Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mordal

SLM ARKADAŞLAR BAYİYE GİTTİM. 45300 lük premiumu 43 liraya verdiler. ama biz lpg takmayız hiç bişey yapmayız diyolar. <Zçok yakıyor kafam karışıyor. piyasadaki en ucuz bwenzinli araç ta honda. yılda 10000 km yaparım. ban lpg nin mantıklı olduğunu veya olmadığını söyleyin teşkekürler

Ben de yılda 10bin km kadar yapıyorum ve imzamdaki araca LPG düşünmedim.
    Normal kullanımda fabrika verileri (10lt/100km) aynen tutuyor, biraz zorlasam 10.5-11lt oluyor.
    Bence çok km yapmıyorsanız gerek yok..
  • şehir içinde abartmıyorum 7.1 lt gösteriyor .. cruise control u actıgımda sehir icinde e6 da mesela. 6.5 da oldu.. gene anlamda 7.1 diyebilirim.. 310 krş oluyor sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

şehir içinde abartmıyorum 7.1 lt gösteriyor .. cruise control u actıgımda sehir icinde e6 da mesela. 6.5 da oldu.. gene anlamda 7.1 diyebilirim.. 310 krş oluyor sanırım..

Cruise ı 99 a sabitleyip sür. Benim bi tanıdığım 25 kuruşa kadar düşürmüş yakıtı
  • Honda zaten fabrika çıkışlı civic çıkarıyor yıl sonunda taktırın isterseniz ama benzinlide en az yakan hondadır.Ben taktırmadım taktırmayacağım
  • Şehir içi sakin kullanımda 9lt\100 km yakıyor.Ne yaptıysam yapayım 9 un altına düşüremedim.Cruise de 70-80-90 vs. sabitleyip denedim nafile.Filtre falan mı tıkandı acaba?Şehir dişinda 200 km yolda en son 6 gördüğümü hatırlıyorum...
  • Şehiriçi cruise kullanabiliyorsan ben o güzergaha şehiriçi demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Şehiriçi cruise kullanabiliyorsan ben o güzergaha şehiriçi demem.

elbette haklısın kardeşim akşam üzeri yollar sakinleştiğinde yeşil dalgayı yakalayarak yapıyorum:)
  • quote:

Şehiriçi cruise kullanabiliyorsan ben o güzergaha şehiriçi demem.

Bencede eğerki şehiriçinde cruise kullanabiliyorsanız o zaman şehiriçi yakıt tüketimi sınıfına girmez.

Ankara'da bazen işe araba ile gidiyorum (nadirde olsa). Hak getire 100 mt bile kesintisiz sürüş.

Bende 2007 Accord 2.0 Exc. var. Prins LPG takılı. Depoyu fulledim şuan ölçüyorum. 100 Km falan yaptım şimdilik. Yol bilgisayarı 100Km ölçümü ortalama 15.5 Lt gösteriyor. Reel tutarı depoyu bitirince söylerim artık.
  • tüm veriler bizzat tarafımdan tecrübe edilmiştir , sözkonusu araçların hepsi kendi araçlarımdır ;
    1992 civic ex hb 1,5 manuel / ş.içi 7.-litre / ş.dışı için veri yok
    2001 civic 1,6 ies sedan manuel / ş.içi 7.-litre / ş.dışı 6.-litre
    1998 civic vti sedan / ş.içi 7-7,5.-litre / ş.dışı 6-6,2.-litre
    2004 civic typeR / ş.içi 7-7,5.-litre / ş.dışı 6-6,4.-litre
    2006 jazz elite cvt / ş.içi 5,5-6.-litre / ş.dışı 4-4,5.-litre
  • merhaba,

2000 model honda civic 1.4is otomatik vites aracıma daha yenı atiker sıralı sıstem taktırdım. lpg oncesı benzın olarak 100 km de kış mevsımınde 12 ila 14 lıtre arasında yakıyordu. bu deger fabrıka verılerının cok uzerınde, lpg taktırdıgım sırada benzın bogazını ve sıboplarınıda temızlettırdım hepsı tıkanma noktasına gelmıs ne yazıkkı.

