Bildirim
Hisseli Arsam var nasıl inşaat yapabilirim?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
tüm hissedarlardan izin almanız gerek -
Almazsak ne olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelik 5000 içinde sizin arsanızın nerede olduğuna dair kadastro yer belirleme yapıldımı ? Çap kroki vs ?
Belirlendiyse hissedarlardan izin alıp belediyeye başvurup gerekli talimatları izleyebilirsiniz .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ifrazla böldürebiliyorsanız böldürün sonradan ev üzerinde ki haklarınızı kaybetmeyin
yine de en sağlıklı bilgiyi belediyeden alırsınız
belki imar izni bile yoktur zaten imar izni yoksa kaçak evde oturabildiğiniz kadar oturursunuz sonra 1 bardak su içersiniz -
İmar izni var hocam 3 kat olarak tek sorun arsamız hisseli bir tek bana ait değil..Koca 5000 m2 arsa,bunun 500 m2'si benim..Oda yollar mollar vs derken 320 m2 elimizde kalıyor...Hissedarlardan tek tek izin almaya kalkarsam o iş imkansız çünkü 5000 m2 arsada toplam 26 hissedar var...
yıktırırlar -
Bu konularla yıllardır savaşan biri olarak söyliyeyim; VAZGEÇİN
Heleki 26 hisseli bir arsayla hiç uğraşmayın. Çünkü mutlaka arada 1 tanesi gıcıklığına bile olsa izin vermez.
Yapacaklarınız şöyle öncelikle tüm hissedarlara ulaşıp sözlü olarak anlaşma yapacaksınız. ardından tapu kadastrodan ölçümcüler gelecek ve herkese ortak bir planlama çıkaracak yer tam 26 pay a bölünecek ve herkesin gönlü olacak şekilde ayarlanacak (tam burda kıyamet kopar genelde, kimse yerini beğenmez en güzel yeri isterler.) Daha sonra yerler bölüşülünce herkes imzasını atınca ister ev yaparsın ister yerini satarsın. yani kendi hisseni.
Genelde paylaşma kısmından ileri gitmez konu.
Ama şu da var, hisseli tapularda isterse 100 hissedar olsun 1 kişi ben yerimi satmak istiyorum derse 99 kişi satmak istemesede mahkeme yoluyla yer satılır. şuan bizimde var öyle bir mahkeme 18 kişilik bir hisse 1 kişi satmak istedi diye 25 celsedir mahkeme sürüyor sona gelindi satılacak.
O yüzden biraz tehtit vari olur ama anlaşmaya varmayan veya size zorluk çıkaracak kişiye yerimi satarım izin vermezseniz hepinizin yeri satılır dersin.
Birde şu yol var Milli Emlak diye bir olay var. Hissedarlardan 1 kişi hissesini milli emlağa satarsa yerin değerinin çok çok altına satılır açık arttırma ile.
Mesela yer 100 bin tl ise 7 bin 15 bin tl arasına satılır. o yüzden böyle konularda gözü açık kişiler istediklerini yaptırmak için veya güzel yerleri almak için kendi hissesini milli emlağa satmak istediklerini söylerler. diğer hissedarlar boşu boşuna yerlerinin ucuza gitmesindense o kişinin dediğini yaparlar. 2 3 olay geçti bu şekilde başımdan ki birini de ben yapmıştım :D
Bunları bi kurcalayıp araştırın derim.
Bu arada önemli bir not: Sakın olaki tüm hissedarlardan resmi bir anlaşmaya imza attırmadan inşaata başlamayın. biri size ya kardeşimsin yap izin mi alıcaksın onun için dese bile hatta kardeşin baban bile olsa sakın imzalar atılmadan başlama.
İnşaat bitince gelirler başına ya 20 bin nakiti getirirsin yada yıktırırım der yıktırır da. dikkatli olun.. Bunlar hep yaşanmış şeyler.
-
Allah Allah bu kadar zormu hocam bu konular ya? E siz ne yaptınız peki? Bana neler tavsiye edersiniz? Ne yapayım bu arsayı? İnşaat zor diyorsunuz ki benim çok çok daha zor 26 hissedar var ve ben hiç birisini tanımıyorum adamın birinden biri muhakkak kıllık yapar onay vermez inşaat yaptırmaz bana..Tavsiyeleriniz nedir? Satayımmı?
Valla hocam heleki tanımıyorsanız hissedarları hiç bulaşmayın inşaat işine. biri çıkar ben izin vermedim yıkın der belediye 2 günde yıkar binayı.
Size tavsiyem Alabileceğiniz boyuttuysa tamamını almak.
Şimdi ben sizin yerinizde olsam şu şekilde ilerlerdim.
1- Hissedarlardan izin almak için hepsine tek tek ulaşıp sözlü olarak sormanız daha sonra gerekli prosedürleri belediyeden öğrenip evrakları hazırlayıp onlardan imza toplamanızdır. Sonra istediğiniz gibi inşaatınızı yaparsınız. fakat sakın olaki imzayı atacak kişi hissedar olmalı. yok oğlumu gönderdim vekilim veya amcam gelecek kuzen gelecek o imza atacak derlerse inanmayın. Başkasının attığı imza geçersizdir.
2- İmzalar toplanınca tekrar belediyeye gider evrakların doğrulamasını yaptırır sonra inşaatıma başlardım.
birde şöyle bir senaryo var:
Tüm hissedarlara ulaşıp yerlerin paylaşılacağını ve tarih alacağınızı söylersiniz. ardından belediyeye gider ve gerekli prosedürü öğrenirsiniz. Evrak ve tapunuzla tapu kadastroya gidip yerinizi ölçümlemek ve paylaşmak istedinizi dilekçe ile beyan edersiniz onlarda size gün saat verirler. O gün ve saatte arsada tüm hissedarlar ile beklersiniz. Memur arkadaşlar önceden bölünmüş olan 2 3 örnek plan ile gelir ve en uygununu anlaşarak veya kura yolu ile paylaşırsınız imzalar atılır ve yerleriniz hisseli fakat bölünmüş olur. Herkes kendi hissesine ister ev yapar ister satar.
Size yeri bölüşmek istemediğini veya gelmeyeceğini söyleyen olursa milli emlak veya mahkeme yoluyla satacağınızı söyleyin. 26 hissedar içinden sadece siz satmak isteseniz bile mahkeme 1 2 yıl bile sürse sonunda %100 satılır. Siz vazgeçmediğiniz sürece Ölseniz bile vekalet veya vasii niz ile mahkeme devam eder genede satılır :D Şuan bizim aynı anlattığım gibi bir mahkememiz var sürüyor.
Durum budur.
Ya akışına bırakın birgün bu işleri yapacak kişi size ulaşır ve bu dediklerimi yapmaya çalışır veya siz. Eninde sonunda yapılacak işlemler bunlar :D
-
paylı mülkiyette bütün maliklerin inşaata izin vermesi gerekir ve yapılan inşaata arsa payı üzerinden hak sahibi olurlar ya da diğer maliklerle anlaşıp hisselerinizi ifraz ettirip inşaat yaptırabilirsiniz. sahip olduğunuz arsayı satabilmek için diğer maliklerin de izin vermesi gerekir.Diğer bir yol da izale-i şuyu davası açıp hisseinizin satılmasını istemeniz olur fakat bu davalar çok kısa süren davalar değil yıllarınızı alacaktır. -
Hocam hiç bulaşma hissedar çok, arazi küçük gerek yok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X