< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 4 Nisan 2023; 4:16:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022 (192. sayfa)
-
-
son görev.. bende ilk sıradaki makineyi taramamışım :)
-
Teşekkürler 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Quen of Horizon Forbidden West: Burning Shores'u tanıyın
Çeviridir :
Guerrilla'daki ekip, Baş Yazar Annie Kitain ile Burning Shores'ın kalbindeki denizci Quen kabilesinin derinliklerine dalıyor.
Horizon Forbidden West: Burning Shores, Aloy'u Los Angeles harabelerine götürür. Geçtiğimiz bin yıl, metropolün tektonik ve volkanik faaliyetlerle harap olduğunu gördü. Sonuç: ölümcül makinelerle dolu tehlikeli bir takımada. Bu adalar arasında büyük bir Quen yerleşimi hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Spoiler Uyarısı: Lütfen bu makalenin Horizon Forbidden West ve hikayesi hakkında bazı spoiler içerebileceğini unutmayın.
The Quen'e bir bakış
Aloy kabileyle ilk olarak Horizon Forbidden West'te GAIA'nın alt işlevlerinden birini ararken karşılaştı. Guerrilla'nın Baş Yazarı Annie Kitain, "Quen, Pasifik okyanusunun öte yanından denizci bir kabiledir," diye açıklıyor. “Aloy'un tanıştığı diğer kabilelerin aksine, Quen toplumlarını eski verilere erişmelerini ve okumalarını sağlayan Focus'u kullanma becerileri etrafında inşa ettiler. Bu teknolojik avantaj onlara anavatanları olan Büyük Delta'daki diğer kabilelere karşı bir avantaj sağladı ama aynı zamanda kültürlerini de ilginç şekillerde şekillendirdi."
"Kadim geçmişten gelen bilgi, Quen'in etkileyici bir imparatorluk kurmasını sağladı. Ancak, diyelim ki, teknolojik hünerleri yaratıcı icatlarına dayanan Oseram kabilesinin aksine, Quen ilerlemelerini yönlendirmek için yalnızca ortaya çıkardıkları bilgilere güveniyor. Sonuç olarak, kültürlerinin önemli bir kısmı, kabilenin sahip olduğu birkaç Odak'ı korumanın yanı sıra, bu cihazların ortaya çıkardığı değerli bilgilere kimlerin erişebileceğini sıkı bir şekilde kontrol etme etrafında dönüyor."
"Bu amaçla, Kâhinler kabilede özel bir rol oynuyor. Çok saygın bir Quen sınıfı olarak, yalnızca Diviner'ların verileri okumak için Odak kullanmasına izin verilir. Görevleri, imparatorluğa fayda sağlayabilecek kadim bilgileri bulup kayıt altına almak ve bunların yabancıların eline geçmemesini sağlamak.”
Ancak Quen'in Eski Dünya'ya bakışı çarpık. Aloy's Focus'un aksine, Horizon Forbidden West oynarken, Quen'in kullandığı cihazların yalnızca tarihte belirli bir noktaya kadar bilgileri görüntüleyebildiğini öğreniyoruz - bundan sonraki hiçbir şey okunamaz. Bu sınırlama, buldukları verilerin çoğunu yanlış yorumlamalarına neden oldu. Zamanla, 21. yüzyılın CEO'larından ve iş kodamanlarından oluşan bir Eski Dünya örneklerinden oluşan bir panteon'a saygı duymaya başladılar.
Doğu Seferi
Yasak Batı'nın toprakları gibi, Quen anavatanı da son yirmi yılda çevresel çöküşten zarar gördü. Bir çözüm bulmak için çaresiz kalan Quen, San Francisco'nun eski teknoloji merkezinden gelen verilerin topraklarını kurtarmanın anahtarı olabileceğine inanmaya başladı.
Annie, "Maalesef Keşif Gezisi birçok zorlukla karşılaştı," diye belirtiyor. "Daha önce şiddetli bir fırtınada filolarının yarısını kaybettiler. Ardından, geri kalan gemiler San Francisco'da karaya çıkmayı başardıktan sonra, peşinde oldukları verileri aramaları durdu ve eve muzaffer bir dönüş yapmalarını engelledi. Aloy gelene kadar işler onlar için pek iyi görünmüyordu.”
DEMETER'ı eski bir Faro araştırma tesisinin yıkıntılarından kurtarma görevinde olan Aloy, Expedition'ın Kahinlerinden biriyle tanışır. Annie, “Zeki ve meraklı Alva, Aloy'un arkadaş diyebileceği ilk Quen'dir” diyor. “İkili, Eski Dünya harabelerini keşfetmeleri ve antik geçmişe dair yaptıkları keşifler sayesinde bağ kurdular. Aloy, maceraları sırasında Alva'nın halkına yardımcı olabilecek bir veri hazinesini ortaya çıkarmasına yardım etti. Buna karşılık Alva, Aloy'a görevinde yardım etti ve hatta Üs'te giderek büyüyen yoldaş ekibine katıldı."
