Şimdi Ara

Hitler'in 'Kavgam'ı artık Türkiye'de yasak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şey bide sabun yapıyolarmış herkes cezasını bi gün çekicekte kitabı yayından kaldırmak insanların aklına bu kitapta ne var ki düşüncesini getirtecektir.Bence yanlış bir karar...
    quote:

Orjinalden alıntı: kazanova.cenk

quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

@ Kinslayer

Sana %100 katılıyorum. Kafamda kileri yazıya dökmüşsün birden. Ama bir yanlış tespit var; SS'ler -Schutz Staffel (Savunma Kanadı)- direk Hitler'e bağlıydı ve kesinlikle kendi başına iş yapacak konumda değildi. İşin doğru yanı; Hitler'in ilk önce tüm Yahudileri Filistin'e göndermeye niyetlenmesi, daha sonra maliyetin yüksek olacağından çekinerek sistemli elemine -soykırım değil- hareketine girişmesidir.

@ kazanova.cenk

Cenk; sakin ol biraz. Belki Polonyalısın ama yine de bu kadar hiddetlenmeye gerek yok. Ayrıca Ruslar ve Polonyalılar yakılmadı, rahat ol. Çalışma kamplarına gönderildi hepsi. Yakılanlar sadece Zyklon gazı verilerek öldürülmüş Yahudilerin cansız bedenleriydi. Sanılanın aksine, Naziler kimseyi fırınlarda yakmadı.

Benim genel korkum; bu konunun Nazi propagandası yapıldığı gerekçesiyle kilitlenecek oluşu. Biz gerçekleri tartışıyoruz burada...

Almanya'ya yolun düşerse insanların yakıldığı fırınları hala görebilirsin. Hatta yolunu dşmesine gerek yok internette kısa bir gezinti tavsiye ederim. Naziler kimsyi fırında yakmadı demek tarihten hiç haberim yok demektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kinslayer

Adolf Hitler'i şeytan olarak görmek bence büyük yanlış. Tarihe baktığımızda kötü yöneticiler, zalim liderler hep vardır. Adolf'u da belki bunlardan biri sayabiliriz. Fakat o, oldukça zeki ve kitlelere hükmedebilen bir adamdı. Çağında akla gelmeyecek işler yapmıştır. Evet belki kötü işlerdir, fakat büyük işlerdir. Avrupa hükümranlığını kurma hayalleri beceriksiz müttefikler yüzünden darmadağın olmuştur. İyiki de olmuştur, ona ne şüphe? Fakat unutulmamalıdır ki tarihi kazananlar yazar. Bu yüzden savaş sonrası dünyaya lanse edilen Adolf Hitler imajı oldukça yanlıdır. Televizyonda hergün görebileceğimiz II.Dünya Savaşı belgesellerinin neredeyse tamamı ABD tarafından hazırlanmaktadır. Adolf Hitler iyi bir adam olmayabilir ama, yine de bu belgeseller taraflıdır. Çoğunda Hitler şeytan olarak başlar, iblis olarak biter. Mesela Adolf'a taş atanların gözümüze soktuğu gaz odaları, fırınlar vs. gibi işgence biçimleri bildiğim kadarıyla Adolf tarafından değil SS'ler tarafından başlatılmıştır. Sonrasında önüne geçilememiş olması bir talihsizliktir (yani hemen hemen). Demek istediğim Hitler bir semboldür. III.Reich'ın bütün günahları, diğer kişi ve kurumlar yok sayılarak Hitler üzreine yüklenmiştir. Yani Adolf günah keçisi midir? Evet günah keçisidir. Ama ne olursa olsun bu adamdan öğrenilecek şeyler vardır. Bence en iyi liderlerden biridir ve propagandanın gücünü iyi bilen, liderler arasında belki de en iyi söylev ustasıdır. Ama ne olursa olsun kitabın yasaklanması büyük bir hatadır. Bunu yapanların Nazilerin baskıcı rejimlerinden ne farkı kalır?

