Şimdi Ara

Honda PCX150 mi Yamaha NMAX 125 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
37.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ikisi fiyat olarak birbirine yakın, görünümleri de hemen hemen aynı.
    pcx 25 cc fazla arka fren balata, nmax 25 cc eksik, arka fren disk ve hem arka hem de ön frende abs var.
    temel farklar kağıt üstünde böyle. ikisinden birini almak hem şehir içi hem şehirlerarası kullanmak amacıyla almak istiyorum. ayrıca pcx 125 ile arasında 1000 tl fark var, sanırım abs den dolayı nmax daha pahalı.
    iki scooter i marka, servis ve yedek parça avantajları kıyaslaması da yaparak, hangisini tercih etmeliyim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. cevaplarsanız sevinirim.

    teşekkürler.

    not: nmax henüz ülkemize gelmedi ( temmuz sonu Agustos başı Türkiye de satılmaya başlanacak.) ama fiyatı açıklandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 2 Haziran 2015; 11:24:20 >



  • Pcx 125 aldım, 900 kmdeyim gayet memnunum. Nmax yerine xmax 250 düşünün.. Fiyat yüksek çünkü.
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    nmax denenmemiş bir model, kağıt üzerinden bir yere kadar yorum yapılabilir, motor gelip kullanııların yorumları gelmeden ya da bizzat denemeden birşey söylemek zor bu model için.
    Ama çift teker disk fren + abs cezbedici. 125 cc ve 150 cc şehirler arası yolculuk için.... yorucu olur bence...
  • Yorumlarınız için teşekkürler,

    Altın elbiseli adam Portekiz'e nmax lansmanına gitmiş bakalım onun yorumları nasıl olacak. kendi sitesinde gelişmeleri anlatıyor.
    http://www.altinelbiseliadam.com/yamaha-n-max-lansmanindayiz-surekli-guncellenecektir/
  • Scooter kullanıcısı olmadım. Ancak satıcı bayiliğini yapandan tut, alan arkadaşlarıma kadar kime sorsam Pcx 150 kullanıcısını üzmeyen bir motosiklet. Öte yandan arkadaşların da belirttiği üzere NMax henüz türkiye piyasasına girmemiş bir araç. Kaldı ki ben XMax 250'nin özellikle 2.el piyasasının NMax'ın istenen satış rakamlarını yakalamasına engel olabileceğini düşünüyorum. Tabi Yamaha çok makul bir fiyatla piyasaya girmezse.

    Motosikletin türkiye piyasasına girişini beklemenizi faydalı buluyorum. Sansasyonel bir rakamla piyasaya giriş yaparlarsa şayet almanızı tavsiye ederim.

    Ancak Pcx ile rekabet edecek düzeyde belirlenecek bir fiyat kesinlikle tercihinizi Pcx'ten yana kullanmanızı tavsiye ederim.
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    evet dikkatini çektiğiniz şeyler, göze alınması gereken önemli şeyler. bende öyle yapacacağım, teşekkür ederim.
    bu arada fiyat açıklandı. nmax bayi liste fiyatı 8.600 tl. (pcx 150 8.500 tl, pcx 125 ise 7.600 tl).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirgen

    evet dikkatini çektiğiniz şeyler, göze alınması gereken önemli şeyler. bende öyle yapacacağım, teşekkür ederim.
    bu arada fiyat açıklandı. nmax bayi liste fiyatı 8.600 tl. (pcx 150 8.500 tl, pcx 125 ise 7.600 tl).

    Git Pcx al. Paranı riske atma. 7000 lira dolaylarında olsaydı gözüm kapalı NMax alırdım ama, hem 25 cc küçük (yukarıda yazdığın kadarıyla) hem de 100 lira pahalı.

    Yamaha kendi ayağına sıkmış.

    Git Pcx al.