“Yasak Batı'nın sonunda, Keşif Gezisi'nin geri kalanı eve doğru yola çıkarken, Alva bir avuç askerle geride kalmayı seçti. Aloy sayesinde dünyaya dair yeni bir anlayışa sahip. Ve Dünya'daki yaşama yönelik yeni bir tehdit gelmek üzereyken, yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı.”
Yanan Kıyılara Doğru
Oyuncuların Burning Shores'a dalmadan önce bu kabile hakkında başka ne bilmeleri gerektiği sorulduğunda Annie şu yanıtı veriyor: “Quen hakkında diğer tüm kabilelerden çok daha az şey bildiğimizi hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yasak Batı'da sadece yüzeyi çizmemiz gerekiyor, bu yüzden onlar hakkında daha fazlasını ve kabilenin katı hiyerarşisinin tanışacağınız yeni karakterleri nasıl etkilediğini keşfetmeye hazır olun!
Burning Shores'ta sona eren Quen, bir süredir burada ve hayatta kalmak sürekli bir zorluk olsa da, keşfetmesi çok eğlenceli olan etkileyici bir yerleşim yeri kurmayı başardılar. Burada Amiral Gerrit gibi yeni karakterlerle tanışacaksınız. Annie, "Onunla hikayenin başlarında tanışıyoruz," diye açıklıyor. “Quen Deniz Kuvvetleri'nde yüksek rütbeli bir komutan ve bu Quen grubunun lideri. Zor koşullarda bile işleri bir arada tutmaktan sorumlu.”
Horizon Forbidden West: Burning Shores'ın ana çizimi, Aloy'u Quen kıyafeti Seyka ile tanınan yeni bir arkadaşıyla birlikte gösteriyor. “Seyka'yı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz! Halkının hayatta kalmasına yardımcı olmak için adım atan hırslı bir denizci. DLC için yeni bir yol arkadaşı olan Aloy, hikaye boyunca onunla çok zaman geçirecek ve birçok durumda onun yardımına güvenecek - bu, kendisini pek sık bulmadığı bir konumda.”
"Kendine güvenen, şefkatli ve acımasız Seyka, Aloy'un şimdiye kadar karşılaştığı hiç kimseye benzemiyor ve Aloy'un yolculuğunun bir sonraki bölümünde önemli bir rol oynuyor."
Horizon Forbidden West: Burning Shores, PlayStation 5'te ön siparişe açıldı ve 19 Nisan'da satışa sunulacak. Aloy'un yolculuğunun bir sonraki bölümü hakkında daha fazla bilgi edinmek için Guerrilla ekibini Twitter, Instagram ve TikTok'ta takip ettiğinizden emin olun!
Blog :
playstation.blogGet to know the Quen of Horizon Forbidden West: Burning Shoreshttps://blog.playstation.com/2023/04/06/get-to-know-the-quen-of-horizon-forbidden-west-burning-shores/?sf265680775=1
-
Ayın 19 u gelse de başlasak , iple çekiyorum dlc yi. Horizon serisini çok seviyorum. Türkçe olması da bir başka güzellik. Bakalım sadece ps5 e çıkacak olması sebebiyle nasıl bir şeyle karşılaşacağız merak ediyorum. Ana oyun ps4 e de çıkmasına rağmen teknik olarak çok çok iyiydi.
-
Guerrillatwitter“The Quen that ended up in the Burning Shores have been here for some time, and while survival has been a constant challenge, they’ve managed to establish an impressive settlement. Are you ready to explore Fleet's End in Horizon Forbidden West: Burning Shores?”https://twitter.com/Guerrilla/status/1643961982951866373
-
İlk oyunu yakın zamanda, ikinci oyunu da Plus üyeliği sayesinde geçtiğimiz günlerde oynayıp bitirdim.
DLC'yi de oyunu sildikten sonra haberini aldım
Peki ben bu oyunu tekrar yükleyip DLC'yi alsam kabul oluyor mu, yarın öbür gün kütüphaneden kalkarsa falan yani, onun için soruyorum...
Edit: Hmm diyor ki Garabet dahil oyunu bitireceksiniz, sonra DLC yüklenince oyun içinde arama alacaksınız DLC başlayacak.
