Şimdi Ara

honda jazz vs mazda 2 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
8.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tercihim için, euroencap bana yeterli geldi.
    http://www.euroncap.com/results/honda/jazz/358.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/mazda_2_2007/306.aspx

mazda2 de, dede'den kalma 4 ileri otomatik, jazz i-shift 6 ileri robotize yada 6 ileri cvt
    mazda2'nin yakıt tüketimi fazla. ayrıca VSA(DSC) göremedim

Mazda2 Play 1.5 Otm. 37,655TL + 600TL met.= 38.225 TL
    FUN+ CVT 1.4 Benzinli 40.500 TL ...sadece cam tavan keyfi için bile, jazz'ı tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: feelhurricane

- şanzımanı 2013 sonlarına doğru değişeceğini ve çift kavrama olacağı söyledi ama bir arkadaş seneye gelecek demişti

- bende şimdi yorumunuzu okuyunca web den araştırdım dsc diye birşey geçmiyor mazda nın web sitesinde. sanırım arkadaş bize yutturmaya çalıştı demeyelim de bilgi eksikliği vardı sanırım çünkü araçta yol bilgisayarının dahi olup olmadığını bilmiyordu. gerçi eski makyajsız kasalarda ve şimdiki go donanımda yok sanırım ama play de olması lazım dedi showroom daki aracı anahtarla yarım kontak yaparak yol bilgisayarı var mı yok mu diye kontol ettik en azından şunu söyleyebilirim play donanımda yol bilgisayarı var (yol bilgisayarsız bir mazda şaka gibi)

- ya yol bilgisyarı ve dsc konusundaki eksikliği gibi bu şanzımanın ne zaman değişeceğini bilmiyor ya da hepsini toptan bize yutturmaya çalıştı. başta öyle olmadığını düşünmeye çalıştım ama hepsini toplayınca doğrucu bir arkadaş olması konusunda şu an kuşkum yok desem yalan olur

vitesi çok rahatsız etmedi aslında dediğiniz gibi fazla da kullanılmayacak

- hızlanma bahsettiğimiz gibi bence de iyi

- verdiğiniz linkteki video yu izledim perde hava yastığı olayı gerçekte başarılıymış

-teşekkürler

Yeni Skyactiv motorlu Mazda'lar gelecek deniyor ileriki zamanlarda.Herhalde onunla birlikte yeni şanzımanlar da gelecek.

Gitmiş olduğunuz bayideki arkadaş bence fazlasıyla bilgisiz görünüyor.Yol bilgisayarının olup olmadığını bilmemek biraz garip.
    Onu da geçtim yol bilgisayarının olup olmadığını anlamak için aracı yarım kontak yapmaya bile gerek yok çünkü zaten aracın kilometresini yazdığı alana bakarak anlaşılıyor.

Yol bilgisayarı olan makyajlı versiyon:

honda jazz vs mazda 2

Yol bilgisayarı olmayan makyajsız versiyon: (orjinal bir fotoğraf bulamadım ama yine de göstergedeki farkı görebilirsiniz)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda2-orjinal-11000km-58714541/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

tercihim için, euroencap bana yeterli geldi.
    http://www.euroncap.com/results/honda/jazz/358.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/mazda_2_2007/306.aspx

jazz önden 11.8 almış mazda 15.6, limit zaten 16.

ya hayattan sıkıldın, tercihini ona göre yapıyorsun, ya da sayı saymayı bilmiyorsun,

hadi sayı saymayı bilmiyorsun, adamlar orada renklerle hangi arabanın daha güvenli olduğunu açıklamış onu da es geçmişsin.

dikkat edersen jazzın sürücü kısmında bir sürü turuncu var, kırmızı tonlarından olan turuncu tüm kültürlerde tehlikeye işaret eder.