bakım sonrası benzını olcme fırsatım olmadı fakat LPG yı test etme ımkanım oldu. ıstanbul trafıgınde gunluk toplam 70 km yol yapıyoruz, kopru trafıgıde buna dahıl. toplamda gaz bıtene kadar sehır ıcı 370 km yaptım. 340km de gaz dudugu otuyordu fakat bıtmemıstı. acıkcası bu performanstan cok memnun kaldım. gazı OPETTEN almıstım.

ayrı bır konu ıse şu, opetten aldıgım ılk gaz 37 lıtre olarak gerceklestı bugun full den alayım dedım hem gaz daha ucuz fakat almaz olaydım, 41.5 lıtre olmasına ragmen gaz hala doluyordu adama bu ımkansız gazı kesın dedım. bos depo 37 alıyorsa buradan nasıl 41 alıyor? kazıklama polıtıkası var sanırım. boş depo 86 tl ye doldu opette, full de gaz daha ucuz 91 lıraya hala doluyor...

kiti taktırdıgım ustayı aradım kesınlıkle full den alma, hem daha az yol yapar hemde basınclı oldugu ıcın samandıranı bozar dedı.

dedıgım gıbı 370 km yol hemde sehır ıcı cok ıyı bır rakam. bu full benzıncısı hakkında var ıse goruslerınızı okumak ısterım.

bu konuya jatkı veren tum arkadaslara tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmmpower -- 25 Aralık 2011; 18:13:58 >

• 1998 model Honda civic 1.4is , otomatik , 130.000km de
    sehir içi 10lt , şehir dışı 9lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: canersackan

1998 model Honda civic 1.4is , otomatik , 130.000km de
    sehir içi 10lt , şehir dışı 9lt

Şehirdışı muhtemelen 140-150 ile gidiyor olmalıyız.
  • Herkeze selam aracım 2008 city elit otomatik, arabanın benzin ışığı yandıktan sonra benzincime gidene kadar aldığım yola göre değişiyor full lediğimde 32 ila 35 litre arasında benzi alıyor. Benzini eskiden opetten şimdi Full den alıyorum Örnek olarak size yaptığım mesafeleri yazıyorum. Değerlerin hepsi yaz aylarında yapılmıştır.

Full depo İstanbul G.O.Paşadan çıkış yapıp otobandan boluya gittim ve işim gereği 4 gün boyunca bolu düzce arasında gidip geldim eski dağ yolundan otobanı kullanmadan toplamda 680km de benzinim bitti. (ortalama 90-110 arası)

İstanbul - Bodrum arası tek tepo 630km. (ortalama 90-110 arası)
    İstanbul - Alanya - Side - istanbul şehir içi (1.Depo ist.140TL - 2.Depo Afyon 120TL - Dönüşte 3. Depo Side 146TL - 4.Depo 130TL Kütahya civarı) Toplam 2210KM
    istanbul şehir içi 100TL benzin ile 360-380km yapıyorum çoğunlukta şehir içi ortalama bir hız vermek zor ama yol müsaitse kızım arabadaysa 100'ü geçmem ama arabada teksem araç ne kadar giderse....

• 100 le gidilen şehiriçi mi olur. Olursa da ona şehiriçi yakıt tükettim mi denir
  • quote:

