Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (144. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Orijinalden alıntı: ali38

quote:

quote:

quote:

tüp taktırmak hiiiiiç akıl karı değil hocam naaptın sen yılda 20000 30000 km yapıyorsan taktır ama bana gayet az yakıyor yada ben sakin kullanıyorum ondandr şehirler arası 4 kişi + yük 180 krş yaktı + klima bence sen arabaya baktır hocam ben taktıranlara hayret ediyorum nasıl taktırıyorlar diye bence bir defa daha düşün lpg taktırdığında 1000 tl bi masrafın olur hemen hemen bu kendni kaç km de amorti eder 12000 - 14000 amorti etti bundan sonrası senn için yarı yarıya diyelim sen 20000 km de kaç tl kar edeceksin 2500 bu noktaya gelene kadar arabada en az 35000km yol yapman gerekecek gel yapma hocam arabın ses yalıtımını yaptır o tüp taktıracağın paraya hem bagajda yer bile kalmıyor

Benzinde mi 18 kuruş yaktı?

evet

3.9 LİTRE/100 KM YAKMIŞ FULL YÜKLÜ VE KLİMA AÇIK HALDEYKEN. DÜNYA TÜKETİM REKORU OLUR BU DEĞER. BUNA HONDA FABRİKA BİLE ŞAŞIRIR. SEN DOĞRU BİR ÖLÇÜM YAPIP TEKRAR YAZ BENCE. ARKADAŞLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞ OLUYORSUN.

ayrıca böyle bir değeri nasıl hesapladın anlamış değilim.

Bunu hesaplamak için matematik profesörü olmaya gerek yok. (18 kuruş / 452 kuruş) x 100 = 3.9 litre/100km aşağı yukarı. 452 kuruş benzinin litresi yani 4.52 tl.
    Ayrıca sen 3 yıl önceki tüketimini yazıyorsun buraya. 4.52'den hesaplarsak (yukarıda bu fiyat geçti diye bu fiyatı baz alıyorum) 3.9 litre/100 km yapıyor. Ve yine ayrıca tüketim full depo-full depo hesaplanır. Sen ilk fullediğin 107 tl yi bölüyorsun yola. O an 150 tl alsaydın depoya 25 kuruş mu yakacaktı aracın. Önce full depo sonra km'yi sıfırla. İkinci fullemede aldığın yakıtı kilometreye böl. İşte bu. Bence sen tekrar yap bunu ve gerçek tüketim değerini yaz. 3 yıl önceki değil. Hiçbir benzinli araba şehir dışı 18 kuruş yakamaz. Bunu da bil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondaMental -- 5 Ağustos 2011; 22:13:07 >

• 99 otmk 1.4 is civic 3 kişi ful eşya dolu , klima kapalı hız 100-110 arası (ortalama hızım 80 km) yaklaşık 1 saatte 130-140 gibi gittim 1240 km yaptım toplamda 223 tl lik lpg aldım. ortlama 18 krş yktı. aynı yolu bagaj boş yine üç kişi gittim 17 krş yakmıştı.

benzinde 20krş yakan civic varsa benim arabayı hediye ederim.. boş atmaya gerek yok arabanın ortalaması belli birde hesaplamayı son dolduruş parasınıda katarak yapmak lazım. 4 lt benzin komik ötesi atmayın din kardeşiyiz. değilsek bilmem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tüp taktırmak hiiiiiç akıl karı değil hocam naaptın sen yılda 20000 30000 km yapıyorsan taktır ama bana gayet az yakıyor yada ben sakin kullanıyorum ondandr şehirler arası 4 kişi + yük 180 krş yaktı + klima bence sen arabaya baktır hocam ben taktıranlara hayret ediyorum nasıl taktırıyorlar diye bence bir defa daha düşün lpg taktırdığında 1000 tl bi masrafın olur hemen hemen bu kendni kaç km de amorti eder 12000 - 14000 amorti etti bundan sonrası senn için yarı yarıya diyelim sen 20000 km de kaç tl kar edeceksin 2500 bu noktaya gelene kadar arabada en az 35000km yol yapman gerekecek gel yapma hocam arabın ses yalıtımını yaptır o tüp taktıracağın paraya hem bagajda yer bile kalmıyor

evet

3.9 LİTRE/100 KM YAKMIŞ FULL YÜKLÜ VE KLİMA AÇIK HALDEYKEN. DÜNYA TÜKETİM REKORU OLUR BU DEĞER. BUNA HONDA FABRİKA BİLE ŞAŞIRIR. SEN DOĞRU BİR ÖLÇÜM YAPIP TEKRAR YAZ BENCE. ARKADAŞLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞ OLUYORSUN.

Bunu hesaplamak için matematik profesörü olmaya gerek yok. (18 kuruş / 452 kuruş) x 100 = 3.9 litre/100km aşağı yukarı. 452 kuruş benzinin litresi yani 4.52 tl.
    Ayrıca sen 3 yıl önceki tüketimini yazıyorsun buraya. 4.52'den hesaplarsak (yukarıda bu fiyat geçti diye bu fiyatı baz alıyorum) 3.9 litre/100 km yapıyor. Ve yine ayrıca tüketim full depo-full depo hesaplanır. Sen ilk fullediğin 107 tl yi bölüyorsun yola. O an 150 tl alsaydın depoya 25 kuruş mu yakacaktı aracın. Önce full depo sonra km'yi sıfırla. İkinci fullemede aldığın yakıtı kilometreye böl. İşte bu. Bence sen tekrar yap bunu ve gerçek tüketim değerini yaz. 3 yıl önceki değil. Hiçbir benzinli araba şehir dışı 18 kuruş yakamaz. Bunu da bil.

abi adam dalga geçiyıor sende kaale alıp cevap verıyosun. 2.4 lıtre arabayı ş.içi kullan 18 i geçtim 45 krs tan aşağı yaksın buyur kardesım anahtarı verıcem sana

• Arkadaş kötü niyetli değil aslında ama hesabında hata var. Tekrar doğru bir ölçüm yaparsa daha sağlıklı olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet

peki o zaman şöyle diyelim 18 kuruş / 343kuruş x 100 = ne yapar 5.25 civarı. 3.9u bende biliyorum yapamayacağını ama yanlış yazdım heralde yanlış yönlendirme yaptıysamda özür dileim.yazdığı 18 kuruş o zamanın 18 kuruşuydu.şimdi uçurum kadar fark var ama bende epey bi zamandr babamın arabasını kullanmıyorum.Ama çokta beğenmişimdir her zaman o ayrı :) ve hesaplama yaptığımda şuydu ankaradan eryaman evlerinden benzini fulled,m yola çıktım istanbul kartala geldiğimde tekrar fulledim sonuç : 107tl 3.43kuruştan sonuç olarak ben o arkadaşı lpg taktırmamaya ikna etmeye çalışıyorum güzelm honda gidicek derdim o

• Hesap şimdi düzeliyor Sakin uzun yol kullanımında Civic 5.5 litre/100 km civarı yakar. Bu belki biraz aşağı iner biraz yukarı çıkar. Ama 7 kasa Civiclerin tüketim konusunda eline kimse su dökemez. Bana göre Honda'nın yaptığı en iyi, en sorunsuz, en az yakan aracı. Keşke ben de 2.4 Accordumla şehir dışı 6 litre yakabilsem.
  • Emre bu arada hesabında bir yanlışlık daha var sanırım. Ankara-İstanbul arası yaklaşık 450 km. Senin 107 tl'yi 18 kuruşa bölünce 594 km çıkıyor. Veya 3.43'den 31 litre benzin 107 tl yapar. 31 litreyi 450 km'ye bölersek 6.9 litre/100 km çıkıyor. 31 litre benzinle 5.2 litre/100 km'yi tutturabilmen için 594 km yol yapmış olman gerekiyor. Ankara veya İstanbul şehiriçinde de dolaştın mı bu benzinle?
  • çorumun bi ilçesinden ankaraya gdp ordan çıkmıştık babamın hesabıydı işte :) çorumdan ankaraya gdp brine uğrayp gitmiştik hatırladım şidmi
  • quote:

Emre bu arada hesabında bir yanlışlık daha var sanırım. Ankara-İstanbul arası yaklaşık 450 km. Senin 107 tl'yi 18 kuruşa bölünce 594 km çıkıyor. Veya 3.43'den 31 litre benzin 107 tl yapar. 31 litreyi 450 km'ye bölersek 6.9 litre/100 km çıkıyor. 31 litre benzinle 5.2 litre/100 km'yi tutturabilmen için 594 km yol yapmış olman gerekiyor. Ankara veya İstanbul şehiriçinde de dolaştın mı bu benzinle?

3.43'e benzin..?

• quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

quote:

Emre bu arada hesabında bir yanlışlık daha var sanırım. Ankara-İstanbul arası yaklaşık 450 km. Senin 107 tl'yi 18 kuruşa bölünce 594 km çıkıyor. Veya 3.43'den 31 litre benzin 107 tl yapar. 31 litreyi 450 km'ye bölersek 6.9 litre/100 km çıkıyor. 31 litre benzinle 5.2 litre/100 km'yi tutturabilmen için 594 km yol yapmış olman gerekiyor. Ankara veya İstanbul şehiriçinde de dolaştın mı bu benzinle?

3.43'e benzin..?

hocam o zamanın benzini

• En son tüketim değerimi paylaşayım. Boş depoya 2.08'den 30 TL'lik LPG aldım. Tam 140 km gitti. 21,5 kuruş yapar. Litre cinsinden ise 10.2 litre/100 km
  • ali kardeş şehir içi mi birde lpg niz hangi markanın kiti bende 2008 civice aktırmayı düşünüyorumda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanjugunduz

ali kardeş şehir içi mi birde lpg niz hangi markanın kiti bende 2008 civice aktırmayı düşünüyorumda ?