+1

• quote:

Ben Adolf'un sempatizanı falan değilim. Adolf Hitler iyi bir adamdır diye birşey demedim ve demem de. Yaptığı savaşı kaybetmiştir ve kaybetmesi de bence iyi olmuştur. Ruslar'ın yanması falan demişsin. Yakarak öldürmenin savunulacak bir tarafı yok, büyük bir işgencedir. Fakat mesela ABD'nin Japonya'ya attığı bombalar da bir o kadar insanlık dışıdır. Sonuçta demek istediğim lütfen dünyayı siyah-beyaz diye ayırmayalım. Adolf kötü işler yaptı, ama büyük işler yaptı. Kötü bir insan olabilir, ama iyi bir liderdi. Benim anlatmak istediğim bu.

adolf hitler insanları katletti (diğerleri gibi) ama sadece o katletmiş oldu.amerika-japonya,fransa-cezayir,vs vs diğerleri çok çabuk unutuldu.ama hitler herşeyi açık açık yaptı.bu konuda haklısın bir şey demiyorum ama hitler'i övmek amerika'nın japonyayı bombalamasını övmek kadar saçmadır.

RQ7
    Trivela & Rabona
    Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
    | Sporting Lizbon | ~ | FC Barcelona | ~ | FC Porto | ~ | F.C. Internazionale Milano | ~ | Chelsea | ~ |Beşiktaş|

Senden başka hiçbir aşk heycanlandırmıyor beni, seveceğim Beşiktaş'ım her saniyemde seni ♥

• Yasakla yasakla nereye kadar yasakladıkça adamın daha çok üstüne gidesi gelio

ülkemizi kötü günler beklio bi zamanlar olduğu gbi yine kitap yasakları başladı hangi çağda yaşıyoruz

Orjinalden alıntı: nur_90_35

yasaklar çiğnenmek içindir

ülkemizi kötü günler beklio bi zamanlar olduğu gbi yine kitap yasakları başladı hangi çağda yaşıyoruz

• Hei Hitler

Und ein letzter Gruß an deinem Grab, von mir dein Freund und Kamerad.
    Es bleibt die Erinnerung, ein letzter Gruß an deinem Grab,
    von mir dein Freund und Kamerad, es bleibt ein Blick zurück.

|||||||||| ReichIII |||||||||| Youtube |||||||||| Burak1337 ||||||||||
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akman39

Irkçılık yasaksa, sosyalizm de yasak olmalı... Mantıksız, ben de var kavgam, gelin elimden alın, kopyalar satarım, oh canıma değsin.

Irkçılık ???? Irkçılık ile Sosyalizm'i nasıl karşılaştırıyorsunuz merak ediyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkprincé -- 15 Eylül 2007; 17:34:13 >

RQ7
    Trivela & Rabona
    | Sporting Lizbon | ~ | FC Barcelona | ~ | FC Porto | ~ | F.C. Internazionale Milano | ~ | Chelsea | ~ |Beşiktaş|

Senden başka hiçbir aşk heycanlandırmıyor beni, seveceğim Beşiktaş'ım her saniyemde seni ♥
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkdarkprince

quote:

Irkçılık yasaksa, sosyalizm de yasak olmalı... Mantıksız, ben de var kavgam, gelin elimden alın, kopyalar satarım, oh canıma değsin.

Irkçılık ???? Irkçılık ile Sosyalizm'i nasıl karşılaştırıyorsunuz merak ediyorum ?

Aha böyle

• quote:

Orjinalden alıntı: Özgür

Saçma bir karar ben okumamıştım bunun üzerine okumaya karar verdim.

Amaçları ters tepti sanırım

aynen böyle yazacaktım şimdi nerden bulabilirim diye düşünüyordum
    "Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

• konu yine siyasete dönmüş,gerçek şu ki genel kültür bölümü modlar tarafından çok ziyaret edilmeyen bir bölüm(çok kültürlüler ihtiyaçları yok çünkü).yoksa şimdiye konu kapanmış eğer modlarda da hitler sempatizanlığı yoksa(şüphelerim var) bu konu hakkında siyasi yorum yapanlar banlanmış olurdu...

Ruhumun Anısına ; Çünkü Biz Aslında Kaybettiklerimiziz...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: darkdarkprince

quote:

Aha böyle

Çok güzel,tebrik ederim.Bravo. "Irkçılık yasaksa Sosyalizm de yasak olsun." Süpermiş

Gören de sanırki Irkçılık iyi birşey...

İnsan yakmak iyi birşey...

Kendinden olmayanlardan nefret etmek iyi birşey...

