Şimdi Ara

Hitler Almanyası Köprüler ve Otobanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha napolyon zamanındaki yolları kullanıyorlar



    1 haftalık Başkomutanımız Recep tayyip erdoğan oraya cumhurbaşkanı olarak gitsinde medeniyet getirsin oraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa yapısı olarak potansiyel var ama bu pek çok insanda var. RTE nin hitler olabilmesi için Almanya gibi güçlü potansiyeli olan bir devletin başında olması lazım. Ayrıca dönemin şartları da çok farklı. Dünya küreselleşti artık. Ekonomimiz dışa inanılmaz bağlı. Bu da RTE nin elini bağlıyor. Ara ara osmanlı geliyor diye gaza geliyor sonra boyunun ölçüsünü alıp ülke ülke geziyor. Rusya ya yaptığı atar elinde kaldı avrupaya yaptığı atar elinde kaldı. Gönül almak için silah ve uçak siparişi verdik. kola dökenlerin oy verdiği reyiz gitti kola fabrikası açtı yetmedi klise açtı. Tabiki olmaz deyip koyvermemek lazım. Lakin çok uzak bir ihtimal. RTE ye imalı göndermede bulunmak yerine CHP yi eleştirme ve geliştirmke daha mantıklı bir seçim olacaktır. Halk hitleri sadece yol yaptğı için seçmedi. Halkın içinde bulunduğu durmunda anlamak lazım. Savaştan yenik çıkmış bir almanya ...
  • Hayalleri musul ve kerkükle sınırlı olanlar.

    Arada dağlar kadar fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Volkswagen AG, Almanya'da, 1937 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından Alman Otomotiv Birliği'ne kurdurulan otomobil firması. Şirketin adı, Almanca'da halkın arabası anlamına gelmektedir.



    -http://www.dailymail.co.uk/news/article-3480258/German-car-giant-BMW-apologises-wartime-past-admitting-profound-regret-supplying-Nazis-vehicles-using-slave-labourers.html



    -Genel hatlarıyla, 10 Ocak 1920'de yürürlüğe giren Versay Antlaşması, Bismarck (Bismark)'ın kurduğu Almanya'yı yıkıyor ve yeni bir Avrupa düzeni kuruyordu. Almanya, Alsas-Loren'i Fransa'ya, Eupen (Öpen), Malmedy (Malmedi) ve Monschau (Monşo)'nun bir bölümünü Belçika'ya, Memel'i (bugün Klaipeda) yeni kurulan Litvanya'ya, Yukarı Silezya'nın güney ucunu ve Batı Prusya'nın büyük bölümünü Polonya'ya, Yukarı Silezya'nın bir parçasını Çekoslovakya'ya bırakıyordu. Danzig (bugün Gdansk) serbest şehir oluyor ve Milletler Cemiyeti'nin himayesine terkediliyordu. Saar (Sar) bölgesi Fransa'ya bırakılacak, bölgenin esas kaderi ise onbeş yıl sonra yapılacak halk oylaması ile belirlenecekti. Almanya, Ren kıyılarındaki ve Helgoland'da mevcut tahkimatları yıkacaktı. Ayrıca 1920'de Schleswig Holstein bölgesinin Schleswig kısmında plebisit yapılacaktı. Bu plebisit sonucu Orta Schleswig Almanya'da kalırken; Apenrade (Aabenraa), Sonderburg (Sonderborg), Hadersleben (Haderslev) ilçelerinin tamamıyla Tondern (Tønder) ve Flensburg ilçelerinin kuzey kısımlarından oluşan Kuzey Schleswig (Güney Jutland) Danimarka'ya geçiyordu. 15 Haziran 1920'de Almanya, Danimarka'ya Kuzey Schleswig'i resmen devretti.



    Almanya'nın, Çin'deki hakları ve Büyük Okyanus'taki adaları Japonya'ya devredildi. Almanya, Avusturya ile birleşmemeyi taahhüt etmekte; ayrıca Avusturya, Çekoslovakya ve Polonya'nın bağımsızlığını tanımaktaydı. Tarafsızlığı savaş içinde çiğnenen Belçika'nın hukuki bakımdan da tarafsızlığı kaldırılmakta, Almanya da bunu kabul etmekte idi.



    Almanya, mecburi askerliği kaldırıyor, en çok 100 bin kişilik bir ordu bulundurmak yetkisine sahip oluyordu. Ayrıca, Almanya denizaltı ve uçak da üretemeyecekti. Bütün gemilerini de İtilaf Devletleri'ne teslim edecekti. Almanya, ödeme kabiliyetinin çok üstünde bir savaş tazminatıyla da yükümlü tutuluyordu. Almanya, ekonomik ve siyasi bakımdan ağır yükümlülükler altında idi. Birçok Alman da yeni kurulan devletlerin sınırları içinde kalmıştı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak azınlık meselesi, Barış Antlaşmasının uygulanması ile ortaya çıkmıştır.

