Şimdi Ara

Honda PCX150 mi Yamaha NMAX 125 mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
37.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar motor cc ye göre kıyaslanıyorsa madem nmax 125 ve pcx 125 i aynı cc diye kıyaslıyorsunuz o zaman bu kıyasa vespa 946 yıda 26,000TL ilk fiyatı ile dahil edin bakalım. Oda 125 cc. Neymiş forza 125 10,000 nin üzerinde gelirse satmazmış neden satmıyor 125 cc ye o para verilmez diyemi o Zaman vespada satmaması lazım. Avrupa ülkelerinde xmax125 ile xmax 250 arasında çok az bir fark olmasına rağmen 250 sen fazla satıyor. Şu scooter da cc takıntısı bir tek bizim ülkede var sanıyorum. Sadece cc yani Ergonomi kalite işçilik tasarım konfor sürüş keyfi gibi kategoriler bizde yok. Yok 125cc yok 150 yok o paraya ben 250 alırım 110 cc motor pizza motoru ben anlayamıyorum ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ne olursa olsun pcx alırım daha geniş servis ağı var abs olmayı versin motor zaten kendini kanıtlamış+ bakım masrafı daha ucuz ben forza 125 bekliyorum umarım gelir
  • yani? 25 cc bana gore onemli, 11 yasinda 50 kilo oglum oldugundan bir.... 2 ncisi burada bahsettigin tip insanlardan gormus olman beni ayni kategoriye( sig ve anlamsiz ) sokmaz. yasim itibari ile tevellute gore konusurum. youtube de ayni cc konusuluyor, once hangi noktada oldugumu anlayacak ondan sonra konusacaksin.. cakallik konusu anlayana tinlar...iyi gunler
  • hardbop H kullanıcısına yanıt
    sildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 14 Ekim 2015; 23:37:33 >
  • Merhaba arkadaşlar. Yakışmıyor bize bu tarz tartışmalar. Yanlış anlaşılma olmuş muhtemelen.

• ben nmax diyorum.. selektör olup olmaması sorun değil kendin 250 liraya canavar gibi sis taktırırsın.
  • Nmax'te 150 cc'de varmış. fakat Türkiyeye 125 cc yollamışlar bakalım 2016 yılında 150lilik gelir mi ?

Bu arada Pcx'te de bir yenilenme olmalı en azından arka freni kampana yerine disk yapmalılar. Eğer abs'de eklenirse rakip tanımaz o kategori de... ancak fiyatı da aynı şekilde yükselme ihtimali de var.
  • N max,ne gidonu ne bagajı ne tipi ne selesi ne farlarıyla ne amartüsörleri ilee bir pcx olamaz.

Kampanalı pcx her türlü meşhur absli n max sı yer hacı..

• Benzer konuyu bende actım,tasarıma bırsey dıyemem nmax sevsemde pcx daha şık dıyende kendınce haklıdır.

Fkat daha hafıf ve daha yuksek beygır gucu ustune daha ıyı vımelenme veren nmaxın tek avantajı buda degıl.Abs cok cok onemlı motordakı absyı onemsemeyen zaten cokta gorusu alınacak kımse degıldır,ustundekı dandık lastıklerı degıstırme masrafıda yok nmaxta,naylon lastıkle gelmıyor,altın elbıselı adamın tabırıyle pcx tekı 1940 model fren degıl,nmaxte on arka dısk abslı ve naylon olmayan lastıkle zaten guvenlık paketlı donanımda araba lalır gıbı motorun agırlık dızaynı daha ıyı paylastırılmıs,ve daha kalın lastıkle yol tutusda azda olsa daha ıyı duruyor nmaxte.

pcx onde oldugu alanla yokmu var 2.el prım yapması satısı yaygın servısı rahat selesi

ama ben nmax derım,forumda pcx denır cunku yıllardır ustune bırsey koymamıs olsada eskı oldugu ıcın kullancısı cok pcxın nmax cok daha yenı ve kullanıcısı az,avrupadakı pcx kıller bır model nmax,yamaha sadece 150 lıgıde getırse yada fıyatta 1000 lıralık ındırım yapsa 2016 satıs adedınde pcx ı uzer nmax.

