Şimdi Ara

Hız tutkunlarına plakalı radar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Ankara'da uygulanan dijital radarlar, aracın plakasını 200 metre mesafeden okuyup hızıyla birlikte açıklıyor. Tabelada plakasını ve hızını gören aceleci sürücüler radarın altında frene basıyor. Kör noktalara yerleştirilen dijital radarlar, Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Aşırı hız nedeniyle yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için yeni bir düzenleme yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel M üdürlüğü'nün birlikte hazırladığı projeye göre, 'kör noktalara' dijital ve ekranlı radarlar yerleştiriliyor. İlk olarak, Ankara Eskişehir Yolu üzerinde Temelli ilçesi çıkışına yerleştirilen radarlar, plakayla birlikte aracın hızını yazıyor. Saatte 110 kilometre hız limitinin bulunduğu yolda, 110 km hızı aşanlar dijital radardan kaçamıyor. Son 46 kilometrelik mesafedeki hızı ve ayrıca, son 200 metredeki hızı aracın plakasıyla birlikte yansıtan dijital radarları gören sürücüler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 110 kilometre hızı geçenlere 'YAVAŞ' uyarısı veren radarlar, normal hızla seyreden sürücülere 'TEŞEKKÜRLER' yazıyor.

DİJİTAL RADARLAR CEZA DA KESECEK

Ankara Eskişehir Karayolu üzerinde bulunan radarlar şimdilik ceza kesmiyor. Hızlı sürücülere cezayı, radarlardan sonra konuşlanan polis otosundaki ekipler kesiyor. Ancak önümüzdeki günlerde plakalı dijital radarlar da ceza kesecek. Dijital ve plaka uyarılı hız radarlarıyla ilk defa karşılaşan sürücüler de ilginç yöntemlere başvuruyor. Kimisi aracını sağa çekip radarı incelerken, yolda hızlı seyredenler plakalarını görünce fren pedalına basıyor. Radarlara 50 metre kala işin farkına varan hızlı şoförlerin hemen hepsinin arabasının aynı anda fren lambası yanıyor. Emniyet ekipleri, ceza yememek için radarın alt ında ani fren yapan şoförleri uyarıyor. "Hız cezasından kurtulacağım derken kaza yapmayın" uyarısını yapan ekipler, özellikle kış aylarında plakalı radarı görüp frene basılmamasını istiyor.

Dijital plakalı radar uygulamasını, aracını yolun kenarına çekerek inceleyen sürücü İsmail Durukan, "Bu radar olayı çok iyi. Plakamızla hızımızı gördüğümüzde yavaşlıyoruz. Haber verdiği için dikkatli şoförler yavaşlıyor, ceza yemekten kurtuluyor." dedi.

Radarların bulunduğu yolun kenarındaki çiftliğin 9 yıllık bekçisi ise radarların kısa süre önce yerleştirildiğini belirtti. Kışın hızlı giden araçların yolda kayarak çok kaza yaptıklarını söyleyen bekçi, radar koyulduğu günden bu yana herhangi bir kaza yaşanmadığını ifade etti.

• hız kameralarını yaygınlaştır

2000 lira yap cezayı

cezayı 72 saat içinde ödemeyen aracı da trafikten men et

olay bitmiştir

Acaba bu sistemin bir parçası mıydı?

Orijinalden alıntı: over and under

hız kameralarını yaygınlaştır

2000 lira yap cezayı

olay bitmiştir

72 saat agir olmus 30 gun yapalim

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

2000 lira yap cezayı

olay bitmiştir

72 saat agir olmus 30 gun yapalim

farketmez dostum

ingiliz elemanlarla yazıştığımda araçlarının mod sonrası nasıl gittiğini sorduğumda yaşadıkları yerde çok fazla hız kamerası olduğunu, bu nedenle basamadıklarını ifade etmişler....... dyno verisi dışında fazla yorum yapamamışlardı

ingilizlerin yaptığı istatistik sonucu 2003-2010 yılları arasında hız kamerası bulunan bölgelerde ölüm veya ağır yaralanma ile sonuçlanan trafik kazaları YARI YARIYA azalmış

çok ciddi bir düşüş bu

• Düzgün bir şekilde uygulanırsa güzel bir uygulama, bizim buralarda 110 km limitli olması gereken bölünmüş şehirler arası kara yoluna 70 km tabelası koyup ceza kesiyorlar "soygun"

Birde yine 110 km limitli bir yolda keskin bir viraj var ve virajın giriş tabelası 50 olmakla birlikte virajın içersinde EDS.

