Şimdi Ara

His iceq 4 turbo hd4850 512 mb AŞIRI ısınma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartımı üstte yazdım.Ekran kartımda aşırı ısınma sorunu var.Örneğin default haldeyken(650/2000) boştayken 62-65 derece,tabi fan otomatikte ve %50 ye sabitli.Tam yükteyken(Oyunda) 74 civarı oluyor.Bu çok kötü bir değer değilmi acaba?

Ekran kartını o/c yaptığımda,700/2340 değerinde kullandığımda boşta 65-68 derece ve tam yükteyken(Oyunda) 81-82 derece civarı oluyor.

Şimdi sormak istediğim şu.Ben ekran kartını o/c li kullanırken %100 fanla kullandım bir süre.Yaklaşık 15-25 gün civarı.Fanda her hangi bir sorun olmadı.Gayet güzel çalışıyordu ve boşta 38-42 derece yükte ikende 55-69 derece civarındaydı.

Ekran kartını abim alalı yaklaşık 1 sene oluyor ve tozlanmış olabilir.Akşam üzeri hem pc ye format atıcaz hemde kartı temizliyecez.Fakat nasıl temizliyicem acaba?Abim biliyordur belki fakat bir şey sorucam bu videolarda test yaparken kartları bakır kısımlara kadar komple chipi çıkartıp koyuyorlar.O kadar aşırı temizlemeye gerek yok dimi?Fan temizlense yeter?

Birde daha önce kullandığımda o/c yapmamıştım.Çokda dikkat etmedim ama gözüm ara ara sıcaklığa çarptı 62 derece civarıydı oyunda.Şimdi neden bu kadar yüksek(Özellikle default haldeyken).

Birde 7-10 gün önce 3-4 kez mavi ekran hatası aldım.Ati3duag dı sanırım ve bunun etkileyeceğini sanmıyorum fakat yinede söyledim bu herhalde sürücüye bağlıymış.10.2 kurunca düzeldi.

Ve son bir şey daha sorucam sizlere.Bu ekran kartı soğukken daha iyi çalışması lazım değilmi?Mesela bakın 45-50 derecelerdeyken fps hafif düşük gibime geliyor(Fraps programı var,GTA 4 de ve diğer oyunlarda),60 civarı olduğu zaman sıcaklık daha verimli çalışıyor gibi.70 lere çıkıncada hem fps düşüyor hemde donmalar oluyor 1 er sn lik.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Konumu okuyup cevap yazan ve ya yazmayan herkese teşekkür ederim

• Bazen öyle oluyor bende de aynı kart var.

Kartttan değilde ATI nin malum muhteşem sürücülerinden kaynaklı olabiliyor.

Windowsu yeniden kurunca benim sorun çözülüyor.
    Sanırım bir kaç driver versiyonu yükleyip kaldırınca oluyor, ATI nin sürücüsü sapıtıyor.

Tahminimce boşta 45-55 arası bir şey olması lazım.

Kasa konusuna gelirsek eğer. kasam bu AOPEN ES55C-03 ATX KASA GÜMÜŞ/SİYAH 300W

İşlemcim core 2 duo e6400 2.13 fakat 2.88 o/c li kullanıyorum.Kasa açıkçası çok iyi değil soğutma bakımından fakat çokda kötü değil.Arkada 1 tane hava sirkülasyonu için fan var.Oraya elimi tuttuğum zaman ılık bir hava geliyor.Ama soğuğa daha yakın.

Kısacası ekran kartı sayesinde kasa içi çok sıcak değil fakat ekran kartı yanıyor gibime geliyor.
    Ben bunu o/c yapsam şimdi ccc den.Fanıda %100 de kullansam sabit herhangi bir sorun olurmu?

Gerçi akşam fotmatla birlikte temizlersek belki düzelir ısı sorunu.

Orijinalden alıntı: emrebo

Hmm anladım.Fakat ben internette baktığımda bu forumda gördüm.İceq4 eğer boşta 58-59 dereceyse bi problem vardır zaten diyorlardı.(Ama bana değil başka kişilerede gelmiş bu sıkıntı).

Tahminimce boşta 45-55 arası bir şey olması lazım.

Kasa konusuna gelirsek eğer. kasam bu AOPEN ES55C-03 ATX KASA GÜMÜŞ/SİYAH 300W

İşlemcim core 2 duo e6400 2.13 fakat 2.88 o/c li kullanıyorum.Kasa açıkçası çok iyi değil soğutma bakımından fakat çokda kötü değil.Arkada 1 tane hava sirkülasyonu için fan var.Oraya elimi tuttuğum zaman ılık bir hava geliyor.Ama soğuğa daha yakın.

