Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gelen mail arkadaşlar... yeni dvd istemek için ne yazmamm gerekiyor koddan bahsetmişlerde

quote:

Iyi gunler ,

Yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde ve ekran uzerinde alinan hata kodlari ile birlikte belirtebilirseniz, tarafınıza daha sağlıklı ve hızlı yardımcı olabiliriz.

GSM numarası:

Cihaz Seri No - S/N:

Cihaz Model No - P/N:

HP ürünleriyle ilgili sorularınızda yardıma hazır olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheem

gelen mail arkadaşlar... yeni dvd istemek için ne yazmamm gerekiyor koddan bahsetmişlerde

quote:

Iyi gunler ,

Yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde ve ekran uzerinde alinan hata kodlari ile birlikte belirtebilirseniz, tarafınıza daha sağlıklı ve hızlı yardımcı olabiliriz.

GSM numarası:

Cihaz Seri No - S/N:

Cihaz Model No - P/N:

HP ürünleriyle ilgili sorularınızda yardıma hazır olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

muhtemelen sen recovery yaparken hata alıyorum yazmışsın onlarda senden aldıgın hata ile ilgili kodu istemişler.
  • 2012'nin Şubat ayında aldığım Hp 6030-et serisinde son zamanlarda alışagelmemiş sorunlar ile karşı karşıyayım. Normalde hiç bir sıkıntım yoktur, makina deli gibi çalışıyor hâlâ ancak bilgisayarı açtığım vakit bir tane browser(opera veya chrome diyelim) açsam fan hemen son hızda çalışmaya başlıyor. Hani sıcakta değil bilgisayara bakıyorum acayip bir sıcaklığı da yok. Akşamları dizi izlerken son hızda çalışan fan yüzünden konsantrasyonum bile dağılıyor..

Şimdi servise göndereyim diyorum ama 1 ay bunun için beni uğraştıracaklar, acaba kendim açsam temizleyebilir miyim? Bunun için özel temizleme ile ilgili alet edevat gerekiyor mu?

Bir de merak ettiğim bir şey vardır, şimdi çoğu kişi hp olsun dell olsun başka markalar olsun laptoplara sahipler, bir süre sonra belirli bir dönem geldiğinde fan temizliği yapmak zorunda mıyız?

Şimdiden ilgilenecek kişi(ler) için şükranlarımı sunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

2012'nin Şubat ayında aldığım Hp 6030-et serisinde son zamanlarda alışagelmemiş sorunlar ile karşı karşıyayım. Normalde hiç bir sıkıntım yoktur, makina deli gibi çalışıyor hâlâ ancak bilgisayarı açtığım vakit bir tane browser(opera veya chrome diyelim) açsam fan hemen son hızda çalışmaya başlıyor. Hani sıcakta değil bilgisayara bakıyorum acayip bir sıcaklığı da yok. Akşamları dizi izlerken son hızda çalışan fan yüzünden konsantrasyonum bile dağılıyor..

Şimdi servise göndereyim diyorum ama 1 ay bunun için beni uğraştıracaklar, acaba kendim açsam temizleyebilir miyim? Bunun için özel temizleme ile ilgili alet edevat gerekiyor mu?

Bir de merak ettiğim bir şey vardır, şimdi çoğu kişi hp olsun dell olsun başka markalar olsun laptoplara sahipler, bir süre sonra belirli bir dönem geldiğinde fan temizliği yapmak zorunda mıyız?

Şimdiden ilgilenecek kişi(ler) için şükranlarımı sunuyorum.

evet zorundayız. şubatta almışsın ne kadar tozludur o şimdi. ben lg bilgisayarımı açtım ki azıcık toz var ama soğutucu çıkışını öyle kapamış ki fanın deli gibi dönmesi çok normalmiş. saç kurutma makinesi, hatta hava üfleme makinesi ile temizlemeye çalışsan bence tam temizlenmez. açmadan olmaz yani. açarsan da garanti gider. ama yine de açmak istemiyorsan en akılcı çözüm saç kurutma makinesi.

