Şimdi Ara

honda cıvıc otm. vs megane otm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce cıvıc otm. hakkında konu açmıştım ama araba almak kadar zor bir iş yok gerçekten ben de 2.el den vazgeçip kredi ile 0 almaya karar verdim. megane 3 hb edc araştırmaya başladım(hem dizel hem otm. olması büyük avantaj) ve bu iki model arasında çok kararsız kaldım. ve sizin de bilgilerinize başvurmak istedim. cıvıc benzinli olduğu için mecbur lpg taktıracağım(hiç sıcak bakmasam bile) megane de ise yakıt konusunda bir sıkıntı yok(dizel olduğu için) ben lafı fazla uzatmayım ve aklıma takılan bir kaç soruyu size yönelteyim

1-cıvıc otm(hondanın otm. vites başarısı iyi deniliyor) megane edc ye göre nasıl
    2-bir de incelemeye gittiğim plaza da megane 3 hb kart sistemi vardı ama aklıma takılan arabanın güvenlik zaafiyeti olur mu çünkü arabayı çalan birisi direk start düğmesine basarak çalıştırır.
    3-siz bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz(f/p otomatik şanzuman vs...)

• yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba özellikle haluk abi senin yorumlarını merak ediyorum(hem honda hem renault kullanmış biri olarak
  • acele etme şimdi birileri gelir
  • kart yanında değilse aracın içine binse bile nasıl çalışcak araç ? benım bıldıgım kart yanında olmalı yoksa açılmıyor bu konuda tereddüt etmene gerek yok birçok marka kullanıyor zaten güvenlıgı düşük olsa neden kullansınlar
  • Yılda Kaç Km yapacaksınız?
    Şehir içi mi şehir dışı mı kullanacaksınız?
    Yaşınız Kaç?
    Sadece bu iki otomobille mi sınırlısınız cvt şanzumana yada başka alternetiflere bakmayı düşünüyor musunuz?
    Jazz ve Ceed gibi otomobiller hakkındaki görüşleriniz neler?

Bunları yanıtlarsanız daha rahat yardımcı olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Yılda Kaç Km yapacaksınız?
    Şehir içi mi şehir dışı mı kullanacaksınız?
    Yaşınız Kaç?
    Sadece bu iki otomobille mi sınırlısınız cvt şanzumana yada başka alternetiflere bakmayı düşünüyor musunuz?
    Jazz ve Ceed gibi otomobiller hakkındaki görüşleriniz neler?

Bunları yanıtlarsanız daha rahat yardımcı olabilirim

öncelikle babamla ortak aracımız olacak yılda 5-10 bin arası yol yapıyoruz şehir içi daha ağırlıklı bir kullanım var benim yaşım 20 başka alterntif düşünmüyorum otm. olarak çünkü en iyisinin bu ikisi olduğunu duydum ve gördüm b sınıfı istemiyoruz
  • 1- tasarım civic
    2-performans civic
    3-sorunsuzluk civic
    4şanzuman : (birisi cift kavrama digeri süper sorunsuz )
    5-iç hacim : civic
    6: bagaj:esit
    7:sessizlik:megane
    8:ekonomi:megane
    9:donanım :megane

hocam civic 4-5 ay sonra yeni civicler geliyor megane ona göre daha yeni bir kasa secim sizin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    Kia ceed - İ30 otomatik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yılda 25000km yapmayacaksanız dizel kesinlikle almayın.
    Siz yılda 5-10bin km yapacağız diyorsunuz.Lpg'yi ortalama 2000tl'ye taktırdığınızı varsayarsak, 20 25bin km'de kendini amorti edecektir.Hiç bir şekilde lpg taktırmanızı veya dizel almanızı önermem.
    Otomatik diyorsanız japonlardan daha ötesini tanımam.B segmenti istemiyoruz demişsiniz ama cvt şanzuman en az yakan otomatiktir.Jazz'ı örnek verecektim size, otomatik ve çok az yakıyor.
    Şehir içi (lt) 6,9
    Şehir dışı (lt) 4,7
    Birleşik (lt) 5,5
    Fabrika verileri bunlar.
    Sonra kia öneririm ceed.
    20 yaşında olduğunuzu göze alırsak civic almanız en mantıklısı olacaktır.
    Megan'ın çıkardığı edc vites geçişleri seri ama daha 30.000km sorun çıkardı
    Bu arada bir kaç ay sonra yeni civicler geliyor.
    Bakmak isterseniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_54360863/mpage_1//tm.htm

• Megane da çift kavramalı şanzıman olması avantaj ama ben senede 10.000 km den az yol yapıyorsanız dizel almak için fazladan para ödemeyin derim.
  • Yettim gayri :)

Şu linkte Megane 3 HB dizel EDC yorumlarım mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_52082616/mpage_15/f_/key_//tm.htm

Güzel araç yapmış Renault.

