Şimdi Ara

Hisseli işyerinde, ortağım işleri baltalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, iş yerinde ortağım devamlı işleri baltalıyor ve adeta batmamız için elinden geleni yapıyor. Tapudan hisseli bu işyerinde 2/3 hisse sahibi benim, 1/3 hisse sahibi ise ortağım.

Ben bu arkadaşın bir şekilde hisselerini satın alıp, başımdan def etmek istiyorum ama kendisi hisselerini satmak istemiyor ve dükkanda olmadığım süre zarfında ya mekanda olay çıkarıyor ya da işçilerin işini yapmasını engelliyor. Ben bu adamdan nasıl kurtulabilirim??

Araştırmalarıma göre, ortaklığın giderilmesi davası açtığımda, mekan komple satışa çıkıyormuş, bu benim hiç işime gelmez mekanı kaybetmek istemiyorum.

Benim dava açıp, büyük hissedar olarak ortağımın hisselerini alma imkanım var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim. Yoksa yakında katil olucam.

• sizin sorunuz çift başlı

1- şirketten çıkma veya çıkarma
    2-tapulu yere yönelik ortaklığın giderilmesi

1-bir limited şirketin ortaklığından bir ortak gereken şartlar oluştuğunda çıkarılabilir.payına düşen miktarı ödersiniz biter.
    2- tapulu yer hakkında ortaklığın giderilmesi davası açıldığında bu yer satışa çıkar. mekanı kaybetmezsiniz ama orayı çok isteyen biri varsa girip alabilir. tabi bu sizin payınızıda ödemesini gerektirir. burada 2/3 sizde olduğu içn avantajlı olursunuz.

anlattığınız bölük pörçük kısımdan size önerebileceğim çözüm öncelikle şirketten arkadaşınızı çıkarın akabinde bir kira ücreti belirleyerek oranın kullanımına devam edin. bunları yapabilmek için bir avukat meslektaşa danışın.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim.

ben adamın 1/3'lük payını satın almak istiyorum ama adam satmaya yanaşmıyor. Veya değerinin çok çok üstünde fiyat istiyor. Ederi 1'se 10 istiyor yani. Ortaklığın giderilmesi davasını açsam komple satılacak mekan, komple satılmasını da istemiyorum. Sadece onun payının ederi neyse hatta ederinin biraz üstündeki rakamı da verip almak istiyorum. canıma tak etti çünkü. bunun bir çözümü var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dean_Winchester -- 20 Şubat 2019; 19:23:33 >
  • zaten satışa çıkıncada siz 1/3 lük hissesini almış olacaksınız payınız olduğu için. diğer satışa girenlerden daha avantajlı olacaksınız. yok birisi gidip fazla para verip almak istersede 2/3 parası size gelir yine karlı olursunuz.yani bu anlatılan yer ne kadar değerli bilmiyorum ama kimse 2/3 sizdeyken gelip sizden fazla para veremez diye düşünüyorum öyle sıradan bir yere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.