• iki gündür uğraşıyorum bir türlü servise kabul ettiremedim makinemi. adam da ısrarla senin yazılımın korsan ondan çatlak var diyor. o kadar win7 denedim her biri mi çatlak arkadaş. aynı dvd'ler ile başka arkadaşlara da kurdum, başka hp bilgisayarlara da kurdum sorun yok ama bu makine de mi var dedim, bazen uyumsuzluk olabiliyor dedi. ne alaka ya dedim. kem küm etti. ama isterseniz orijinali 80 küsür tl'ye verelim dedi.
    şimdi ben bu bilgisayarı vatandan aldım vatana versem onlar gönderebilirler mi? yoksa kaldım dımdızlak.
    veya birisi sevabına recovery dvd'leri internete yüklese denesem nasıl o lur acaba? lisans numarası bir şekil değiştirilir onun yüzünden endişe edip çekinmeyin lütfen. paylaşalm arkadaşlar. bilgisayarım dv-6005st, ama dv6-6020et ile uyumsuzluk olur mu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

iki gündür uğraşıyorum bir türlü servise kabul ettiremedim makinemi. adam da ısrarla senin yazılımın korsan ondan çatlak var diyor. o kadar win7 denedim her biri mi çatlak arkadaş. aynı dvd'ler ile başka arkadaşlara da kurdum, başka hp bilgisayarlara da kurdum sorun yok ama bu makine de mi var dedim, bazen uyumsuzluk olabiliyor dedi. ne alaka ya dedim. kem küm etti. ama isterseniz orijinali 80 küsür tl'ye verelim dedi.
    şimdi ben bu bilgisayarı vatandan aldım vatana versem onlar gönderebilirler mi? yoksa kaldım dımdızlak.
    veya birisi sevabına recovery dvd'leri internete yüklese denesem nasıl o lur acaba? lisans numarası bir şekil değiştirilir onun yüzünden endişe edip çekinmeyin lütfen. paylaşalm arkadaşlar. bilgisayarım dv-6005st, ama dv6-6020et ile uyumsuzluk olur mu sanmıyorum.

kaçıncı dvd de hata alıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALySmith

quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

iki gündür uğraşıyorum bir türlü servise kabul ettiremedim makinemi. adam da ısrarla senin yazılımın korsan ondan çatlak var diyor. o kadar win7 denedim her biri mi çatlak arkadaş. aynı dvd'ler ile başka arkadaşlara da kurdum, başka hp bilgisayarlara da kurdum sorun yok ama bu makine de mi var dedim, bazen uyumsuzluk olabiliyor dedi. ne alaka ya dedim. kem küm etti. ama isterseniz orijinali 80 küsür tl'ye verelim dedi.

kaçıncı dvd de hata alıyorsunuz ?

dvd'ler derken windows 7 ultimate ve windows 7 aio sp1'i kastettim yani 2 dvd var elimde. ikisini de birçok bilgisayara kurdum sorun yok ama arkadaşımın hp makinesinde an itibariyle sorun var. dedim zaten korsan olmasıyla alakası yok diye müşteri hizmetlerine. ayrıca birkaç saat önce önce can dostum pardus'u kurdum yine donma sorunu devam ediyor. kaldı ki pardus tüm sürücüleri tanıdı. hdd testinden, ram testinden başarıyla geçti makine. hdTune programında iki seçenekte warning uyarısı vardı (bad sector olabilir diye başka alana yaptığı yönlendirme sayısı). ve an itibariyle hdd regeretor ile onarım yaptırıyorum (mesajı yazarken %60larda).
    şimdi recovery yapamıyorum diye mesaj atmama sanırım hp'ye; çünkü seri numarası ile adım eşleşti. orada görürler senin başka sorunun var diye.
    acaba vatan bilgisayara götürsem onlar gönderebilirler mi? (oradan alındı 10 ay kadar önce)

bir de arkadaşlar müşteri hizmetlerine dedim ki işlemci tozluysa şayet bunu dışardan temizlemek mümkün değil dedim. o da elektrik süpürgesi, saç kurutma makınesi veya kürdan gib ibir şey varmış metal onunla dışardan müdaheleyle %50-60 oranında temizlenebiliyormuş. ee dedim size göndersem temizleseniz? olmaz dedi.

• Arkadaşlar en son hp Support Assistant güncellemesini yapan var mı aranızda? 7.0.39.15 sürümü geldi bana ancak hiç memnun değilim. CoolSense devre dışı kaldı direkt olarak ve hp'nin sitesinden indirsem de yükleyemiyorum CoolSense'i. Ayrıca Pil Denetimi çalışmıyor tıkladığımda Program Durdu diyor hata veriyor.

Bu güncelleme bende otomatik yapıldı. Sorun sadece bende mi yoksa başka problem yaşayan var mı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byspayn

Arkadaşlar en son hp Support Assistant güncellemesini yapan var mı aranızda? 7.0.39.15 sürümü geldi bana ancak hiç memnun değilim. CoolSense devre dışı kaldı direkt olarak ve hp'nin sitesinden indirsem de yükleyemiyorum CoolSense'i. Ayrıca Pil Denetimi çalışmıyor tıkladığımda Program Durdu diyor hata veriyor.

Bu güncelleme bende otomatik yapıldı. Sorun sadece bende mi yoksa başka problem yaşayan var mı merak ediyorum.

Aynı sorun bende de var. CoolSense çalışmaması canımı sıktı açıkçası. Bir türlü kuramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gemlik_li_1302

quote:

Arkadaşlar en son hp Support Assistant güncellemesini yapan var mı aranızda? 7.0.39.15 sürümü geldi bana ancak hiç memnun değilim. CoolSense devre dışı kaldı direkt olarak ve hp'nin sitesinden indirsem de yükleyemiyorum CoolSense'i. Ayrıca Pil Denetimi çalışmıyor tıkladığımda Program Durdu diyor hata veriyor.

Aynı sorun bende de var. CoolSense çalışmaması canımı sıktı açıkçası. Bir türlü kuramıyorum.

Sanırım yeni bir güncelleme beklemekten başka çaremiz yok. Eski Support Assistant'ı da kursak yine güncelleyecektir.

• Aradım müşteri hizmetlerini ve garantili mi sorusuna bitti hayır dedim. Sonrasında üstelemeden adres isteyep kargoluyoruz dediler. Pazartesi elime ulaşacak koli. Hayırlısı parayla da olsa yaptıracağım yeter ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: whitey_y

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky
    quote:

Kardeş ne yazdın söylede bizde isteyelim birde tek cd mi 5 li cd mi geldi?

quote:

Recovery DVD'leri oluşturamadığım için ben de HP Destek'e mail attım, hemen ilgilenip kayıt açtılar. Dediğiniz gibi 3 adet DVD gönderdiler, 2 Recovery ve 1 Driver. Aynı konuda ACER marka bilgisayarım için Acer teknik servisi aradığımda hiç ilgilenmemişlerdi. Buradan HP Destek hattına yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Recovery cdlerimin bozuldugunu,dolayısıyla şuan recovery yapamadığımı ve çaresiz olduğumu ve recovery cdlerinin sağlanması rica ettim,ertesi gün adres bilgilerimi istediler ve 3 adet dvd elime ulaştı.2 tanesi recovery cdsi,diğer dvd de driverlar falan var sanırım recovery yaparken en son o cdyi takmamı istedi pc taktım ve tertemiz bir recovery yaptım.
    CONSUMERPC_NOTEBOOK_TR@mail.support.hp.com bu adrese mail atarsanız sizede yollarlar diye dusunuyorum,garantinizin olması lazım sanırım benim yoktu garanti sürem bitmişti var dedim sorgulamadan yolladılar
    Not:Mail atma sebebim ultraaslan mcv adlı kullanıcının ücretsiz recovery dvdlerinin temin edilmesiydi,onada teşekkürü bir borç bilirim..

teşekkürler bilgi için bende yazdım bakalım ne cevap gelecek

arkadaşlar garantisi devam eden laptobumun disk bölme yaparken hp_tools diskini yanlışlıkla sıldım şimsi recovery yapılmıyor bı kaç sorum var
    CONSUMERPC_NOTEBOOK_TR@mail.support.hp.com bu adrese olan şikayetinizi ingilizce mi yazdınız? dvdler yurt dışından geliyorsa orayla mı görüştünüz?
    peki bu gelen kurtarma dvdlerini kullandığımızda disk bölümleme yapabiliyor muyuz? bu su ankı modelımde win 7 den bölumleme yaptım bu bölüm bozulur mu? bozulsa bıle tekrar dvd kurtarma yaparken böldüğümüz bölüm bari o sabit kalabılır mı?

hayır Türkçe yazıyorsun tükrce cevap yazıyor karşıdaki m.h. ve süper hizmet veriyor, benle ilgilenenin adı salihti mesela.
    sen recovery bölümüm bozuldu diye yaz mutlaka yolluyorlar hp tols bölümünden bahsediyorsan onunla alakası
    olduğunu sanmıyorum DVD leri sen yaptıysan bozuk olabiliyor bende öyleydi yani 5 DVD yaptım başarılı dedi ama bozuk çıktı

artı hp tols bölümünü hp nin bir programıyla tekrar yapabiliyorsun driver bölümüne bak hp sitesinde pcnin modelini yazıp
    driver indirme bölümünde tümünün ne işe yaradığı yazıyor adını tam hatırlamıyorum 2 gün önce kurdum kurarken hp tools bölümü yok oluşsunmu demişti ben istemedim çünkü win 8 deyim

ewtt arkadaslar benımde recovery dvdlerım geldi teşekkurler hp :D:D

• Arkadaşlar DV6-6020ET ye Windows8 kuranınız oldumu? makinede bir sorun var sanırım...
  • aynn cool sense çalışmıyor yeni sürümde.
    windows 8 kurdum fakat hiç begenmedim en azından 4-5 ay beklemekte yarar var.
  • windows8'i i5 4gb ram kullanan lenovo'da birkaç dakikalık da olsa elime alma fırsatı buldum. tamam başlat menüsü gitmiş ama win7 aynı donanımda o kadar perormans veremez bence. yani alakasız şeylerle değerlendirmemek lazım win8'i. ben beğendim. zaten beta aşamasındayken de yorumlar hep olumluydu bakalım neler olacak. tabi elime aldığım bilgisayarın kablosuz özelliği win8 olması sebebiyle çalışmıyordu! :S :S
  • quote:

aynn cool sense çalışmıyor yeni sürümde.
    windows 8 kurdum fakat hiç begenmedim en azından 4-5 ay beklemekte yarar var.

Arkadaşım, söyle bir sorunum var...

( windows7 kurulu makinede) bilgisayar diyelim kilitlendi, bilgisayarın üzerindeki güç düğmesine uzun basınca cat diye kapatıp garip bir ses geliyorya
    yani, direk elektrik kesillince,

windows8 de ise bilgisayarı ''NORMAL'' sekilde kapatınca aynı ses geliyor. sırf bu yüzden satın alamıyorum windows8 i...

neden windows7 güç düğmesine basınca cıkan ses windows 8 de normal kapat diyince çıkıyor... harddiskten mi geliyor çözemedim,

yani windows8 direk makinen elektiriğini kesiyor gibi kapatıyor.. neden???

sorunumu anlatabildim umarım?....

• quote:

Arkadaşım, söyle bir sorunum var...

( windows7 kurulu makinede) bilgisayar diyelim kilitlendi, bilgisayarın üzerindeki güç düğmesine uzun basınca cat diye kapatıp garip bir ses geliyorya
    yani, direk elektrik kesillince,

windows8 de ise bilgisayarı ''NORMAL'' sekilde kapatınca aynı ses geliyor. sırf bu yüzden satın alamıyorum windows8 i...

neden windows7 güç düğmesine basınca cıkan ses windows 8 de normal kapat diyince çıkıyor... harddiskten mi geliyor çözemedim,

yani windows8 direk makinen elektiriğini kesiyor gibi kapatıyor.. neden???

sorunumu anlatabildim umarım?....

Sıkıntı bir ihtimal HP 3D Drive Guard yazılımından kaynaklanıyor olabilir. Yüklediniz mi bilmiyorum ancak yüklemediyseniz şu linkte mevcut:

http://blog.oguzkirat.com/793/hp-pavilion-dv6-ve-dv7-6000-ve-6100-serisi-surucu-guncellemeleri/

"HP ProtectSmart HardDrive Protection (Hard Disk Koruma Sensörü)" başlığının altındaki programı indirip deneyin sorununuz büyük ihtimal çözülecek.

O sesin kaynağı harddisk'in elektriği aniden kesiliyor. Ondan geliyor o ses. Yoksa normalde önce gücü nazikçe kesiliyor arkasından windows kapatılıyor. Datayla işlem yaparken güç kesilirse o sesin çıkması normaldir.

Kolay gelsin...

Dipnot:Ben windows 8 yüklemedim veya denemedim sadece öngörü...

• HP'nin gönderdiği RECOVERY DVD'leri ile kurulum yapamıyorum. İzlediğim adımlar;

1-DVD1'i takıyorum,

2-bilgisayarı yeniden başlatıyorum

ancak doğruda bilgisayar karşılama ekranına düşüyor.
  • quote:

HP'nin gönderdiği RECOVERY DVD'leri ile kurulum yapamıyorum. İzlediğim adımlar;

1-DVD1'i takıyorum,

BIOS'tan first boot'u CD_DVD-ROM olarak ayarladınız mı?
  • quote:

quote:

HP'nin gönderdiği RECOVERY DVD'leri ile kurulum yapamıyorum. İzlediğim adımlar;

1-DVD1'i takıyorum,

BIOS'tan first boot'u CD_DVD-ROM olarak ayarladınız mı?

evet ancak DVD1'in içeriğine hiç bir şekilde ulaşamıyorum. sanırım dvd bozuk.
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.