• vaayy bee ne mazda2'ymiş...

hiç tutulmayan, yollarda bile göremediğimiz, 2. eli neredeyse hiç olmayan. küçük, dar, sıkıntılı, parasının hakkını veremeyen bir
    arabayı amma övdünüz. nasıl görmek istenirse öyle algılanıyormuş. ncap test verileri geneline bakmak yeterli gelmesi gerekirken
    gereksiz polemik yaratmaya çabalanması gerçekten komik bir hal aldı...mesajım kırpılıp diğer taraflar görmezden gelinmiş...

jazz ve mazda2 karşılaştırmasında her zaman jazz galip gelir.
    donanım, özellikler, fiyat vs. karşılaştırmaları tarafsız bir gözle incelenirse anlaşılacaktır.

jazz ile karşılaştırılacak bir araç değil. yeni aveo bile 8 hava yastığı, standart esp'si, 6 ileri otomatik vitesi, uygun fiyatıyla
    mazda2'yi ikiye katlar...boşverin mazda2 yi falan. ona gelene kadar sırada fazlasıyla araç var...

bir kez daha söylemekte fayda var sanırım; mazda2 ve jazz'ı gidip inceleyin, arada çok fark olduğunu göreceksiniz...
    mazdacılar alınganlık yapmasın, bana göre mazda2 kesinlikle parasının hakkını veremeyen bir araç

edit.harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 30 Ekim 2011; 11:36:09 >

• jazzdan daha iyisi çıkana kadar en iyisi jazz bence de.aşağı yukarı tüm b segmenti araçların otomatik viteslerini test ettim.kullanışlılık,ergonomi,kalite hissi vb unsurları dikkate alaraka dün itibariyle ben de jazz fun cvt siparişi verdim.40.000 tl ye kasım ayı sonu gibi gelecek
  • Jazz'ın yumuşak karnının ön tampon oluduğu bir gerçek..Sadece Jazz değil diğer Honda araçlar da öyle, ancak boya kalitesi olarak belki Mazda 2 den daha iyi olabilir. Mazda 2 de boya 100 micron. Daha kolay çizilir ancak avrupa araçlarda bu 150-170 mikron civarları,yanılıyor olabilirim, çiziğe daha dayanıklı ancak çatlamalara daha elverişli. Jazz da boya kalitesini tam olarak bilmiyorum.
    Sonuç olarak gerçekten zor bir seçim, yukarıda arkadaşın dediği gibi aynı sınıfın uç noktadaki araçları bunlar. Jazz dünyada daha çok 40-50 ve üzeri yaşlara hitap eden bir araç, rahat, sınıfına göre oldukça geniş, konforlu, güvenlik ekipmanları neredeyse tam, performansı gayet tatminkar,yakıt olarak makul,2. eli mazda 2 ye göre daha iyi, parasını kuruşuna kadar hak eden bir araç.
    Mazda 2 nin şanzımanı deden kalma olabilir, ancak tam otomatik ve gerçekten sorunsuzdur. Daha atak, hırçın bir sürüş karakteri vardır ve tabi bence daha sorunsuz ve sağlam bir araçtır. Jazz dan en az 1 litre fazla yakar her türlü.
    Test edip bakmak lazım, zor bir karar gerçekten, marka fanatizmi yapmanın veya karşılaştırmalarda diğerini yerden yere vurmanın alemi yok bence. Aveo da 8 hava yastığı olabilir, doğru zamanda açılmadıktan sonra neye yarar..Birçok araçta ESP var ancak kaç tanesininki doğru zamanda devreye giriyor, topu topu 2-3 defa Esp lazım olur ki Allah mecbur etmesin. Ben aracımın sorunsuz olamsını isterim herşeyden önce..Sizi bilmem. Hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zotone -- 29 Ekim 2011; 23:08:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

jazzdan daha iyisi çıkana kadar en iyisi jazz bence de.aşağı yukarı tüm b segmenti araçların otomatik viteslerini test ettim.kullanışlılık,ergonomi,kalite hissi vb unsurları dikkate alaraka dün itibariyle ben de jazz fun cvt siparişi verdim.40.000 tl ye kasım ayı sonu gibi gelecek

Hayırlı olsun arkadaşım.