  • aynen katılıyorum adamlardaki özgüvene bak yamaha nasılsa satılır mantığı bu fiyat nedir kardeşim...

    mantıklı bir fiyattan çıkarsa bende alırım diyordum şimdi gidicem pcx alıcam.

    yamaha sana iyi satışlar....
  • motoru görmeden erken yorumlardan kaçınılmalı, disk fren + abs farkı bence önemli, bir de yollarda gezinmeye başlayınca insanların daha çok dikkatini çekecektir.
    Rakip markanın altında bir fiyat ile piyasaya girmek bazı durumlarda satışı arttırsa bile marka değerine zarar verebilir. Satış ve fiyatlama stratejileri çok derin mevzular, bence nmax ciddi bir pazar payı yakalayacaktır...
  • mkguler M kullanıcısına yanıt
    bir de lastik farkı far, üzerindekiler dunlop muş honda gibi ek lastik masrafı çıkarmaz budurmda. bütün bu farklara baktığımızda (arka disk,abs ve lastik) 125 lik pcx ile arasındaki 1000 tl farkı normal gibi görünüyor.
    altınelbiseliadam dönüyormuş lansmandan bakım onun yorumları ne olacak. fakat keşke 150 lik te gelseymiş diyor insan .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 3 Haziran 2015; 16:34:43 >
  • boyum 1.80 ve pcx e oturunca gidonu bana oldukca alcak geldi.aea da zaten videoda bu durumdan bahsetmis.uzerine binmeden karar vermem. ama konfor icin 1000tl fazla veririm.
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aralarındaki fiyat farkına bakalım bu farka neler alıyoruz onu düşünelim . Pcx 7900 tl buna karşın Nmax 8600 tl yani fark 700TL . Peki bu Nmax bu 700 TL nin hakkını verir mi ? Ben sizin düşüncenizin aksine kesinlikle verir diyorum nedenlerine gelince ;
    1) Nmax da her iki tekerde disk fren ( Hala eski kampana teknolojisini arka tekerinde kullanmaktan vazgeçemeyen Pcx in aksine )
    2) ABS Nmax da standart ve fiyata dahil daha güvenli sürüş için tercihini ABS li motordan yana kullanacaklar için önemli bir avantaj hatta tek başına bu bile yeter .
    3) Nmax ın sahip olduğu değişken valve teknolojisi , geliştirilmiş su soğutma gibi teknolojik farklar .
    4) Nmax - sözlerinde bir değişiklik yapmazlarsa - kaliteli bir lastikle gelecek IRC ile değil . Çoğu motorcunun artık alışık olduğu üzere yepyeni sıfır motor al dandik IRC lastikleri değiştirmek içinde ayrıca üzerine para koy süprizi yok yani . Sadece lastik bedelini bile satış fiyatından düşersek birbirine çok yakın fiyatlarla satılan iki scooter arasında Nmax ı tercih etmek çok daha mantıklı geliyor .
    - Temennim : Bana öyle geliyor ki Honda cbr 250 de R25 den yediği sert kroşelerin bir benzerini Pcx de Nmax dan yiyeceğe benziyor .Temennimiz nasıl olsa satıyorum diye kafasına göre pazarda fiyat koşturan ve her sene teknoloji namına kayda değer bir artı katmayan Pcx in üreticisi Honda artık silkelenir ve bir kendile gelir ve gerek fiyat gerek yenilik olarakta ciddi adımlar atar . Yoksa pazardaki payını daha da kaybetmeye razı olur .
    - Keşke dediğim nokta : Nmax yurtdışında 155cc den pazara çıkarken Türkiye ye 125 cc olarak gelmeseydi çok daha iyi olurdu .