Evet şehir içi sakin kullanım. Ben her depomda mutlaka ölçüm yaparım ve genelde 10 litre/100 km çıkar. Yoğun trafikte 11 i bulur veya biraz geçebilir. Benim Lpg kitinin markası Baykan. Ben de ilk defa duymuştum. Aracı satın aldığım kişi taktırmıştı. Çekişi ve tüketimi gayet hoş.
  • civic 1993 Si ş.içi 24 kuruş ş.dışı 19
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_b

Merhabalar tekrardan bugun honda turkiyeden aradilar ve anket gibi bir seyler sordular bayi ile ilgili , icimi doktum onlara.
    Isin kezat yanlarini anlatiyim.bayi aracin liste fiyati 46.50 dedi size 45 yapabiliriz dedi neyse bende tamam dedim sonra bakin iste park mesafe ve kirom cubuk ile isikli civic yazisi hediye edicegiz size dedi ve bunlar fiyata dahil degil hediyemiz dediler neyse arci aldim faturayi incelemedim dun faturaya bakarken aracin 43.5 faturalandigini ve 1.5 milyar aksesuar faturasi kesildigini gordum yani ayak ustu kaziklanmisim honda turkiye ye bu durumu ilettim ve boyle bir uygulamalarinin olup olmadigini sordum cevap vermedi ama yorumlari olmadigi yonundeydi simdi bunlar cakma kiyririk aksesuarlari bana 1500 tl ye kazikladilar alicak arkadaslar bayinin bu tuzagina dusmesinler demekki aracda bayinin iskontosu 43 kadar dusuyor valla sastim kazikmi yedik yoksa normalmi cozemedim gitti herkez bir fiyat alir uc asagi bes yukari ama faturada bence bi oyun donuyor neden bedelsiz dedikleri seyi bedelli yapiyorlar ve dedikleri fiyata getiriyorlar anlamadim gitti aslinda hondaya dusuk sattik diyip karini arttiriyorlar aksesuari satarak bu arada taktiklari her sey berbat 3 sinif bile degil ankaradan olaki honda civic alacakaliri uyarmassi benden...

Zamanında ankaradaki honda bayisine gittim yeni civic alma niyetiyle 95 model bmw 3.20 cabrio aracım var alırmısınız önden dedim tabi bakalım dediler aracımı tertemizdi sınıfına göre baktılar aracınızı 11.000 liraya sayarız dediler sinirden ne yapacağımı şaşırdım eğlence arıyosunuz kendinize galiba dedim sen şuna alamayız desene kardeşim dedim aynı aracı peugeota 308 için 20.000 liraya saydırdım.vesselam ankaradaki honda bayisi ticaret ahlakından bayağı uzak honda alacaksam türkiyenin en ücra bayinie giderim yinede onlara paramı nasip etmem

• Arkadaşlar ben çok dertlenmeye başladım civic'in yaktığı benzinden. Bilmiyorum banamı fazla geliyor artık. ortalama 100 km/saat hızla gittiğimde 100kmde 6lt yaktığını gösteriyor yol bilgisayarı. iyi güzel değer ama uzun yolda bir dizel araç ile kıyasladığımda 100 kilometrede bile 11 lira bir fark var. hesaplamasını isterseniz yazarım*

Benim gibi bu dertten muzdarip olanlar varmı?

benim aracım 2007 elegance düz vites.
  • 2011 HONDA JAZZ FUN CVT ALDIM. (17 AĞUSTOS TESLİM ALDIM)
    ANKARA DA YAŞAMAKTAYIM. ŞEHİR İÇİ 100 KM DE ORT 6,8 - 7,0 LT YAKIT TÜKETİYOR.
    ANTALYA- ANKARA (585 KM) ORT. 5.1 LT YAKTI. (AFYON - ANKARA 4.7- 4.8), ORTALAMA
    HIZ 90 - 95 KM/SA

VİTES GEÇİŞLERİ KESİNLİKLE HİSSEDİLMİYOR.

SORULARINIZ BEKLİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇÇAĞAN

2011 HONDA JAZZ FUN CVT ALDIM. (17 AĞUSTOS TESLİM ALDIM)
    ANKARA DA YAŞAMAKTAYIM. ŞEHİR İÇİ 100 KM DE ORT 6,8 - 7,0 LT YAKIT TÜKETİYOR.
    ANTALYA- ANKARA (585 KM) ORT. 5.1 LT YAKTI. (AFYON - ANKARA 4.7- 4.8), ORTALAMA
    HIZ 90 - 95 KM/SA

VİTES GEÇİŞLERİ KESİNLİKLE HİSSEDİLMİYOR.

SORULARINIZ BEKLİYORUM

Hayırlı olsun arkadaşım.

Araçla ilgili izlenimlerini şu başlıkta paylaşabilir misin?

http://forum.donanimhaber.com/m_51390314/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51390314

Tüketime ilaveten yalıtım ve konfor gibi alanlara da değinirsen sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 6 Eylül 2011; 17:23:11 >

• SLM ARKADAŞLAR BAYİYE GİTTİM. 45300 lük premiumu 43 liraya verdiler. ama biz lpg takmayız hiç bişey yapmayız diyolar. <Zçok yakıyor kafam karışıyor. piyasadaki en ucuz bwenzinli araç ta honda. yılda 10000 km yaparım. ban lpg nin mantıklı olduğunu veya olmadığını söyleyin teşkekürler
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.