Ben oyunu bitirdikten sonra silmiştim, acaba son kayıt falan duruyor mu Oyunu tekrar oynayıp bitirmeye kastıramayacağım yav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 7 Nisan 2023; 11:17:36 >
-
duruyordur hocam oyunu silsenizde kayıt dosyalarını ayrı olarak silmedikce durur. birde plus varsa yedek almıştır muhtemelen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 7 Nisan 2023; 11:57:8 > -
Eyvallah, ön sipariş geçtim Burning Shores'u
-
Arkadaşlar merhaba ben ps5 de ps4 sürümünü oynuyorum sizce ps5 sürümünü indirip save dosyamı aktarıp ps5 sürümünde devam etsem nasıl olur acaba
Süper olur hocam neden PS5 sürümünü oynamıyorsunuz? Grafikleri muhteşem ve kayıt dosyaları sorunsuz aktarılıyor.
-
Çok sağolun hocam ps4 de oynarken ps5 geçiş yaptım tekrardan indirmeden hdd den oynayayım demiştim sizin dediğiniz gibi ps5 sürümünü indirip oynamaya devam edeyim bilgi için teşekkürler sağlıklı günler dilerim hocam
Horizon Forbidden West için gelecek hikaye DLC'si Burning Shores, Türkçe altyazılı olarak 19 Nisan'da PS5'e çıkıyor.
PlayStation Türkiyetwitter“Aloy'u özlediniz mi? Horizon Forbidden West için gelecek hikaye DLC'si Burning Shores, Türkçe altyazılı olarak 19 Nisan'da PS5'e çıkıyor. #HorizonForbiddenWest”https://twitter.com/PlayStationTR/status/1644726056115478529 -
Arkadaşlar dijital deluxe sürümüne yükselttim oyunumu ama deluxe eşyaları gelmemiş. Oyunun ortasındayım ilerleme olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 8 Nisan 2023; 18:51:6 >
Oyundaki basement noktalarında sandık oluyor. Onların içinden alabilirsinizquote:
Orijinalden alıntı: mtnei
Arkadaşlar dijital deluxe sürümüne yükselttim oyunumu ama deluxe eşyaları gelmemiş. Oyunun ortasındayım ilerleme olarak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Of Habere Bak, Türkçe Altyazı İşi Devam Ediyor Türk Oyunculuğu Adına Sevindirici 1 Olay.
-
Oyunu yan görev man görev, işler, manzaralar, harabeler, karakutularıyla beraber komple bitirdim çok şükür. Bir tek şu bir okçu görev serisi ve arena kapışmaları yarıda kaldı. Sonuncular çok zor olduğu ve kanser ettiği için bıraktım. Challenge'ları kastırıyor veya yüksek seviye güncellenmiş silah istiyor ki bununla da çok uğraşmak istemedim zaten yeterince uğraştım bazı item'lar için. He şu masa üstünde oynanan savaş oyunlarını unuttum onlara hiç bakmadım. Nasılmış diye belki yarın bir denerim. Normalde oyun içinde böyle küçük kart satranç dama vs oyunlarını sevmem, öğrenmek ve kazanmak için uğraşmam çabalamam. Vakit kaybı olarak görürüm ama yine de bir kez deneyeceğim neymiş diye görmek için. Bu arada genel olarak yan görevler ana görevlerden daha zordu. Yani bazı yan görevler diyeyim.
Oyuna gelirsek güzeldi, lezizdi. İlk oyuna bakarak daha çok sevdim hem sanki daha fazla hareket zenginliği var gibiydi hem de oyun Türkçe'ydi. Türkçe olması beni çok tavladı. Sürpriz oldu açıkçası ben oyuna başlayana kadar TR altyazılı olduğuny bile bilmiyordum, veya biliyorsam da unutmuştum. Türkçe diye neredeyse her yazıyı okudum. Hatta okumadığım diyaloglar ve kaçırdığım yazılar bile olmuş olabilir. Çünkü oyunda çok fazla metin var. Metin olaylarını inanılmaz abartmışlar bence, çok fazla diyalog ve yazı... Hepsini okumaya kalkınca zaten saatler gidiyor, benim gibi o ayrıntıyı da kaçırmayayım şu ayrıntıyı da öğreneyimcilerdenseniz yandınız. Oyunu oynamak için oturduğunuzda kendinizi daha çok yazı okurken ve sinematik izlerken bulabilirsiniz.
3. oyuna da açık kapı bırakılmış sanki.
Oyunun bazı müzikleri ve şarkıları hoşuma gitti. Bir ara bakıp indireceğim.