    Hitler’in rakibi napolyon’dur kısacası.Orta Doğu’dan yüzlerce diktatör çıkar,hepsinin adı da tarihten silinmeye mahkumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musahan17 -- 13 Ocak 2018; 6:5:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam bir video ancak ikisi arasında fark var. Biri alman ırkçısı almanya vatandaşı, diğeri arap milleti ve kültürüne aşık, türklüğü sevmeyen türk vatandaşı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

    daha napolyon zamanındaki yolları kullanıyorlar



    1 haftalık Başkomutanımız Recep tayyip erdoğan oraya cumhurbaşkanı olarak gitsinde medeniyet getirsin oraya

    Dört aydır hükümet kurulmadı ama Euro hala değer kazanıyor ekonomilerinde tek bir sorun dahi yok Türkiye'de 4 ay hükümet olmazsa ülke yıkılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de Almanya 30 yıl gibi bir sürede nasıl hemen toparlandı ?
  • Savaş zamanında ülkenin bütün kaynakları savaş sanayiine yatırılmış, hatta öyle ki sokaklarda ki demir su boruları, kilise çanları, tramvay ve tren rayları sökülmüş ve silah yapmak için eritilmiş ve kullanılmış.

    kaybedilen savaş sonrası bütün savaş tazminatı Almanya'ya yüklenmiş ekonomik açıdan beli kırılmış.

    Ülkede tam bir siyasi kaos hakimdi. Savaş tazminatı ödemenin formülünü, 'habire para basalım bastığımız parayla öderiz' gibi 6 yaş çocuk fikri ile gerçekleştirmeye çalışılan bir siyasi irade vardı. Sonuç: Bu durum hiper enflasyona sebep oldu. 1923 yılında bir somun ekmek 201 milyon mark idi ve bu parayı taşımanız için bir el arabası gerekiyordu.

    Herkes Osmanlı'nın Sevr anlaşmasını ağır sayar, ama müttefik Almanya Versay anlaşmasını görseler, bizim durumumuz iyiydi derdi. Tüm orduları terhis edilecek, bırakın ordu kurmayı, erkekleri bir araya bile toplayamayacak bir yaptırıma maruz kaldı.

    Böyle bir buhranda herkes biz ne yapacağız diye sorarken, Hitler biz nasıl bu duruma düştük diye sordu. Dahası ülke ekonomik krizi yaşarken toplumun bir kesimi bırakın krizi yaşamayı hissetmiyordu bile ve bu nasıl olabiliyordu.

    İşte bu noktada Yahudilerin gizli cemiyetlerini, yer altı oluşumunu, siyasi hedeflerini ve bu hedeflerin direk ALmanya üzerine olduğunu gördü. Önce halka bu topraklarda sizin yaşamanız gereken refahı ve huzuru başkaları sizi bataklığa çekerek yaşıyor hak ettiğimizi geri alacağız diye bir umut verdi.

    Sonra Almanya ordusuz yaşayamaz Versay'ı tanımıyorum diye yırttı attı ve beni seçerseniz bunu uluslar arası alanda da yapacağım dedi.

    ve dediklerini yaptı. Önce ekonomiyi düzeltti, sonra o şehirlere tekrar alt yapı yaptırdı, ondan sonra ordu kurdu ve sonrasında da 1. dünya savaşında kaybettiği toprakları tek tek geri kazandı.

    Yani şunu söylemeye çalışıyorum Hitler Almanya'nın kaderini eline aldığında Almanya'nın güçlü bir potansiyeli yoktu. ekonomik kriz, siyasi buhran, 4 ayda bir yapılan seçimler, çoğunluğu bir türlü sağlayamayan meclis, ordusuz bir devlet, harabelere dönmüş, alt yapısız şehirler.

    Potansiyel Almanya devletinde değildi, Hitlerin kendisindeydi. Hitler Almanya'ya potansiyel kazandırdı.

    Bugün Lufthansa, Alianz, WV, Audi, Mercedes, Porsche, BMW, thyssen kurp, Hugo Boss, Fanta, İkea, IG Farben, Bunların çoğu Nazi döneminde kurulmuş veya o hiper enflasyon yüzünden iflasın eşiğine gelmiş, faaliyetlerini durdurma noktasında ki firmaların Nazi rejimiyle tekrar hem sisteme, hem devlete kazandırılmıştır.

    Ama Hitlerin esas olayı neydi biliyormusun?

    Devlet liyakatı, uluslar arası konjonktür, diplomasi, hukuk ve adalet, insan hakları, ekonomi kuramları, vs. gibi kavramları, kendi ulusunun çıkarı doğrultusunda bir kenarı koyup istediğini alma iradesi, inadı ve gücünü gösteren cesur bir liderdi.

    Mesela Nasyonel sosyalizmin hep, Nasyonalizm kavramındaki uygulamaları gösterilir ve faşist damgası vurulur.

    Peki ya sosyalizm kavramında ki halka verdikleri.

    Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, asayiş gibi temel devlet hizmetlerinin niteliği ve niceliği hakkında da bir video çekilse ya.

    Kaynakların kıtlığı ve gıda sıkıntısı halkı perişan etmişti. Borçlarını ödeyebilmek için çareyi daha fazla para basmakta bulan Almanya’da birkaç gün içinde enflasyon %29,500’e kadar çıkmıştı. 1923 yılında bir dolar karşılığında yaklaşık 4,7 trilyon mark almak mümkündü.

