Şimdi Ara

hırsızlık yapan kardeşime karşı ne yapılması gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim neden böyle yapıyor anlamıyorum ama bir çözümü mutlaka vardır. daha 15yaşında

1) cok fazla yalan söylüyor, dışarı cıkamıyorsa arkadaşlarına kızılaya gittim, sevgilisi olmadıgı halde sevgilim var ve buna benzer bi ton yalanla arkadaşarını kandırıyor. (facebook, msn, telefonundan okudum butün konusmalarını)

2) hayır demeyi bilmiyor, iftara (uzaklarda gelmesede olur) babaname gitceğimizde (2hafta önceden haberi olur) , ben arkadaşlarıma bugun söz verdimde gelememde vs diye söyleniyor, sadece iftar meselesi değil, arkadaşları oldugu her şeye böyle yapıyor, onlara ne derse yapıyor

3) anneme babama sürekli beni doldurmuş, bugun farkına vardım, annem babamda bu konuda kardeşimin çok yalan söyledini bugun anladıda yırttım

4) ben ne yaparsam aynısını yapmaya çalısıyor, ben saçımı uzattım saçını uzattı, ben borsa oynadıgımda arkadaşlarına kendisi oynamış gibi hava atıyor, ben oynuyorum, bilginiz varmı filan diyiyor

5) kardeşim çok fazla elinde para bulundurmaz, bi günde eline 50tl ver, 50tl nin hepsini bakkala gider yer, arkadaşlarına durduk yere sürekli bişiler alır, bi yere gittiğinde ücreti o öder (bildiğin enayi)

6) en önemli sorun bu, haftalık aldığı halde maalesef hırsızlık yapıyor, babam 1aydır izliyormuş bugun yakaladı ve olanlar oldu, babamın cebinden çaktırmadan para yürütüyor

7) açgözlü, babam eve bilerek salam almaz, sağlıksız filan diye, bende 2gün önce baba salam alda yiyelim dedim, oruçken canım cok çekti dedim, gitmiş almış, kardeşimde daha sahur olmadan bütün salamı yemiş, sadece buda değil eve her gün tatlı alınır, mesala 20tane padişahmı arttı, kimseyi düşünmeden paketi açar hepsini yer (artık babam sayıyor ona göre yiyiyor çözüm bulundu) ama nasıl düşünemiyor anlamıyorum.

8) ben anneme bin defa dedim, yoldaki it çakaldan benim için hiç bir farkı yok dedim. kardeşim olmasa ben bu çoçukla bırak aynı ortamda bulunmayı, aynı semtte oturmam dedim maalesef böyle bir çoçuk, benim yanımda veya bizim oturdugumuz semtte pek birşey yapamıyor, sokaklarda hep arkadaşlarım oldugundan haberleri geliyor ama genelde millete artistlik yapma, kızlara hakaret etme vs ne ararsan var

9) beni sayıp sevmesini geçtim, annem ona el kaldırdıgında annemin ellerini tutuyor, dövücek gibi bir surata bulanıyor hakaretler ediyor

maddi durumumuz iyi ve annem, babam vefaat ettiğinde bu çoçuk bana kalıcak, işlerin başına beni geçirmeyi düşünüyorlar ve kardeşine bak dicekler, hırsız it çakal bir çoçukla ben baş edemem, şu an sorun küçük gibi görünüyor ama ileride büyüdüğümüzde ben ve o çok farklı 2kişi olucaz. böyle devam edersede bu çoçuğun geleceği hiç iyi değil. Nasıl kötü huylarından vaz geçiririz, bana cok yardımınız gerekli, babam hayatta psikoloğa gitmez bu konu için, bende çözümü nasıl bulcamı bilmiyorum, bana kalırsa ben 10yıl sonra buralardan çekip gidicem ama annemi babamı bu çoçukla bırakamam, nasıl bişey yapmamız gerekiyor düzelmesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Ağustos 2011; 16:00:21 >

• Onu bırak da sen gizliden gizliye babanın ölmesini ve mirasının sana kalmasını istiyorsun. Padişahlar neden babalarını öldürdü sanıyorsun. Şimdi yok hayır diye itiraz etme her erkek çocukta gizli olarak bulunur o duygu, sen de biraz daha açığa vurmuş.