Kısacası ekran kartı sayesinde kasa içi çok sıcak değil fakat ekran kartı yanıyor gibime geliyor.
    Ben bunu o/c yapsam şimdi ccc den.Fanıda %100 de kullansam sabit herhangi bir sorun olurmu?

Gerçi akşam fotmatla birlikte temizlersek belki düzelir ısı sorunu.

Powersupply kart için çok yetersiz,ısınma sorununun nedeni powersupply de olabilir.

• Yok psu mu değiştirdim.Ekran kartını alırken psuda değiştirdim.

Psum Fsp epsilon 600 watt.
  • Kesinlikle sorun var bi yerde. Hani sıcaklıklar tehlikeli derecede değil fakat sorun var yani. IceQ 4 Turbo modelinin aynını kullandım. Gördüğüm maximum sıcaklık (o.c dahil) 67 derece idi oyun içinde. Fan otomatik idi. Kasanın hava sirkülasyonunun da 14-15 derece etkileyeceğini zannetmiyorum. Hani çok küçük bi kasa değildir heralde.

Orijinalden alıntı: dellino

Bana kalırsa kartta bir sorun yok. Bahsettiğiniz 67 derece 4850 için çok iyi değer denilebilir.
    Zira referans 4850 ler 80 - 90 derecelerde gayet stabil çalışabiliyor.
    Kullandığınız kasanın soğutması 4850 için yeterli gelmeyebilir.

Nası çok iyi değer ya? Overclock ile oyunda 81 derece mi çok iyi değer?

kafana takma ama kasayı açmışken fanı temizlesen iyi olur

Ekran kartına gelirsek ben ekran kartını default 650/2000 kullanırsam fan otomatikteyken,boşta 65 derece civarı.Bu biraz ilginç değilmi?Acaba boştayken atıyorum %60-65 le falan dönmesi lazımda benimki düşük devirdemi dönüyor acaba?

@Tolga Ekran kartını o/c ile kullandığımda,700/2340 da iken Fan %100 de sıcaklık 67-72 falan oluyor arada.Mesela gta 4 crysis warhead gibi oyunlarda 75 dereceye kadar geliyor nerdeyse üstleik %100 de fan,

Otomatikteykende default 650/2000 de iken fan otomatikte ya fakat yinede oyunlardan çıkıp masaüstüne bakınca kart 75+ derecede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 22 Şubat 2010; 19:58:34 >
  • kullananlar iceq turbo' yu çok övüyorlar
    kart 1 senelik demişsiniz, çıkartın kompresör ile üfleyerek tozunu-mozunu alın bir hayvan rahatlısın
    yine sonuç değişmez ise GPU ile soğutucu arasını temizledikten sonra piyasadan alacağınız bir termal pasta ile, pastayı temizleyin

bende GTS 250 var, üzerinde A.C. Accelero S1 var (2 adet 12 cm fan), bir ara sıcaklıklar sapıttı 95 dereceyi buldu, boşta 55 derece felan
    dedim "ne oluyor???"
    termal macunu temizledim(biraz akmış gibiydi ilginç), değiştirdim boşta 35-37 derece
    Vantage Testinde (fan %60 = 1000 rpm) 56 dereceyi geçmedi, (fan %100, 1500 rpm) sıcaklık 51' i geçemedi

sizde bir temizlik yapın artık

• Değerler normal.Bu kartların espirisi düşük ses çıkarmaları.O yüzden keyfine bak.

Orijinalden alıntı: ali_emre

Değerler normal.Bu kartların espirisi düşük ses çıkarmaları.O yüzden keyfine bak.

ısınsa nolur hocam oynuna bak sen
    İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • Bende 4850iceq4 1gb versiyonu var boşta 39C yükte 65C yi geçmiyor.
  • o ekran kartinin baska bir modeli ile oda sicakligini yuksek olmasi sebebiyle ben 85 dereceye kadar cikmistim... fan biraz gurultu yapti ama bir sorun yasatmadi. ki yasatmaz da zaten... o ekran karti bu gibi yuksek sicakliklara dayanir... bunlarin islemcileri normal bilgisayar islemcisi gibi degil...

2-3 gün önce akşam kasayı temizledim.(Kompressör bulamadım saç kurutma makinasıyla üflettim havayı). Tamam belki çok temizlenmemiştir yine kompresörle sağlam bir şekilde temizliyicem fakat burda anormal bi durum var.

Yani nasıl bir toz hastalıgına yakalandıysa bir sorun oldu herhalde kartta.Şu anda nfs shiftten çıktım biraz oynadım.Ve ekran kartı 94 dereceydi.92-93 geziyordu ekran kartı 700/1170 o/c li idi.Fanda Sabit %70 yapmıstım.Şimdi default hale getirdim ve o/c yok hatta fanda otomatikte. Sıcaklık boştayken 60-70 derece arası
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.