|
Merhabalar, Başlığı görünce "manyak mısın, bas git" denilebilir, ama durumu kısaca anlatayım. Yabancı bir şirketin Türkiye şubesinde yönetici pozisyonunda çalışıyorum. Aylık net gelirim 15.000 TL civarında (kümülatif vergi matrahına göre yıl sonuna doğru düşüyor tabii). Yılda bir kez yaklaşlık 1.5 maaş kadar performans primi var. Kredi ile ev aldık, 6-7 ay kadar ödemesi kaldı. Şirket aracı kullanıyorum. Bana ve aileme (eş ve iki çocuk) 100% sağlık sigortası yapıyorlar, aylık 700~800 TL civarı sodexo ve spor salonu parasını veriyorlar. Yani, asgari ücretten hallice bir durumda değilim, Türkiye şartlarına göre fena bile sayılmayacak bir durumdayım. Eşim çalışmıyor, 2 çocuğum da devlet okuluna gidiyor. Ama paralel bir pozisyonda aynı şirket içinde Hollanda'da bir imkan var. Tam teklif gelmedi ama aylık kabaca net €4000 olacağını konuştuk. "ooo 4000x10 = 40.000 TL yapar, miss" gibi kaba bir hesap oluyorsa da, biliyoruz ki orada kira fiyatları yüksek. Baktığım bölgelerde kabaca 1000~1200 EURO arasında değişiyor. Genel yaşam maliyeti biraz daha yüksek. Diğer taraftan, genelde çocuklu kadınların part time çalışmasının çok yaygın olduğunu biliyorum, ben tam zamanlı + eşim de part time çalışsak, ekonomik olarak rahat bir durumda olduruz diye düşünüyorum. Ben, eşim ve iki oğlum da iyi seviyede İngilizce konuşabiliyoruz, Hollanda'da da lokal dili öğreninceye kadar İngilizce ile rahatça yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Ama, buradaki durumumuz da fena değil. Biraz kararsız kaldım, çocukların eğitimi vs için daha mı iyi olur, genel yaşam standartları vs. Özellikle Hollanda'ya yaşayan arkadaşlar varsa, fikirleri merak ediyorum.. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı