Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVD içeriği gözükmeyebilir ancak başlatmıyorsa muhtemel bozuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byspayn

DVD içeriği gözükmeyebilir ancak başlatmıyorsa muhtemel bozuk.

Maalesef başlatmıyor. HP'ye mail attım, yarın cevap gelir muhtemelen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALySmith

Arkadaşım, söyle bir sorunum var...

( windows7 kurulu makinede) bilgisayar diyelim kilitlendi, bilgisayarın üzerindeki güç düğmesine uzun basınca cat diye kapatıp garip bir ses geliyorya
    yani, direk elektrik kesillince,

windows8 de ise bilgisayarı ''NORMAL'' sekilde kapatınca aynı ses geliyor. sırf bu yüzden satın alamıyorum windows8 i...

neden windows7 güç düğmesine basınca cıkan ses windows 8 de normal kapat diyince çıkıyor... harddiskten mi geliyor çözemedim,

yani windows8 direk makinen elektiriğini kesiyor gibi kapatıyor.. neden???

sorunumu anlatabildim umarım?....

Sıkıntı bir ihtimal HP 3D Drive Guard yazılımından kaynaklanıyor olabilir. Yüklediniz mi bilmiyorum ancak yüklemediyseniz şu linkte mevcut:

http://blog.oguzkirat.com/793/hp-pavilion-dv6-ve-dv7-6000-ve-6100-serisi-surucu-guncellemeleri/

"HP ProtectSmart HardDrive Protection (Hard Disk Koruma Sensörü)" başlığının altındaki programı indirip deneyin sorununuz büyük ihtimal çözülecek.

O sesin kaynağı harddisk'in elektriği aniden kesiliyor. Ondan geliyor o ses. Yoksa normalde önce gücü nazikçe kesiliyor arkasından windows kapatılıyor. Datayla işlem yaparken güç kesilirse o sesin çıkması normaldir.

Kolay gelsin...

Dipnot:Ben windows 8 yüklemedim veya denemedim sadece öngörü...

HP 3D Drive Guard programının windows8 uyumlu son sürümünü yükledim bilgisayarı yeniden başlattım, tekrar kapat diyince maalesef aynı sesi yine yaptı...

anlamak mümkün değil, Windows 8 kullanmak istiyoruz, kullanamıyoruz..

windows8 kapatırken bişey yapıyor ama ne?

dediğim gibi neden windows7 de olmuyor da windows8 de oluyor bu sorun?

6020et kullanan ve windows8 yükleyen diğer arkadaşlarda da mı bu sorun var yoksa bende mi?

• Arkadaslar cihaz acilirlen siyah ekranda kaliyor.Nasil ayarlarini sifirliyorduk cihazin.Pili cikarip birseylere basiyorduk ama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

HP 3D Drive Guard programının windows8 uyumlu son sürümünü yükledim bilgisayarı yeniden başlattım, tekrar kapat diyince maalesef aynı sesi yine yaptı...

6020et kullanan ve windows8 yükleyen diğer arkadaşlarda da mı bu sorun var yoksa bende mi?

Tamamen işletim sisteminin davranışı. Windows 98 ile Windows XP'nin kapanışı arasında da vardır fark. Bence çok kafaya takılacak bişi değildir. Olmadı alın bi SSD tamamen kurtulun HDD sesinden

• quote:

quote:

Tamamen işletim sisteminin davranışı. Windows 98 ile Windows XP'nin kapanışı arasında da vardır fark. Bence çok kafaya takılacak bişi değildir. Olmadı alın bi SSD tamamen kurtulun HDD sesinden

hdd sesimi bilmiyorum, dediğm gibi güç düğmesine parmakla uzun basılıp makine kapanırken ki ses..

yav ne şansızlıktır arkadaş... gidip başka yeni windows8 yüklü laptoplarda denemdim(HP dahil) o ses yok ama 6020et de var :(

• Tak-Cıuuvvv tarzı bir sesse kesinlikle HDD sesi. Hitachi mi yoksa Toshiba mı var sizde harddisk olarak merak ettim. Bende hitachi var hiç memnun değilim ssd alacam ilerleyen zamanlarda... Arada kafa vurmaya benzer bir ses de çıkarıyor zaten hıyar.
  • hitachi
  • quote:

hitachi

Sizde kafa vurma sesi yapıyor mu peki arada?
  • çok nadiren çıt çıt ses geliyordu... şu aralar pek hatırlamıyorum öyle bişey...
  • Hitachilerde kronik sanırım.. Teşekkürler cevabınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gemlik_li_1302

quote:

DVD içeriği gözükmeyebilir ancak başlatmıyorsa muhtemel bozuk.

Maalesef başlatmıyor. HP'ye mail attım, yarın cevap gelir muhtemelen.

Cevap geldi; seri numarası, ürün numarası gibi bilgileri isteyip kargo takibi açacaklarını bildirdiler. Evden cihazı alıp servise götüreceklermiş. Bozuk DVD'nin yedeğini göndermekten daha zahmetli bir yol gibi geldi bana Mecbur servisi bekleyeceğim.

quote:

Sizde kafa vurma sesi yapıyor mu peki arada?

HDD'den gelen sesle ilgili benimde şikayetim var. Servise sesle ilgili az önce mail attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemlik_li_1302 -- 20 Kasım 2012; 16:56:45 >

• quote:

Cevap geldi; seri numarası, ürün numarası gibi bilgileri isteyip kargo takibi açacaklarını bildirdiler. Evden cihazı alıp servise götüreceklermiş. Bozuk DVD'nin yedeğini göndermekten daha zahmetli bir yol gibi geldi bana Mecbur servisi bekleyeceğim.

HDD'den gelen sesle ilgili benimde şikayetim var. Servise sesle ilgili az önce mail attım.

Evet komik olmuş bilgisayarı almak. Bi DVD göndermek daha kolaydı oysa. Gene de ilgililer neyseki...

HDD'den gelen sesle ilgili cevabı buraya da yazınız lütfen. Performansı etkilemiyor ama ses yapıyor sizde de aynı sorun var değil mi?
  • bugün itibariyle ups kargo aracılığıyla geldiler bilgisayarımı aldılar. bakalım gelişmeler neler olacak.
  • arkadaşlar üçüncü sefer bilgisayarı teknik servise verdim.Ürün değişimi talep edemez miyim.6 ayda bir arıza çıkarıyor ve garantinin bitmesine 4 ay kaldı.2 seferde anakart değişti bakalım bu sefer ne olacak.

• Arkadaşlar sizin dediğiniz gibi bir mail attım recovery DVDleri için.

Gelen mail,

quote:

Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz için tesekkur ederiz. 

Ben Salih, HP urununuzle ile ilgili olarak size yardımcı olmaya calısacağım.

Cihazınızın recovery alanı silinmiş veya açılışta F11 ile çalışmıyor ise daha öncesinde cihazınızın kurtarma DVD lerini oluşturduysanız bunları kullanarak orjinal işletim sisteminizi tekrardan yükleyebilirsiniz. Eğer bu DVD leri oluşturmadıysanız sistem kurtarma yapabilmeniz ve orjinal işletim sisteminize tekrar geri dönebilmeniz için Kurtarma DVD sini talep etmeniz gerekmektedir.

Bize iletmiş olduğunuz Recovery DVD talebiniz hakkında sizin için bir sipariş oluşturabilir ve DVD nizi adresinize gönderebiliriz.

DVD ücreti KDV dahil 83 TL#dır. Kayıt sonrası gönderilecek emailde ödeme yapabileceğiniz banka bilgilerini bulabilirsiniz. 10 gün içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde oluşturulan kayıt iptal olacaktır.

Ne desem başkalarına ücretsiz verilmiş ama mı desem?Nerden dem vursam şimdi?

• quote:

quote:

Evet komik olmuş bilgisayarı almak. Bi DVD göndermek daha kolaydı oysa. Gene de ilgililer neyseki...

HDD'den gelen sesle ilgili cevabı buraya da yazınız lütfen. Performansı etkilemiyor ama ses yapıyor sizde de aynı sorun var değil mi?

Bugün UPS kargodan motosikletli kurye cihazı paketleyip götürdü. Cihaz pazartesi, en geç salı günü geri gelirmiş. 22 Kasım 2012; 20:00:22

Ek:

Kargo Ankara'dan yola çıktı, sabah elime geçer. Cihaza ne gibi müdahalelerde bulundular bilmiyorum. Eğer bir not çıkmazsa çağrı merkezini arayıp öğreneceğim.
    26 Kasım 2012; 23:53:08

Ek2:
    Kargo bugün elime geçti. İşletim sistemi ve bozuk olan recovery alanı yeniden kurulmuş. Arızalı recovery DVD'si aynı şekilde geri gönderilmiş. Ayrıca HDD'nin ses yapması problemiyle ilgilenilmemiş.
    27 Kasım 2012; 17:17:56

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemlik_li_1302 -- 27 Kasım 2012; 17:19:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :mert61:

arkadaşlar üçüncü sefer bilgisayarı teknik servise verdim.Ürün değişimi talep edemez miyim.6 ayda bir arıza çıkarıyor ve garantinin bitmesine 4 ay kaldı.2 seferde anakart değişti bakalım bu sefer ne olacak.

Benim bilgisayarda 2 sefer gitti.İlkinde anakart ve lcd ekranı değiştirdiler.Fanı yağladılar.İkincisinde Fanı ve sabit diski değiştirdiler.Garantisinin bitmesinede 7 ay kaldı.Ürün değişimi yada para iadesi hakkımız varmı yokmu bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

quote:

arkadaşlar üçüncü sefer bilgisayarı teknik servise verdim.Ürün değişimi talep edemez miyim.6 ayda bir arıza çıkarıyor ve garantinin bitmesine 4 ay kaldı.2 seferde anakart değişti bakalım bu sefer ne olacak.

Benim bilgisayarda 2 sefer gitti.İlkinde anakart ve lcd ekranı değiştirdiler.Fanı yağladılar.İkincisinde Fanı ve sabit diski değiştirdiler.Garantisinin bitmesinede 7 ay kaldı.Ürün değişimi yada para iadesi hakkımız varmı yokmu bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

ayni arizayi 3 kez yapmis olmasi lazim. yani arkadasin 2 kez anakart degismis bunda da degistirlerse bi dahakine yeni laptop gelir.
    sizin icin pek umut yok her seferinde farkli ariza olmus.
    belirtmekte fayda var tek seferde ariza yapipda para iadesi alanda oluyor birazda sans galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

quote:

ayni arizayi 3 kez yapmis olmasi lazim. yani arkadasin 2 kez anakart degismis bunda da degistirlerse bi dahakine yeni laptop gelir.
    sizin icin pek umut yok her seferinde farkli ariza olmus.
    belirtmekte fayda var tek seferde ariza yapipda para iadesi alanda oluyor birazda sans galiba

Yok hocam degistirmediler.3. Seferdeki arizada harddiski degistirmisler.4defa parca degisirse yeni laptop alabilirmisim.Cihaz servisten gelsin bu sefer kendim bozup tekrar garantiye verecegim.4defa parca degisim olayi cok sacma.Biz herseferinde magdur oluyoruz o ne olacak.

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.