Şimdi Ara

Hollandada neden sokaklarda hiç köpek yok? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hayvanseverler gözümde nedense köpek besleyen ve hergün İstanbul Bebek sahilinde köpeğini gezdiren zengin tiplemelerdir diye düşünüyorum. Belki ön yargılarımdır ama 90% doğrudur diye düşünüyorum.

Siz gidin iç anadoluda akşam akşam 5-10 köpeğin yolda gezerken yanlarından geçmeyi bi deneyin veya gece gece sabaha kadar havlayan köpekleri dinleyin.

Tabiiii sizin öyle bir derdiniz yokki değilmi.
    Sizin için hava hoş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Aptala anlatır gibi, basitçe açıkladığın için sana teşekkür ediyorum. Foruma ara sıra girer gündemi takip ederim çok fazla yazı da yazmam. Ama bu nefret kusan ağzından salyalar akıtarak oraya buraya saldıran tipleri gördükçe ülkeye dair umudum günden güne azalıyordu. Bu yazınla en azından belki içlerinden bir iki tanesinin fikrini değiştirmeyi başararabilirsin.

Çok güzel yazıyorsun da bu kesim bilerek anlamazlıktan geliyor.

Birileri sokak hayvanlarını besleyenlerin cinayetten ceza almasını ister, öteki azılı hayvan düşmanı olmayanları aşağılar, o insanların çoluğunun çocuğunun ölmesi için beddua eder falan. Zaten devamlı kullandıkları nefret dilini ve hakaretleri herkes görüyor.

Ayrıca kendi içlerinde bile tutarlı olmuyorlar genelde.

İnternette birbirine gaz verip kendilerini kalabalık sanan ve millete atıp tutan bir kesim işte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Amerikada? HOllandada? yaşayanlar? Sorgulamayan insanlardan oluşuyor?

Neyse bişey demicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 28 Kasım 2022; 12:18:4 >
  • Geçen tam arabadan ineceğim 10a yakın köpek üstüme hücum etti 5dakika bekledim uzaklaşsınlar da inebileyim diye :(...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada konunun neden köpekler olduğunu hala anlamadım. Konu herzaman insandır. İnsan neden köpek alıyor sonra eğitmeden ilgi göstermeden sokağa atıyor. Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde bunu yapamazlar çünkü cezası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkedi -- 28 Kasım 2022; 17:36:51 >

Bravo.

Uzun uzun, üşenmeden sayısız mesajla ne güzel yazmışsınız. Böyle zor konuların sizin gibi sakin düşünebilen akıllara ihtiyacı var. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

• onedio
    İstanbul'da Bir Kişi Sokak Köpeğini Elleriyle Boğmaya Çalıştı
    https://onedio.com/haber/istanbul-da-bir-kisi-sokak-kopegini-elleriyle-bogmaya-calisti-1110378
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    Ne sandın hayat bir Hollywood filmi mi? Amerikan insanı her yıl ortalama $60,000 dolar vergi ödeyip de hastaneye gidememeyi sorgulamıyor. Amerikan malı ilaçlara sen Türkiye'de $10 dolar verip alırken Amerikalı $1,000 dolara almayı sorgulamıyor. Sen Rusya'da, Avrupa'da çalışırken ülkene vergi ödemiyorsun ama Amerikalı Afrika'da, Ortadoğu da çalışırken yıllık 40% gelir vergisi ödüyor ve bunu sorgulamıyor. LGBT+'ı, yasal esrarı uyuşturucusu her şeyi serbestken bunu sorgulamıyor Amerikan insanı. Sen Suriyeliler doldu diye sorgularken Amerikan insanı 100 milyon mülteci ile yaşamayı sorgulamıyor. Sen bunlara rağmen "Amerikan insanı ve sorgulamayan insan?!, neyse bir şey demeyeceğim" diyebiliyorsun :D

Çok komiksin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Kasım 2022; 15:11:43 >
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Dayanağım işte bunlar, tabi fazlası da var...