Çözüme gelince kardeşinle birlikte bir şeyler yap, gittikçe sana hayranlık duyar ve seni örnek alır. Gerçi bu dediğimi ben yapamıyorum ama belki sen başarırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 28 Ağustos 2011; 16:04:09 >
  • Al karşına adam gibi konuş itiraz edicek gibi olursa beklemediği anda vur ağzına korku oluşsun biraz bi halt yediğinde abim beni gebertir korkusu yok çocukta bu çocuğa başka yapcak bişey yok günde 3 posta döv ciddiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Onu bırak da sen gizliden gizliye babanın ölmesini ve mirasının sana kalmasını istiyorsun. Padişahlar neden babalarını öldürdü sanıyorsun. Şimdi yok hayır diye itiraz etme her erkek çocukta gizli olarak bulunur o duygu, sen de biraz daha açığa vurmuş.

Çözüme gelince kardeşinle birlikte bir şeyler yap, gittikçe sana hayranlık duyar ve seni örnek alır. Gerçi bu dediğimi ben yapamıyorum ama belki sen başarırsın.
    Arkadaş çevresi bozmuş onu. Bir güzel döv sen onu korkut. Korkutabilirsen bu yaşta korkutursun. 1-2 sene sonra iyice havaya girer
  • quote:

Onu bırak da sen gizliden gizliye babanın ölmesini ve mirasının sana kalmasını istiyorsun. Padişahlar neden babalarını öldürdü sanıyorsun. Şimdi yok hayır diye itiraz etme her erkek çocukta gizli olarak bulunur o duygu, sen de biraz daha açığa vurmuş.

miras umrumda olsa şu an maddi durum olarak babamdan kendimi çoğu şeyde ayırmam, babam kaç kere seni mirastan men ederim demesine karşı ben yine yapıcaklarımı yaptım, miras umrumda olsa okumam, paranın hiç bir önemi yok önemli olan mutlu olmak, ben 18-19yıldır adam akıllı huzur bulamadım yaşantımda sürekli diken üstündesin, para mutluluk getiriyor evet doğru ama bazen huzuru kaçırıyor. İyi bir ailem olsun mutlu oluyum şu anki maddi durumum 10da 1i olsun. mutlu olmak paha biçilemez bişi

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

miras umrumda olsa şu an maddi durum olarak babamdan kendimi çoğu şeyde ayırmam, babam kaç kere seni mirastan men ederim demesine karşı ben yine yapıcaklarımı yaptım, miras umrumda olsa okumam, paranın hiç bir önemi yok önemli olan mutlu olmak, ben 18-19yıldır adam akıllı huzur bulamadım yaşantımda sürekli diken üstündesin, para mutluluk getiriyor evet doğru ama bazen huzuru kaçırıyor. İyi bir ailem olsun mutlu oluyum şu anki maddi durumum 10da 1i olsun. mutlu olmak paha biçilemez bişi

Demek istediğim sadece para değil. Babanın elinde olan güce sahip olmak istiyorsun, onun yapabildiklerini yapmak. Onun evine, arabasına, şirketine sahip olmak yani onun yerinde olmak.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @S A H
    kardeşimi maalesef dövemiyorum, çok fazla dans spor düşkünü oldugunda, kolunda, kalçasında kırıklar var vuramıyorum, bel fıtıgı, gözünde kayma vs allah belasını vermiş resmende, vurunca babam çok sinirleniyor dayak atmam yasak

@Caveman*

arkadaş cevresi yok resmen, ben daha 4-5yıllık arkdaşı oldunu görmedim, okulda takıldıkları akrabalarım, evin civarında takıldıklarıda normal çoçuklar, çok fazla internet cafeye gidiyor orda kimlerle takılıyor bi onu bilmiyorum

@NuTeRX

bi nevi evet, onun kadar güçlü, onun kadar çevrem, bi yere gittiğinde bu işi en iyi kim yapar dendiğinde babam gibi benimde adımın söylenmesini isterim ama bu miras değildir. babam hala dedemin mirasını kabul etmedi, hiç bir zaman tepedeki insanın ayanı kaydırıp tepeye çıkma istediğim olmadı, çalışırım gerekirse babamdanda daha iyi olurum. Allah korusun babama bişi olursa ben ne babamın akrabarıyla nede anneminkilerle baş edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Ağustos 2011; 16:12:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    Ünlü olmak için ne yapmalı...
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psikolaga götür veya tekme tokat dal
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Belli ki şımartılmış. Haftalık 50 mi alıyor? 20 verin. Her şeye izin vermeyin. Bir de şahsi düşüncem bu çocuğa artık bir şeyler iyi niyetle öğretilmez, mesela hırsızlık yaparken mi gördün? Git adama söyle şunu çaldı diye. Adam orada bir şeyler yapar Adamın hemen ardından sen çak 2 tane. Birilerine artistlik yaparken mi gördün? Onların önünde çak 2 tane. Belli bir evreye kadar birkaç tokat lazım olacak bana sorarsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygrammar

Psikolaga götür veya tekme tokat dal
    bildiğin yavşak
  • Eğer ters tepmez ve psikolojik olarak zarar vermezse gözünü dayakla korkut. Bu çocuk kesinlikle uslanmalı. Okurken ortadan kaldırasım geldi. Çok kötü yetişmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

Belli ki şımartılmış. Haftalık 50 mi alıyor? 20 verin. Her şeye izin vermeyin. Bir de şahsi düşüncem bu çocuğa artık bir şeyler iyi niyetle öğretilmez, mesela hırsızlık yaparken mi gördün? Git adama söyle şunu çaldı diye. Adam orada bir şeyler yapar Adamın hemen ardından sen çak 2 tane. Birilerine artistlik yaparken mi gördün? Onların önünde çak 2 tane. Belli bir evreye kadar birkaç tokat lazım olacak bana sorarsan.

Alıntıları Göster
    O zaman sen ilgilenmeye çalış biraz. Otur sohbet et, bir şeyler öğret ona ne bileyim vakit geçir işte. İnternet cafeye kesinlikle göndermeyin. Çok kötü bir ortam var oralarda şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: accepter le progrès

Eğer ters tepmez ve psikolojik olarak zarar vermezse gözünü dayakla korkut. Bu çocuk kesinlikle uslanmalı. Okurken ortadan kaldırasım geldi. Çok kötü yetişmiş.
    dayak cennetten çıkmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delarux -- 28 Ağustos 2011; 16:19:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

O zaman sen ilgilenmeye çalış biraz. Otur sohbet et, bir şeyler öğret ona ne bileyim vakit geçir işte. İnternet cafeye kesinlikle göndermeyin. Çok kötü bir ortam var oralarda şuan.

Alıntıları Göster
    kuyuya at
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygrammar

Psikolaga götür veya tekme tokat dal
    Sakın şiddet uygulamaıyın. İnternetde biraz araştırırsanız hırsızlık yapan çocukların çoğu ailesinden çok büyük şiddetler gormuş. Maddi durumunuzda iyimiş , en iyisinden özel bir piskolog'a götürün özel seanslar gorsun düzelir belki . Okulda davranışları nasıl ? Eğer daha liseye geçmediyse lisede boyle davranırsa atılır okuldan

İnternet kafeye bi arkadaşını felan yolla çocuk daha once gormemiş olsun ama. Arkadaşın ne yaptığını nasıl tiplerle takıldığını izlesin. Ama ne olursa olsun peşini bırakmayın çocuğun. Bugun sokaklarda başıboş çocukların hepsi ilgisizlikten felan serseri serseri dolaşıyor sokakta. Aileleri biryere kadar ilgileniyo sonra başıboş bırakıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delarux

dayak cennetten çıkmadır.

Alıntıları Göster
    nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

Alıntıları Göster
    @b437
    okul başladıgında para pek vermez ailem, özel okula gittiğinden yemek vs her şeyi önünde
    okul bittiğinde 2yıl önce 50tl alıyordu bu yıl 20tl alıyor, dışarıda hırsızlık yapmıyor ama babamdan baya yürütmüş

@nesenlenesensiz
    aileme hep dedim, 2-3yıldırda diyiyorum, bu sorun çoçukla alakalı değil sizin yetiştiremeyişinizla alakalı diyiyorum ama anca bugun farkına vardılar

@Caveman*
    bi ara denedim, o zaman beni yaşıtıymış gibi görüyor, gülüp eğlendiğimizde her şey güzel oluyor ama küçük bir sorunda resmen tepeme cıkıyor, o yüzden mesafeli davranıyorum ne kadar mesafe beni gün içinde o kadar huzurlu ediyor, 1dk konusmak bile büyük sabır gerektiriyor. ben onu okula götürürken hayatta arabayı kaydırma vs ihtiyaç duymam, bana sürekli laf eder sen araba kullanmayımı biliyon vs diye, arabada illa hüseyin kağıt dinlicekmiş, benim türklüme laf eder, insanlıktan çıkarır. arık yüzünü görsem sinirleniyorum, o pc başında ise ben oturma odasındayım, eğer elektrikler giderse evden cıkar giderim onla aynı ortamda bulunmak şu 1aydır beni çok geriyor

