Şimdi Ara

honda jazz vs mazda 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
8.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumu takip eden arkadaşlar bilirler otomatik - yarı otomatik arasında kalmıştım uzun zaman ama artık kesinlikle tam otomatik olmasına karar verdim aracın... (cvt tam otomatik değil diyenler olacaktır ben ona tam otomatik gözüyle bakıyorum artık )

tercihleri de en son bu iki araca kadar indirdim. şimdi sizlerden net cevaplar bekliyorum araç sıfır alınacak öncelikle bunu belirteyim ikiside full donanım olacak yani jazz fun cvt, m2 play activematic play...

jazz'mı m2'mi???

jazz 39.000 tl 2012 model cvt ve m2'ye oranla çok daha dolu (esp, cruize control, cam tavan vs) ancak kasım sonu veya aralık ayı teslim ve çin üretimi...
    m2 metalik boya 36.000 tl 2011 model ve hemen teslim...
    3.000 tl lik fark aslında benim için sorun değil (bir kısmı kredi kullanılacak 3-5 ay daha fazla kredi ödenebilir) benim için sorun doğru kararı verebilmek...
    gönlüm jazz'dan yana 3.000 tl lik farkı bence bu özellikler olduğu için hakediyor ancak aracın çin'de üretilecek olması (bunu kafaya ciddi taktım ) içime şüphe düşürüyor ki aracın çin'de üretilecek olması sıkıntı yaratır mı gerçekten? geçen bir yerde bir anket de çin üretimi jazz alır mısınız sorusuna %70 hayır cevabı gördüm bu çok ciddi bir oran...
    aklım doluluğundan ötürü jazz diyor, hemen teslim ve bayramda uzun yapma ihtimalimden ötürü m2... çin üretimi jazz olmaz diyor, nipeten düşük donanım m2 için de olmaz diyor... (3-5 ay daha beklesem japon ya da ingiltere üretimi jazz gelir mi, gelirse bu sefer de zamandan kaynaklı fiyat artışı olabilir)

anladığınız gibi kafam çok karışık bir durumda sizce ne yapmalıyım ya da siz olsaydınız ne yapardınız fikirleriniz tecrübelerinizi ve seçimlerinizi sebepleriyle yazarsanız gerçekten çok sevinirim

• Jazz daha iyi.
  • arkadaşım öncelikle ii geceler,
    Uzun zamandır 0 araç bakıyoruz eşimle beraber. Yeni evliyiz, kafamızda hep acaba coupe araç mı alsak gibi bize göre çılgınca fikirlervardı. Boşverelim yakıtı düşünmeyi, 2. el değerini keyfimize bakalım heyhat maalesef öyle olamıyor maalesef. Ne kadar uzaklaşsak da yolumuz hep Jazz'a düştü. Bu cumartesi son bi defa beklediğim Yeni Yarisi gördüm, 1,33 CVT. Araç jazzla hemen hemen aynı boyutlarda ama kesinlikle Jazz gibi olamamış. Tek artısı tüm donanımlarda standart olan Dokunmatik ekranı ve geri görüş kamerası. Diğer tüm donanımlarda Jazz daha üstün. Üstüne üstlük Jazz 39 bin liraya alınabilirken bu arabaya sunroof eklenmiş pakete 42500 son dediler. bu yarisle karşılaştırmasıydı. Diğer tüm B segmenti arabalara da bindik. Hiçbirinde Jazz'daki o rahatlığı ve donanımı bulamadık (Bu dediğim Fun donanımlı CVT için geçerli) Ezcümle en kısa zamanda Honda bayiisine gidip Jazz'ımıza kısmetse kavuşacağız.

• Selamlar arkadaşım.

Gönlünün Jazz'da olmasını anlayabiliyorum.

2009 Mazda 2 düz vites araca sahibim.2 senede yaklaşık 70 bin km yaptım,yani aracımla fazlasıyla vakit geçirdim Mazda hakkında merak ettiklerini yanıtlayabilirim ancak otomatik vitesi hakkında pek bir fikrim yok ne yazık ki.Onun dışında çoğu konuda yardımcı olurum.

