Şimdi Ara

HONDA CITY (2021-2025) ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
11
Favori
28.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

B segmenti hafif bir araç için çok fazla değil mi? 1.5 tonluk tiggo 7 şehir içinde o kadar yakıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok yüksekmiş gerçekten ilginç. Normalde 2000lerin 1.6 otm atmosferikleri bu düzeyde yakar, özellikle de kış ayları. 2022 model bir aracın yakıt ekonomisinin biraz daha iyileştirilmiş olmasını bekliyor insan. Yeni alınmış jazz şu havalarda 5.2 yakıyor. City alana kadar biraz daha verip jazz almak çok daha akılcı bence. Hem daha kaliteli, daha dolu ve daha modern. İçi de hiç dar değil, sadece bagajı biraz küçük o da kalabalık aile olmayanlara yetecektir.

3 yila yakındır city kullanıyorum 13500 km oldu ortalamam 7-8 litre aralığı Ankara da çok soğuk havalarda 8.5 görüyorum ki çok da sakin kullanmıyorum 9 10 litre aralığını çok sert kullandığım vakit görüyorum.Sehir disi 5 5.5lt civarı.

aydında dur kalk çok

7-8 aydır kullanıyorum 3800 km de araç 9.5 litre falan yakıyor .

ama uzun yolda basmaz isem 5.5 görüyorum ama şehir içi ışık çok dur kalk çok yaya çok olduğu için kısa mesafelerde malesef yakıyor.

kısa dediğim evden işe her gün gidiyorum maksimum 3-4 km en az 4-5 ışıkta bekliyorum malesef HONDA CITY (2021-2025) ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU servise götürdüm kullanım normal dediler atmosferik olması şehir içi ışık /yaya vs den ötürü ..

ama bazı şehirlerde full depo 500 km gösteriyor iken ben maksimum tahmini olarak 390 vs görüyorum yapacak bir şey yok ama onun hariçinde arabadan çok memnumum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

HONDA CITY (2021-2025) ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Olması gereken o zaten. Araç hareket ettikçe önden giren hava polen filtresinden geçer kabin içine girer, fan çalışmasa bile. Hava gelmemesi için o iç dolaşım ışığının yanık olması gerekir.

• Temmuz 2024 den beri kullanıyorum 11bin km oldu ve ek olarak hayatımda aldığım ve kullandığım ilk ara.. Araçta yaşadığım sorunlar arka sol koltuk gıcırdıyor. Üzerine biri oturursa çok fazla gıç gıç ses geliyor bazen ön sol koltukta da oluyor ama onu tam anlamadım ne zaman olduğunu çok sorun olmuyor o kısım. İstanbula kar yağdığında araç kar altında kaldı 3-4 gün sonrasında klimayı açınca(sıcak-soğuk farketmez) özellikle ilk seferde makine(yanık plastik) gibi bir koku oluyor 10bin bakımda servise söyledim bunu bir sorun yok polen filtresi iyi dedi bir şey yapmadılar.

Onun dışında sorun olmayan yaşadığım deneyimler

1. Günlük 22-23 km istanbul içinde yol yapıyorum işe gidiş geliş saatlerinde ortalama yakıt tüketimi okullar kapalıysa 10lt açıksa 12-13 litre civarında
    2. Ayda 1 yada 2 kere kuzey marmarayı kullanarak Sakarya ya gidiyorum. Ortalama hızım 140 150 oluyor(190 a kadarda çıkabiliyor) ama çok Allaha emanet gidiyor araba, rüzgar ve yandan geçen arabalar çok sallıyor yol tutuşu yok gibi oluyor. Sürekli direksiyon ile savaşmam gerekiyor şeritte kalmak için kullanmayanlar için anlaşılır mı bilmiyorum ama solunuzdan 200 ile bir araba geçerse kendi şeridimden sağdaki şeride doğru direk savruluyorum.
    3. Atmosferik motor ve cvt şanzıman kötü ses yalıtımı ile birleştiği için gürültülü bir yolculuk oluyor. 150 ile hız sabitleme açıkken yokuş çıkmaya başlayınca 5bin devirlere çıkıyor yada şehir içinde dik bir yokuşta yavaş çıkarken 3000 3500 devirlerde çok bağırıyor.
    4. Boyum 1,95 rahatlıkla ön ve arka koltuklarda oturuyorum hiç sığmama sorunu yaşamadım arka koltuklarda geniş bagaj geniş.
    5. Carplay ile ilgili bir sıkıntı var çözemedim telefonu kablo ile bağlıyorum hiç bir müzik vs açık değil telefonum çalıyor konuşma sonrasında otomatik olarak radyoyu açıyor araba. Arabada saçma bir şekilde radyoyu durdurma tuşu yok. Telefonun kablosunu çıkarıp ekrandan bluetootha basıp tekrar kabloyu takmam gerekiyor.
    6. Bazı durumlarda hava aydınlık olmasına rağmen farları yakıyor otomatik olarak ve ekranın görünürlüğü çok çok çok düşüyor ve farlar kapatılmıyor. Farları kapatmanın tek yolu vitesi p konumuna getirip koldan off yapmak hareket ederken kapatmıyor.
    7. Onun dışında bazen kullandığım otomatik vites araçlara göre çok daha güzel vites geçişi var kesinlikle hissetmiyorum. Sadece araç yüksek devire çıkında gazdan hafif çekip tekrar basmak gerekiyor yada f1 vitesler ile 2 vites büyütünce deviri düşürüyor.
    8. Yol tutuşu çok zayıf virajlara girerken kesinlikle dikkat etmek gerekiyor(bununla ilgili araçta ilk aldığımdaki lastikler takılı)