100 le gidilen şehiriçi mi olur. Olursa da ona şehiriçi yakıt tükettim mi denir

haklısın ama verebileceğim en yüksek hızlarım bunlar düşükleri öğlen saati 50 akşama doğu 30 la gidiyorum demek gereksinimi duymadım şehir içi işte. Ayrıca o süratleri mahmutbey gişe haramidere arası yapıyorum....
  • ya bu arada ben merak ettim tcmb siz nerde oturuyorsunuz? ist. ulus tan avcılara sizin şehir içi kavramınızla hangi yoldan kaç km. ile gidilmeli şehir içi olması için?
  • @ Mangır yazım size değil, sanırım hesaplamalarda bundan sonra dikkate alınır diye yazdım nasıl hesaplanacağına dair internetten bulduğum yazıyı. Yakıt hesaplarına kafayı takmanın anlamı yok. Adamların fabrika verileri var, açar bakarsınız. Sadece aracımızda sorun var mı, hangi yol daha uygun yakıt tüketimi açısından veya meraktan ölçüm yapıllır. Yoksa benim araba senin arabandan az yakıyor çok yakıyor diye ölçüm yapılarak sidik yarıştırılmaya veya arabaya sövüp satmaya çalışılmaz.

Resmi yakıt tüketimi testlerinin amacı müşterilere farklı modellerin standart testlerdeki yakıt tüketimi hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak. Gerçek hayattaki çok değişken koşullar nedeniyle kuralları sıkı sıkıya belirlenmiş ve karşılaştırılabilir bir test yapılması gerekiyor. Şu anda Avrupa'da AB'nin 80/1268/AET (en son 2004/3/EC ile değiştirildi) direktifine göre yakıt tüketimi testleri yapılıyor. Uluslararası alanda kabul gören bu testler önceki testlere göre gerçek koşullardaki yakıt tüketimini daha doğru gösteriyor.

Testte kullanılacak araçların en az 3000 km kullanılmış olması gerekiyor. Test iki bölümden oluşuyor; şehir içi ve şehir dışı.

Şehir içi testi

Bu test bir laboratuarda 20°C ila 30°C sıcaklıkta döner bir yol üzerinde motor soğuk olarak başlanarak yapılır. Bu testte çeşitli hızlanmalar, sabit hızda gidişler, yavaşlamalar ve boşta çalışmalar bulunuyor. En yüksek hız 50 km/s, ortalama hız 19 km/s ve geçilen mesafe de 4 kilometredir. Aşağıdaki grafikteki birinci bölüm bu testi gösteriyor. Testin bu bölümü şehir içinde sürekli dur kalk trafiğini yansıtıyor.

Şehir dışı testi

Bu test şehir içi testinin hemen ardından yapılır ve aşağı yukarı yarısı sabit hızda gidişten ve geri kalanı da hızlanma, yavaşlama ve biraz boşta çalışmadan oluşur. En yüksek hız 120 km/s, ortalama hız 63 km/s ve geçilen mesafe de 7 kilometredir. Bu test de aşağıdaki grafiğin sağ tarafında gösteriliyor.

Ortalama yakıt tüketimi rakamı
    Ortalama yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı rakamlarının bileşimidir. Bu nedenle, her iki testin her bölümde geçilen mesafeye göre ağırlıklı olarak alınmış ortalamasıdır.

• Merhaba,
    Başlığın ilk sayfasını ve son sayfasını okudum. 2005 jazz/LS manuel sahibiyim. Pert alarak topladığım aracı satarım diyerek LPG taktırmamıştım. Muayene yaptırdıktan sonra 1-2 hafta kullandım araç hoşuma gitti. Ve hemen lpg taktırdım. Yakıt tüketimi yazın hiç birzaman 20ykr'u geçmedi. Kışın ölçümlere benzin harcamasınıda katmak gerekli. Soğuk havalarda ilk çalıştırmada 3,8km benzinde giden araç sonradan LPG'ye geçiyor. Bu aradaki benzinide yakıt tüketimine katmak gerekli. Bilgisayarda bir tablo yaptım. Aldığım lpg'yi litre ve Tl olarak yazıyorum. Bir depo bitince o tüketimi hesaplıyorum. Ölçüm benzin ışığı yanarken aldığım 1 depo benzin bitene kadar ve en son aldığım depodaki lpg bitene kadar devam edecek. Şuan yarım depo benzine karşılık 4depo lpg harcadım. Test sonunda toplam harcadığım lpg ve benzini toplayarak ortak yakıt tüketimini hesaplayacağım.
    Uzun yolda gidilen yol + dönüş yolu olarak hesplanmalı. Örneğin yazın Bursa'dan uludağa 32km çıkışta (2-3-4. vitesler) 12-13 l/100km iken inişte 2.3. viteste 0,04 l/100km olabilir. Koskoca dağdan 0,50 kuruşa inebiliyorsun :)