• Tabikide pcx servis ucuxlugu parca uygunlugu. Arkadasimda yeni kasa pcx var bir kisi aldi ve bindi konfor bakimindan nmax suspansiyon ve sele cok sert serilik ivme diyorsunda 125 lik scooterdan beklentin neki en fazla 110 km hiz yapar arti yqkitta daha cimri kesinlikle tip dersen daha hos duruyor pcx ben motoru canli gordum n max oyuncak gibi duruyor pcx artilari fazla objektif olursak.. Arti honda iscilik bakimindan motor omru bakimindan yamahadan herzaman bir tik iyi olmustur.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat_ozen0707

Tabikide pcx servis ucuxlugu parca uygunlugu. Arkadasimda yeni kasa pcx var bir kisi aldi ve bindi konfor bakimindan nmax suspansiyon ve sele cok sert serilik ivme diyorsunda 125 lik scooterdan beklentin neki en fazla 110 km hiz yapar arti yqkitta daha cimri kesinlikle tip dersen daha hos duruyor pcx ben motoru canli gordum n max oyuncak gibi duruyor pcx artilari fazla objektif olursak.. Arti honda iscilik bakimindan motor omru bakimindan yamahadan herzaman bir tik iyi olmustur.

PCX'teki züttürük lastikler (400 TL), ile arka kampanaya ne diyeceksiniz?

Peki ya NMAX'teki ABS?

Nmax'in fiyatı daha başarılı PCX'e göre.
    Ama Yamaha'nın servis ağı Honda gibi değil, o ayrı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

quote:

Tabikide pcx servis ucuxlugu parca uygunlugu. Arkadasimda yeni kasa pcx var bir kisi aldi ve bindi konfor bakimindan nmax suspansiyon ve sele cok sert serilik ivme diyorsunda 125 lik scooterdan beklentin neki en fazla 110 km hiz yapar arti yqkitta daha cimri kesinlikle tip dersen daha hos duruyor pcx ben motoru canli gordum n max oyuncak gibi duruyor pcx artilari fazla objektif olursak.. Arti honda iscilik bakimindan motor omru bakimindan yamahadan herzaman bir tik iyi olmustur.

Peki ya NMAX'teki ABS?

Bence. Pcx . 350 milyona iyi bir lastik alinabilir ircler berbat orasi dogru.. Sehir ici scooter zaten kampana yeterli oluyor tek artisi abs olabilir 100-110 yapiyor sehir icinde zaten belli hiz limiti oluyor.konfor dersen pcx cok onde yqkittada cimri 2 . elde bildigin toyota coralla gibi deger kabetmiyor tip desen kesinlikle daha hos servis yedek parca uygunlugu teraziye koyunca pcx daha agir basiyor hocam honda isciliginde dusunurseniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ozen0707 -- 9 Mart 2016; 16:23:37 >

• quote:

quote:

quote:

Peki ya NMAX'teki ABS?

Bence. Pcx . 350 milyona iyi bir lastik alinabilir ircler berbat orasi dogru.. Sehir ici scooter zaten kampana yeterli oluyor tek artisi abs olabilir 100-110 yapiyor sehir icinde zaten belli hiz limiti oluyor.konfor dersen pcx cok onde yqkittada cimri 2 . elde bildigin toyota coralla gibi deger kabetmiyor tip desen kesinlikle daha hos servis yedek parca uygunlugu teraziye koyunca pcx daha agir basiyor hocam honda isciliginde dusunurseniz..

PCX kullanıcısıyım.

Ama şekil/şemal konularını atın çöpe, Nmax'teki ABS çok önemli.

• Mesele abs olmuş olsaydı Honda mühendislerinin kafası çalışmıyor o Zaman.

Start stop özeliği mi düşünen adamlar abs yi koymamış. Abs gerçekten önemli fakat her motorda değil.