Ama Honda Civic de benim için çok özel bir araç.

Aslında iki araç elmayla armut gibi.

Ben garantisi bitmiş EDC'li (ve DSG'li) araç almazdım ve kendi aracımı da garanti süresi dolmadan satarım herhalde.

Ama Honda Civic 15 yaşında bile olsa alırım, ve aldırırım.

Şimdiye kadar en az 20 tane bu yaşlarda Honda araç aldırdım yakın çevreme ve tek bir şikayet bile gelmedi.

Honda ile ilgili benim açtığım birkaç konunun linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_54264405/mpage_1/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_53345760/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Eğer alacağınız aracı uzun süre kullanacaksanız kesinlikle Honda diyorum.

Bir de sunroof ve iç mekan genişliği olarak Honda daha başarılı.

Kaliteli (Prins, Teleflex, BRC) bir lpg ile evladiyelik kullanırsınız.

Ama birkaç yıl için alacaksanız Megane da çok güzel bir araç.

Bunlar benim görüşlerim ve katılmayanlar da olacaktır.

Saygı duyarım.

Tercih sizin.

• Heh İşin Uzamnı Haluk Abi geldi.Kendisi Jazz'ı satıp Edc Megan Almıştı.Siz en iyisi ona sorun
  • Kesinlikle Megane III'ü tercih etmelisin. Hem daha dolu hem dizel. Aracı sürerken yakıt düşünmemek güzel bir şey.
  • 1 ay sonra yeni kasa Civic gelecek. İsterseniz biraz bekleyin.

• Güzelim yeni Civici getirip 50bin+ fiyat koyacaklar ve zaten mevcut hali ile satılamayan şekli ile pazar paylarını daha da kötü hale getirecekler. Eğer mevcut fiyat oranını korur iseler ben yeni gelenlerden birine talibim önden yazabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1 ay sonra yeni kasa Civic gelecek. İsterseniz biraz bekleyin.

bu yeni kasa mı?
  • Yeni Civic'te zam olmayacak diye söylediler bana. Güncel fiyatlar gibi olacakmış.

Zaten az sattığı için yılsonu bir anlamda lansman fiyatı şeklinde pazara gireceğini Honda bayisinden öğrendim. Test sürüşü ve lansman zamanı beni de çağırdılar. Gelin yeni kasayla bir sürüş yapın diye.

Tarihi tam belli değil, herhalde 1-2 hafta içinde netleşir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

1- tasarım civic
    2-performans civic
    3-sorunsuzluk civic
    4şanzuman : (birisi cift kavrama digeri süper sorunsuz )
    5-iç hacim : civic
    6: bagaj:esit
    7:sessizlik:megane
    8:ekonomi:megane
    9:donanım :megane

hocam civic 4-5 ay sonra yeni civicler geliyor megane ona göre daha yeni bir kasa secim sizin

Anlamadım? Sessizlik olarak Megane yazmışsınız. Sanırım bir hata var.
  • Hata yok honda yol sesini çok alıyor.Buda yumuşak hamurlu lastiklerle gideriliyor.Ses yalıtımınında yapılması şart
  • Şuan Honda, BMW' den sonra bindiğim en sessiz araç. Şaka yapıyor olmalısınız.

Yolda yürüyen yayaların arkasından arabayla gidiyorum hiçbiri fark etmiyor arkasında araç olduğunu. Ancak korna çalınca kaldırıma çıkıyorlar. Gel gelelim Megane'nin traktör motoru gibi ses çıkaran bir motoru var.

Sevgiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Şuan Honda, BMW' den sonra bindiğim en sessiz araç. Şaka yapıyor olmalısınız.

Yolda yürüyen yayaların arkasından arabayla gidiyorum hiçbiri fark etmiyor arkasında araç olduğunu. Ancak korna çalınca kaldırıma çıkıyorlar. Gel gelelim Megane'nin traktör motoru gibi ses çıkaran bir motoru var.

Sevgiler..

Orası öyle ama galiba bahsedilen aracın içine giren tekerlek ve yol sesi.

Megane bu konuda Civic'ten çok daha başarılı.

Hatta yenilenen ya da makyaj gören bir sürü C sınıfı araç da Civic'ten daha başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 9 Kasım 2011; 18:46:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.