Bravodan sonra özellikle performans ve yol tutuş olarak kesmeyecektir ama zaten C sınıfından sonra geçeceğin herhangi bir B sınıfı araçta da benzer sıkıntılar olacaktı.

Eşin de kullanacağı için en doğru tercihi yapmışsın.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zotone
    ..Jazz dünyada daha çok 40-50 ve üzeri yaşlara hitap eden bir araç...

Arkadaşım ne yaptın yahu?

Volvo 900 serisinden bahsetmiyoruz.

Benim alınmasına vesile olduğum 15 kadar Jazz sahibinden bir tek kendi abimin yaşı 39 du Jazz aldığında.

Ben de 39 yaşımda Jazz aldım.

Ama diğerleri 20'li yaşlarında ya da 30'lu yaşlarının başındaydı.

Sorunsuz ve keyifli otomatik vitesi ve dıştan küçük, içten büyük ebatlarından dolayı yeni ehliyet almış bir sürü bayanın ilk tercihi oluyor Jazz.

Bu aracın dünyada 40-50 ve üzeri yaşlara hitap ettiğine yönelik bir kaynak var mı?

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• Hocam jazz iyidir :) cvt vites sorunsuz ve kesintisiz gecisler sagliyor. 2008 modeli vardi bugun sattim ve 4 yillik surecte 1 gun problem yasatmadi tek kelime ile pisman olmazsiniz :)

Ben Mazda seven bir insanım. Kendi arabam Mazda 3, eşime de Mazda 2 aldım.

Jazz alır mıydım? Tabi alırdım. Ama Mazda 2 yi tercih ettim. Bu noktada kişisel tercih ön plandaydı, dolayısı ile subjektif bir değerlendirme sonucu belirledi. Çünkü dediğim gibi, ikisi de çok güzel araçlar.

Biz arabayı aldıktan hemen sonra tatile çıktık, kendi arabama kıyamadığımdan eşimin arabasını kullandık. Yaklaşık 1500 km lik yol yaptık. Son derece keyifliydi, daha önce de B segmenti otomobil kullandım, o sebeple beklentilerim B segmentinin verebilecekleri ile sınırlı olduğundan en ufak bir hayal kırıklığı yaşamadığım gibi, arabanın yol tutuşundan, konforundan, benzin sarfiyatından son derece memnun kaldım. Hatta bozcaada da arabanın o daracık sokaklarda sorunsuz şekilde gitmesi-dönmesi yüzümdeki gülümsemeyi joker boyutlarına getirmişti.

Ha Jazz almış olsaydım yukarıda yazdıklarımdan farklı bir şey yazar mıydım? Sanmıyorum, belki sürüş dinamikleri farklı olabilirdi, Mazda daha sportif bir sürüş sunuyor(Genel olarak marka stratejisi) ama bu durum Jazz da konfor olarak geri dönerdi.

• bu arada swift e bugün bir kez daha baktım aklımız da kalmadı değil hani eşimin de benim de
    evlenirken bu kadar düşünmemiştim ben yahu araç alırken nedir bu çektiğimiz sıkıntı kararsızlık

Orijinalden alıntı: Toorop
    ....
    Belki sürüş dinamikleri farklı olabilirdi, Mazda daha sportif bir sürüş sunuyor(Genel olarak marka stratejisi) ama bu durum Jazz da konfor olarak geri dönerdi.

Evet Mazda'nın yol tutuşa oldukça önem vermesinden dolayı doğal olarak süspansiyonları da biraz sert.Kullanmış olduğum 2'de standart olan (play donanımda) 16 inç'lik jantların ve 45'lik lastiklerin konfordan biraz ödün verdiği aşikar.Çukurları fazlasıyla hissediyorsunuz.Lastik ve jantın sağlığı için çok dikkatli olmak gerekiyor.Ancak bunları yol tutuşa etkisi gözle görülüyor.

