıza anakart ve Sabit disk arızalı, uzun süre test yapılacak yazıyordu. Sabit disk Toshiba mk5061gsyn takılmış. Anakart eskisiyle aynımı bilmiyorum.

hocam sorunun bad sektördü sanırım, smartta Reallocated Sectors Count ve Reallocation Event Count değerlerini hatırlıyor musun? servisin kabul ettiği değerleri öğrenme açısından yararlı bir bilgi olacaktır. bad sektörde hard disk değiştiriyorlarsa hemen gönderelim servise :)

Reallocated Sectors Count 196000 olmuştu. :) Event Count hatırlamıyorum 6 yada 7 gibi birşeydi sanırım.
    Servisi aradığımda bios tan test yaptırdılar. Test 1 - 2 saat gibi birşey sürmüştü. Biraz uzun olduğu için başında beklemedim. Testi yaptığımda en son ful (305) yazıyordu bunu servisie bildirdiğimde yedeklerinizi alın servis resepsiyonuna bırakın yüksek ihtimalle Hard diskiniz değişecek demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolverine7715

quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Takılma sorununu çözmeye çalışıyorum halen, laptopu hergün işe götürüyorum bu yüzden garantiye vermedim henüz.
    Anlayan arkadaşlar varsa işlemcide sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?
    Video açıyorum ilk 2-3 dk sorun yok sonra sürekli takıla takıla oynatıyor.Sadece videoda da değil nette gezerken bile donuyor sürekli...

video nun üzerine sağ klik ayarlar buradan donanım hızlandırıcısını etkinleştir vardır.. tik kaldıralım bu şekilde deneyelim..

Dediğim gibi sorun sadece video izlerken değil pcde acayip bi takılma söz konusu.
    Pc bi işlem yapçağı zaman takılmaya başlıyor. Virüs anti spy programlarıyla taradım yine de düzelmedi.
    İlk driverları yüklücem bi de, inşallah sorun işlemciden değildir. Teknis servise gönderirsem işimde zor durumda kalıcam,
    o yüzden emin olmak istiyorum...

merhaba,

benim de yukarıdaki wolverine gibi benzer donma problemleri yaşıyorum en net şekilde video izlerken ve oyun oynarken ortaya çıkıyor.defrag,format,güncel sürücüler,fabrika ayarlarına geri dönme ve advenced pro kurmak gibi yontemleri denedim sonuc olumsuz.pc seri nosu 114.. , rev b2 ,gorebildigim kadarıyla bios 01.02.2011 tarihli.Sıcaklık degerleri normal islemci icin 40C
    hd tune pro ya gore :

reallocated sector count : 185
    reallocated event count : 23
    ultra dma crc count : 1

bu sonuclara gore harddiskimin gidici olduğu sonucu ortaya cıkıyormus (bad sector) ve bunun neticesinde bios hdd test yaptıgımda testlerden gecti,ayrıca defrag atarken de hatalı parca gostermedi ayrıca hdd tune la tarattıgımda yine hataya rastlamadı hdd ustunde.

bu ozelliklerdeki bir bilgisayarın icin normal sayılmayan donmalar bunlar ki ilk alındıgında bunları yapmıyordu.bazen oyle cekilmez hale geliyor ki en basit pdf okurken bile 2 sayfa ilerlettiğinizde donuyor ve 2 snye sonra kendine geliyor ve bunlar surekli olarak boyle oldugunu goruyorum.yarın teknik servisin kapısına dayanıcam bakalım son 1 ay garantisi varken ne gibi bir sorun var diyecekler.Eminim aynı sorunu yasayan sadece biz degilizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cezam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Takılma sorununu çözmeye çalışıyorum halen, laptopu hergün işe götürüyorum bu yüzden garantiye vermedim henüz.
    Anlayan arkadaşlar varsa işlemcide sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?
    Video açıyorum ilk 2-3 dk sorun yok sonra sürekli takıla takıla oynatıyor.Sadece videoda da değil nette gezerken bile donuyor sürekli...

video nun üzerine sağ klik ayarlar buradan donanım hızlandırıcısını etkinleştir vardır.. tik kaldıralım bu şekilde deneyelim..

