Şimdi Ara

Honda Civic Sahiplerinin Araçlarını Satarken Fiyatları Aşırı Abartması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
9.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunun iki sebebi var:

    1) Arz - talep (Hangi fiyata konulursa alanlar ciktigi icin, fiyatlar surekli tirmaniyor)
    2) Dolar kuru.

    Sahsi hikaye: "Sifir arac asla almam; galeriden cikar cikmaz 8-10 bin TL deger kaybini neden yasayayim?" diye dusunurken, aynen bu sebeple, yani ikinci elde cekilen absurt fiyatlar yuzunden, 2015'te sifir Honda Civic almistim.

    Sahsi gorus: Honda Civic veya muadili araclara bugunku fiyatlari vermek yazik, ama fiyatlarin dusmesi beklenemez (siyasi ve ekonomik durumdan dolayi). Gelirleriniz dolara endeksli artmadigi icin, bu ekonomik ortamda, parasini etik yollardan kazanan, emegi kiymetli insanlar icin yapilacak en iyi sey, model yilindan, motor gucunden feragat edip, 30-40 bin TL civarinda arac almak. Boylece, yasayacagi deger kaybinin cogunu yasamis araclari alip, satarken de cok zarar edilmemis olur.

    Sabir diliyroum.
  • benzin-lpg
    30.00 kmde
    120.000tl eder mi 2016-2017 olması lazım
  • Sıfırı 15 bin lira olan motorun aksesuarsızını 16 bin liraya satmaya çalışan bile var.sıfırından pahalıya satıyorsun dediğimde de beğenmiyorsan git sıfır al dedi.sıfır almak en mantıklısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civice sorunsuz diyenler sıfır araçlardaki göçen tavanları çabuk unuttular sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizin ilk kısmına ben de katılıyorum.

    Ancak dolar ile ilgili kısmına katılmıyorum. Dolar geçen sene yazdan bu yana yuksek ancak fiyatlar şu 2 - 3 aylık dönemde patladı. Dolar kuru ile alakalı bir durum yok ortada. Bir histeri krizi gibi galiba biri yüksek yazdı ve diğerleri "lan acaba ben mi düşük istiyorum?" kafasında fiyatları artırdı.

    Arabam.com'da fiyat hesaplama sayfası var. Tamam orası biraz düşük gösteriyor ama yine de piyasadaki fiyatlar aşırı yüksek.

    Bugün ortalama bir vatandaşın maaşı ile 26-27 ay yemeden içmeden para biriktirip 3-4 yaşında atmosferik bir araba alabilmesi beni rahatsız ediyor. 150-155.000 TL'ye sıfırı varken.
  • Wag grubu ve civic bizde maalesef değerinden fazla para ediyor. Yetmezmiş gibi daha uygun fiyata kaliteli olanlara da laf atıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzi_ko -- 1 Kasım 2019; 10:3:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş veryansın etmiş ama kendiside o fiyatlardan alsa %100 üstüne koyup satmaya çalışacaktır. Mesele aracı ucuz fiyatlardan alamamış olmasıdır. Ayrıca sıfırından 20 bin aşağı istiyor ne demek ??? 50 bin tl mi aşağısına satmasını bekliyorsunuz ? Piyasadan anlamadığınız buradan belli. Ben şubat ayında 118,500 e 2019 model eco elegance aldım. Şimdi fiyat listesi 164 bin, pazarlıkla 159 bine alabilirsiniz. Ben şimi aracımı satarken tabikide sofır piyasasına göre satacağım. Kedi ciğer konusu olmuş sizinkisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o fiyata gel sana benim 15 bindeki 2018 civici vereyim
    iyi fiyat çekmişler.
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    Liste fiyatını baz alarak satarsanız evet. 148 e bırakıyorlar makyajsız 2019 eco elegance ı. Makyajlısı 160. Yani fiyatı belirlerken sıfırının GERÇEKTEN kaça satıldığını bilirseniz doğru bir fiyatlandırma yapabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bjkoptimus kullanıcısına yanıt
    Civic mi Golf mü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda bence çok abartılan bir marka, VW varken akıl kârı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    :)

    Sizi tanımam kişisel olarak sizin de beni tanıdığınızı sanmıyorum. Burada takılan liseli yada üniversiteli tayfadan değilim. İyi bir kariyerim ve evliliğim var. Araba uzmanıyım demiyorum ancak 15 seneye yakındır kendi başıma yaşadığımdan hesap kitap hayat pahalılığı gibi şeylerden az buçuk anlarım. Kedi ciğer konusuna bence gelmeyelim. Şükür bir birikimim var. 2019 Eco elegance aracı bugun kredisiz de alabiliyorum. Sorun kedi ciğer değil. Sorun bu arabaların ikinci ellerinin bu kadar değerli olması. Sıfır almama nedenim ilk postta belirttiğim üzere eşime alıyorum. Direksiyonu çok iyi değil. Sıfır alıp burasını boyattın filan çok değer kaybı yaşarız diye ikinci el bakmaktayız.