@ıLGıM
    su an lisede, ailem bilerek düz liseye yollamadı, onun yerine özel bir liseye gidiyor, üniversiteye kadar böyle olursa tamamen türkiyeden gidicek, yurt dısında okutmayı düşünüyorlar düzelsin diye
    dayak olayı ise, nasıl küçük çoçuklar korkutulur, öyle küçükken babam korkuturdu, 5yıldır 1kere vurmadı ona, bugun ilk defa cok pis daldı, hakketmişti bugunkü dayağıda
    psikolog olayı sorun işte, babam hayatta gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Ağustos 2011; 16:30:15 >

• quote:

@b437
    okul başladıgında para pek vermez ailem, özel okula gittiğinden yemek vs her şeyi önünde
    okul bittiğinde 2yıl önce 50tl alıyordu bu yıl 20tl alıyor, dışarıda hırsızlık yapmıyor ama babamdan baya yürütmüş

@nesenlenesensiz
    aileme hep dedim, 2-3yıldırda diyiyorum, bu sorun çoçukla alakalı değil sizin yetiştiremeyişinizla alakalı diyiyorum ama anca bugun farkına vardılar

@Caveman*
    bi ara denedim, o zaman beni yaşıtıymış gibi görüyor, gülüp eğlendiğimizde her şey güzel oluyor ama küçük bir sorunda resmen tepeme cıkıyor, o yüzden mesafeli davranıyorum ne kadar mesafe beni gün içinde o kadar huzurlu ediyor, 1dk konusmak bile büyük sabır gerektiriyor. ben onu okula götürürken hayatta arabayı kaydırma vs ihtiyaç duymam, bana sürekli laf eder sen araba kullanmayımı biliyon vs diye, arabada illa hüseyin kağıt dinlicekmiş, benim türklüme laf eder, insanlıktan çıkarır. arık yüzünü görsem sinirleniyorum, o pc başında ise ben oturma odasındayım, eğer elektrikler giderse evden cıkar giderim onla aynı ortamda bulunmak şu 1aydır beni çok geriyor

@ıLGıM
    su an lisede, ailem bilerek düz liseye yollamadı, onun yerine özel bir liseye gidiyor, üniversiteye kadar böyle olursa tamamen türkiyeden gidicek, yurt dısında okutmayı düşünüyorlar düzelsin diye
    dayak olayı ise, nasıl küçük çoçuklar korkutulur, öyle küçükken babam korkuturdu, 5yıldır 1kere vurmadı ona, bugun ilk defa cok pis daldı, hakketmişti bugunkü dayağıda

Alıntıları Göster
    Tabi sabır ister böyle biriyle uğraşmak. Ona uğraşacak bir şeyler bulman lazım. Aylaklığından kaynaklanıyor çoğu şey.

• quote:

@b437

@nesenlenesensiz

@Caveman*

@ıLGıM

Alıntıları Göster
    Çevresindeki arkadaşlarından memnun değilseniz farklı bir yere taşının? Ayrıca o arkadaşlarının yanında yalan atma mevzusu ergenliğin yaptığı bir şey olabilir. Bence 3-4 sene sonra bu tip sıkıntılar olmayacaktır. Neyin ne olduğunun farkına varacaktır. Para çalma çok önemli bir sıkıntı. Bence ona arkadaşça yaklaşıp yaptığı hareketlerin mantığını öğrenmen, daha sonra da ona mantıklı açıklamalar sunarak onu bu tip alışkanlıklardan vazgeçirmen gerek. Abi olarak burada en büyük yük sana kalıyor. Ayrıca onu sakın ailesine karşı tek başına bırakma. Yani annenle babanla tartıştığında, anneni babanı sen sakinleştir, daha sonra kardeşinle iletişime sen geç.

• quote:

Orijinalden alıntı: E®TAŞ

Çevresindeki arkadaşlarından memnun değilseniz farklı bir yere taşının? Ayrıca o arkadaşlarının yanında yalan atma mevzusu ergenliğin yaptığı bir şey olabilir. Bence 3-4 sene sonra bu tip sıkıntılar olmayacaktır. Neyin ne olduğunun farkına varacaktır. Para çalma çok önemli bir sıkıntı. Bence ona arkadaşça yaklaşıp yaptığı hareketlerin mantığını öğrenmen, daha sonra da ona mantıklı açıklamalar sunarak onu bu tip alışkanlıklardan vazgeçirmen gerek. Abi olarak burada en büyük yük sana kalıyor. Ayrıca onu sakın ailesine karşı tek başına bırakma. Yani annenle babanla tartıştığında, anneni babanı sen sakinleştir, daha sonra kardeşinle iletişime sen geç.

Evet bende küçükken ahmağın tekiydim abim böyle yapardı. Zamanla anlayıp düzelmeye başlıyor insan. Ama biraz daha büyürse pek laf dinleyeceğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.