Şimdi Ara

hoparlör çızırtısı kafayı yicem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc ye telefon yaklaştırınca falan çıkan çızırtı varya o cızırtı sürekli var. sanırım kasayı falan aşağı atcam sinirden. neden böyle yapıyor bu
    cevaplarsanız sevinirim

• yok mu bir bilen -fikri olan
  • Genelde hoparlörden kaynaklanıyor. Her sistem dediğiniz gibi parazit yapmıyor, kasadan kaynaklandığınıda sanmıyorum.
  • hadi ya. en iyisi ucuzundan güzel bi 2+1 almak
  • Topraksız prize takılıysa bu normal bir sorun.Düzelmiyorsa , apartmanın tesisatında sorun var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR17

Topraksız prize takılıysa bu normal bir sorun.Düzelmiyorsa , apartmanın tesisatında sorun var demektir.

hadi ya. bi bakayım şu işe
  • quote:

Orijinalden alıntı: haka35

quote:

Topraksız prize takılıysa bu normal bir sorun.Düzelmiyorsa , apartmanın tesisatında sorun var demektir.

sorun elektrik hattında mı anlamak için varsa ups falan deneye bilirsin veya başka bir yerde dene ama hemen acaba kasamı yada hoparlör kaynaklımı anlamak için varsa girişi uyan bir telefon yada mp3 deneye bilirin ona bağla bakalım yapacakmı aynı şeyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi sesi kesiyor yardım lütfen
    14 yıl önce açıldı
    AMFİDE CIZIRTI YARDIM ARKADAŞLAR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

Orijinalden alıntı: haka35

quote:

sorun elektrik hattında mı anlamak için varsa ups falan deneye bilirsin veya başka bir yerde dene ama hemen acaba kasamı yada hoparlör kaynaklımı anlamak için varsa girişi uyan bir telefon yada mp3 deneye bilirin ona bağla bakalım yapacakmı aynı şeyi

tam anlayamadım telefonu nereye bağlayayım
  • hoparlörün bilgisayara bağladığın ucunu varsa aynı girişe sahip bir telefona yada varsa mp3 ün ona bağla bakalım cızırtıyı yapıcakmı
    yaparsa sök sistemi git başka odada dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

hoparlörün bilgisayara bağladığın ucunu varsa aynı girişe sahip bir telefona yada varsa mp3 ün ona bağla bakalım cızırtıyı yapıcakmı
    yaparsa sök sistemi git başka odada dene

anladım sağol yarın deneyeyim bi bunu
  • Bilgisayarın yakınlarında telsiz tel varsa ondanda olabilir hoparlör yerine kulaklık dene birde..
  • Ya millet sorun bizdede vardı yan yana iki bilgisayar ve hoparlör var, bir tanesi tepki vermezken diğeri aşırı tepki veriyor, aynı priz, benzer sistem, aynı anakartı kullanıyorlar. Yapacak birşey yok, hoparlörün kablosunu kasadan çıkarsan dahi cızırtı yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Ya millet sorun bizdede vardı yan yana iki bilgisayar ve hoparlör var, bir tanesi tepki vermezken diğeri aşırı tepki veriyor, aynı priz, benzer sistem, aynı anakartı kullanıyorlar. Yapacak birşey yok, hoparlörün kablosunu kasadan çıkarsan dahi cızırtı yapıyor.

bir ucunu kasadan çıkardığınız ara kablonun...
    diğer ucunu da çıkarın...
    cızırtı kayboluyorsa sorunun kaynağı o kablodur...
    kablonun orta ucunu dış parazit etkilerden koruyan yalıtım (blendaj) bozulmuştur...

ya yenisi alınacak...
    yada kablo üzeri aliminyum folyo kağıtla sarılacak...

mutfaklarda kullanılan 1 tabaka aliminyum folyo kağıdın dikdörtgen ise uzun kenarından...
    1,5-2 cm. genişlikte keserek şerit oluşturun birkaç tane...
    bunları kablonun etrafına spiral olarak sarın...
    üzerinden de elektrikçi bandı ile geçin...
    cızırtı azalacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 21 Kasım 2011; 8:05:47 >

• Kasada kaçak olabilir.
  • Telefon çaldığında yaptığı ses radyo dalgalarından kaynaklanıyor onun tek çözümü ise telefonu hoparlöre yaklaştırmassın olur biter günümüzde başka çözümü yok malesef . Eğer sürekli bir cızırtı söz konusu ise ses sisteminin ses değeri yüksek olabilir biraz kısarsanız sorun çözülecektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 21 Kasım 2011; 17:48:52 >
  • Teşekkürler arkadaşlar
  • Sağolun öneriler için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.