Şimdi Ara

Hp de Yangın Tehlikesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın ikinci büyük personel bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard (HP) şirketi, 135 bin dizüstü bilgisayarında kullanılan pilleri yanma tehlikesi nedeniyle geri çağırdı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, HP ve Compaq modellerindeki lityum iyon yeniden doldurulabilir pillerdeki bir kısa devrenin pil hücrelerini aşırı ısıtarak plastik kabı eritebileceği, bunun da yanma tehlikesi yaratabileceği belirtildi.

HP, pillerin Çin ve Tayvan'da yapılan Pavilion, HP Compacq, Presario ve Evo modeli dizüstü bilgisayarlarda kullanıldığını, iade edilen piller için para talep edilmeyeceğini, müşterilerin pil değiştirme programının ayrıntıları içinwww.hp.com/support/BatteryReplacement. internet adresine başvurabileceğini açıkladı.

Haberin kaynağıhttp://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=center&ref=haberHome&id=X1129374753805&date=15Ekim2005

• HP firması, Mayıs 2004 ile Mayıs 2005 tarihleri arasında tüm dünyada satılan toplam 135000 adet dizüstü bilgisayarın pillerini değiştirmeye karar vermiş durumda. Sorunlu pillerin bir üretim hatasından dolayı aşırı ısınabildikleri ve nadir olarak bilgisayarın kasasını eritebildikleri belirtilmiş.

Sorunlu pilleri taşıyan bilgisayarlar arasında Mart - Eylül 2004 tarihleri arasında üretilmiş HP Pavilion, Compaq Presario ve Compaq Evo serileri var. Sorunlu modellerin bar kodları GC, IA, L0 veya L1 harfleriyle başlıyor. Okurlarımızın bildirdiğine göre bu serilerden dizüstü bilgisayarlar ülkemizde de satılmış durumdalar. HP Türkiye'ninse henüz konu üzerine bir açıklaması yok.

ayrintili bilgi icinHP'ye baglaninarkadaslar bosvermeyin gercekten onemli

darkhardwareden alinti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kane -- 15 Ekim 2005, 21:09:34 >

• nasıl geri vereceğizu pilleri? Teknik srvise götürüp yenisini mi alacağız???
  • yangıııın oooooluuuuuur biz hp'yeeeee giderizzz
  • aynısı fujitsu-siemens tede olmuştu.pilleri değiştirme kampanyası başlattılar 4 ay önce.

destek merkezine (444 ile başlayanlar) telefon ediliyor, başvuru yapıyorsunuz.size bir bilgisayarcının adını veriyorlar.o bilgisayarcıya telefon edip pili sipariş ediyorsunuz.pil gelince onlar size telefon ediyor gidip eski pili verip yenisini alıyorsunuz.fujitsu da böyleydi.
  • hay allah !

hangi modeli için bu fujitsunun ?'?'
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes bence laptop unu hp türkiyeye ismi ile kaydetsin.ben kaydettirdim. olay doğru. görüştüm kendileri ile. bataryalar bu hafta içerisinde gelecekmiş. haftaya da kayıtlı kişilerin adreslerine postalanmaya başlanacakmış.

büyük bir not : kayıt ettirilmeyen notebook pclere kesinlikle batarya değişimi yapılmayacakmış. mevcut bataryalarda bizlerde kalacakmış.

sizin yapacağınız tek işlem aldığınız notebook pc yi seri numarası ve faturası ile birlikte 0 212 444 71 71 i arayarak kaydettirmeniz

hp deki yetkilinin söylediğine göre adresimize kargo ile gelecek bataryalarınız.

bilgilerinize. hp den de bu beklenirdi. adam hiç laf gevedemedi telefonda. hemen kaydedelim ürününüzü bataryanızı gönderelim dedi. bu çok hoşuma gitti.
  • bu sabah çağrımın kapatıldığına dair mail geldi. beni aradılar peşinden. biz halledemedik burdan.

siz lütfen hp nin sitesindeki formu doldurun dediler.

yuh dedim yani telefonda . nasıl küfürler saydım ama.

patlarsa laptop gidecem tüketici kanunlarından yararlanıcam. hiç uğraşamam valla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.