Saygılarımla ..
  • 2011 model ile 2012 model arasinda en az 2000tl fiyat farki olacagini da hesaba katmak lazim diye dusunuyorum.
  • @senersongur
    jazz bence de daha iyi tabi. ama benim jazz ile ilgili dertlerimden birisi çin ithali olacak olması bana sorun yaratır mı? (kalite anlamında)

@pblcrltn
    yeni yaris i bende test ettim eskisine göre çok daha iyi olmasına rağmen fiyat performans olarak bakılırsa bence çok geride kalıyor 42500 bence yaris e çok fazla...

@Yasakpınar
    kalite konusunda sorunsuzluğunu biliyorum hatta satış müdürü periyodik bakımlar haricinde bir de kaza yapmadıkları müddetçe müşterilerinin servise pek uğramadığından bahsetti. malzeme kalitesi, yakıt tüketimi nasıldır bir de o ön konsolun küçük ticari araçlardaki gibi olması bir rahatsızlık arzediyor mu? bu arada sizdeki de iyi cesaret aracınız lpg li değilse eğer senede 70.000 km benzinli bir araçla yol katetmek

@CAGLARRR
    evet hocam haklısın bir de öyle bir durum var ama araç hemen elime geçecek olduğu için malesef biraz gözardı etmek durumunda kalıyorum ama bunu söylediğim için zannetmeyin ki dikkate alınmayan kriterlerden birisi değildir. sadece belirttiğim nedenden bunu düşünüyorum

• jazz'ın fiyatı bana göre anormal düşük seviyede, o donanım-motor ve 2. ele sahip bir arac için çok ucuz.

Bunda çinde üretilmesinin rolü nedir bilemiyorum,

b sınıfı araçlar 25 bin seviyesindeyken jazz 30'binden kapıyı açmıştı, hyundai i10 31 bin oldu jazz hala aynı fiyattan satılıyor.

3 bin lira için mazda 2 yi hiç düşünmezdim bile.

alternatif olarak yeni suzuki swift'e de mutlaka bakın derim, donanım olarak mazda ile aynı seviyede, tüketimi bir hayli düşük.

forumdan x-rayted arkadaşımız eski mazda 2 kullanıcısı, şu anda da jazz'ı var bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 2
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @19can84
    öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim
    suziki swift i de inceledim hocam ön konsol tarafı bu segmentte hoşuma giden araçlardan bie tanesi oldu ancak arkaya doğru gidildikçe araç çok daralıyor bagajı hemen hemen hiç yok gibi, boyası ise hiç hoşuma gitmedi sıfır araçta güneşli bir havaya denk gelmiştim bakarken sanki yıkamadan oluşan kılcal çizikler gibi çizikler mevcutu. 35.500 tl lik 2011 yılı fiyatı ile çok da cazip gelmedi bana. bir de ikinci eli gerçekten zayıf...
    artıları tam otomatik oluşu, düşük yakıt tüketimi, standart esp, bolca hava yastığı (şu an tam sayısını hatırlayamıyorum )

zaten tercihler arasında başta suziki de vardı, seat ibiza 1.2 tsi dsg gibi... olmaz değil bence ama şuan sıralamda biraz geri kaldı gibi...
    şuan ki favorilerim jazz ve m2, seat ibiza tsi dsg ise plase...

• arabadan beklentiniz nedir?

jazz ile mazda 2 aynı sınıfın 2 uç modeli gibi,

jazz iç hacime ve pratikliğe odaklanmış bir model, mazda 2 ise sınıfının en çevik, en iyi sürüşe sahip modeli.
  • Slm,bence alın jazz ı güle güle kullanın,üretiminin çin olması kimin umurunda,ileride ,biri sizden o aracı alırken marka model bazında alıcak,üretimi çin mi diye bakıcağını sanmıyorum.6 yıl ,150,000 km garantiside var zaten,sorunsuz bir araç olmasıda artısı.
  • Jazzzzzzzz..!