    Ayrıca yukarıda bir postta da belirttim. Diğer marka modellerin 2. el 3-4 yaşındakilerinin sıfır fiyatına oranına göre honda civic 3-4 yaş fiyatları aşırı derecede yüksek. Bu benim görüşüm bu yüzden Civic bakmıyorum. A180'e döndüm. Kişisel görüş ve tercihler bunu gerektirdi. Bu başlığı açtım çünkü 2. el honda fiyatları ve sahiplerinin tavırları beni rahatsız etti. Sonuçta arabadır. Dün VW biniyordum sonra BMW'ye bindim. Yarın başka arabaya binerim. Fanboyluğa gerek yok. Başka argümanlarla savunmanızı beklerdim.




  • Çamkıran'dan fiyat almıştım ben de araç bakarken. Bir dolu ikinci el Honda Civic bulunuyor orada. 158.500'e body kitli sıfır bir Civic vardı ellerinde kampanya olarak satıyorlardı. Daha sonra ikinci ellere baktığımda dediğiniz gibi pek de bir fiyat farkı yoktu. Çok daha uygun bir fiyata ikinci el 2016 model Insignia aldım. Civic güzel araba ama o fiyatlara gerek var mı orası kişinin kendi tercihi tabi.
  • Kullanıcıysanız Mazda alın. 2. Elde yavaş satılır ama Hondaya göre daha uyguna daha kaliteli işçilik ve konfor veren bir araç alırsınız. Şuan 3 serisi 1.5 skyactiv ile Hondanın hala bize çaktığı 1.6 atmosferikleri iç malzeme kalitesini filan kıyaslamam bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-10bin-km-ful-extra-li-sifr-koksu-uzernde-2019-ciksli-749868036/detay

    "ARACIM SIGORTADAN PARA ALABILMEK IÇIN UFAK BI KAZADAN OTURU SISIRME AĞIR HASAR KAYITLIDIR.KAZA RESIMLERINI DE YUKLEDIM INCELEYEBILIRSINIZ."

    Alın size civic ilanı veren bir kafa. düşünün sigorta şirketini kazıklamak için katakulleden ufak bir kaza yaptık. yoksa alıcıya karşı dürüst namuslu, elhamdülillah bir insanım demek istiyor. gelin de güvenin.!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YusufBey09

    Bana yardımcı olabilirsin yalıtım ne seviyede ?
    Golfle aynı sayılır mazda dan biraz kötü. Daha iyi olabilir miydi evet ama ben sorun etmedim. Süspansiyonu sertti ama ki sportif sürüş için güzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaç lira olsun istiyorsun tüm araç fiyatları aynı oranda artıyor 2018 model civic var bende sıfır 160 bin tl ikinci elde 130 bin tl istiycem satıcak olsam napıyım öldüriyim iyice 100 binemi satıyım bunumu istiyosun arada 30 bin fark var daha ne kadar düşürüp satıyım ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derfgt

    Civic mi Golf mü.
    Mazda 3 diyorum
    Tüm araçların farklı özellikleri var. Ne beklediğinize göre tercih etmek en doğrusu. Civic motor performansı çok iyiydi. Hala ararım o keyfi. Golf de kaliteli iç malzemesi vardı. Dsg rahattı ama ben güvenemedim açıkçası. Mazda da ise iç malzeme kalitesi çok iyi. Finish fitting çok başarılı. 18” jantlara rağmen yol sesi çok az. Yakıt konusunda 3 ü de beni üzmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede durumlar enteresan maalesef, 5 ay kadar önce aldım şu an kullandığım aracımı. Bulmam tam 3 ay sürdü 63 binde 2009 model bir araç. Gidiyorsun adam 100 binde yazmış daha kapıyı açıyorsun görüntü seni senden alıyor. Kaputu kaldırıyorsun kafanı aşağı eğiyorsun yağ sızıntıları bakımsın hortumlar yan sanayi kullanılmış parçalar aah ah.. İkinci el olayı gerçekten artık kapanla kuş yakalamak gibi oldu. Normal fiyatında temiz araba bulmak için beklemek uğraşmak vakit harcamak gerekiyor maalesef. Benim önerim ille bir model belirlediyseniz kafanızda malum sitenin uygulamasında aradığınız kriterleri yazın yeni ilan geldikçe bildirim düşüyor ben kendi arabamı öyle buldum. Başka türlü olmuyor çünkü ilan normal fiyatında düşünce hemen al satçılar kucaklayıp 10 bin tl üzerinde fiyatla tekrar ilana koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonofDurin -- 1 Kasım 2019; 17:16:56 >
  • Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak dediğine sonuna kadar katılıyorum. Evet sağlam araba , evet yağını suyunu koy devam et ama her malın bir ederi var. 1' e 2 verilmez. Bir de malum ikinci el satış sitesinde emsalsizci tayfa var en sıkıntılı tipler onlar.

    Emsalsiz temizlikte demiş mesela biri , arabanın içerisi kozmetik olarak içler acısı , parça parça 30 bin tl trameri var. Emsalsiz ..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.