İnsanları sen şusun sen şu diye ayırmak iyi birşey...

Devam edin...

RQ7
    Trivela & Rabona

• quote:

Orjinalden alıntı: RedDevil1905

Bence yasaklanması saçma. Özgür bir ülkede isteyenin istediğini okuması lazım. Hitlerin kitabını okuyan herkesin faşist olacağını sanmıyorum. Ama daha saçma birşey var, o da izin almayan yayınevlerinin kitabı basmasının kabullenilmesi ve hiçbir şey yapılmaması.

özgür bi ülkedemiyiz ki Önce onu sorgulamak lazm

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bu kararı pek sayın Almanya(!) değilde Türkiye almış olsaydı yabancı basında olacak hakaretleri hayal bile edemiyorum

O kitaptan şuan ki Türk yöneticilerin bile alması gereken büyük dersler var..mutlaka okunmalı

İlginç bir yaklaşım. Adam dünyada şeytan ilan edildi. Buna rağmen senin bunları söylemen cesaretten başka bir şey değil...

Ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa uygun olan odur. Savaşta başlı başına şeytanlık değil midir? Ama hangi taraftan baktığınıza bağlı aslanın geyiği yemesi vahşet midir doğa dengesi mi?

Adolf Hitler yapması gerekeni yapmış fazla açamamakla birlikte Türk yöneticilerden de vaktinde bu tarz uygulamalar gelmesi gerekirdi diyorum.

• Tanrı Müslüman Türkü Korusun ve Yüceltsin.
    Evlenip Balayına Gideceğime Kombine Alır Kapalıya Giderim.
    Erkek Adam Siyah Giyer Beyaz İçer
    Kale Boş 2 Avans 3'te Biter

• quote:

Orjinalden alıntı: kazanova.cenk

quote:

Adolf Hitler'i şeytan olarak görmek bence büyük yanlış. Tarihe baktığımızda kötü yöneticiler, zalim liderler hep vardır. Adolf'u da belki bunlardan biri sayabiliriz. Fakat o, oldukça zeki ve kitlelere hükmedebilen bir adamdı. Çağında akla gelmeyecek işler yapmıştır. Evet belki kötü işlerdir, fakat büyük işlerdir. Avrupa hükümranlığını kurma hayalleri beceriksiz müttefikler yüzünden darmadağın olmuştur. İyiki de olmuştur, ona ne şüphe? Fakat unutulmamalıdır ki tarihi kazananlar yazar. Bu yüzden savaş sonrası dünyaya lanse edilen Adolf Hitler imajı oldukça yanlıdır. Televizyonda hergün görebileceğimiz II.Dünya Savaşı belgesellerinin neredeyse tamamı ABD tarafından hazırlanmaktadır. Adolf Hitler iyi bir adam olmayabilir ama, yine de bu belgeseller taraflıdır. Çoğunda Hitler şeytan olarak başlar, iblis olarak biter. Mesela Adolf'a taş atanların gözümüze soktuğu gaz odaları, fırınlar vs. gibi işgence biçimleri bildiğim kadarıyla Adolf tarafından değil SS'ler tarafından başlatılmıştır. Sonrasında önüne geçilememiş olması bir talihsizliktir (yani hemen hemen). Demek istediğim Hitler bir semboldür. III.Reich'ın bütün günahları, diğer kişi ve kurumlar yok sayılarak Hitler üzreine yüklenmiştir. Yani Adolf günah keçisi midir? Evet günah keçisidir. Ama ne olursa olsun bu adamdan öğrenilecek şeyler vardır. Bence en iyi liderlerden biridir ve propagandanın gücünü iyi bilen, liderler arasında belki de en iyi söylev ustasıdır. Ama ne olursa olsun kitabın yasaklanması büyük bir hatadır. Bunu yapanların Nazilerin baskıcı rejimlerinden ne farkı kalır?

Şeytan olarak görmeyelimde ne olarak görelim Övmüş birde yok zekiymişde ! Neredeyse milli kahraman yapacaksınız Milyonlarca rusun polonyalının vs.vs nasıl hayvanlar gibi yakıldığını biliyormusun. Bir daha saçmalama

gereken buydu belkide

• Bizene ya kimle kavga ederse etsin bana değmiyen yılan bin yaşasın
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.