Çin min farketmez sonuçta 6 yıl garantisi var. Bir yamuk olma ihtimali olsa Honda gibi sorunsuzluğu ile ün yapmış bir marka yaş tahtaya basmaz. Emin olun üretimden itibaren onlarca kontrolden geçiyordur.
    Artık globalleşen bir dünayda yaşıyoruz.. (Alıntı; Yahşi Cazibe Ziverbey.. ) Bir çok markanın, Dünyanın birçok farklı yerinde üretimi var. Bu ayrıntıyı dert etmeyin..
  • 2009 model mazda 2 1.3 high (play ) düz vites yaklaşık 2 yıl kullanıp sattım.
    Şu an 2010 honda jazz fun düz vites sahibiyim.

Ne yalan söylüyeyim mazda2 yi özlüyorum

Fakat bu fiyatlarla jazz tercih edilebilir. Ben mazda 2 aldığımda jazzdan neredeyse %50 ucuzdu.Oranlarsak jazz 39 iken mazda 27 falan olması lazım...Yalnız jazzın bakım masrafları da biraz yüksek o segment benzinli bir otomobl için bayağı yüksek, bakımları da 10binde bir istiyorlar. Mazdayı hatırlamıyorum o da 10bindi galiba. Oysa ford 15binde bir istiyor bildiğim kadarıyla. O can sıkıcı. Ön balatalar 250TL, hava filtresi 35 TL, polen filtresi 90 TL, balans ayarı (rot değil sadece balans) 30 TL falan..

Şu an bir tane daha küçük segment araba alma düşüncesindeyim bir ihtimal. Polo veya fiesta alabilirm.

• Mazda 2 önümüzdeki yıl kısmetse bu zamanlarda, skyactiv'li i-stop u ve ortalama yakıt tüketimi 3,8 e kadar düşen modelini piyasaya sürücek. Bilgi mazda bayisinden...
  • jazz
  • quote:

jazz ile mazda 2 aynı sınıfın 2 uç modeli gibi, jazz iç hacime ve pratikliğe odaklanmış bir model, mazda 2 ise sınıfının en çevik, en iyi sürüşe sahip modeli.

Çok iyi gözlem..
  • şu jazz öve öve bitirilemiyor hatta bende iyi bi araç olduğunu düşünüyorum ancak sınıfında en çok satanlardan değil.herkesin övüpte pek almadığı bi araba gibi!satışlarda sınıfında ilk 5 te bile değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

Selamlar arkadaşım.

Gönlünün Jazz'da olmasını anlayabiliyorum.

2009 Mazda 2 düz vites araca sahibim.2 senede yaklaşık 70 bin km yaptım,yani aracımla fazlasıyla vakit geçirdim Mazda hakkında merak ettiklerini yanıtlayabilirim ancak otomatik vitesi hakkında pek bir fikrim yok ne yazık ki.Onun dışında çoğu konuda yardımcı olurum.

Saygılarımla ..

Hiç Kullanmadım Ama Mazdaya Nedense Güveniyorum 1990 Modelleri Bile Çok Diri Sağlam Sadece Türkiyede Fazla Değer Görmüyor.

2005 Mazda 3 HB Hakkında Bilginiz Varsa Öğrenmek İsterim.
  • Selamlar,

Aracımda LPG yok.Çünkü LPG'ye antipatim var,aracımın orjinalliğini bozmak istemiyorum ve bence çok fazla yakmadığından LPG taktırmayı düşünmüyorum.
    Bu arada 69789 km olmuş,tam olarak öğrendim

Bu km içerisinde düzenli servis bakımları yapıldı ve onun haricinde servise gitmek için bir nedenim olmadı.Bakım aralığı ise 10 bin km'de bir.

