Şimdi Ara

Hindistan'da Yazılım Mühendisliği Okumak Hakkında Merak Ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
10.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ben şuan da Hindistan'ın Hyderabad şehrin de Osmania üniversitesin de okuyorum. Eğer sizde yazılım için yurtdışın da bir yer arıyorsanız burası tam yeri. Burada her şey türkiye ye göre çok ucuz özellikle yazılım kursları çok çok ucuz onun dışında araba, motor tarzı şeylerde çok ucuz zaten burada motoru olmayan insan yok, 2-3 bin tl ye kaliteli bir motor bile alabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey var ise burada yanıtlayabilirim.

    Edit: Üniversite ücretleri şehrine ve okuluna göre değişir yani belli bir fiyat yok ama benim gittiğim Osmania üniversitesin de ilk sene eğer ingilizce eğitimi almak isterseniz yaklaşık olarak 400 dolar civarı ondan sonra BCA(Bachelor Computer Applications) bölümü 3 senelik lisans sene başına 1100 dolar gibi bir fiyatı var. Herhangi bir mühendislik için 3000 dolar 4 senelik tabi eğer zamanın da bitirebilirseniz onun dışında eczacılık bölümü 3000 dolar ve o da 4 senelik bir bölüm. Eğer ki mühendislik düşünüyorsanız lisede ki fizik, kimya, matematik 100 üzerinden 90 ve üzeri olması gerekiyor. Eczacılık için ise fizik, kimya biyoloji 100 üzerinden 90 ve üzeri olması gerekiyor. Bir de 4 senelik lise bitirmeniz gerekiyor bunu eskiden Türkiye de 3 senelik lise bitirenler için söylüyorum. Osmania üniversitesi orta derece de bir üniversite farklı üniversiteler ingilizce yeterlilik için ielts yada toefl istiyorlar bunun yanında SAT isteyen üniversiteler de var ayriyetten lise diplomasının ortalamasının yüksek olması gerekiyor.

    Edit-2:Ev ücretleri Hyderabad şehrin de çok ucuz ilk geldiğim de 4 kişi 3+1 evde kalıyorduk ve 600 tl kira veriyorduk. Elektrik faturası da 4 kişi için aylık 75-80 tl geliyordu ve Su faturası da binanın kendi kuyusu olduğu için yoktu. Delhi ve Mumbai de ev ve okul fiyatları çok pahalıdır.3+1 ev Mumbai de 45-50 bin rupi civarı yani yaklaşık olarak 800-900 dolar oluyor Delhide de 3+1 ev 25-30 bin rupiye bulunuyor ama tabiki bunlar ortalama daha ucuza da bulunabilir.

    Edit-3:Arkadaşlar gelen mesajlardan anladığım kadarıyls insanlar benim "Burası çok güzel, zaten mezun olunca direk Google da ceo yapıcaklar seni" falan dediğimi sanmış. Bakın arkadaşlar ben önünde Hindistan dan daha iyi fırsat olan insanlara gelmeyin oraya gidin diyorum çünkü Hindistan zordur eğitim olarak kolay olsa bile yaşam olarak zordur çok başka bir kültürdür buraya gelecek insanlar iyi düşünmeli, kendim için söylüyorum şuan önüme daha iyi bir fırsat çıksa giderim ama bunların yanında burada okuyan insanlar yok değil, bunlar benim kendi fikirlerimdir lütfen arkadaşlar iyice okuyun ben kimseye iş garantisi, Amerika da yaşam garantisi falan vermiyorum.

    Edit-4: Arkadaşlar burada Türklerin gittiği bölüm BCA(Bachelor Computer Applications) bölümüdür ve mühendislik değildir mühendislikler için şartlar çok daha fazla ve zordur.Bizim ülkemizde herkes ezberci sistemden yakınır ama burada ki sistem ezberci sistemin kralıdır. Açıkçası burada mühendislik okuyacak kapasiteniz varsa kesinlikle başka bir ülkeye gidin çok daha başarılı ve geleceğinizi iyi bir hale getirmiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 23 Şubat 2017; 13:24:3 >







