Şimdi Ara

honda cıvıc volkswagen jetta arasında seçim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar hepinize iyi hafta sonları diliyorum... benim kafam aşırı derecede karışık durumda kararsız kalıyorum 2 araç arasında sıkıştım kaldım resmen birde sizlerden fikir almak istedim... 1. tercihim volkswagen jetta 1.4 TSI comfortline otomatik vites 122 beygir benzinli kullanılacak aracı anlatmaya gerek yok sanırım... diğer bir araç ise honda cıvıc 1.6 elegance 125 beygir otomatik vites LPG ile kullanılacak yakıt tasarrufu kullanımı yedek parça vesaire durumlardan bu iki aracı karışlaştırıp biraz fikir verebilirmisiniz sadece bu iki model üzerinden başka marka yada model yok kafamda... 10 aydır araç alıcam kararsızlık yüzünden kıpırdayamıyorum bile... şimdiden teşekkürler...

• mazda
  • Kağıt üzerinde honda dedirtir. İki aracı kullanınca jetta dedirtir. Benim için böyle hissettiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her 2 aracı da kullanan biri olarak;

jetta (1,6 otm-lpgli-comfort) tok, konforlu, piyasası iyi olan bir araç ancak bir arıza durumunda içiniz yanar, bende direksiyon arızası oldu 3500 tl...

civic (1,6 otm-lpgli-elegance) daha az konforlu, piyasası iyi olan, jettaya göre daha sorunsuz bir araç, tabii bunda da arıza olursa parça fiyatları ucuz değil ancak arıza oranı jettaya göre çok daha düşük.

ayrıca otomatik olmaları kapsamında değerlendirirsek, bendeki jetta DSG li değildi, DSG konusundaki durumu biliyorsunuzdur. her ne kadar çok konforlu bir şanzuman olsa da arıza riski çok yüksek, civic te böyle bir durum yok ama tabii ki sıfır bir ihtimal değil....

ben sorunsuzluğu seçtim ve şuan fd6 2009 civic kullanıyorum ve memnunum....
  • Jetta varken civice hiç bir yönden gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

her 2 aracı da kullanan biri olarak;

jetta (1,6 otm-lpgli-comfort) tok, konforlu, piyasası iyi olan bir araç ancak bir arıza durumunda içiniz yanar, bende direksiyon arızası oldu 3500 tl...

civic (1,6 otm-lpgli-elegance) daha az konforlu, piyasası iyi olan, jettaya göre daha sorunsuz bir araç, tabii bunda da arıza olursa parça fiyatları ucuz değil ancak arıza oranı jettaya göre çok daha düşük.

ayrıca otomatik olmaları kapsamında değerlendirirsek, bendeki jetta DSG li değildi, DSG konusundaki durumu biliyorsunuzdur. her ne kadar çok konforlu bir şanzuman olsa da arıza riski çok yüksek, civic te böyle bir durum yok ama tabii ki sıfır bir ihtimal değil....

düşünceler ve fikirler için teşekkürler... dsg malum çok ileri bir teknoloji yakıtı sarsıntıyı geçişleri mükemmel kontrol ediyor ve otomatik olmasına rağmen yakıt durumunda da çok fazla yakıcı değil... fakat honda cıvıc konusunda emin olamıyorum kimiyle konuşuyorum çok yakıyor diyor kimisi alakası yok LPG ile hem çok uyumlu hemde sınıfında ki araçların çok altında tabirleri kullanılıyor... ama dediğin gibi kagıt üzerinde hondadayım ama jetta diyincede içim gitmiyor değil...

• Civic tabiki. Jetta nedir yahu. Ikinci eli yakiti vs herseyiyle civic

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Civic tabiki. Jetta nedir yahu. Ikinci eli yakiti vs herseyiyle civic

civic mi kullanıyorsun hocam ? bana tam yakıt değerlerini verebilirmisin ?
  • Güvenlik konusunda civic daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miharbiibo

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Civic tabiki. Jetta nedir yahu. Ikinci eli yakiti vs herseyiyle civic

civic mi kullanıyorsun hocam ? bana tam yakıt değerlerini verebilirmisin ?

Eski kasa kullaniyorum ben hocam. Oyle tam anlamiyla olcmedim. Ancak gazda 25 kurus ve asagisi yakiyor. Sehir ici.