Malzeme kalitesi olarak geçen sene bir arkadaşa yazdığım cevabı aynen yazıyorum. (o sıralar 45 bin km'deymiş arabam,vay be kilometre hızlı geçiyo )

Malzeme kalitesi tabiki fiyatıyla doğru orantılı yani sert plastik kullanılmış çoğu yerde ancak bu ona doğal olarak sağlamlık kazandırmış,ben biraz daha kaliteli bir iç mekan beklerdim ancak benim için yeterli, (ki kaliteye çok dikkat eden birisiyimdir ancak verdiğim paraya göre düşünmesini bilirim) görüntü olarak göze batan bir tarafı yok.Ben memnunum kendi kategorisine göre normal şartlarda kısaca.Hiç binme veya kullanma şansım olmasa da fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla Suzuki Swift'le aynı seviyede olacağını düşünmekteyim.Fiesta yada Jazz kadar janjanlı bir iç mekan olmasa da ergonomide sorun yok.

2 sene geçmesine rağmen hiçbir taraftan çıtırtı-takırtı sesi gelmiyor ve bu beni çok sevindiren bir olay ancak sadece havalandırma kapakları açıkken fazla sarsıntılı yolda az da olsa ses yapıyor ancak düzgün yollarda bir problem yok.

Yakıt tüketimine gelecek olursam 1.3 motor aslında 1.5 motora göre biraz daha fazla yakıyor.Ancak 1.3 motor da fazla yakıyor anlamına gelmiyor bu.Şehir içi ortalama 6 litre,şehir dışı ise ciddi oranda bir düşüş yaşanıp 4.5 litre'ye düşüyor.

Fotoğrafı vardı ancak nedense yükleyemiyorum. BURADAN bakabilirsiniz.

Vites konusunun ise neden bu kadar garipsendiğini anlayamadım.Bu ticari araç dışında ilk defa uygulanan bir örnek değil aslında.Toyota Auris'in de buna benzer bir vitesi var.Açıkçası ben ilk aldığımda da garipsememiştim ve kullanırken de rahatsızlık vermedi.Aksine bence tam olması gereken yerde duruyor ve vites değişimlerinden zevk alıyorum,tabi bu düz vites için geçerli.Ayrıca ortadan çıkan up uzun bir vites kolu çok daha itici görünüyor bence.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar,başka merak ettikleriniz varsa yanıtlamaktan mutluluk duyarım.

Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 28 Ekim 2011; 2:50:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bin9Yüz5

Hiç Kullanmadım Ama Mazdaya Nedense Güveniyorum 1990 Modelleri Bile Çok Diri Sağlam Sadece Türkiyede Fazla Değer Görmüyor.

2005 Mazda 3 HB Hakkında Bilginiz Varsa Öğrenmek İsterim.

Milletimizin Mazda'lara bakış açısı,Mazda'nın Türkiye'ye üzerinde yeterince durmayıp reklam dahi çok az yapması,Mermerler'in Mazda'yı bitirmesi ülkemizde değersiz,ucuz,basit bir otomobil gibi görünmesine yol açıyor.Oysa ki Mazda kullanıcıları bir sonraki araçlarını yine Mazda'yla değiştiriyorlar.Çünkü kullanım hissi,kalitesi,bazı modellerindeki fiyatlandırmaları,sorunsuzluğu bundaki en büyük etken.

Bu kadar konuştuktan sonra 2005 Mazda 3 hakkında da bir yorumumu bekliyor olacaksınız ancak tipi hala çok hoşuma gitmesi rağmen ne yazık ki pek bir bilgim yok.Bildiğim şeyler ise yol tutuşu ve frenlerinin sınıfında en üstlerde (yada en üstte) olması ve klasik Mazda sorunsuzluğu.

Daha detaylı bilgiyi Zoom-Zoom nickli arkadaştan öğrenebileceğini düşünüyorum,kendisi Mazda'lar hakkında oldukça geniş bir bilgiye sahip.

Saygılarımla ...

• ilk önce mazda2'nin, daha sonra da Jazz'ın içine oturun, neden!!! jazz olacağını anlayacaksınız...kıyas bile edemiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.