Şimdi Ara

HIZ AŞIMI TRAFİK CEZASI FAZLA DEĞİL Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bende artık hız yapmamaya karar verdim otobanda bile 110 un üstüne çıkmıcam.1gün öyle kullandım ve araba 100km de 5.4lt mazot yaktı hızlı kullandımı 8.9 lt kadar çıkıyordu.Yavaş gitmek en güzeli
  • yeni gelen radar sistemlerinde set hocamın dediği gibi yazmama durumu pek olmuyor.... kayıt altında herşey....

Orijinalden alıntı: oranj001

50-100tl bile olsa ben bir daha ceza yaptırmam ancak yok bomboş 3 seritli otoban gibi yol şehir içinde gitsem tamamda 270 tl nedir?

Bomboş değil.
    Biliyorsunuz ki o yolda yeterince yaya geçidi olmadığı için birçok kişi karşıya geçmek için yolu kullanıyor. Yolda virajlı ve etrafı ağaçlı olduğunda araçlar hp yaklaşınca fark ediliyor. Hız sınırı 70 iken bile kaç yaya hayatını kaybetti. Bırakın 90'ı...
  • Aynı yolda bende ceza yemiştim. Karataş yakınlarında genelde polis oluyor. İnciraltı yönüne giderkende Göztepe köprüsünü geçince. Şimdi o yolda bahsettiğim alanlar dahilinde kesinlikle hız sınırını aşmıyorumdemekki cezalar gerçekten caydırıcı.

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

50-100tl bile olsa ben bir daha ceza yaptırmam ancak yok bomboş 3 seritli otoban gibi yol şehir içinde gitsem tamamda 270 tl nedir?

Bomboş değil.
    Biliyorsunuz ki o yolda yeterince yaya geçidi olmadığı için birçok kişi karşıya geçmek için yolu kullanıyor. Yolda virajlı ve etrafı ağaçlı olduğunda araçlar hp yaklaşınca fark ediliyor. Hız sınırı 70 iken bile kaç yaya hayatını kaybetti. Bırakın 90'ı...

zaten "otoban gibi" yol derken kaybediyoruz, yol ya otoyoldur, ya da değildir, otoyol gibi yol diye bir tabir yoktur, otoyol standartlarıyla devlet yolu standartları arasında dağlar kadar fark vardır, minimum kurba (viraj) yarıçapları, proje hızı, dever yüksekliği, dolgu malzemesi, kaplama malzemesi, trafik levhaları boyları, şerit genişlikleri, kavşak sayısı, kavşak sıklığı, kavşak tipleri (sadece katlı kavşak yapılır)............vs
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R

• radar uygulamasını km bazında değerlendirmemek gerek. yani 98 ceza mı olur ya da 70 radara girdik reva mı gibi. kanunda %10 a kadar ve %10 dan %30 a kadar aşmak der. yani hız limiti 50 km/h dir 56 ile radara girebilirsiniz. ama limit 90dır 98 ile yırtarsınız. hız limitinin 50km/h olduğu yerde 72 ile gitmeniz 270 tl ceza için yeterli
  • o yolda hız sınırı 70 ve yıllardır hem gece hem de gündüz radar oluyor. genelde herkes o yolda radar olduğunu bilir ve sahil yolunda devamlı temkinli gider siz daha önce bu yoldan pek geçmediniz herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 13 Eylül 2010; 20:03:44 >
  • Hocam bence fazla olsun caydirici olsun o konuda sana katilmiyorum. Yalniz asgari ucret konusunda haklisin 600 degil 1600 olmasi lazim diyorum/ Yani ceza fazla degil asgari ucret cok dusuk turkiyede ve 12 saat calisiyor cogu asgari ucretli kiniyorum buradan,,,,
  • Maalesef cezaların tam aksine artması düşüncesindeyim zaten doğru düzgün trafikde tek kontrol edilen hız sınırı(radar)eğer ondada cezalar düşerse düşünemiyorum sonunu zaten belli bir süre içerisinde ödeyince gayet güzel bir indirim oluyor bence bu yeterli
  • bu gün bir gazetede okumuştum.hızın 5 km. artışı, olası bir kazada ölüm oranını bir kaç kat artırıyormuş.biz sürücüler 90 la gitmekle 95 le gitmeyi fazla önemsemeyiz. ama bilimsel araştırmalar 1 km. farkın bile riski çok fazla artırdığını gösteriyor.ayrıca radarların tuzak şeklinde, sırf ceza yazmak uğruna durduğu yerlere uyuz oluyorum.
    İngiltere de yaşayan arkadaşım var, cezalar çok ağır g.tün yiyorsa kuralları ihlal edersin demişti. İngiltere ye gitmeden önce burda tam bir trafik canavarıydı, şimdi burada bile kurallara uyuyor.
  • parası olan basmaya devam ediyor soldan bizim ortadirekte ezik hissediyor oda basıyor parası olana ceza yazılmıyor yada yazılsada dayıları cezayı sümen altıediyorlar gariban ortadirek kuzu kuzu cezayı ödüyor....
  • arkadaşlar biraz önce trafik ceza tutanağı adersime geldi.ankara istanbul otobanında ankara yönünden istanbula doğru giderken boludan sonra metro tesisleri var.orada ekipler tezgahı kurmuşlar.ne radar vardır diye bi uyarı ne de bundan önce bir uygulama var.bayramdan dönen tatilcileri avlıyorlar.bana güya 170 km ile(araç 1.4 albea) hız sınırını aştığım için 270 lira ceza geldi.sınır olan 132 ile gitmiyordum ancak hızım da 170 değildi.buna nasıl itiraz edilir.hem radar cihazının bozukluğundan,hem radar ikazının olmadığından hem de ilk defa böyle birşey uygulayarak vatandaştan bölünmüş yollarda limitin artmasından dolayı rızklarının kesildiğini düşünerek otobana kaymalarının artniyetli olduğundan dava açacağım.bi yol gösterirseniz sevinirim.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • koca otobanda 105 e ceza yazıyor adamlar çok yanlış bi uygulama hızın arttıkça katlamalı oluyor ceza sahil yolunda hız sınırı 50 o hızla gittiğinde adam arkandan korna sellektör kimbilir neler söylüyor sana

Orijinalden alıntı: erka1907

arkadaşlar biraz önce trafik ceza tutanağı adersime geldi.ankara istanbul otobanında ankara yönünden istanbula doğru giderken boludan sonra metro tesisleri var.orada ekipler tezgahı kurmuşlar.ne radar vardır diye bi uyarı ne de bundan önce bir uygulama var.bayramdan dönen tatilcileri avlıyorlar.bana güya 170 km ile(araç 1.4 albea) hız sınırını aştığım için 270 lira ceza geldi.sınır olan 132 ile gitmiyordum ancak hızım da 170 değildi.buna nasıl itiraz edilir.hem radar cihazının bozukluğundan,hem radar ikazının olmadığından hem de ilk defa böyle birşey uygulayarak vatandaştan bölünmüş yollarda limitin artmasından dolayı rızklarının kesildiğini düşünerek otobana kaymalarının artniyetli olduğundan dava açacağım.bi yol gösterirseniz sevinirim.

ceza o yoldan geçtikten ne kadar sonra elinize ulaştı yazılalı ne kadar zaman olmuş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.