Amerikan insanı her yıl ortalama $60,000 dolar vergi ödeyip de hastaneye gidememeyi sorgulamıyor. Amerikan malı ilaçlara sen Türkiye'de $10 dolar verip alırken Amerikalı $1,000 dolara almayı sorgulamıyor. Sen Rusya'da, Avrupa'da çalışırken ülkene vergi ödemiyorsun ama Amerikalı Afrika'da, Ortadoğu da çalışırken yıllık 40% gelir vergisi ödüyor ve bunu sorgulamıyor. LGBT+'ı, yasal esrarı uyuşturucusu her şeyi serbestken bunu sorgulamıyor Amerikan insanı. Sen Suriyeliler doldu diye sorgularken Amerikan insanı 100 milyon mülteci ile yaşamayı sorgulamıyor.

• kabus2224 kullanıcısına yanıt
    Benim yorum 5 beğeni, seninkiyse 50 beğeni aldığına göre aslında haklı olan senmişsin :D

• Buralarda (Amerika'da özellikle) insan gibi yaşamak istiyorsan her işini kendin yapmalısın, bunu becerebilecek misin peki? Dışardan hizmet aldığın tüm işleri düşün. 80%'ini kendin yapmaya tamamsan buyur.

• sensaura kullanıcısına yanıt

İroni içinde ironi hı,   Dogception olsun bunun adı.

• Onlar erken aldılar önlemi biz geç kaldığımız için sayıları on milyonlara ulaşıyor bu saatten sonra işimiz zor

• Zamanında sayıları bu kadar artmamışken düzenli olarak kısırlaştırma işlemi devlet tarafından uygulansaydı sorun olmayacaktı. Sayıları belli düzeyde olurdu ki sokakta da yaşayabilirlerdi. Burada sorumlu devlettir eleştirecekseniz bunu eleştirin.
    Ama siz gidiyorsunuz koskoca mahallede vicdanlı az sayıda insanın mama koymasından bu hayvanların düzüşüp çoğaldığını sanıyorsunuz. Gerçekten bu kadar köpeği bu kadar az insanın besleyebileceğini düşünüyorsanız aklınızdan şüphe etmeye başlayabilirsiniz.

• LykiaNx kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Bunlar çoğunlukta değil, burada bir araya gelip birbirlerine gaz veriyorlar. Kendileri bildiğin Ortadoğulunun önde gideni ama kendilerini medeni ülke vatandaşlarıyla bir tutuyorlar oysa medeni ülke vatandaşlarının kurallara uyma motivasyonunun, sorumluluk duygusunun ve vicdanlarının binde birine bile sahip değiller.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bu öyle biri değildi, aklı başında yorumlar yapardı. neden öyle çirkinleşti anlamadım. Tahminim "alakasız tespitler" ve "boyundan büyük boş laflar etmeyin" sözlerime hiddetlendi ama bu sözlerin karşılığı var, boşa söylenmedi ki onlar. Cevabımı doğru dürüst okusa anlayacak ama ya okumamış ya da okuduğunu anlamamış.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Hocam forumu hala takip ediyorsam, sayıca az kalan sizin gibi bilgili ve kaliteli forum üyelerinin mesajlarını okumak içindir. Yoksa burası çoluk çocuk kaynıyor.

Teşekkür ederim ve sizin de daha sık ve daha uzun yazmanızı dilerim çünkü mesajlarınızı keyifle ve merakla okuyorum.

Saygılar.

Olay köpek düşmanlığı olunca forumdaki düzgün yazan bazı üyeler aşırı mantıksız yazılar yazıp, millete saçma sapan şekilde saldırıyorlar anlayamadığım şekilde.

Okuduklarını anlayamamak değil de karşındakinin yazdıklarını kendi kalıplarına oturtmaya çalışıyorlar sanki. Bu yazdıklarına benzer şeyleri ben de yazıyorum ve aynı tepkiyi alıyorum. Yani olay 1-2 kişiyle ilgili değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 28 Kasım 2022; 21:2:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.