    Alman halkı temel gıda ürünlerini alabilmek için yüzlerce milyar mark ödüyordu. Hatta ülkedeki durum öyle bir hal almıştı ki, sobada mark desteleri yakarak ısınmak daha ekonomik bir yoldu. 1 litrelik bir süt aynı yıllarda yaklaşık 26 milyar mark ödenerek alınıyor, insanlar çamaşır sepetlerinde para taşıyordu.

    Böyle bir Almanya'dan Nazi Almanyası'nın döneminin ekonomik şartları için de bir video hazırlansa mesela

    Mesela WV fabrikasının kuruluşu, o fabrikanın kurulduğu alana çalışanların uzun mesafelerde yolda zaman geçirmemesi için yeni bir şehir kurulduğunu, Bu şehrin adının, Hitlerin Mahlası olan kurttan türeyen Wolfsburg olması, O fabrikada üretilen arabalar tam da ismi gibi halkın arabası olduğu ve böylesine bir projeyi gerçekleştirecek kadar sosyalist yanı olduğu da anlatılsa ya.

    Ücret politikalarını, sadece tek bir sendika sistemini ve bu sendikanın (DAF) diğer bakanlıklar (çalışma, ekonomi vs.) koordineli çalışarak her iş dalına yaptığı işin ağırlığı, süresi, vs. durumuna göre ekonomik gerçeklikler ışığında da ücret politikaları belirlemesi ve hem enflasyonu, hem işsizliği, hem gelir adaletsizliğini bitirdiğini hem de yaşam standartlarını yükselttiğinin de haberleri yapılsa yine de bir yerleden tanındık gelir mi mesela?

    İç meselelerinde yaşanan sorunları, inadına demokrasi diye diretmek yerine, ülkesinin bekası, halkının huzuru ve refahı, sorunlarla uğraşıp bir yumağa dolanıp, ilerleme sürecini yavaşlatmak yerine, plebisitlerle halka danışıp, halkın kararı doğrultusunda hareket eden bir lider sadece uygulamaları sert diye diktatör olarak algılınabilir mi?

    Mesela sen evin karınca bastığında karınca yoluna şekerler koyarak mı evden uzaklaştırıyor sun? Peki bu eylemle karıncalardan kurtulabiliyor musun? Yada alıp karınca ilacını evini ilaçlıyor musun? veya bir ilaçlama şirketine mi telefon açıyorsun?

    Yada yazlık bahçene gül bitkisi ekmek için, o bahçede mevcut yabani ot, haşere solucan kök yiyen böcekleri bertaraf etmek için önce kökleme, ilaçlama, gübreleme işlemlerini uygulayıp ekeceğin gülün yetişmesi için uygun ortamı hazırlayıp öyle mi gül yetiştiriyorsun, yoksa o bahçeye o gülü o halde ekip, saydığım olumsuzukların o gülü kurutmasını mi izliyorsun?

    İşte Hitleri Hitler yapan, insanın kendi şahsi hayatında yeri geldiğinde bu şekilde net ve bir başka varlığın sonunu getirecek kadar cesur (ama bir sivri sineğin ölümü bizim için sıradandır) kararlar alırken, Devlet yönetiminde de ülkesi için aynı cesur, atak kararları alma cesaretini göstermesi, bununla birlikte o güle değer verecek kadar da canlıya duyduğu değeri göstermesidir.

    Nasyonal Sosyalizm aslında insanın günlük hayatında olan bir durumdur.

    Yoldaki kediyi severken, karşına çıkan fareyi kovalamak gibi. Fareye yaptığın senin hayvan düşmanı olmanı göstermez. Kedi ye olan sevgin ise bunun kanıtıdır. AMa öyle bir algıya sokuluyor ki Hitlerin Yahudilere yaptıkları, bu adam insan düşmanı. Hayır kabul etmiyorum. Alman vatandaşlarına yaptığı sunduğu imkanlar ortada. Sadece hak edene hak ettiğini sunma tayinini yapıyor.

    O yüzden nasıl ki halen bu dünya üzerinde kominist ütopyaya sempati duayn vardır, Che'yi Fidel'i idol olarak alır.

    Bende Nasyonel sosyalist ideolojiye sempati, duyan ve Führer'i idol olarak gören birisi olarak, bu videonun ve Hitlere karşı olan tutumu eleştiriyorum.

    Siz onun hep nasyonel tutumuna bakıyorsunuz, sebep aramadan da yargılıyorsunuz.

    Sosyalist tutumunu ve sunduklarına da bakmanızı öneririm. Stalin'in, Fidel'in kendi halkına sunamadığı refahı bu adam hangi noktalardan gelerek sunduğuna bir bakın.

    SOnra yargılayın.
  • Hitler toplama kamplarını kurarken güttüğü amaç şuydu;

    Yahudiler, kendi çıkarları için lobi faaliyetleriyle Almanyayı bir bataklığa sürükleyip, ekonomik pastanın başına tek başına otururken, Benim Alman vatandaşım sefilleşmiş şehirlerde, açlıkla yaşamak durumunda kaldı.

