Şimdi Ara

Honda Civic Sport hb alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda 2016 model Peugeot 2008 kullanmaktayım.
    Ancak araç birkaç sorun verdi.
    Park ettiğimde direksiyon kilitleniyor, anahtar dönmüyor ve doğal olarak araç çalışmıyor.
    Ayrıca klima açınca motordan çok yüksek sesler gelmeye başlıyor.
    İlk duyduğumda çok korktum zaten o yüzden klimasız kullanıyorum şimdilik.
    Devamlı uzun yolda olduğum için sorunsuz bir otomobil istiyorum.
    Ancak 2008 bana güven vermiyor.
    Talisman, Passat gibi modellerin de fiyatı çok yüksek.
    Civic hatchback modelinin sunduklarına göre fiyatı uygun geldi.
    Ayrıca Japon olduğu için sorunsuz olur diye düşünüyorum.
    Ancak malesef benim için yakıt da çok önemli.
    Bu genç yaşta sırf sorun çıkarmaz düşüncesiyle dizel Corolla bile mantıklı geliyor.
    Şimdiye kadar Fransız markalardan şaşmadım.
    Sizce ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğiniz sorunlar modele özel değil araca özeldir. Servise mutlaka gösterin konuyu çözsünler. Aracı sevdiyseniz satıp aynı modelden bir araç almayı deneyebilirsiniz.

Bende de 2013 208 var şuan 90.000 Km de ve haftanın 4 günü 230 git gel uzun yol yapıyorum. Ayrıca aracım lpg li hiç bir sorun yaşamadım çok şükür. Hatta biraz km yükseldikten sonra satıp yeni model düşük km li bi 208 daha almayı düşünüyorum.

Çünkü bu fiyatlara otomatik olarak daha az yakabilecek hiç araç yok.

Kocaeli University
    Mechanical Engineer
  • Aracı servise bırakın. 2008 ufak aile arabasıdır çok beklentiniz olmasin

Anladığım kadarı ile yıllık fazla km. yi uzun yolda yapıyorsun. Güzergahında dur kalk trafik yoksa otomatik vites bir araç senin için gereklilik olmayabilir.

Aracın ile benzer fiyat skalasında veya bir miktar üzerine koyarak Toyota Corolla veya Auris benzinli 1.6 136 Bg. MultiDrive S (CVT) vites kombinasyonuna LPG ekleyerek sorunsuz bir araç kullanımı sağlayabilirsin. LPG'ye mesafeliyim dersen aynı araçların 1.4 D4D motoru da işini görür. Ancak Toyota'nın dizel otomatik olarak kullandığı MMT robotize şanzımanı tavsiye etmem. Dizel olacaksa düz vites olmalı.

Aşağıda örnek bir Auris ilanı ekledim. Yaşının genç olması nedeniyle sanki Auris sana biraz daha yakın olabilir.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auto-city-den-2016-toyota-auris-1.6-permium-tamamina-kredi-479631655/detay

İlanı tamamen rastgele buldum. Premium donanım seni fazlasıyla memnun eder. Daha uygun fiyatlılarını da ayrıntılı ve detaylı bir inceleme ile bulabilirsin.

1999 model Corolla'mı 14 yıldır kullanıyorum. Tam bir sorunsuzluk abidesi.

Forumda bazı tipler Toyota markasını aşağılasalar da saçma sapan arızalar yüzünden arabaya harcamadığım paralarla eşimle ve çocuğumla tatil yapmanın keyfini onlar anlayamaz. Veya akşam yattığımda arabadan gelen ses yüzünden uykumun kaçtığı hiç olmadı.

Varsın onlar küçümsesinler. Ben ve Toyota'm birlikte mutluyuz. Sanıyorum bir sene sonra değiştirirken de seçeneğim yine bir Japon olacaktır.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Aracı servise götürdüm, ilk bakımına girdi.

Klima halloldu, direksiyon ise normal dediler.

5008'e baktım baya güzel olmuş ancak fiyatına 170-212 bin arası dediler.

Zaten çok büyük bir otomobil bana c segmenti yeterli olur.

Auris'in tipi çok çirkin bence o yüzden ilgimi çekmiyor.

Megane gt line hoşuma gitmeye başladı.

1.6 dizel manuel 130 hp olanı.

Uzun yol için işimi görür veya dizel manuel Corolla full versiyonu da bana uygun.

Bu aracı bir süre daha kullanayım uyguna ikinci el Megane gt line bulursam alabilirim.

Benzinli araçla uğraşamam sanırım gaza çok basan biriyim.

Ayrıca araca 60-70 bin verirken koymuyor ama bakıma 350 lira verince bile gereksiz para vermiş gibi hissediyorum.

Aynı şeyi benzin alırken de hissetmek istemiyorum.

Bu nedenle bir yaşını bitirmiş, daha yepyeni denebilecek bir Fransız aracında çıkan sorunlardan şikayet edip, başka bir Fransız'ı önceliğe almayı anlamakta zorlanıyorum.

İlk mesajına istinaden bir takım verilerin eksik olduğundan bahsederek öneride bulunmuştum.