Öncelikle gerçekten insanların trafik kurallarına uymak için mi yoksa sadece söğüşlemek için mi yapılıyor, bunun mantık hatasını düzeltmek gerekir.

Adam gibi uygularlarsa ve trafiktende şu frenleri tutmayan lastikleri kabak araçları denetime alırlarsa iyi olur.

Bu arada radarlar gizli değil bu tabeladan bir önceki dijital işret levhalarının altına koyulmuş. Paronaya oldum zaten hız sınırını nadiren geçsemde normalde giderken bile tabele gördüm mü 80 90' düşüyorum. 110 hız sınırınada güvenmiyorum kafalarına göre düzenliyorlarmış gibi geliyor :S

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

iyi hoş güzelde otomobilin 110 hız sınırı olduğu yerde kamyonetin hız sınırı 90dır (değiştimi bilmiyorum) 110 ile giden kamyonada tırada teşekkür yazıyor ne iş anlamadım :)

Bu arada radarlar gizli değil bu tabeladan bir önceki dijital işret levhalarının altına koyulmuş. Paronaya oldum zaten hız sınırını nadiren geçsemde normalde giderken bile tabele gördüm mü 80 90' düşüyorum. 110 hız sınırınada güvenmiyorum kafalarına göre düzenliyorlarmış gibi geliyor :S

Algılıyordur sanırım plakadan aracın marka modelini? Yoksa ciddi problem olur.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_54420102/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54420102

İlk Haluk abiden duydum güzel bir uygulama.Hız konusunda gerekli tedbirler alınıyor ama diğer trafik ihlallerine malesef engel olunamıyor..

Orijinalden alıntı: berk984

Son 46 km olayi nasil oluyor ben onu anlamadim. 46 km once bir alet daha var ona gore ortalama hizi mi hesapliyor?

Evet, ortalamasını alıyor. Antalyalı sakin gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 20 Kasım 2011; 8:36:25 >
    Samsung Galaxy NOTE 4 / White
  • "gökte yıldız ararken ol turfa müneccim,
    gaflet ile görmez kuyuyu reh güzerinde"
    tabelayı incelemeye dalan ACEMİ SÜRÜCÜM gaflet ile önündeki ARACI görmez ve arkadan BİNDİRİR...der hezerfen
  • Cuma gunü izmirden Ankara'ya gidiyorum. Polatliyi geçtim Ankara ya az kalmış tam icimden bi oh çektim radara v.s yakalamadım diye gözümü yukarı kaldırdığımda 35 BAL XX hızınız 132 km lutfen YAVAŞ seklinde bi yazı görmemle dudaklarimin arasından hass... kelimesinin çıkması bir oldu :D yol da 4 şeritli otoban gibi bi yoldu hava da karanlıkta ama daha ceza yazilmiyomus rahatladım

İMPARATOR
  • Bunun kadar dandik bir sistem yok benim botasi gecince Okulum var her gun geciyorum onun onunden 90 la gidiyorum hiziniz 0km tesekkurler diyor 80le gidiyorum hiziniz 100diyor 10tane olcumden 3-4 yanlis olcuyor saglikli olcum yapmiyor

2000 lira yap cezayı

olay bitmiştir

Hocam sizin kriterlerde çok ağır olmuş.
    Ceza 2000 lira olursa sistemin parası çıkmış olur hem fena olmazda 72 saatte trafikten men olmak koyar adama.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • İlk aracın hızı 99 iken o araca "teşekkürler" yazmış;ama hızı daha düşük olan 2. araca açıklama yapmış;bunun bir sebebi var mıdır? (Yola önceki radardan sonraki bir kısımdan dahil olmaları dışında )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 20 Kasım 2011; 11:32:20 >

Hız tutkunlarına plakalı radar !
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.