Kısaca konfora çok önem veriyorsanız Mazda sizi (konuyu açan arkadaşı) memnun edemeyebilir.Tabi ki bu jant ve lastik ölçülerine göre değişkendir.

Ayrıca Suzuki Swift gerçekten iyi bir otomobil ancak Jazz ve 2 karşısında performansı biraz düşük denebilir.

• Jazz almaktan son anda vazgeçen biri olarak yazıyorum.
    İmzamdaki araç bizim, abime bir araç alacaktık.Jazz'dan başka bir şey görmedi gözümüz.Onu alacaktık ancak kısmet değilmiş.Babamın arkadaşı 2.4 motorluk Accord'unu satıyordu onu aldık.Jazz'ı kesinlikle öneririm.Benzinli olmasına rağmen en az yakan arçlardan biridir, hatta en az yakandır.Çinde üretilme gibi bazı söylenti var.Bende bilmiyorum işin aslı nedir.Fakat günümüzde hemen hemen her elektronik cihazın yada arabaların en azından küçük bir parçası bile olsa Çin gibi Hindistan gibi nüfusun getirdiği iş gücü sahibi olan ülkelerden geliyor.Hayati parçaların çinde üretileceğini hiç sanmıyorum.Gel gelelim euroncap testlerine.Kaliteyse güvenlik şart malum.

http://www.euroncap.com/viewcomparison.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

jazzdan daha iyisi çıkana kadar en iyisi jazz bence de.aşağı yukarı tüm b segmenti araçların otomatik viteslerini test ettim.kullanışlılık,ergonomi,kalite hissi vb unsurları dikkate alaraka dün itibariyle ben de jazz fun cvt siparişi verdim.40.000 tl ye kasım ayı sonu gibi gelecek

Hayırlı Olsun.
    Hangi Honda Bayi ile anlaştın. Ekstradan ne veriyorlar. Renk olarak tercih belirttin mi?
  • quote:

Bu aracın dünyada 40-50 ve üzeri yaşlara hitap ettiğine yönelik bir kaynak var mı?
    Böyle bir kaynak yok, olamazda zaten..
    Yurdışında çok bulundum, özellikle ingiltere ve avrupada, kendi gözlemlerim..daha çok 40-50 li yaş gruplarındaki insanlar kullanıyordu tabi bu yaşı daha genç olanlar kullanamaz anlamına gelmez.. Bunu belirtmekle, Jazz tarzında araçların belki gençlere performans olarak, tasarım olarak hitap edemiyebileceğini düşündüm. Ancak bana hitap ediyor o ayrı bir mesela tabi.

Orijinalden alıntı: emre1270393

Jazz almaktan son anda vazgeçen biri olarak yazıyorum.
    İmzamdaki araç bizim, abime bir araç alacaktık.Jazz'dan başka bir şey görmedi gözümüz.Onu alacaktık ancak kısmet değilmiş.Babamın arkadaşı 2.4 motorluk Accord'unu satıyordu onu aldık.Jazz'ı kesinlikle öneririm.Benzinli olmasına rağmen en az yakan arçlardan biridir, hatta en az yakandır.Çinde üretilme gibi bazı söylenti var.Bende bilmiyorum işin aslı nedir.Fakat günümüzde hemen hemen her elektronik cihazın yada arabaların en azından küçük bir parçası bile olsa Çin gibi Hindistan gibi nüfusun getirdiği iş gücü sahibi olan ülkelerden geliyor.Hayati parçaların çinde üretileceğini hiç sanmıyorum.Gel gelelim euroncap testlerine.Kaliteyse güvenlik şart malum.

http://www.euroncap.com/viewcomparison.aspx

çin üretimi konusunda şöyle bir kesinlik var satış yetkilisi bayanın bana söylediği:
    aracın bütün parçaları japonya da üretiliyor montaj çinde yapılıyor
    tabi ne kadar doğru bilemem satış yetkilisinin yalancısıyım...
    ben gayet emin bir şekilde araçlar çinden geliyormuş deyince belki bana yok öyle birşey diyemediği için üretim japon montaj çin deyip işin içinden sıyrılmış da olabilir. belki üretim de çin'de yapılıyordur...