Dediğim gibi sorun sadece video izlerken değil pcde acayip bi takılma söz konusu.
    Pc bi işlem yapçağı zaman takılmaya başlıyor. Virüs anti spy programlarıyla taradım yine de düzelmedi.
    İlk driverları yüklücem bi de, inşallah sorun işlemciden değildir. Teknis servise gönderirsem işimde zor durumda kalıcam,
    o yüzden emin olmak istiyorum...

merhaba,

benim de yukarıdaki wolverine gibi benzer donma problemleri yaşıyorum en net şekilde video izlerken ve oyun oynarken ortaya çıkıyor.defrag,format,güncel sürücüler,fabrika ayarlarına geri dönme ve advenced pro kurmak gibi yontemleri denedim sonuc olumsuz.pc seri nosu 114.. , rev b2 ,gorebildigim kadarıyla bios 01.02.2011 tarihli.Sıcaklık degerleri normal islemci icin 40C
    hd tune pro ya gore :

reallocated sector count : 185
    reallocated event count : 23
    ultra dma crc count : 1

bu sonuclara gore harddiskimin gidici olduğu sonucu ortaya cıkıyormus (bad sector) ve bunun neticesinde bios hdd test yaptıgımda testlerden gecti,ayrıca defrag atarken de hatalı parca gostermedi ayrıca hdd tune la tarattıgımda yine hataya rastlamadı hdd ustunde.

bu ozelliklerdeki bir bilgisayarın icin normal sayılmayan donmalar bunlar ki ilk alındıgında bunları yapmıyordu.bazen oyle cekilmez hale geliyor ki en basit pdf okurken bile 2 sayfa ilerlettiğinizde donuyor ve 2 snye sonra kendine geliyor ve bunlar surekli olarak boyle oldugunu goruyorum.yarın teknik servisin kapısına dayanıcam bakalım son 1 ay garantisi varken ne gibi bir sorun var diyecekler.Eminim aynı sorunu yasayan sadece biz degilizdir.

hard diskinize güle güle diyebilirsiniz, yakında mavi ekran bile vermeden küt diye kilitlenmeler başlayacak. önemli bilgilerinizi acilen yedekleyin.

bad sektörden dolayı hard disk değiştiren servis görmedim o yüzden size yeni bir hard disk alana kadar donmaları takılmaları engelleyecek kendi bulduğum geçiçi bir çözüm önereceğim.

hd sentinel programının pro versiyonunu bulun.

menüden ; disks-->extended self test

bu extended self test devam ederken donmalar takılmalar hard diskten gelen sesler kesiliyor. yaklaşık 1,5 saat kadar sürüyor bu test, o esnada rahatça kullanabilirsiniz bilgisayarı. biraz ısınabilir hard disk ama bad sektörlü kullanma esnasında da her daim hard disk aktivitesi %100 olduğundan zaten ısınma açısından pek bir şey farketmeyecektir..

test bitince tekrar tekrar çalıştırın,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 1 Mart 2013; 21:49:39 >

• dün vertex 4 aldım 430mb okuma hızı var bir ara ahcı muhabbeti vardı nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

not: videoda takılma sorunu hddden kaynaklanıyor flash diske filmi at izle bak takılma var mı yok mu
  • değiştirmediysen biosta ahci diye ayarlı olarak geliyor. yinede gir bi bak. ne olarak geçiyor bilmiyorum ama çok seçenek yok zaten. sata mode: ahci olabilir. ide veya raid olmasında ne oluyorsa olsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebani

değiştirmediysen biosta ahci diye ayarlı olarak geliyor. yinede gir bi bak. ne olarak geçiyor bilmiyorum ama çok seçenek yok zaten. sata mode: ahci olabilir. ide veya raid olmasında ne oluyorsa olsun :D

sonuç bu , biraz düşük geldi vertex 4
  • bu arada hdd bozukluğu nedeniyle videolarda takılma sorunu yaşayanlar için 2. çözüm var biri flash belleğe atıp izlemek diğeri farklı media player kullanmak birde hdd yi değiştirmek var ama o son çare. ben alternatif bir media player buldum 2 gündür en ufak bir kitlenme yaşamadım yarın 1080pleri deneyip sonucu yazacağım.
  • bataryanın işi bitti gibisinden 601 kodlu hata mesajı alıyorum artık bilgisayar açılırken...
  • Uzun zamandır bu konuya göz atmamıştım burada bir çok şey konuşulmuş,

benim sahip olduğum 6020st modeli notebook pili hp support assistant programındaki test sonucu weak çıkmaya ve pek dayanmamaya başladı, ancak garantisi devam ediyor, hp pili değiştirmeyi reddetti ve yeni bir pil satın almalısınız dedi. ancak garanti kapsamında zor da olsa pili ücretsiz değiştirttim, yepyeni bir pil gönderdiler,

2 gün kadar önce modded bios yükledim, bios update sonrası bios seçeneklerini değiştirmeden setup defalts set edip kaydettim ve bir daha notebook açılmadı, siyah ekranda kaldı, bütün akşam nasıl kurtaracağımı aradım, windows tuşu+b basılı tutarak açıldığında uefi bios precovery partition yüklüyse kurtarıldığını okudum ancak ben bu partition ı sileli yıllar oluyor, usb disk ile yapmak mümkünmüş bios'un ****.sig dosyasını da klasöre atın yazıyordu, ancak bizim 6020st bios update içerisinde böyle bir dosya bulunmuyor.

sig dosyasnı generate eden başka bir program buldum, bizim bios dosyasından .sig dosyasını oluşturdu, bu bios dosyalarını uefi partition yarattığım usb disk içine attım. ve notebook u win+b tuşları basılı tutarak açtım, nihayet bios u geri yüklemeyi başardım ve orjinal bios a geri döndüm, servise vermeden bios olayını hallettik.