    Bunun cezasını da bu durumu kendi varlıklarıyla düzeltecekler. ham madde vs. durumları paralarıyla, sonrasını da iş gücüyle (hatta konumuz değil ama 2. dünya savaşı döneminde bizdeki Varlık vergisi de aynı bu mantıkla Almanya'dan devşirerek oluşturuldu)

    Bunlar suçluydu ve cezaları klasik bir hapis cezasıyla çekilmeyecekti, Almanya, 1. dünya savaşında lobi faaliyetleri yüzünden kaybedeceği kesin ama yanıltılar ile kazanacak edası ile savaşa girerken, savaş kaybedilirken son bir çırpınışla da kaynak kıtlığında Alman kadınının mutfağında ki demir bakraçı, evine su ulaştıran demir boruyu söküp eritip mühümmat için kullanırken, bugün o bakracı benim vatandaşım değil, buna sebep olan o yahudi çalışarak yapacak, o boruyu o yahudi döşeyecek.

    Sonrasında Almanya savaş sanayisinde 6 günde 1 deniz altı üretirken, bunun için kaynağı üretim teknolojisine ayırsa bu sefer üretimi düşecek o yüzden teknoloji yüzünden maddi kayba gireceğime, Yahudiler yüzünden girdiğim ekonomik kaybın cezasını Yahudi Kas gücüyle çeksin, diyerek çalıştırdı. Hedefi birden bire ani sıçrayış olan bir lider için bulunmaz bir fırsat ve haklı gerekçelere dayanan bir uygulama idi.

    Bu fikrin hiç bir evresinde, nihai çözüm, gaz odaları, kitlesel katliamlar vs. durumu planlanmamıştı. Ancak barbarossa harekatı başaeısızlığa uğramaya başlayıp, Ruslar karşı yürüyüşe geçince ve diğer yandan da Normandiya çıkarması müttefiklerce başarılı olunca, Hitler Eğer savaşı kaybedersek bu insanlar bizim ülkemize yine aynı şeyleri yapar bunu ortadan kaldırmanın yolu, onları ortadan kaldırmaktır zihniyetiyle bir şeyler yapılmasını istedi, Henriech Himmler'de niahi çözüm uygulaması kapsamında Siemens'e fırınlar, IF Farben'e de zyklon gazı üretimi için emir verdi. sonrasında da Nihai çözüm yada siyonist tabirle holokost uygulandı.

    Bak sana Polonya üzerinden örnek vermek isterim;

    Stalin ile Hitler anlaşma imzaladıklarında Polonya'yı karpuz gibi ortadan 2 ye böldüler.

    Hitler kendi bölgesinde ki Polonya yahudilerini toplama kamplarına götürürken, Polonyalılara dokunmadı. Stalin ise yahudi, hristiyan vs. dinlemeden katledebildiği kadar Polonyalı'yı katletti.

    Nazi ALmanyası toprağına kattığı ülkelerde veya ana vatanında Yahudi, Çingene, kominist ideoloji yanlıları Rus esirleri vs. dışındakileri normal adalet sistemi kapsamında yargılıyordu.

    İngiltere istila operasyonu olan Sea lion'ı çok iyi planlamasına rağmen, İngiltere saygı duyulacak ve dünya tarihinden silinemeyecek kadar değerli bir ülkedir diyerek istilayı iptal etti.

    Romanya ile müttefik olup, halkına, ülkesine, toprak bütünlüğüne her daim bir liderin bir ülkeye göstermesi gereken saygıyı ve değeri gösterdi. aynı durum, İtalya, Macaristan, Yunanistan Finlandiya, Hırvatistan, Mançurya, Slovakya müttefikleri (Axis) için geçerlidir.

    Mesela şöyle bir algı var, Eğer Hitler amacına ulaşsaydı Türkiye'yi de içine alacaktı, sen salak gibi adama hayrınlık duyuyorsun.

    Yanlış. Hitler Almanyasının Türklerle olan ilişkileri ve Hitlerin Türklere karşı olan ilgisi ve Atatürk'e olan büyük hayranlığını bilmeyenlerin, araştırmaktan, okumaktan aciz insanların hurafelerinden başka bir şey değil. Sadece şunu söyleyeyim, İsmet İnönü milli şef sıfatıyla 2. dünya savaşında Türkiye'yi savaştan uzak tutmak için oyalama taktiğine girdi. Bir gün Stalin'le görüşürken, diğer gün Roosvelt ile görüşüyor, Alman orduları Bulgar sınırında Hitlerin İsmet İnönüyü ikna etmesini beklerken, Hitler'de Türklerden müttefik olup, Türklerin kapıları Alman ordularına açıp, Rus cephesini doğu sınırından başlatmak istiyordu.

    Türkiye buna izin vermeyince, ordular manevra yapıp, Baltıklar üzerinden saldırıya geçti.

    Peki, Şimdi Fransa istilası sırasında, uluslar arası saldırmazlık ve tarafsızlık ülkeleri olan Hollanda ve Belçikayı, gözünü bile kırpmadan ve hiç bir uluslar arası anlaşmayı takmayan Almanya Doğu cephesi gibi bir cephede en çok ihtiyacı olan Türklerin müttefikliğini ve teskeresini alamamışken neden diğer ülkelere yaptığını Bize yapmadı da, orduya hem zaman, hem maddi kayıp unsuru olan manevra ile yeni bir planla saldırdı?

    Şunu belirtmeye çalışıyorum, evet insanlık için iğrenç, vahşi durumlar yapmış olabilir ama herkese hak ettiğine hak ettiği davranışta bulundu. İyi olana iyiliğin en iyisini sundu (Türkiye örneği gibi) kötü olana da kötülük kavramının hakkını verecek kadar kötü oldu.

    Çünkü sınıf başkanlığı değil, bir ülkenin kaderini ellerinde bulundurup, yeni dünya düzeninde ülkesine rol biçmeye çalışıyordu. Hemde semitist bir düzeni yıkmaya çalışıyordu. Amerika yahudileri devreye girene kadar da bunu başarıyordu.
  • Bir nazimiz eksikti forumda o da oldu. Heil hitler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz kadar allayıp pullayın ama hiçbirşey Hitler gibi insanlığa karşı olan bir lideri savunmanızı anlayamaz, anlasa insan olamaz.Gelin buyrun Almanya’da sizinle toplama kamplarını gezelim, o zamanda katledilen milyonların ailesinden hikayeleri dinleyin bir kerede.Bakalım nasıl düşüneceksiniz ondan sonra.Almanya Hitler ile en iyi seviyeye çıkmamıştır, ama en büyük darbeyi Hitler yüzünden yemiştir.Ve yüzyıllar boyunca bu kamburu taşıyacaklar.Düşüncelerinizi gözden geçirin bence.Almanya gibi adaletin en üst seviyede yaşandığı ülkede bile içeri alırlar sizi şu yazınızdan dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanal84 S kullanıcısına yanıt
    gitmediğimi, gezmediği mi sanıyorsun?

    okumdağımı, ararştırmadığımı mı düşünüyorsun?

    Bu fikirlerin hepsi okuyarak, araştırarak, dinleyerek, izleyerek vardığım fikirdir.

    Tekrar söylüyorum günlük hayatta yaşadığın ve yaparken hiç kendini sorgulamadığın (mesela bir sivri sineği öldürmen, bir bahçeye ekin yapmadan önce ilaçlaman vs.) noktada işin unsurunda insan var diye siyasette ırkçılık, vs. gibi yaftalamaları yapmak saçma.

    Sen gecenin bir vakti mışıl mışıl uyurken vızzz diye uyandıran bir sesle gözlerin kan çanağı içinde arar ve öldürürken haklısın77

    ama aynı rahatsızlığı senin ülkene aunı şekilde zarar verene de, katledilen milyonlar.

    Şöyle söyleyeyim, abartmıyorum, mesleğim turist rehberliği ve çok gezdim, Polonya, Avusturya, Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda

    hep izlerini sürdüm, araştırdım, okudum. Dünya görüşüm nettir. Eğer ülken üzerinde bir unsurla yapacağın mücadele tıpkı Nazilerin mücadelesini örnek almalı.

    Almadığın zaman en basitinden kendi ülkendeki sorunları düşünüp nasıl son vereceğini bir düşün başka yol varsa paylaş bende bileyim.

    Son olarak, en sevdiğim lafı, Gün gelecek öldürmediğim her Yahudi için bana lanet edeceksiniz'dir. Birde şimdi semitizmin vardığı noktaya bakalım.

    Brandenburg kapısının tam altında nazi selamı ile ALman milli marşının kaldırılan kıtasını söyledim (Deutschland Uber Alles) bir şey olmadı. Ortam da October fest ten ötürü bayağı kalabalıktı.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Sizinle uzun bir tartışmaya girip tabiki de düşüncelerinizi ciddiye almayacağım.Bu yazınızı Almanya’da yazsaydınız, yada tweet olarak atsaydınız sizi severek şikayet eder ve ceza almanızı sağlardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @winwin35

    Hocam aslında haklı taraflarınız var, şu anda argümanlarınza cevap vermeden sizinle dalga geçenlere üzülüyorum. Çok feci şekilde Hitler'den farksız olarak katliamlar yapabilecek kadar bilenmiş kişiler var. Bunun da tek sebebi savaş sonrasında Nazilerin kötülenmesi için yapılan propaganda. Tarihi kazananlar yazar misali bir durum bu. Oyunlarda, filmlerde, okuduğumuz popüler tarih kitaplarında durmadan bu aşılanıyor. Yapılması gereken bu propagandaları yemeden iyisiyle kötüsüyle okumak başka yolu yok.

    Zaten Hitler karşısında Stalin, Churchill gibi adamları iyilik ve demokrasi timsali görmek gibi bir saçmalık var.

    Şahsen Nazi sempatizanı değilim. Ama ülkeyi çok kısa sürede kalkındırması ve Versay'ı yırtıp atması çok önemli, incelenmesi gereken bir konu. Keyfi kararları, ırklar hakkındaki düşünceleri vs. çok sıkıntılı bence.

