DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
PC Acilmiyor...Bios ekranı bile gelmiyor...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
63
Cevap
2
Favori
61.996
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> PC Acilmiyor...Bios ekranı bile gelmiyor...
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Teğmen
      203 Mesaj
      16 Ağustos 2007 20:40:35 Konu Sahibi
      Selamlar...
      Birgun oncesine kadar hiçbir sorunu olmayan bir pc'm vardı... Dun gece pc'yi kapattım. Sabah açmaya çalıştığımda o her zaman duyduğum bip sesini duyamadım... Ne oldu acaba diye baktım. Kabloları kontrol ettim. Rami çıkarıp taktım ama bir faydası olmadı. Hard diskte bir problem olabilir mi diye düşündüm. Fakat başka bir pcye taktığım harddiskimin normal çalıştığını gördüm.İşlemciyi deneme şansım olmadı.
      Sorun şu:
      Bilgisyarın "Power" tuşuna basıyorum, harddiskin çalıştığını gösteren öndeki ışık sürekli yanık vaziyette iken pc hiçbir şeklde açılmıyor. Ram sesi gelmiyor. Ekran açılmıyor.
      Sorun Biosta mıdır?
      Yardımcı olabilecek olan var mı?
      Şimdiden teşekkürler...

      Donanim:
      - biostar GeForce 6100 AM2 anakart
      - Sempron 2800+ İŞLEMCİ
      - 1GB ddr 2 533 mhz ram
      - Sata 120 gb samsung harddisk



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1225 Mesaj
      16 Ağustos 2007 20:47:01
      valla ram da olabilir, VGA a buradan kesin bişi diyemicem. ama sen ram ve ekran kartını başka bi pc de dene derim. ve sonucu buraya yazarsan sewinirim


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      745 Mesaj
      16 Ağustos 2007 20:54:06
      bios u sıfırla


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      203 Mesaj
      16 Ağustos 2007 21:03:18 Konu Sahibi
      Manuel den bios sıfırlama ayarlarına baktım...
      Jumper ayarlarını değiştirmek gerekiyromuş...Onu deniycem..
      Sonucu buradan yazarım...
      Teşekkür ederim..
      Buarada ramde sorun yok denedim...
      İnşallah işlemci ya da anakart da başka bi yer yanmamıştır...
      İşlemci yansa biosta gösterir di mi:)



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      17 Ağustos 2007 11:03:39
      quote:

      Orjinalden alıntı: dersu_senus

      Selamlar...
      Birgun oncesine kadar hiçbir sorunu olmayan bir pc'm vardı... Dun gece pc'yi kapattım. Sabah açmaya çalıştığımda o her zaman duyduğum bip sesini duyamadım... Ne oldu acaba diye baktım. Kabloları kontrol ettim. Rami çıkarıp taktım ama bir faydası olmadı. Hard diskte bir problem olabilir mi diye düşündüm. Fakat başka bir pcye taktığım harddiskimin normal çalıştığını gördüm.İşlemciyi deneme şansım olmadı.
      Sorun şu:
      Bilgisyarın "Power" tuşuna basıyorum, harddiskin çalıştığını gösteren öndeki ışık sürekli yanık vaziyette iken pc hiçbir şeklde açılmıyor. Ram sesi gelmiyor. Ekran açılmıyor.
      Sorun Biosta mıdır?
      Yardımcı olabilecek olan var mı?
      Şimdiden teşekkürler...

      Donanim:
      - biostar GeForce 6100 AM2 anakart
      - Sempron 2800+ İŞLEMCİ
      - 1GB ddr 2 533 mhz ram
      - Sata 120 gb samsung harddisk


      Aynı sorun şu günlerde bende de var aynısı bi çözüm bulamadım ne yaptıysam olması pc çalışıyor hdd ışığı sürekli yanıyor biosdan ses gelmiyor monitor turuncu ışık veriyor eğer çözüm bulursan mutlaka benimle paylaşırmısın pm ile felan ulaşmaya çalış lütfen



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Trabzonspor
    • Yarbay
      2964 Mesaj
      17 Ağustos 2007 11:17:25
      aynısı bana olmuştu dün.Ramları çıkarıp taktım harddiskide aynı şekilde..Tüm kabloları kurcaladım.Sonra açıldı..


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      17 Ağustos 2007 11:25:24
      Alla allaa benim pc nin söküp takmadığım yeri kalmadı yine çözemedim off


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Trabzonspor
    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      17 Ağustos 2007 11:28:34
      Bunlar da diğer başlıklar bir tanesinide ben açmıştım.Birçok kişide aynı sorun aynı zamanda olmasıda ilginç
      http://forum.donanimhaber.com/m_16710500/tm.htm

      http://forum.donanimhaber.com/m_16743574/tm.htm



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Trabzonspor
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      17 Ağustos 2007 11:53:23
      psu, anakart, işlemci, ram, ekran kartı bunları başka bir bilgisayarda deneyin. eğer çalışmazsa yenilerini almalısın.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________


      /| / \
      modun biri imzamla oynamış yakaladım çoluk çocuk işte.
    • Binbaşı
      1067 Mesaj
      17 Ağustos 2007 12:58:57
      öncelikle biosu jumperden sıfırlayın.jumperi bulamazsanız bios pilini çıkartın 1 saat kadar bekleyin.(saat pili gibidir büyük yuvarlak)

      sistem açarsa zaten sorun yok demektir.eğer ekrana görüntü gelmezse mutlaka ekran kartını ya başka bir bilgisayarda deneyin yada başka bir ekran kartı ile deneyin.

      ekran açıp bios gelirde sisteme geçmezse de parçalarınızdan birinin bir sorunu var demektir.

      eğer bios resetinden sonra (ekrna kartında problem olmadığına eminseniz) ekrana görüntü gelmiyorsa bios uçmuş demektir.işi bilen birine küçük bir meblağ ile bios attırabilirsiniz

      umarım faydası olur...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Er
      1 Mesaj
      17 Ağustos 2007 13:31:42
      ya bende pc yi açıorum dvm edio ancak windows açılmadan DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER iletisini alıorum ancak hdd yi başka bir kasaya taktığım zaman güzel çalışıo sorun nedir bilemedim yardımcı olursanız sevinirim


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1067 Mesaj
      17 Ağustos 2007 14:24:58
      quote:

      Orjinalden alıntı: morad

      ya bende pc yi açıorum dvm edio ancak windows açılmadan DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER iletisini alıorum ancak hdd yi başka bir kasaya taktığım zaman güzel çalışıo sorun nedir bilemedim yardımcı olursanız sevinirim



      neler olabilir...

      1- ide yada sata kablolarınızı kontrol edin.varsa başka bir kablo ile deneyin.

      2-anakart üzerinde başka bir sata konnektörüne takın.

      3-bazı anakartlar hddnin tanıtılmasını ister.bunu anakartın içinde gelen disketle format atmaya başlayarak başta gelen f6 uyarısı sırasında f6 ya basarak ilerlediğinizde floppyden disketi okuyacak ve hddnizi tanıtacaktır.içindeki bilgiler için birşey diyemeceğim.c-d diye ayrı ise sorun olmaz zaten

      umarım faydası olur....



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Binbaşı
      1067 Mesaj
      17 Ağustos 2007 14:26:58
      birşeyi daha eklemem gerekiyordu unutmuşum

      eğer cdrom sürücülerinin ide kablosuyla bağlı ise hdd yani; tek bir ide kablosu ile hem cdrom vb. ve hdd bağlı ise slave master olayını ayarlamanız gerekmektedir.birini slave birini master yapın.hem romum hemde hddnin üzerinde jumperleri hangi konuma getirmeniz gerektiği gösteriliyor.....



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      17 Ağustos 2007 14:35:18
      Say gilli çok sağol eve gidince deniyecem ben bir pc tamrcisine götürdüm bios uçmuş dedi yeniden kurulacak onuda ben bilmiyorm dedi çok sağolsaın


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Trabzonspor
    • Binbaşı
      1067 Mesaj
      17 Ağustos 2007 14:41:25
      quote:

      Orjinalden alıntı: serrrrro

      Say gilli çok sağol eve gidince deniyecem ben bir pc tamrcisine götürdüm bios uçmuş dedi yeniden kurulacak onuda ben bilmiyorm dedi çok sağolsaın



      rica ederim ne demek.yardımım olabildiyse ne mutlu bana

      biosu yeniden yazabiliyorlar anakarta.tanıdık bir pc tamircisine en fazla 20-30 ytlye yazdırabilirsin.gerçi forumda biosu kendi atan arkadaşlar da var ama ben o kadar bilgi sahibi değilim maalesef...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Çavuş
      60 Mesaj
      17 Ağustos 2007 14:53:02
      bu arada aynı sorun bende de var........

      neler oluyor!!!!!!!!!
      pc daha sıfır durumunda ama toplama ikihafta öncesine kadar calısıyordu..
      ama şuan TIK yok:)



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      fear
    • Binbaşı
      1067 Mesaj
      17 Ağustos 2007 15:13:29
      tepkileri ve denediklerini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      17 Ağustos 2007 17:41:45
      quote:

      Orjinalden alıntı: SayGili

      tepkileri ve denediklerini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız



      +1



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      Trabzonspor
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      17 Ağustos 2007 23:14:01
      BIOS'un pilini çıkartıp tekrar takmayı deneyin


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      203 Mesaj
      22 Ağustos 2007 13:08:57 Konu Sahibi
      Herşeyi denedim olmadı... pcye kafa tatili yaptırıyorum... Bu BİOS'u silen bir virus olabilir mi?
      Yaptıklarımı kısaca yazayım...
      Harddiski başka pcde denedim. Sorun yoktu. Ramler de aynı şekilde...Ekran kartı zaten onboard. Anakart üzerinden jumperlarla biosu sıfırlamayı denedim, o da olmadı...
      Pili çıkarttım bi saat bekledim (ki beklemekten başka yapacak birşeyim yok). Yine tık yok...

      Bulunduğum yerde biosu geri yükleyecek bi pc tamircisi yok :)
      O yüzden zamanım olana kadar beklemem gerekiyor sanırım... Ya da başka bir önerisi olan varsa deneyebilirim...

      Başta söylediğim gibi bu bir virus falan olabilir mi?
      Emule full upload yaptırıyordum uzun zamandır... Arada download... Kaspersky vardı son sürüm, güncellenmiş... Yine de bulaşmış olabilir mi?

      Şimdiden teşekkürler...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.