Oyun güzel olmasına güzel ama şu tırmanma mekanikleri gerçekten leş olmuş. Çok berbat ve saçma. Abi koca bir dağ var her yer girinti çıkıntı ama tırmanmıyor. Yer seçiyor. Fokus'la bakınca yok buraya tırmanamıyorsun diyor. Gideceğin bir yer vardır ancak dolanman gerekir. Niye çünkü oyun sana buradan tırmanamazsın diyor. Bu neyse bir de Aloy'un tırmanma özürlülüğü var. Normalde atlayabileceği yere bazen inatla atlamıyor, atlayamıyor. Bazen de çıkmışsın uçurumun kenarına tırmanma durumunda öyle bekliyor. La hadi çık işte tukarıya tırman çık yüzeye diye yukarı basıyorsun X'e basıyorsun, sağ yapıyorsun, sol yapıyorsun. Yok çıkmıyor. Öyle mal gibi bekliyor. Beni az kanser etmedi şu tırmanma mekaniği, çok berbat. Ubisoft AC'lerde karakter yağ gibi akıyor. Çatır çatır tırmanıyor. Hiç böyle bir saçmalıkla kanser olduğumu hatırlamıyorum.
Neyse silahlara gelirsek şu okatar benim favorim neredeyse tüm skill'ler açık. Oyunun ortalarını devirince anca geçtim buna. Upgrade ettim filan. Dehşet bir şey. Düşmanı biçiyorsun tarıyorsun. Sağlam silah dayanıklılığı tüketiyor ve ağır ama sağlam vuruyor. Hızlı ve kalabalık düşmanlarda kanser ediyor. Ancak böyle tek düşmana ağır düşmana dalarken, gafil avlarken güzel oluyor. Element zayıflığını bilip o elementin şokuna uğratınca canını eritiyor bildiğin. Mükemmel. Şu mızrağı hiç kullanmadım nerdeyse. Bir tek arenada zorla tutuşturdular elime o zaman fena değilmiş dedim ama çok da kurcalayamadım. Oklar vs standart. Ben suikastçi gibi takıldım daha çok şu özel skill'lerden görünmezliği açtım suikast yaparken güzel oluyor. Ancak tabi aksiyon için uygun değil, düşman sesine tepki veriyor. Anca sabırla ağır aksak gideceksin o da temas etmemen lazım, ses yapmaman lazım. İu disk gibi bıçakları atan zımbırtıyı sevemedim. Bana üşlevsiz geldi. Yani nerdeyse hiç csn götürmüyor ve ağır. Tel kesiciyi de ilk başta oyunda çok kullanıyordum sonra baktım ki aksiyon sırasında gitmiyor artık yerine halatatarı koydun. Bunun ds bir faydasını göremedim. Halatı atıyorum hiçbir şey olmuyor. Veya ben anlamadım mevzuyu. Neyse.
DLC de geliyormuş, güzel. Ancak oyun cross-gen çıktığı halde DLC sadece PS5'e geliyorsa büyük saçmalık olur. PSN'de sadece PS5 görünüyor çünkü. Belki de bir yanlışlıktır ve düzelteceklerdir. Düzeltirlerse de şeyi merak ediyorum. Ben de bu oyunu PS Plus Deluxe ile oynayanlardanım. Acaba bu DLC'yi yine PS Plus ile verirler mi? Ya oyuna para verip almış olsam DLC'yi alırdım da şimdi oyunu almamışız DLC'sini alıyoruz. Bana böyle şeyler saçma geliyor. Yarın bir gün oyunu kütüphaneden kaldırsalar aldığım DLC ne işe yarayacak ki. Ayrı olarak oynayabilecek miyim? Oynaysbilsem de oynayamasam da saçma yani. Yarım yamalak bir mülkiyet. Neyse yorum ve cevaplarınızı bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Nisan 2023; 6:46:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunun yüzde 15'ini bitirdim. Oyun gerçekten güzel. Türkçe olması da ayrıca çok iyi olmuş. Yanlız oyunda 2 tane sıkıcı olay var. 1.si oyunda çok fazla tırmanma gerektiren yer var ve bunlar eğlenceli değil. 2.si yan görev yaparken gereken motivasyon. Mesela Witcher'da yan görev yapıyoruz. Git şu canavarı avla denildiği zaman zaten adamın görevi bu yapıyor ama bu oyunda karakterin çok önemli bir görevi var hatta bir yerde yaralanıyor ama ısrarla göreve gitmek istiyor. Bu kadar acelesi olan bir karkatere bir yan görevde yemek yapmam için bana metal lazım diyor, metal peşinde koşuyorsun yahu dünya ölüyor ne yemeği, yine de oyun güzel gidiyor. Konusu ilgi çekiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aç ayı oynamaz , aç acına nasıl kurtarsın , toplayacak tabi , işinin adı ne :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı sorun Witcher 3'te de var aslında. Oyunun ama hikayesi Ciri'yi bir an önce bulmamız üzerine kurulu ama biz onu yapmadan alakasız köylülere falan yardım ediyoruz, Gwent oynuyoruz boş boş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X