    Tabii işin daha derinine inersek Hitler'in de yahudi güdümlü şekilde ortaya çıktığını söyleyen komplo teorileri var. Araştırmaya devam ediyorum.

    Sea Lion operasyonunu yapmama sebebini Barborossa harekatı ve Alman hava gücünün çok kayıp vermesi olarak biliyorum ama belki ana sebep dediğiniz gibidir.

    Bu arada videoda Hiler'le Erdoğan'ın karşılaştırılması çok mantıksız. Zaten bu kanalın şu ilk 5 saniyesini izleyip kapattığım nutella videosundan sonra pek ciddiye almak istemedim. Bir tarafta köprü/otoban yapıp fabrikaları kapatan-satan, işsizliği tavana çıkartan, ABD güdümüyle gelmiş, milliyetçiliği ayaklar altına alan, arap sempatizanı, bağımsızlığımızın tapusu Lozan'a dil uzatan durmadan ideoloji değiştiren bir lider var. Buna karşılık Hitler'i düşünürseniz tek ortak noktaları hitabet ve tek adam olma istekleri başka da yok.

    Hatta bu video üzerinden size tutacak youtube kanalı açmanın formülünü vereyim. Yüzü gözü düzgün bir kız, bir de vektör çizim/video edit işlerinden anlayan birini bul, sonra gündelik, üzerinde klişe laflar edilen veya prim yapılabilecek bir konuyu al, onedio tarzı yüzeysel bilgi içeren sitelerden bilgi topla, şiirselleştir, gri tonlarında bir duvara ışığı ver kamerayı aç, kız anlatsın bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 14 Ocak 2018; 21:52:14 >
  • M.Kemal'in ilk öğrencisi Mussolini, ikinci öğrencisi benim. (Adolf Hitler)

    Dersine iyi çalışmış.
  • Otoban ve yollar sizde kalsın. Buda VATANPERVER! HTLER.

    Bakalım H itlerin vatanperverliği ne sonuçlar doğurmuş; Atatürk^ün öğrencisi demek ha Ah Atam kimlere kaldım.

    Hitler Almanyası Köprüler ve Otobanlar
    Hitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve OtobanlarHitler Almanyası Köprüler ve Otobanlar
  • Führer RTE.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Savaş zamanında ülkenin bütün kaynakları savaş sanayiine yatırılmış, hatta öyle ki sokaklarda ki demir su boruları, kilise çanları, tramvay ve tren rayları sökülmüş ve silah yapmak için eritilmiş ve kullanılmış.

    kaybedilen savaş sonrası bütün savaş tazminatı Almanya'ya yüklenmiş ekonomik açıdan beli kırılmış.

    Ülkede tam bir siyasi kaos hakimdi. Savaş tazminatı ödemenin formülünü, 'habire para basalım bastığımız parayla öderiz' gibi 6 yaş çocuk fikri ile gerçekleştirmeye çalışılan bir siyasi irade vardı. Sonuç: Bu durum hiper enflasyona sebep oldu. 1923 yılında bir somun ekmek 201 milyon mark idi ve bu parayı taşımanız için bir el arabası gerekiyordu.

    Herkes Osmanlı'nın Sevr anlaşmasını ağır sayar, ama müttefik Almanya Versay anlaşmasını görseler, bizim durumumuz iyiydi derdi. Tüm orduları terhis edilecek, bırakın ordu kurmayı, erkekleri bir araya bile toplayamayacak bir yaptırıma maruz kaldı.

    Böyle bir buhranda herkes biz ne yapacağız diye sorarken, Hitler biz nasıl bu duruma düştük diye sordu. Dahası ülke ekonomik krizi yaşarken toplumun bir kesimi bırakın krizi yaşamayı hissetmiyordu bile ve bu nasıl olabiliyordu.

    İşte bu noktada Yahudilerin gizli cemiyetlerini, yer altı oluşumunu, siyasi hedeflerini ve bu hedeflerin direk ALmanya üzerine olduğunu gördü. Önce halka bu topraklarda sizin yaşamanız gereken refahı ve huzuru başkaları sizi bataklığa çekerek yaşıyor hak ettiğimizi geri alacağız diye bir umut verdi.

    Sonra Almanya ordusuz yaşayamaz Versay'ı tanımıyorum diye yırttı attı ve beni seçerseniz bunu uluslar arası alanda da yapacağım dedi.

    ve dediklerini yaptı. Önce ekonomiyi düzeltti, sonra o şehirlere tekrar alt yapı yaptırdı, ondan sonra ordu kurdu ve sonrasında da 1. dünya savaşında kaybettiği toprakları tek tek geri kazandı.

    Yani şunu söylemeye çalışıyorum Hitler Almanya'nın kaderini eline aldığında Almanya'nın güçlü bir potansiyeli yoktu. ekonomik kriz, siyasi buhran, 4 ayda bir yapılan seçimler, çoğunluğu bir türlü sağlayamayan meclis, ordusuz bir devlet, harabelere dönmüş, alt yapısız şehirler.

    Potansiyel Almanya devletinde değildi, Hitlerin kendisindeydi. Hitler Almanya'ya potansiyel kazandırdı.

