Şimdi Ara

Honda PCX150 mi Yamaha NMAX 125 mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
2
Favori
37.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben marka larak degerlendirmek iaterim. Uaklasik uzun sure yamaha ve honda kullandim kaldiki baska marka zaten binmem. kim ne derse desin honda daha kaliteli. baska da birsey yazmak istemem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agır oldu biraz bence yamaha kullanıcıları icin ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ircan kullanıcısına yanıt
    Kim ne derse desin honda daha kaliteli ne demek? Sen mi belirliyorsun bunu. Kalitenin kelime anlamına bir bak önce. Bana göre veya benim tercihim diyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle ana hondanın isi sadece motor ama yamaha her branşta var isin acıkcası yani oem samsung gibi benim nacizane fikrim herkes bildigi isi yapacak mesela kamil koc otobüs firması marketler zinciri degil ama samsung ve yamaha burnunu sokmadıgı sektör yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: racert

    Oyle ana hondanın isi sadece motor ama yamaha her branşta var isin acıkcası yani oem samsung gibi benim nacizane fikrim herkes bildigi isi yapacak mesela kamil koc otobüs firması marketler zinciri degil ama samsung ve yamaha burnunu sokmadıgı sektör yok

     Honda PCX150 mi Yamaha NMAX 125 mi?




    ayrıca kawasaki iş makineleri de üretiyor, h2r gibi sanat eseri de..

    aynı fikirde olsam da bu firmalar baska sektorlerde de calısıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzumobil

    2011 yılından beri üzerine hiç bişey koymadan yediriyorlar millete pcx i yıl olmuş 2016 nasıl olsa satılıyor diye aynı modeli piyasaya sürersen rakiplerinde senin üzerine çıkmak için yeni modeller geliştirirler. ben nmaxin özellikle motor teknolojisini beğendim blue core motor var üzerinde dereceli eksantrik, değişken valf hareketi, 4 subaplı özel alaşımlı dövme piston. ayrıca en küçük güvenlik özelliği bile motosikletlerde hayat kurtarıcı olabiliyor, lastik ve fren sistemi bir aracın en önemli güvenlik unsurlarıdır! bu ayrıntılar bile pcx i dövmeye yeter ;)


    Taylanda piyasaya sürülen 150 cc pcx'i gördünüz mü ? hani diyorsunuz ya adamlar üstüne bişey koymadan millete yediriyor bi izleyin isterseniz. ülkemize gelmiyor o tartışılır.

    Ha şöyle de bişey var. öyle bir yazıyorsunuz ki sanki pcx kötü bir motor da, millette cahil ve piyasada 1 tane scooter varmışta, millet mecbur almaya gibi söylemeniz ve bu yönde ima etmeniz yanlış.

    Adamlar bir motor yapmiş zamanında, satış rakamlarına bakıyorlar , kullanıcı memnuniyetine bakiyorlar ve aynı çizgide devam ediyorlar. bunda küçümseyecek veya ağır eleştirilecek bir yön bulamiyorum.

    ha pcx eleştirilmeyecek bir motor mu ? asla değil. herkesin belirttigi üzere arka freninden, lastiklerine kadar kullanıcıların memnun olmadıgı özellikleri var.

    yani bu motor Telefon değil ki her sene değişkenlik göstersin. eğer böyle olsaydı herhalde 2020'de pcx'de 2 kanat takmiş olurlardı farklı olsun diye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: racert

    Oyle ana hondanın isi sadece motor ama yamaha her branşta var isin acıkcası yani oem samsung gibi benim nacizane fikrim herkes bildigi isi yapacak mesela kamil koc otobüs firması marketler zinciri degil ama samsung ve yamaha burnunu sokmadıgı sektör yok

    Burnunu sokmuş da batmış mı, rezil mi olmuş? Başka alanlarda da farklı işler yapabiliyorsa bu o markanın ne kadar global bir firma olduğunu gösterir. Herkes bildiği işi yapıyor zaten. Kamil koç örneği ise çok saçma ne alakası var.
  • Merhaba,

    2013 model PCX 125'i yamaha bayisine verdim ve yerine NMAX 125 aldım. PCX'e 7600 km binmişim, 7000'i şehir içi.