Aklıma birşeyler gelirse eklerim. Ben alırken fiyatı 1.030.000 lira idi bu fiyata sıfır olarak alınabilecek bence en mantıklı araç buydu araçtan verdiğim paraya karşılık fazlası ile memnunum.

Performans : 5

Fiyat / Performans : 10

• thebaros25 T kullanıcısına yanıt
    Hocam imkaniniz bütçeniz varmi bilmiyorum ama yanlis hondayi kullaniyorsunuz. Sifir olamiyorsa da En azindan İkinci el jazz hibrid almanizi oneririm. Bahsettiginiz guzergahta yazin 3.5-4,kisin 4.5-5 litre tuketimi olur.

Orijinalden alıntı: thebaros25

Temmuz 2024 den beri kullanıyorum 11bin km oldu ve ek olarak hayatımda aldığım ve kullandığım ilk ara.. Araçta yaşadığım sorunlar arka sol koltuk gıcırdıyor. Üzerine biri oturursa çok fazla gıç gıç ses geliyor bazen ön sol koltukta da oluyor ama onu tam anlamadım ne zaman olduğunu çok sorun olmuyor o kısım. İstanbula kar yağdığında araç kar altında kaldı 3-4 gün sonrasında klimayı açınca(sıcak-soğuk farketmez) özellikle ilk seferde makine(yanık plastik) gibi bir koku oluyor 10bin bakımda servise söyledim bunu bir sorun yok polen filtresi iyi dedi bir şey yapmadılar.

Onun dışında sorun olmayan yaşadığım deneyimler

1. Günlük 22-23 km istanbul içinde yol yapıyorum işe gidiş geliş saatlerinde ortalama yakıt tüketimi okullar kapalıysa 10lt açıksa 12-13 litre civarında
    2. Ayda 1 yada 2 kere kuzey marmarayı kullanarak Sakarya ya gidiyorum. Ortalama hızım 140 150 oluyor(190 a kadarda çıkabiliyor) ama çok Allaha emanet gidiyor araba, rüzgar ve yandan geçen arabalar çok sallıyor yol tutuşu yok gibi oluyor. Sürekli direksiyon ile savaşmam gerekiyor şeritte kalmak için kullanmayanlar için anlaşılır mı bilmiyorum ama solunuzdan 200 ile bir araba geçerse kendi şeridimden sağdaki şeride doğru direk savruluyorum.
    3. Atmosferik motor ve cvt şanzıman kötü ses yalıtımı ile birleştiği için gürültülü bir yolculuk oluyor. 150 ile hız sabitleme açıkken yokuş çıkmaya başlayınca 5bin devirlere çıkıyor yada şehir içinde dik bir yokuşta yavaş çıkarken 3000 3500 devirlerde çok bağırıyor.
    4. Boyum 1,95 rahatlıkla ön ve arka koltuklarda oturuyorum hiç sığmama sorunu yaşamadım arka koltuklarda geniş bagaj geniş.
    5. Carplay ile ilgili bir sıkıntı var çözemedim telefonu kablo ile bağlıyorum hiç bir müzik vs açık değil telefonum çalıyor konuşma sonrasında otomatik olarak radyoyu açıyor araba. Arabada saçma bir şekilde radyoyu durdurma tuşu yok. Telefonun kablosunu çıkarıp ekrandan bluetootha basıp tekrar kabloyu takmam gerekiyor.
    6. Bazı durumlarda hava aydınlık olmasına rağmen farları yakıyor otomatik olarak ve ekranın görünürlüğü çok çok çok düşüyor ve farlar kapatılmıyor. Farları kapatmanın tek yolu vitesi p konumuna getirip koldan off yapmak hareket ederken kapatmıyor.
    7. Onun dışında bazen kullandığım otomatik vites araçlara göre çok daha güzel vites geçişi var kesinlikle hissetmiyorum. Sadece araç yüksek devire çıkında gazdan hafif çekip tekrar basmak gerekiyor yada f1 vitesler ile 2 vites büyütünce deviri düşürüyor.
    8. Yol tutuşu çok zayıf virajlara girerken kesinlikle dikkat etmek gerekiyor(bununla ilgili araçta ilk aldığımdaki lastikler takılı)