    Bugün Lufthansa, Alianz, WV, Audi, Mercedes, Porsche, BMW, thyssen kurp, Hugo Boss, Fanta, İkea, IG Farben, Bunların çoğu Nazi döneminde kurulmuş veya o hiper enflasyon yüzünden iflasın eşiğine gelmiş, faaliyetlerini durdurma noktasında ki firmaların Nazi rejimiyle tekrar hem sisteme, hem devlete kazandırılmıştır.

    Ama Hitlerin esas olayı neydi biliyormusun?

    Devlet liyakatı, uluslar arası konjonktür, diplomasi, hukuk ve adalet, insan hakları, ekonomi kuramları, vs. gibi kavramları, kendi ulusunun çıkarı doğrultusunda bir kenarı koyup istediğini alma iradesi, inadı ve gücünü gösteren cesur bir liderdi.

    Mesela Nasyonel sosyalizmin hep, Nasyonalizm kavramındaki uygulamaları gösterilir ve faşist damgası vurulur.

    Peki ya sosyalizm kavramında ki halka verdikleri.

    Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, asayiş gibi temel devlet hizmetlerinin niteliği ve niceliği hakkında da bir video çekilse ya.

    Kaynakların kıtlığı ve gıda sıkıntısı halkı perişan etmişti. Borçlarını ödeyebilmek için çareyi daha fazla para basmakta bulan Almanya’da birkaç gün içinde enflasyon %29,500’e kadar çıkmıştı. 1923 yılında bir dolar karşılığında yaklaşık 4,7 trilyon mark almak mümkündü.

    Alman halkı temel gıda ürünlerini alabilmek için yüzlerce milyar mark ödüyordu. Hatta ülkedeki durum öyle bir hal almıştı ki, sobada mark desteleri yakarak ısınmak daha ekonomik bir yoldu. 1 litrelik bir süt aynı yıllarda yaklaşık 26 milyar mark ödenerek alınıyor, insanlar çamaşır sepetlerinde para taşıyordu.

    Böyle bir Almanya'dan Nazi Almanyası'nın döneminin ekonomik şartları için de bir video hazırlansa mesela

    Mesela WV fabrikasının kuruluşu, o fabrikanın kurulduğu alana çalışanların uzun mesafelerde yolda zaman geçirmemesi için yeni bir şehir kurulduğunu, Bu şehrin adının, Hitlerin Mahlası olan kurttan türeyen Wolfsburg olması, O fabrikada üretilen arabalar tam da ismi gibi halkın arabası olduğu ve böylesine bir projeyi gerçekleştirecek kadar sosyalist yanı olduğu da anlatılsa ya.

    Ücret politikalarını, sadece tek bir sendika sistemini ve bu sendikanın (DAF) diğer bakanlıklar (çalışma, ekonomi vs.) koordineli çalışarak her iş dalına yaptığı işin ağırlığı, süresi, vs. durumuna göre ekonomik gerçeklikler ışığında da ücret politikaları belirlemesi ve hem enflasyonu, hem işsizliği, hem gelir adaletsizliğini bitirdiğini hem de yaşam standartlarını yükselttiğinin de haberleri yapılsa yine de bir yerleden tanındık gelir mi mesela?

    İç meselelerinde yaşanan sorunları, inadına demokrasi diye diretmek yerine, ülkesinin bekası, halkının huzuru ve refahı, sorunlarla uğraşıp bir yumağa dolanıp, ilerleme sürecini yavaşlatmak yerine, plebisitlerle halka danışıp, halkın kararı doğrultusunda hareket eden bir lider sadece uygulamaları sert diye diktatör olarak algılınabilir mi?

    Mesela sen evin karınca bastığında karınca yoluna şekerler koyarak mı evden uzaklaştırıyor sun? Peki bu eylemle karıncalardan kurtulabiliyor musun? Yada alıp karınca ilacını evini ilaçlıyor musun? veya bir ilaçlama şirketine mi telefon açıyorsun?

    Yada yazlık bahçene gül bitkisi ekmek için, o bahçede mevcut yabani ot, haşere solucan kök yiyen böcekleri bertaraf etmek için önce kökleme, ilaçlama, gübreleme işlemlerini uygulayıp ekeceğin gülün yetişmesi için uygun ortamı hazırlayıp öyle mi gül yetiştiriyorsun, yoksa o bahçeye o gülü o halde ekip, saydığım olumsuzukların o gülü kurutmasını mi izliyorsun?

    İşte Hitleri Hitler yapan, insanın kendi şahsi hayatında yeri geldiğinde bu şekilde net ve bir başka varlığın sonunu getirecek kadar cesur (ama bir sivri sineğin ölümü bizim için sıradandır) kararlar alırken, Devlet yönetiminde de ülkesi için aynı cesur, atak kararları alma cesaretini göstermesi, bununla birlikte o güle değer verecek kadar da canlıya duyduğu değeri göstermesidir.

    Nasyonal Sosyalizm aslında insanın günlük hayatında olan bir durumdur.

