Şimdi Ara

HP Compaq 110C - 1010ET Sahipleri Derneği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
6
Favori
48.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende dün dm1 modelimi aldım turkcell kampanyası ile ama eve geldiğimde ölü pixel olduğunu fark ettim. Bugün değiştiricekler 1 gibi gidiceğim.dm1 oldukça hoş bir cihaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

bende dün dm1 modelimi aldım turkcell kampanyası ile ama eve geldiğimde ölü pixel olduğunu fark ettim. Bugün değiştiricekler 1 gibi gidiceğim.dm1 oldukça hoş bir cihaz

senin durumda tam şansızlık

DM1 bugün geldi kargodan,cihazı çok fazla incelemeden hdd yi tekrar bölümlendirip win 7 yi tekrar yüklüyorum,C: bölümünü 225 gb,D: bölümünü 12 gb ayırmışlar ve recovery i bu bölüme koymuşlar

önce üzerindeki recovery manager ile system yedeğini dvd ye yazdırdım,3 adet boş dvd gerekt,şimdi tekrar yüklüyorum geri
  • değiştirdim netbooku arkadaşlar.İlk şarjı ne kadar tutayim?
  • Bende mini 110-1020st mi satsam mı acaba?
  • mininote almaktanda dm1 almak daha mantıklı geliyor bana turkcell kampanyalı alıyorsanız.İlk sarj süresi ne olmalı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamer_10
    geçen gün hdd bozuldu,bios bile hdd yi görmüyordu,aradım hp müşteri hizmetlerini,3 .gün elime hdd geldi sıfır,kendim değiştirdim,yeniyi teslim alırken eskiyide geri verdim kargoya prosedür öyleymiş,özellikle sordum hdd yi benim değiştirmem garanti dışı bırakmazmı diye,çünkü klavyeyi sökmek gerekiyor hdd ye ulaşmak için,hayır dedi görüştüğüm kişi
    ayrıca hdd özel bir kutuda,mini 110 modeline özgü hdd değişim dökümanıyla geldi
    bussines serisi notebooklarda, hp sanırım farklı bir politika uyguluyor

Kesinlikle öyle. Çoğu kişi bu konuda önemli bir yanılgı içinde. HP'nin tüketici (pavillion) ve ticari seri ürünlere verdiği destek çok farklı. HP serviste gecikme ve memnuniyetsizlik yaşanıyorsa bakın %99 ihtimalle Pavillion, yani tüketici serisidir.

HP'nin Pavillion serisi ürünler piyasaya sürerken (birkaç sene önce) destek merkezlerini ayırdılar. Biraz sancılı bir geçiş oldu ama, HP artık ticari seri ürünlerine on numara teknik destek veriyor. Tabi özelliklerine göre fiyatları daha yüksek ve dizaynları sade oluyor. Bu nedenle ev kullanıcıları pek tercih etmez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• merhaba, bilgi cömerti arkadaşlar.

sayenizde foruma takılıp işe gidemedim bir türlü. işin esprisi bu, o kadar değerli bilgiler veriyorsunuz ki hepinizin emeğine, bilgisine sağlık. geleyim sadede; bende sağolsun bir asus eee pc 900 var. kendisi bir keşif için hard disc yerine ssd bellekli üretilmiş ilk netbooklardan olup enteresan sorunlar yaşamama neden oluyor. c 4 gb ve d 16 gb olarak iki ayrı ssd bellek hard disc görevi görüyor. bunu c ye kurulu linux os lu olarak aldım ve hemen xp yaptık, fakat gel görki 16 gb lık d ye kurmak için 3-4 ayrı kişiden yardım almam gerekti, en sonunda kurduk. bu seferde eski model zte turkcell connect card la nete bağlanamaz hale geldik aplication error verip duruyor (ne hikmetse vınn bağlanıyor). velhasıl kelam zaten sorunlardan kurtulamayan ssd netbookdan kurtulmaya karar verdim ve 24 aylık vınn tuzağına kendimi kaptırmadan (nasıl olsa sim kart var) dahili modemli bildiğimiz hardisc li bir netbook arayışına başladım. toshiba NB-200 122 800 tl civarı, NB-200 12j 1000 tl civarı, ve bu foruma konu olan HP miniler. inanılmaz ama ne hikmetse HP Compaq 110c-1010ET nette şu an 400-500 TL aralığında satılıyor. hayırdır ne bu fiyat diye araştırınca gördüm ki HSPDA bağlantısıyla ilgili 4 aydır uğraşılan bu forumla karşılaştım. anladım ki başlangıçta bu cihazı kullanan arkadaşlar forumun sonlarına doğru satsak mı boyutuna gelmişler ve HP Pavillion DM1 e bir kayış başlamış. geleyim soruma, kesinlikle küçük kesinlikle dahili sim kart girişli, kesinlikle turkcell de sorun yaratmayacak, tercihen açılış kapanışı çok hızlı tercihen uzun pil ömürlü, tercihen çok pahalı olmayan model öneriniz nedir bilgisalar arkadaşlar.

• arkadaşlar ekranın üst kısmında ölü pixel gibi 2 tane siyah noktamsı birşey var.Nedir acaba bunlar bilginiz varmı?
  • quote:

arkadaşlar ekranın üst kısmında ölü pixel gibi 2 tane siyah noktamsı birşey var.Nedir acaba bunlar bilginiz varmı?

aşağıdaki programla LCD yi ölü piksel varmı test edebilirsin,küçük kurulumsuz bir program

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip

bu arada DM1 1010st ilk şarjını yaptım,sabah 10 da açtım,hala %13 dolu,6 saat gidiyor şu an için (win 7 ultimate ile wirelles,bluetooth açık,ekran parlaklığı orta,nette gezerek-bu arada 4-5 ek yazılım kurdum) 3-4 sefer doldur boşaltın ardından sanıyorum bu süre az daha uzar

2-3 gün daha kullanayım detaylı yorum yazacağım DM1 konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 20 Ocak 2010; 16:01:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamer_10

quote:

arkadaşlar ekranın üst kısmında ölü pixel gibi 2 tane siyah noktamsı birşey var.Nedir acaba bunlar bilginiz varmı?

aşağıdaki programla LCD yi ölü piksel varmı test edebilirsin,küçük kurulumsuz bir program

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip

bu arada DM1 1010st ilk şarjını yaptım,sabah 10 da açtım,hala %13 dolu,6 saat gidiyor şu an için (win 7 ultimate ile wirelles,bluetooth açık,ekran parlaklığı orta,nette gezerek-bu arada 4-5 ek yazılım kurdum) 3-4 sefer doldur boşaltın ardından sanıyorum bu süre az daha uzar

2-3 gün daha kullanayım detaylı yorum yazacağım DM1 konusunda

tam ölü pixel değil ama sony vaiomdada var aynı problem.Böle lcdnin içinden çizikmiş gibi garip birşey.Fotoğrafını koyuyorum buyrun bakin.Google chrome sekme açma + nın yan kısmında.
     HP Compaq 110C - 1010ET Sahipleri Derneği

• quote:

Orijinalden alıntı: muradvisor

merhaba, bilgi cömerti arkadaşlar.

