Şimdi Ara

Hitler'in 'Kavgam'ı artık Türkiye'de yasak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam siyasi fikrini belirtmiş,gücü olan kimilerinin işine gelmemiş.O zaman kapitalist ide yasaklasınlar ama yasaklamıyorlar neden acaba?

Bizim ülke çıkarlarımıza hiçbir zararı olmadığı halde Kavgam bizde yasak Almanya da serbest

Bu bir paradoks mudur çözemedim .
  • Yaptığınız tartışmaya ne yazık ki katılamayacağım. Ancak konu ya da kişi ne ya dakim olursa olsun, herhangi bir kitaba,tiyatroya,sinemaya.... sansür gelmesi hoş bir durum değil. Bu kitabı okuyan ve okumak isteyenlerin aklı başında insanlar olduğunu varsayarak kitabın yasaklanmasını kınıyorum.

Orjinalden alıntı: turanhan

hitler'in kavgasını okumaktansa RAUF DENKTAŞ'TAN SON ÇAĞRI'yı okumak sonsuz kez daha iyidir

Sebep?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İ.x.İ.r -- 25 Eylül 2008; 11:04:19 >

Orjinalden alıntı: Algol

quote:

Orjinalden alıntı: darkdarkprince

hitler'i sevmem faşist'in tekidir ama karar saçma

Hitler faşist değil, nasyonal sosyalistti. Tüm Avrupa'da ırkçılık tırmanıyor -eski komünist Rusya dahil- bizler de Kavgam'ı yasaklayalım, bravo. Yasaklamayla bir şey önüne geçilebiliyor sanki. Sen Türkiye'de yasakla, Weimar(!) Almanya'sında Naziler gösteri yapıyor.

Hitler'in yaptıklarından sonra ona nasıl soyalist diyorsunuz, hala anlamıyorum.
    Ayrıca Hitler'in insan öldürmeye dayalı ideolojisini konu alan bir kitabın neden yasaklanmasına karşısınız onu da anlayamadım ?
    Manifesto'nun yasaklanmasını isteyen arkadaşa bunun nedenini sormak istiyorum.Marx bir filozof ve dünyada siyasi filozofların en başında gelen isimlerden.Böyle bir değerin kitaplarını kaldıralım, insan düşmanı olan Hitler'in kitabının yasaklanmasına yanlış karar diyelim... İlginç... (!)

• quote:

Orjinalden alıntı: Algol

@ sunshin

Bu bağlamadıysa bir de Karl Marx'ın Das Kapital'ini oku. Gör o zaman bağlanmak neymiş...

@ s£stavina

Tamam -tek kelime; saf, salt ve imasız.

Sen de sadece komünizm sempatisi olanlardansın.Komünist değilsin.Ben Kapital'i okudum.Marx ideolojisi değil anlattığı, ekonomi kitabı Kapital.
    Yani burada ideoloji gösterisi yapmaya gerek yok.Sosyalizm konusunda ne kadar bilgin olduğu da bu mesajından açıkça olmasa da belli oluyor.Sosyalizm esasında iyi bir şey olsa da dağa çıkmayla hiçbir iş yapamazsın.Kaç tane Marx, Lenin kitabı okudun ? Komünizmin ne olduğunu bilmeden komünist olmaya karar veriyorsunuz.Kapital'e adam bağlanamaz, çünkü çok ağır ve sıkıcı bir kitap.Kavgam'la çok farklı kitaplar.Komünizm nutuk atmayla olmaz.Yaşamının her köşesine yayacaksın.Benim DHKP/C'li arkadaşlarım var ve bu kitaptan sıkılmış kişiler.

Hitler'e gelince; Hitler bazı yönler bakımından örnek alınabilecek tarzda bir kişilik.Mesela üniversite yıllarında yemeğe vereceği parayı kitaba veriyormuş.Ya da Almanya'nın sanayisini nasıl geliştirdiği de örnek alınabilecek yönlerden.Hitler Almanya için bir milattır.Almanya'ya kattıklarının haddi hesabı yoktur.Ama verdiği de bunların önüne geçebilecek bir utançtır.Bu utancı parayla gidermeye çalışıyorlar, ama gitmez.Aşırı milliyetçi tutum izlemesi tabi ki kötü bir olay.Her insan dünyadır.Kaç tane dünya yok etti Hitler, bunun ne kadar utanç verici bir şey olduğunu anlatmaya gerek yoktur herhalde.

• bizim evde 2 tane var biride tam metin
    ''Zaman hiç durmadan koşuyor.Eğer durursam birbirinin aynı olan ayak izlerini görürüm onun.Birbirinin aynı olan günlerde yaşarım.Aynı günü tekrar tekrar yaşamak ne verirki bana herşeyin hızla uzaklaştığını düşündürmekten başka..''
  • madde 1 - öncelikle yasaklansa ne olacak ki? Kapınıza "kavgam kitabı okuyormuşsun dogrumu abisi" diye baskın mı yapacaklar sanki.Korsan olayı var -ki zaten bişe yasaklanırsa daha çok aranacagından otomatikman daha çok satılacak buda daha cok korsan üretilmesi demek, kısacası üzülecek bi durum yok.

madde 2 - Almanya soykırımdan dolayı dünyada baya kınandı ve zihinlerde siyah bi leke olarak kaldı.Sanırım kendini düzeltmek,aklamak yada öyle olmadıgının benimsenmesi adına yaptıgı basit çırpınışlar diye düşünüyorum.

karar veriyorum, yaz kızım, hükümsüzdür.

88/4 Ceza Evi Jandarma
  • ben 2 tane orjinali var bir tam metin okudum bitirdim yasaklanması bana göre sacma bir çeşit biyografi zaten o dönemde almanya gibi bir ülke de bana göre strteji olarak değerlendirilcek birşey değinilen soykırım biz yapmadıgımız halde bile bir çok ülkede kabul gören ermeni soykırımı örneğine benzer fark olarak bir savaş unsuru sayılması bu konu cok uzun bir yahudi heyetinin hitleri ziyarete gelip hitlere nereden savası baslatacağını söyleyenler hatta daha ileri gidip vatansız olan yahudilerin olmak istediklere yere gidebilmeleri için bazı yahudilerin bu uğurda feda edilmelerine bile ön ayak olan yahudi-mason örgütlerinin oldugu bile bir çok sekilde iddalarla dile getirilmiştir bir düşünürün söylediği gibi hayal kurmak ve düşünmek beynimden alınsaydı bugun yaşamak için bir sebebim olmazdı....
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.