    Yoldaki kediyi severken, karşına çıkan fareyi kovalamak gibi. Fareye yaptığın senin hayvan düşmanı olmanı göstermez. Kedi ye olan sevgin ise bunun kanıtıdır. AMa öyle bir algıya sokuluyor ki Hitlerin Yahudilere yaptıkları, bu adam insan düşmanı. Hayır kabul etmiyorum. Alman vatandaşlarına yaptığı sunduğu imkanlar ortada. Sadece hak edene hak ettiğini sunma tayinini yapıyor.

    O yüzden nasıl ki halen bu dünya üzerinde kominist ütopyaya sempati duayn vardır, Che'yi Fidel'i idol olarak alır.

    Bende Nasyonel sosyalist ideolojiye sempati, duyan ve Führer'i idol olarak gören birisi olarak, bu videonun ve Hitlere karşı olan tutumu eleştiriyorum.

    Siz onun hep nasyonel tutumuna bakıyorsunuz, sebep aramadan da yargılıyorsunuz.

    Sosyalist tutumunu ve sunduklarına da bakmanızı öneririm. Stalin'in, Fidel'in kendi halkına sunamadığı refahı bu adam hangi noktalardan gelerek sunduğuna bir bakın.

    SOnra yargılayın.





    Ben bunları dediğimde faşist ve igrenc insan damgasi yedim. Stallinden tut Hitlerden tut Atatürk’e kadar hepsi gerekeni yapmıştır. İnsanlar bunu anlayamiyor, iki karşıt düşünce bir arada yaşayamaz. Elbet biri üstün çıkmalı ki tek hir taraf mutlu olabilsin. Dünya böyle işliyor. Şuan avrupa ikiyüzlüdür, humanizm dalgasi sıkarlar ama içten içe ilticaci vs. istemez. Niye ? Çünkü kendi yasam standardina uymaz. Ülkelerine aldılar tecavuzden gecilmiyor, insanlar zaten ülkesinden surmek istiyorlar ama bunu yapabilecek cesaret yok. Elbet birgun hitler gibi biri cikacak ve sorumluluğu üstüne alıp başlatacak. Hitlerin Stallinin yaptığı hoş seylermiydi ? Değildi ama yapilmaai gerekeni yapti. Ben nazi sempatizmani degilim, komunist dusuncedeyim ama sonunda bazi seyleri anlayabilen birini gormem, gercekleri soyleyen birini gormem hosuma gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Infinitum kullanıcısına yanıt
    Hitler thule tarikatı tarafından seçilmiş sadece bir aracıdır nasyonal sosyalizmin arkasında thule tarikatı vardır nazilerin başı hitler değil thule tarikatının kurucusu rudolf von sebottendorff'tur bu adam masonların arasına sızarak onların bütün planlarını ve gizli çalışmalarını öğrenmiştir kendisi ayrıca Türk vatandaşıdır da 1.dünya savaşında osmanlı ordusu içerisinde çıkarları doğrultusunda önemli hizmetleri vardır.

    Alıntı;

    Gercekten cok enteresan bir karakterdir kendisi.1901 yılında 26 yaşındayken istanbula yerleserek osmanli vatandasligina gecmistir.Bu donemde denizci bir tuccar olarak calışmaktaydi.Turkiyede bulundugu bu sure zarfinda bektasi, sabetayci, mason teskilatlanmalarinin icerisine girmis, sufi, kabala ve diger dogu felsefelerini incelemistir. daha sonra burada edindigi tecrubelerle birinci dunya savasi sonrasi almanyaya donerek, yukselen komunizm tehlikesine karsi milliyetci sosyalist isci hareketleri organize etmeye basladigini goruyoruz. bunlardan en onemlisi thule society olarak gosterilebilir fakat genellikle bu gizli dernek nazizme okultist temeller yuklemek isterenlerce one cikarilir. oldukca makyavelist bir kisidir, alman nasyonal sosyalist hareketine kahraman sehitler kazandirmak icin ust suzey yonetici isimlerinin komunistlerin eline gecmesine goz yummustur yeri geldiginde. alman milliyetci isci partisini kurmus hitleri başa geçirmiş fakat bu parti bir kac yil sonra adolf hitler'in hakimiyeti altina girmis, ve kendisiyle ve partiyle aralari acilmaya baslamistir. 1930'larda gestapo tarafindan almanyadan sinirdisi edilince tekrar turkiyeye dönmüştür.

    Kendisinin ve örgütünün karanlık hedefleri vardır.

    Zamanda gidip gelen üstün yaratıklarla ilişkiye geçmek, Üstün bir Âri ırk oluşturmak, (Bunun için de saf bir Cermen ırkı oluşturup pan-Cermenik bir Alman İmparatorluğu'nu kurmak ve bu imparatorluğu Âri ırkın oluşturulmasında kullanmak) Bu arada Hıristiyanlık öncesi antik Alman kültürünün yeniden uyandırmak Böylece dünyanın yazgısını değiştirmek ve Mu uygarlığına ulaşmak.

    Detaylı bilgi için bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim.





    https://gizliilimler.tr.gg/Thule--Oe-rg.ue.t.ue.-ve-Adolf-Hitler.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 15 Ocak 2018; 15:44:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.