çok mu şüpheci oldum ne???

• quote:

Orijinalden alıntı: feelhurricane

- şanzımanı 2013 sonlarına doğru değişeceğini ve çift kavrama olacağı söyledi ama bir arkadaş seneye gelecek demişti

- bende şimdi yorumunuzu okuyunca web den araştırdım dsc diye birşey geçmiyor mazda nın web sitesinde. sanırım arkadaş bize yutturmaya çalıştı demeyelim de bilgi eksikliği vardı sanırım çünkü araçta yol bilgisayarının dahi olup olmadığını bilmiyordu. gerçi eski makyajsız kasalarda ve şimdiki go donanımda yok sanırım ama play de olması lazım dedi showroom daki aracı anahtarla yarım kontak yaparak yol bilgisayarı var mı yok mu diye kontol ettik en azından şunu söyleyebilirim play donanımda yol bilgisayarı var (yol bilgisayarsız bir mazda şaka gibi)

- ya yol bilgisyarı ve dsc konusundaki eksikliği gibi bu şanzımanın ne zaman değişeceğini bilmiyor ya da hepsini toptan bize yutturmaya çalıştı. başta öyle olmadığını düşünmeye çalıştım ama hepsini toplayınca doğrucu bir arkadaş olması konusunda şu an kuşkum yok desem yalan olur

vitesi çok rahatsız etmedi aslında dediğiniz gibi fazla da kullanılmayacak

- hızlanma bahsettiğimiz gibi bence de iyi

- verdiğiniz linkteki video yu izledim perde hava yastığı olayı gerçekte başarılıymış

-teşekkürler

Seneye değişecek diyen bendim, kaynakta Eskişehir Mazda bayisidir araba ile ilgili birşey soruğunuzda "ııııııııı" deyip düşünmezler bile gayet hakimdirler araçlara. Bende eşim için düşündüğümden sormuştum mazda 2 yi isterseniz hemen verelim ama bir yıl daha bekleyin deyip bahsettiğim değişiklikleri anlattılar.

• mitsubishi colt - suzuki swift bu 2 araca baktınızmı ? donanımları ve fiyatları çok iyi.

• Seneye değişecek diyen bendim, kaynakta Eskişehir Mazda bayisidir araba ile ilgili birşey soruğunuzda "ııııııııı" deyip düşünmezler bile gayet hakimdirler araçlara. Bende eşim için düşündüğümden sormuştum mazda 2 yi isterseniz hemen verelim ama bir yıl daha bekleyin deyip bahsettiğim değişiklikleri anlattılar.

hocam nerede burada onu söyleyecek satış yetkilisi cevapladığım yazımda da okumuş olduğunuz gibi adam sattığı arabadan bi haber yani sizin anlayacağınız ya da dürüst değil

Orijinalden alıntı: HARB

mitsubishi colt - suzuki swift bu 2 araca baktınızmı ? donanımları ve fiyatları çok iyi.

her iki araca da baktım colt bence olabilir ancak geri kaçırma olayından dolayı eşim pek sıcak bakamadı...
    suzuki ise gerçekten donanım olarak başarılı ama onunda 2012 modelleri glx olarak gelecekmiş (şu an satılan gl versiyonu) ve full olacakmış dijital klima vs gibi bu yüzden biraz kararsızım bir de dış boyası çok kaliteli gibi durmuyor ama tam emin değilim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.