Yaşadığın şehrin araç yoğunluğu, trafik durumu, sokaklarının darlığı, park sorunu, aracın kullanım şartları (kontağa basıp 0-5 km mesafeye gidip, geri dönmek veya 50 km veya daha fazla mesafeye gitmek vb.) gibi bilgiler daha uygun araçları öne çıkarmayı sağlardı. Fakat mesajında esas vurgunun sorunsuzluğa yapıldığını algıladığımdan, ilk akla gelen markanın modellerini önerdim.

Her ne kadar pahalı bulsan da 5008'e bile baktığınıza göre bütçeniz ikinci el için oldukça yeterli.

Beğeniler kişiden kişiye değişir ki, Auris'i benim beğenip senin beğenmemen gibi.

Bu nedenle sen Toyota sevdandan vazgeç. Çünkü, dizel önceliğim diyorsan D4D motor seni kesmez.

Manuel vites olduğu için ilk önerim Golf'lere bakman. Bütçen kapsamında az km.li temiz ve dolu bir dizel Golf'e ulaşabilirsin.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibiyim-satilik-483239872/detay

BMW 1 serisinde de, 120.000 TL bandına kadar çok temizleri bulunuyor.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-rasyonel-den-2015-bmw-1.16d-joy-plus-plusbayi-plusbeyaz-plussunroof-boyasiz-477772540/detay

Bir diğer önerim de yeni Mazda 3. Bir tane örnek ilan linki ekledim.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-power-sense.orjinal-boya.tramer-yok.hasar-yok-479724613/detay

Her ne kadar beğeniler görecelidir de desek bu Mazda'yı da beğenmediysen sana aşağıdaki aracı önerebilirim.

Honda Civic Sport hb alınır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 20 Eylül 2017; 8:47:14 >

• direksiyon kitlendiğinde anahtarın dönmemesi normaldir. hafif hafif direksiyonu sağa sola çevirmeye çalışırken (çok hafif izin verecektir) diğer taraftan da anahtarı çevirmeye çalışmalısın. her araçta olabilecek normal bişey.
    Opel Corsa alınır mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Daha önce 2008 model Megane 2 kullanıyordum. Hiç sorun yaşamadım o yüzden Megane hoşuma gidiyor.

Mazda 3 güzel ancak burada servisi bile yok.

Golf ise bence fazla pahalı daha ucuza aynı motor şanzımanla Seat Leon alırım daha iyi.

Nasıl olsa malzeme kalitesi gibi şeyler benim için çok önemli değil, sonuçta şu an B segmenti otomobil kullanıyorum.

1 serisi aslında bana en uygun otomobil ancak almak için biraz beklemem lazım.

Kafamdaki fiyat aralığından yaklaşık 20-30 bin lira fazla.

Aradığın aracı mesajında da belirttiğin gibi bence bulmuşsun. Düz vites Seat Leon'da her türlü beklentilerini karşılar. 10 ila 20.000 TL civarı da cebine kalır. Eklediğim Golf ilanına baktım şimdi. Satılmış. DSG'li otomatiklerine çekingen yaklaşılsa da, düz viteslerin piyasası çok hareketli. Dediğin gibi. Bu kadar parayı hak eder mi? Etmez. Ama ne yazık ki ülkemizin gerçeği bu.

• Sizde herkes gibi aslında en başta sorunsuz bir araç istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Çok fazla araç sürme fırsatım oldu çevremdende farklı araçları süren insanlar var bu yüzden iyi kıyaslama yapabildiğime inanıyorum. Herşeyden önce herkesin bildiği gibi japon araçları sorunsuz araçlar olurlar kullanıcısını bunaltmaz sorunlarıyla. Her şeyin ötesinde de konumuz civic hatchback olunca işler dahada iyiye gidiyor :) Ben tam bir civic hatchback hayranıyımdır şu an ki hedefimde bu aracı almak ama biraz daha zamanı var sizede tavsiye ederim süren yakın arkadaşımda mevcut aracına zaten aşık bir durumda. Gücüyle konforuyla ve sorunsuzluğuyla gerçekten tatmin ediyor bence tercihiniz doğru derim

Sedan civic için söylenen arka kapı civarındaki kendiliğinden oluşan yamuk kaporta problemi Rs Civicte bile var ama hb de yok diyorlar.

Tek seçenek olarak satılıyor zaten. Spor paket var sadece. Farklı paket seçeneği yok.

Keşke Amerikadaki renk seçenekleri de olsa. Uzay mavi rengi çok güzel duruyordu Civicte.

goo.gl
    https://static5.cargurus.com/images/site/2017/02/15/14/55/2017_honda_civic_hatchback-pic-9050653649920038388-640x480.jpeg için Google Görsel Sonuçları
    https://goo.gl/images/8YLcnJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 21 Eylül 2017; 15:45:27 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Kontak anahtarını çıkardıktan sonra direksiyonu çevirirseniz( inerken destek almak gibi) direksiyon kilitlenir. Yapmanız gereken kontak anahtarını sokup, direksiyonu ve anahtarı aynı anda çevirmek. Bu bir Mercedes için de gecerli, peugeot için de.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.