  • Kesinlikle nmax derim arkadaşlar ki zaten kullanmakta olduğum Yamaha bws 125 2011 modeli bayiye bırakıp sipariş verdim bile kismetse ağustosun ilk haftası elimde olur ve halen kullanmakta olduğum 2005 model honde beat var pcx te kullandım hem 125 hem 150 benim bws 125 lık pcx i osurtuyordu :)) ABS özelliğini hiç kucumsemeyin derim gerektiği yerde hayat kurtarır 1000 tl fazla olsun ama absli olsun ve yeni teknoloji olsun derim ben pcx kotu motir değil çok güzel ama bence nmax hondayi bu modelde tahtından edecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün artık PCX 150 niyetlenmisken bu konuyu gördüm sonra 2 inceleme izledim olumsuz bir yorum yok hatta Diz rahatlığından bahsedilmiş. PCX 150 düşünmemin nedeni sürekli bir artçı olucak. Nmax ile alakali Buradaki yorumlar abs olması aynı zamanda biraz daha büyük olması kafamı karıştırdı. 180 boy 85 kg ben eşim 50 kg PCX 150 memnun kalır miyiz şehir içi 50 60 km mesafe git gel yaparız. PCX 150 kullanan arkadaşlar nmax almadım diye daha sonra pişman olur muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum pcx te belli bir miktar arkaya kayabiliyorsun çünkü sele kademeli ve fazla yükseklik farkı var ama nmax o kadar fzla değil 25cc senin için çok önemli değilse ben nmax derim en azından güvenlik ve bu benim için ilk önce geliyor absyi hiç kucumsemeyin Yamaha aşığı filan değilim yıllarca Honda kullandım ikisinin kalitesi tartışılmaz ama burada Yamaha öne çıkıyor acelen yoksa bekle derim dene öyle karar ver

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarımıyla pcx cok büyük avantaja sahip...
  • pcx125 ve 150 ikisini de kullananlar 150cc nin performans anlamında çok da fark etmediğini söylüyorlar. Birçok forumda 150ye verilecek farkı lastik değişimine kaska harcayın diye tavsiye ediliyor. Bana göre de nmax kağıt üzerinde kesinlikle pcx'den daha iyi ve abs disk fren gibi avantajları da düşünürseniz daha hesaplı. Tasarım ve dizaynı da kişiden kişiye göre değişir bence nmax çok daha güzel. pcx'in açıktaki gidon kabloları hiç hoş değil ve oturuş pozisyonu da çok alçak diz mesafesi uzun boylular için sıkıntı. AEA incelemesinde nmax'ın az buçuk daha rahat olduğunu anlıyorum. Bence nmax'ın tek sıkıntısı süspansiyon sertliği o da abisi xmaxtan gelen bir özellik bence.
    Lastikler, abs, disk fren farkını koyarsanız pcx daha pahalı kalıyor kesin.
    R25 nasıl tuttuysa nmax'ın da piyasada tutma şansı yüksek çünkü bu modern scooterlarda en düşük xmax250cc vardı. 125cc nispeten ucuz bir şehiriçi scooter her zaman tercih edilebilir. xmax'e gücü yetmeyen ve 2. elden midesi bulanan herkes nmaxı tercih edecektir.




  • Arkadaslar honda = motor ureticisi yamaha= piyano motor deniz motoru Vs Vs yani ne isle mesgul oldugu belli olmayan bir firma ayrıca sorarım size turkiyede yamahadan arkasında kim var belirsiz kendi scooter piyasan varken 125 piyasasına neden girersin tamamen kıskançlık musteri calma ama servis cok pahalı oldugu icin herkes mesafeli bakar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • racert R kullanıcısına yanıt
    aha honda fanboy geldi. yamaha = piyano mu? şakasın galiba sen. Belki yamaha sayesinde honda bayileri servisleri sizleri adam yerine koyar da doğru düzgün hizmet verir. Daha hala nesini savunuyorsunuz anlamıyorum. Bu burnu büyük hondanın kapısından bile girmem.
  • Fatoş dedigin adam 40 yasında haddini bil de seviyeli yaz genc arkadasım honda her tur motorda var ya yamaha hangi kategorilerde var ustune niye alındın ki bu kadar honda kullanan salak sizin gibi parası olan da nereye harcayacagını bilmeyenler akıllı 20 K ya gelmeden niye herkes satıyor 250 likleri ben söyleyeyim agır bakım gecirme maliyeti 500 700 arası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.