2002-2008 manuel jazz sahibi arkadaşlar 5. viteste 3000 d/d da hızları nedir acaba? Bende 102 km/h görünüyor. Debriyaj balatası aşınınca (otomatik viteslerde cvt'lerde böyle sorun yok) yakıt tüketimi kavrama kaçırmasından dolayı artar.

Kullanım kılavuzu, araç el kitepçığı (2005 jazz) internet ortamında var mı? Paylaşan arkadaşa şimdiden teşekkürler.

NOT: Geçen yıl lpg taktırdıktan 1000km sonra gel ayar yapalım dediler ben, (10 ay sonra 14.500km sonra gittim) Değerler iyiydi.
    Monitörde aracın bu zaman kadar kaç saat lpg'de kaç saat benzinde çalıştığı yazıyordu. LPG takılan km kayıtlıydı. 14500/ toplam saat yaptığımda 10 ayda ortalam hızım 38km/saat çıktı. 2500-3000 kmsi şehirler arasıdır.

Eski aracım 2000cc Avensis'ti. Ortalama hız 38km/h olunca 1,4 LPG'li jazz LPG'li erikli suyundan biraz fazla yakıyor :)

Ölçüm sonuçlarını yazacağım.

• Ceysu daha ucuz
  • merhaba arkadaşlar.
    2009 civic elegance (düz vites) sahibiyim.aracı alalı 15 gün oluyor ve arabam şu an 38.000 km de.
    bu başlık altında girilen yakıt değerlerini görünce açıkçası aklım karıştı.arabayı aldığımdan beri yaklaşık 500 km yol yaptım.en sakin kullanımlarda, cruise controlde tek kişi düz yolda 90-95 km de sabitlediğim halde dahi eranda 8,7 litrenin altına bir türlü düşemiyorum.buda km de ortalama 0.37-0.40 kuruş demek oluyor kabaca.bu rakam bana burada okuduklarımla kıyasladığım zaman yüksek geliyor.çünkü kullanan arkadaşlar 6-7 litre gibi rakamlar yazmışlar.o kadar sakin kullanmama rağmen bu rakamların altına düşemiyorsam demek ki biraz gaza yükleneyim desem 11-12 litreleri yani kabaca km de 40-50 kuruşlu rakamları ve hatta daha da üzerini görmem mümkün gibi görünüyor diye düşünüyorum.acaba benim aracımda bir broblem mi var diye düşümeye başladım.hatta bir arkadaşımızın 2004 model 2.0 type r da 6-7 lt gibi rakamları yazdığını görünce yakıt iyice gözüme batmaya başladı.yani şimdi benim aracım 2000 cc lik bir arabadan daha mı fazla yakıyor ?
    genel olarak lpg ye sıcak bakmayan bir adam olmama rağmen bu rakamları gördükten sonra lpg ye karşı olan bakış açım da değişmeye başladı.ancak lpg taktıracak olsam prins veya vialli gibi üst segment bir kit taktırırım çünkü performans kaybına hiç tahammülü olmayan bir kişiyim.bu da 2500-3000 tl gibi bir maliyet demek oluyor.
    aracın maliyetine birde kit masrafını koyduktan sonra zaten neredeyse aynı sınıfta benzer bir dizel aracın maliyetine yaklaşıyor.ondan sonrada ne anladım ben bu işten diyorum.
    öğrenmek istediğim; benim aracım gerçekten fazla mı yakıyor? yakıt meselesinin beni arabamdan soğutmasının gerçekten istemiyorum.
    okuduklarım mı normal ? benim arabam mı anormal ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driven45 -- 19 Ocak 2012; 22:00:03 >

• 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.