Barkının yaptığı inceleme tarafsız ve objektif değil. Altın elbiseli adamı severek takip ederim fakat pcx ve nmax incelemesi olmamış kardeş.

Nmax kötü bir motor değildir fakat bazıları fazla abartıyor. Abs li olunca Kaza yapmazsnız, kayıp duşmesseniz diye bir kanun yok.

Bundan üç dört sene çıkmış motorla 2015 de çıkmış motoru kıyaslamak yerıne 150 lilik pcx degerlendirmesi daha doğru olurdu nmax ı.

• 2011 yılından beri üzerine hiç bişey koymadan yediriyorlar millete pcx i yıl olmuş 2016 nasıl olsa satılıyor diye aynı modeli piyasaya sürersen rakiplerinde senin üzerine çıkmak için yeni modeller geliştirirler. ben nmaxin özellikle motor teknolojisini beğendim blue core motor var üzerinde dereceli eksantrik, değişken valf hareketi, 4 subaplı özel alaşımlı dövme piston. ayrıca en küçük güvenlik özelliği bile motosikletlerde hayat kurtarıcı olabiliyor, lastik ve fren sistemi bir aracın en önemli güvenlik unsurlarıdır! bu ayrıntılar bile pcx i dövmeye yeter ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzumobil -- 24 Mart 2016; 14:04:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzumobil

2011 yılından beri üzerine hiç bişey koymadan yediriyorlar millete pcx i yıl olmuş 2016 nasıl olsa satılıyor diye aynı modeli piyasaya sürersen rakiplerinde senin üzerine çıkmak için yeni modeller geliştirirler. ben nmaxin özellikle motor teknolojisini beğendim blue core motor var üzerinde dereceli eksantrik, değişken valf hareketi, 4 subaplı özel alaşımlı dövme silindir bu ayrıntılar bile pcx i dövmeye yeter ;)

+1

anlayamıorum bu sen ben mevzusu degıl adam pcx ten menundur en ıyı mtotdur ona gore haklıdır ama dogruda tektır.

sadece start stop var dıye teknolojık dıe tanıtılıor bırde yılalrdır aynen devam ses cıkaran yok nasıl olsa,demıslerkı honda muhendıslerı kafası calısmıormu abs koymamıslar.

ee yamahanın muhendıslerımı aptal dırekt pcxı baz alıp onu alt edecek motor ıcın calsımıslar yıllardır sonuda avrupda pcx kıller denmıs motor guceunden teknoljısıne frenlemesınden lastıklerıne tıpıne kadar daha ıyısı cıkmıs.

yanı cıdden ya agır honda fanboyu yada troll yada anlamıor olmak gereklı dıger turlu ımkanı,acıklaması,mantıgı,sebebı yok cunku pcx ın daha ıyı denılebılmesıne.

• quote:

quote:

quote:

Peki ya NMAX'teki ABS?

350 milyon ne yav?

Uçak filosu mu kuruyorsun?

Yıl 2016.

• Bununla ilgili altın elbiseli adamın çok bir videosu var.

https://youtu.be/3qFa8IUo0DE

• Adam gayet guzel anlatmis
    2 ser yil pcx ve xmax kullandim honda'nin malzeme kalitesi daha yuksek. Ancak 5 yil gecmis kafa degisti hersey ayni
    rekabet kaliteyi arttirir o lastikleri neden koyar anlamiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen bildiğim kadarıyla ikisinede sahip değilsin. Sanki biz pcx i star stopu var diye övüyormuş gibi konuşmussunda hoş değil bu yorumlar.

Ada'm 350 milyona lastık alırım demiş alaycı yaklaşmısınız.buda Hoş değil. Ada'm anlatmak istediğini anlatmış.. Bitti.

Ergen yorumları yapmayın artık.Motorcu Ada'm detaylarda kaybolmaz !!

Yorum tercübeyle yapılır kağıt uzerınde okuduklarnızla değil..

Bu işler fanboyu trol murol işide değil. Herkes düşüncesini soyliyebilir. Ama lütfennn boş yorum yapmayın.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.