sayenizde foruma takılıp işe gidemedim bir türlü. işin esprisi bu, o kadar değerli bilgiler veriyorsunuz ki hepinizin emeğine, bilgisine sağlık. geleyim sadede; bende sağolsun bir asus eee pc 900 var. kendisi bir keşif için hard disc yerine ssd bellekli üretilmiş ilk netbooklardan olup enteresan sorunlar yaşamama neden oluyor. c 4 gb ve d 16 gb olarak iki ayrı ssd bellek hard disc görevi görüyor. bunu c ye kurulu linux os lu olarak aldım ve hemen xp yaptık, fakat gel görki 16 gb lık d ye kurmak için 3-4 ayrı kişiden yardım almam gerekti, en sonunda kurduk. bu seferde eski model zte turkcell connect card la nete bağlanamaz hale geldik aplication error verip duruyor (ne hikmetse vınn bağlanıyor). velhasıl kelam zaten sorunlardan kurtulamayan ssd netbookdan kurtulmaya karar verdim ve 24 aylık vınn tuzağına kendimi kaptırmadan (nasıl olsa sim kart var) dahili modemli bildiğimiz hardisc li bir netbook arayışına başladım. toshiba NB-200 122 800 tl civarı, NB-200 12j 1000 tl civarı, ve bu foruma konu olan HP miniler. inanılmaz ama ne hikmetse HP Compaq 110c-1010ET nette şu an 400-500 TL aralığında satılıyor. hayırdır ne bu fiyat diye araştırınca gördüm ki HSPDA bağlantısıyla ilgili 4 aydır uğraşılan bu forumla karşılaştım. anladım ki başlangıçta bu cihazı kullanan arkadaşlar forumun sonlarına doğru satsak mı boyutuna gelmişler ve HP Pavillion DM1 e bir kayış başlamış. geleyim soruma, kesinlikle küçük kesinlikle dahili sim kart girişli, kesinlikle turkcell de sorun yaratmayacak, tercihen açılış kapanışı çok hızlı tercihen uzun pil ömürlü, tercihen çok pahalı olmayan model öneriniz nedir bilgisalar arkadaşlar.

Merhaba oncelikle forumumuza hos geldiniz. Hp Compaq 110c-1020ST modeli sahibiyim ve bu cihaz genel olarak 2gb ram ile temel ihtiyacları karsılayacak seviyede..Temel derken, internet,muzik,msn vs. ancak diger arkadaslar gibi oyun vb nedenlerle alacaksanız Pavillion DM1 modeli daha uygun.
    Ornek olarak bende 2 tane cihaz var ancak tasinabilirlik oldugu icin compaq mininote 'u ayrı seviyorum. Oteki laptopum 16" ekranlı acer core2duo ve 4gb ramli

karar yinede sizin.
    Son olarak bahsettiginiz 3g problemi vzaccess ile cozuldu.Ben mesajımda gerekli ayarları yazdım

• @emryrgc

ekran içinde oluşmuş lekeye yada toza benziyor,normalde zamanla kullanımda oluşur bu tür şeyler,ekranla aydınlatma arasına toz girer vs,sıfır cihazda olması ilginç,ki buda değişip yeni verilen cihaz değil mi
  • evet değiştirilen yeni cihaz.yanımda açıldı hatta bandıda kutusunun.Olabilicek bişeyse problem değil sonuçta
  • quote:

evet değiştirilen yeni cihaz.yanımda açıldı hatta bandıda kutusunun.Olabilicek bişeyse problem değil sonuçta

o ölü pixelden çok üretim hatası gibi duruyor. benim asusta da vardı. Pixel zayıflaması

bu arada hocam iddaacısınız galiba :) iddaaturk.com a bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

evet değiştirilen yeni cihaz.yanımda açıldı hatta bandıda kutusunun.Olabilicek bişeyse problem değil sonuçta

o ölü pixelden çok üretim hatası gibi duruyor. benim asusta da vardı. Pixel zayıflaması

bu arada hocam iddaacısınız galiba :) iddaaturk.com a bekleriz

benim vaiomdada mevcut kafaya takılcak bişey değil ama sanırsam. Üye oluyorum hocam bu arada siteye 3,5 takılıyoruz iddaada işte =)
  • minibooktan yazıyorumda şimdi görmemezlikten gelmeye çalışıyorum ama gözüm takılıp duruyor.Umarım pek takmam unuturum =)
  • HP DM1 ile ilgili bir inceleme konusu açtım,aşağıdaki linkten bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_37207371/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37208153
  • Arkadaslar hp miniye 2gb ram takmak isteyipte elindeki 1gb ramı satmak isteyen olursa 20 liraya alabilirim ankaradayım. Aklınızda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NosWagen

Arkadaslar hp miniye 2gb ram takmak isteyipte elindeki 1gb ramı satmak isteyen olursa 20 liraya alabilirim ankaradayım. Aklınızda olsun.

NosWagen Benim dükkanda hiç kullanılmamış üzerinden çıkan elpida marka 1gb ram satılık.. Dükkanıma bir uğra istersen
  • minibooku hangi çantalarda kullanıyorsunuz arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.