Eğer bu durumdan muzdarip arkadaşlar varsa usb disk imajını alarak kendilerine gönderirim, uğraştırıcı bir durum ve ben bu tür bir imaj dosyasını çok aradım belki uğraşıp yapan biri başkaları uğraşmasın diye ancak kimse böyle bir şey düşünmemiş sanırım.

ben kendi yaptığım ve içinde bios dosyasının da hazır bulunduğu usb disk imajını herkesin yararlanabileceği şekilde alıp burdan paylaşacağım, sorun yaşayan arkadaşlar uğraşmadan 6020st model notebooklarının bios sorununu kurtarabilsinler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzerchE -- 8 Mart 2013; 18:58:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EzerchE

Uzun zamandır bu konuya göz atmamıştım burada bir çok şey konuşulmuş,

benim sahip olduğum 6020st modeli notebook pili hp support assistant programındaki test sonucu weak çıkmaya ve pek dayanmamaya başladı, ancak garantisi devam ediyor, hp pili değiştirmeyi reddetti ve yeni bir pil satın almalısınız dedi. ancak garanti kapsamında zor da olsa pili ücretsiz değiştirttim, yepyeni bir pil gönderdiler,

2 gün kadar önce modded bios yükledim, bios update sonrası bios seçeneklerini değiştirmeden setup defalts set edip kaydettim ve bir daha notebook açılmadı, siyah ekranda kaldı, bütün akşam nasıl kurtaracağımı aradım, windows tuşu+b basılı tutarak açıldığında uefi bios precovery partition yüklüyse kurtarıldığını okudum ancak ben bu partition ı sileli yıllar oluyor, usb disk ile yapmak mümkünmüş bios'un ****.sig dosyasını da klasöre atın yazıyordu, ancak bizim 6020st bios update içerisinde böyle bir dosya bulunmuyor.

sig dosyasnı generate eden başka bir program buldum, bizim bios dosyasından .sig dosyasını oluşturdu, bu bios dosyalarını uefi partition yarattığım usb disk içine attım. ve notebook u win+b tuşları basılı tutarak açtım, nihayet bios u geri yüklemeyi başardım ve orjinal bios a geri döndüm, servise vermeden bios olayını hallettik.

Eğer bu durumdan muzdarip arkadaşlar varsa usb disk imajını alarak kendilerine gönderirim, uğraştırıcı bir durum ve ben bu tür bir imaj dosyasını çok aradım belki uğraşıp yapan biri başkaları uğraşmasın diye ancak kimse böyle bir şey düşünmemiş sanırım.

ben kendi yaptığım ve içinde bios dosyasının da hazır bulunduğu usb disk imajını herkesin yararlanabileceği şekilde alıp burdan paylaşacağım, sorun yaşayan arkadaşlar uğraşmadan 6020st model notebooklarının bios sorununu kurtarabilsinler...

71. sayfanın son mesajına bakarsanız orada anlatmıştım resimlerle detaylıca, gerekli dosyaları felan da yüklemiştim. bu kadar uğraşmanıza gerek yoktu hiç.

• bende 6020st var pcye format attım.
    açılış süresi şuanda 55 60 sn sürüyor normal windowsun açılıştan kendine gelene kadar olan süre
    sizce bir sıkıntı mı var yoksa herkes de mi böyle?
  • açılıştaki programları çalıştıra msconfig yazarak kontrol edebilirsiniz ve bilgisayarın geç açılmasının bir çok sebebi olabilir. hatalı disk bölümlemeden usb ye takılı aygıtlara kadar herşey açılışı etkiler. şuan win8 kurdum çok hızlı açılıp kapanıyor pc.
  • tuneup ile defragment yapsam işe yarar mı? ki 30 40sn de açılması lazım bence en kötü.
  • kendine gelme süresi için 55 60sn çok değil. normal bir süre. açılış programlarını kaldırıp disk birleştirme yaparsanız biraz daha hızlanabilir. windows8 kurdum açılış ~17sn tamamen kapanış 8sn
  • Arkadaşlar yüksek müsadelerinizle size danışayım.

Elimizde dv6 6010 et var. Üzerinde etiketi yok. ürüne ait bütün bilgiler bataryanın altında bu normal bir durum mu. Bu ürün hediye olarak gelmiş bir ürün bildiğim kadarı ile faturası yok. Gerçekten güzel bir ürün. Bu ürün garanti kapsamı dışındamıdır ?

Bu ürün satılabilir mi ? Nekadar a satabilmemiz mümkün ?
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.