    Artı ve eksiler (subjektif olarak)

    nmax'in en sevdiğim yönü rüzgardan daha az etkilenmesi, pcx yelken gibiydi. zaptedemiyordum. Bu arada nmax 3 kg daha hafif yanlış hatırlamıyorsam, ama lastikler daha kalın (nmax 13 inç jant, pcx 14 inç, bunu da atlamayalım, bu arada üzerinde idare eder dunloplar var, irc den iyi)

    Yakıt konusunda söylenti çok, ama benin pcx 5000lerde eksantirik zincir klavuzunu kırmıştı (180 TL sıkışmış) ondan sonra subap ayarlarından ve miclehlin citygripler nedeniyle 2.5 litrenin altına düşmüyordu.

    nmax şu anda 3 litre civarında. zamanla azalır diye düşünüyorum. hayırlısı inşallah.

    Sinyaller ve Fren Lambası :nmax->BERBAT, tek kelime ile berbat, LED far var amma velakin sinayller ve fren rezalet. PCX in sinyalini 100 tabelalardan farkedersniz nasıl güçlü yandığını. nmax'in fren ve sinyalleri berbat berbat berbat.(evet sinir oldum)

    Konfor(yelken etkisi dışında): PCX daha konforlu ve boyunuz 175'ten uzun değilse bence pcx yağ gibi akıyor. nmax ise birazcık sert kaçıyor. ama pürzsüz asflat varsa, ki burada başkan sadece asfalt döküyor, yeni dökülen yerlerde süper.

    Trafik sigortası indirime rağmen 300 lü bir rakam çıktı.

    Farlar her ikisinde de oldukça tatminkar. (2013 PCX'te LED yok, karşılaştırmada hata olmasın)

    Frenlere gelince, çok kaydırma yapardım pcx ile ama 1.5 senesi irc ile lakin çok fazla sıkıntılı durum olmadı(geçenlerde 2-3 cm kala durdurabildiğim bir durumu saymazsam)
    nmx'te ise sert girince elcikte bir titremedir alıyor ki ilk anda zaten araç kaymış oluyor sondan toparlıyor. tabi deli gibi bir kayma yok ama ilk anda kayma var. ABS'den çok şey beklememek lazım. Kombi fren mi abs mi? her ikisini de istiyorum. Honda Forza 125'te var sanırım her ikiside.

    Koltuk, nmax bana göre daha rahat, pcx'te kambur otururdum bunda nedense düz oturuyorum.

    Aynalar:PCX aynaları çok güzeldir. NMAX aynalarında ise şu not olmalı. cisimler aynada göründüğünden daha yakındır. evet ilk anda biraz sorlandım ama sonra alışıyorsunuz.

    Gelelim performansa, ki zaten videolarda ve her yerde nmax performans farkı ortada.

    Varsa sorusu olan memnuniyetle cevaplarım subjektif olarak.




  • Dostum peki soru her ikisinden birini almak zorunda kalsan + ve - leri ilk deneyimin nedir fren lastikten ibaret degil hayat servis yakıt her yerde bulunur yedek parca gercekten hangisini secerdin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır mınımum donanımı kaymaklı fıyattan en ufak dolar kurunda hemen yansıtan honda,barı arka kampanaya dısk fren eklese ya 20 dolar malıyetı olmaz,yurtdısında alarm bıle standart satılan ulkeler var.Ama aynı fıyata daha ıyı hemde japon gelınce ıyı oldu,nmax ın gelmesı honda severlerede yarayacaktır bence rekabet olması ıyı bır sey.

    yıllardır start stop ove ove bıtıremedıler yanı o var dıye 5 bılemedın 10 lıra az yaksın,nedır sonucta abs ve kombıne dısk fren belkı an gelır senın kazanın onler hatta hayatını kurtarır dıger taraftada hayatına 10 lıra az yakıor pahası bıcenler olur.
  • racert R kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Honda pcx parça kırdı Isparta da yetkili ve etkili bir servisi yoktu, 180 liraya o zamanki kim, kawasaki servisi olan bir yere yaptırırım. Antalya git gel zaten bu parayı bulurdu, önce bunu belirtmiş olayım.
    Diğeri yan rüzgardan etkilenme durumudurumu. Direkt nmax derim.

    Ve ayrıca şu anda Ispartada servisi var Yamaha nın.