• Hocam babamın 99 model bir civici vardı,araba mükemmeldi ama 2014 de üretilen honda civic halen 2000 yılındaki teknolojide malesef, zaten sorunsuzlukta odunluğundan kaynaklanıyor,ben sizin yerinizde olsam bir vw bayisine gidip jettayı kullanırım sonra birde civic kullanırım zaten kararınızı hemen vericeksinizdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civicin otomatigini bulmuşsun jetta ile karşılaştırıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ritime

Hocam babamın 99 model bir civici vardı,araba mükemmeldi ama 2014 de üretilen honda civic halen 2000 yılındaki teknolojide malesef, zaten sorunsuzlukta odunluğundan kaynaklanıyor,ben sizin yerinizde olsam bir vw bayisine gidip jettayı kullanırım sonra birde civic kullanırım zaten kararınızı hemen vericeksinizdir.

Yuh diyorum afedersiniz de gerçekten yuh.

99 yılında üretilen arabayla 2014 yılında üretilen arabaya teknolojik olarak nasıl aynı diyorsunuz anlayamıyorum. Siz tek teknolojik unsuru ABS olarak kabul ediyorsunuz galiba.
  • Honda nın neredeyse bütün araçları sorunsuzdur ve ikinci el piyasası diğer araçlara göre daha iyidir.Ayrıca dış görünüş olarak hondalar hep bir adım önde olmuştur diğer markalara göre .Motorları çok saglamdır seni üzmez .Ben tercihimi hondada yana kullanırdım.Honda yı kullanınca bütün gözlerin senin üzerinde olacagını göreceksin ,araçları çok dikkat çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Hocam babamın 99 model bir civici vardı,araba mükemmeldi ama 2014 de üretilen honda civic halen 2000 yılındaki teknolojide malesef, zaten sorunsuzlukta odunluğundan kaynaklanıyor,ben sizin yerinizde olsam bir vw bayisine gidip jettayı kullanırım sonra birde civic kullanırım zaten kararınızı hemen vericeksinizdir.

99 yılında üretilen arabayla 2014 yılında üretilen arabaya teknolojik olarak nasıl aynı diyorsunuz anlayamıyorum. Siz tek teknolojik unsuru ABS olarak kabul ediyorsunuz galiba.

Şanzımanı,motor teknolojisi,içerde kullanılan malzeme yapısı ve daha neler neler klasik japon arabası,evet sorunsuzlukta bir numaralar ama odunluğundan,eskiden honda diyince vayy hondamı olurdu şimdi o albenisini yitirdi.
    Ben jettayı da övmüyorum,üzgünüm ama civic den kat be kat daha iyi bir araba.

• honda genel olarak modifiye ve lpg uyumundan dolayı tercih ediliyor sanırım... ben iki aracıda kullandım fakat uzun süreli değil öyle test amaçlı denebilir şimdi araç almaya karar verdim bu ikisi arasında gidip geliyorum... ama sanırım honda tercih edicem böyle giderse :)
  • quote:

quote:

quote:

Şanzımanı,motor teknolojisi,içerde kullanılan malzeme yapısı ve daha neler neler klasik japon arabası,evet sorunsuzlukta bir numaralar ama odunluğundan,eskiden honda diyince vayy hondamı olurdu şimdi o albenisini yitirdi.

Şanzımanı değişti, motoru değişti, içinde kullanılan malzeme zaten komple değişti.

TDI jetta olsa hadi belki diyeceğim de TSI jetta gözümde hiçbir değeri yok.

TSI motor ucuz prezervatifler gibi, ne zaman patlayacağı belli olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miharbiibo

honda genel olarak modifiye ve lpg uyumundan dolayı tercih ediliyor sanırım... ben iki aracıda kullandım fakat uzun süreli değil öyle test amaçlı denebilir şimdi araç almaya karar verdim bu ikisi arasında gidip geliyorum... ama sanırım honda tercih edicem böyle giderse :)

Biz ancak hayırlı olsun diye biliriz hocam,mazda 3 ve skoda octavia da bakmanızı öneririm,sadece 15 dk test etseniz bile kafanızda bir şekil oluşur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şanzımanı değişti, motoru değişti, içinde kullanılan malzeme zaten komple değişti.

TDI jetta olsa hadi belki diyeceğim de TSI jetta gözümde hiçbir değeri yok.

TSI motor ucuz prezervatifler gibi, ne zaman patlayacağı belli olmuyor.

Hocam,lütfen doğru cevap verin,daha önceden tsı motor kullanıdınız mı yoksa kulaktan dolma mı cevap veriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

her 2 aracı da kullanan biri olarak;

durum en iyi şekilde açıklanmış bundan sonrasına seçim yapmak kalır.fazlasına gerek yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.