Aklıma birşeyler gelirse eklerim. Ben alırken fiyatı 1.030.000 lira idi bu fiyata sıfır olarak alınabilecek bence en mantıklı araç buydu araçtan verdiğim paraya karşılık fazlası ile memnunum.

Performans : 5

Fiyat / Performans : 10

Yol tutuş konusunda nasıl kötü anlamadim.

200 km hızı gördüm çok rüzgar olmadığı zaman savrulma vs yaşamadım 1 senedir kullanıyorum aracı .

Ayrı olarak lastik ebatlarını değiştirin yol tutuş bir tık daha iyi oluyor

Araçta savrulma yok süspansiyon çok hafif ve aracta hafif olunca oyle bir his veriyor.

Car play için 1100 TL trendsyoldan kablosuz alın 1 senedir kullanıyorum sorunsuz

• huduhudu H kullanıcısına yanıt

Merhaba

Facebook gruplarında takip kullananlar oldu

Araç daha güzel gözüküyor ve aracın yol tutuşu bir tık iyileşiyor.

Benzin az fazla yakıyor ve kasko var ise kazada vs kasko devre dışı kalıyor

Kuzey marmara genel olarak rüzgarlı bir yol. Çok araç deneyimim olmadığı için belki yanlış tarif ediyorum araç kiralarken de hep d segment kiraladığım için tabiki de ağırlık vs den kaynaklıda yol tutuşu farklı oluyor ama bu araçta çok fazla sallama savrulma yaşıyorum.

Lastik ile ilgili sonraki mesajda kasko iptal oluyor demişsiniz bilgim olmayan bir konu ama öyle birşey varsa riske girmeye değmez bence.

Bu carplay için olan ürünü tam anlamadım özelden bir örnek atma şansınız var mı bu arada iphone kullanıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaros25 -- 7 Nisan 2025; 14:47:10 >

Aracın yol tutuşunda herhangi bir problem yok.

Şimdi olay şu araç bir kere muadillerine göre hafif ve süspansiyon çok yumuşak bu yüzden savrulma hissi yaşanıyor ama oda normal mesela Didim yolunda çok rüzgar var oraya farklı araçlarla aynı güzergahı gittigim de araçta savrulma oluyor.

Lastik ebati değişmesi bir tık yol tutuşu artıyor ama kullandikca aliyorsunuz

https://www.trendyol.com/dark/mini-pro-duo-2in1-arac-kiti-wireless-kablosuz-carplay-ve-android-auto-adaptoru-p-854891703?from=order-detail&merchantId=107520&boutiqueId=61

Bu ürünü aldım eslestirme yaptım yolda kopma vs olmadı araç çalışınca direk eslestiriyor ve Yandex haritayı kullanınca hız limiti kaçta gidildiği radar vs gosteriyor gayet iyi

• thebaros25 T kullanıcısına yanıt

Bu araçta düşük lastik basıncı savrulmaya neden oluyor ya da basınçlar atıyorum sol 29- sağ 32 gibiyse o da çok savrulmaya neden oluyor. Uzun yola çıkmadan önce tüm tekerlere aynı basıncı basın. Aracın orijinal lastiklerinde ben de basınç 2 haftada bir düşüyor özellikle arka tekerler. Ben 4'üne de 35 basıyorum savrulma kalmıyor. 150'ye kadar güvenli hissettiriyor.

İç dolaşıma basmanız lazım. Bir de soğuğa alın sıcaklığı sonra kapatın klimayı hava gelmez.

Uzun süreli kullanımlarda veya birkaç kişi araca bindiğinde içeride karbondioksit artışı meydana gelir ve bu uyku baş ağrısı vs gibi etkiler gösterir bunun için kullandığım bütün araclarda çok eski değilse bu vardır. Dururken de aslında olur belki farketmezsiniz sururken ki rüzgar olmadigi için ama mutlaka temiz hava olmalı bu bir kusur değil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.