    Kombi normal şartlarda güzel ama abd oldukça iş görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nmax hiç kullanmadım.
    3 aylık pcx 150 kullanicisiyim.nmax almayı nedense hiç düşünmedim çünkü pcx oturmuş bir model yedek parcası var aksesuarları var piyasası var ve daha görsel ve genel bakış açısı daha prestijli.
    yamahanın fren teknolojisi ve yol bilgi sistemi daha iyi ve son hızı da 120 km önemli artıları lastik sonradan değişebilen bişi olduğu için çok da önemli değil.yamahanın çizgileri daha sıradan çin motorlarına benziyor. Yamahanın eskiden beri hondanın önüne geçtiği nokta hızıdır.hondanında sağlamlık ve kalite algısı daha fazladır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu gerçek.pcx yakışaklı ve ben yamaha kullanan biritim ama yamaha taklitçi.adamın eksiğine bakıyor disk abs hemen yapıştır sür piyasaya olmadı.çin li gibi olmuş yamaha.hem disk kampana motorsiklet te olmassa olmaz deyildir.kampana tersine masrafsızdır uzun vadede.spacy bakın motor çevik cygnus l bakın kaplumbağa bende var.ama tabiki r25 üstün cbr den.benim demek istediğim pcx pazarı tutturmuş sen iki süsle bende varım de olmaz kendin ol sen zaten iyisin yamaha.taklitçi olma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göktürkali G kullanıcısına yanıt
    Yeni model çıkartmak ne zaman taklitçilik oldu. Taklit görmek istiyorsan forza 125 e bak bakalım kim kimi taklit etmiş. Nmax dizaynı ve tasarımı tamamen orjinal bence. Çinliye benzetmek de ayıp yani, çarpılırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık olarak çinliye benzettim abi.tabiki yamaha sözüm yok.pcx çok satmaya başlayınca bu modeli pcx karşısına koydular.ben demiyorum bunu altın elbiseliyi youtube koymuş.diyorki yamaha kafaya koymuş honda ne yaparsan bende yaparım pcx eksikleri Turk mentalite giderip karşısına koydu diyor.yabancı sitelerde benzer yorum var.rekabet aslında bu ama bu motorsiklet taklit.tabiki yamaha ya sözüm yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda diyor ki sen benim karşıma pcx ime küçük disk abs gibi nmax ınla çıkarsan ben senin nmax ının misli forza 125 lerle cevap veririm diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben onu bunu bilmem yıllardır pcx vardı nmax yoktu.demekki ligde tek.forza 125 pcx in önünü keser tr daha gelmez.zaten 300 forza var yıllardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: göktürkali

    Mantık olarak çinliye benzettim abi.tabiki yamaha sözüm yok.pcx çok satmaya başlayınca bu modeli pcx karşısına koydular.ben demiyorum bunu altın elbiseliyi youtube koymuş.diyorki yamaha kafaya koymuş honda ne yaparsan bende yaparım pcx eksikleri Turk mentalite giderip karşısına koydu diyor.yabancı sitelerde benzer yorum var.rekabet aslında bu ama bu motorsiklet taklit.tabiki yamaha ya sözüm yok.

    Sen orda burda denilene bakma. Üretici firmalar başkası ne yapmış ben de şunu ekleyeyim diye düşünmez. Öyle bir şey yok. Yamahanın 125cc teknolojik görünümlü orta altı segmentte scooter modeli yoktu. Kendi eksiklerini tamamladılar. PCX in pazar payına da kısmen (çok az) ortak oldular.
    Pcx zaten piyasası oturmuş bir model. Onun üzerine forza125 getirirsen milletin aklı karışır başka markaya yönelebilir endişesi nedeniyle forza125 TR'ye gelmeyecek. Esasen Honda'nın yerinde olsam forza250 çıkarır vergi dilimini xmax ile eşitleyip öyle rekabet ederdim. Bu fiyatla xmax karşısında maalesef işleri zor. XMAX de pcx in 125cc de yaptığı işin aynısını 250cc de yapıyor.
    Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki bunlar birbirinin taklidi değildir olamazlar. Başkaları bunları taklit eder o kısım doğru.




  • Tamam .taklit değil o kısım dogrusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şu var iki farklı firma benzer motorsiklet. rüyasına yatıyor benziyorlar.ya birbirlerini danışıyorlar yada görsel kopya.niye suzuki diyerleri benzemezde bu firmalar böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.