  • ya hocam bir ara niyetlendimde.
    Orada canın sıkılmıyormu? .nasıl eğleniyorsun merak ediyorum.
    Birde yemek konusunda sıkıntı çekiyormusun.?
  • Sıkıcı bir yer değil aksine sürekli yaşayan bir yer ama tabi ki yine sana bağlı burada her şey ucuz kaliteli bir motoru burada 2-3 bin tl ye alabiliyorsun benzinde Türkiye'ye göre daha ucuz buradaki herkes genel de öyle yapıyor motorunu alıp geziyorlar kursalara gidiyorlar burada kurslarda çok ucuz tr ye göre yazılım için iyi bir yer ama her şey sana bağlı burada son senesini okuyanlar var Amerikaya staja gitmeye hazırlanıyorlar ama öyle kafasına göre takılanlar da var. Yemek konusun da sıkıntı çekmiyorum burada genel de hep tavuklu şeyler var ve tatları gerçekten güzel özellikle chicken tikka denen bir şey var yemeye doyamassın onun dışında baharatlı şeyler çok fazla burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 5 Şubat 2017; 13:0:16 >
  • Hocam peki ev kiralari ne durumda 2+1 veya stüdyo tipi daireler.
    Okul ücretleri vs... yani aylık kaç para gidiyor onu bi anlatırmısınız.
  • Ben ilk geldiğim de evde 4 kişi kalıyorduk 3+1 evdi toplam kira 13000 rupi idi oda 650-700 tl idi 4 e bölüyorduk onun dışında elektrik faturası aylık 1000-1300 rupi geliyordu oda 50-70 tl gibi bir şey yapıyor, zaten su parası falan da yok ücretsiz yani benim 1 ay için eve ve faturalara verdiğim para 250 tl yi geçmiyordu. Şimdi yurt a yerleştim burası da aylık 6000 rupi alıyor elektriği suyu temizliği yemeği içinde ve gerçekten yurt çok rahat tertemiz yemekleri de güzel mesela burada Türkmenistandan gelen çok öğrenci var onlar aylık 500 tl ye geçiniyor her şey içinde. Okul parasına gelirsek ilk sene ingilizce hazırlık 32000 rupi yani 1500 tl daha sonra bca(bachelor computer applications) senelik 72000 rupi oda 3500 tl falan yapıyor heralde bölümde 3 senelik lisans programı. sonuç olarak burada az paraya çok rahat geçinebilirsin kurslar da çok ucuz.
  • Trafikteki korna seslerine nasil dayaniyosun ?
  • :D alışıyorsun sonuçta mecbursun buraların trafiği türkiyeden daha kötü ama burada en azından motor kullananlara saygı var yani bunun bilincindeler.
  • kardes bikac belgesel izlemistim onceden nasil yasiyorsun orada ya pis degil mi oralar
  • ALPOTEK kullanıcısına yanıt
    Hindistan, Türkiye'nin 5 katı büyük kadar büyük bir yer her eyaleti birbirinden farklı bir ülke gibi yanlış bilmiyorsam sen de ingiltere de yaşıyorsun dikkatini çekmiştir herhalde zengin ile fakir yaşadığı yerler bir olmuyor. Burada fakir olup sokak veya çadır da yaşayanlar da var ama iyi yerlerde yaşayan insanlar da var.
  • Tamamda yani sen cektigin eziyeti cover edemezsin ileride hindistanin nufusu sanirsam milyarin ustunde ve o bolumu bitirmis ve hala okuyan milyonlarca adam var hepsi silikon vadisi , avrupaya acilmaya calisiyor yani sen cok buyuk bir kuyruga girmissin
    + Burada en fakiri bile Hindistandaki orta direk birisinin ustendedir bu TR icinde gecerli ( Kanitlayabilirim ) - Indianlari iyi taniyorum yani o ortam cok sikinti bence Turkiyede yetisen birisi icin
    + USA tamen gocu bitiriyor ayni keza uk de oyle zaten avrupa bitik ( Italyanlarin hepsi burada bizim turkler gibi gelip calisiyo - Almanya Fransa direniyor ama ekonomileri baya kotu durumda ) yani orada okuyup acilman cok daha zor .
    +Tr de calismaya kalksan zaten turksun durumlari biliyorsun
    Bence derin ve detayli dusun
  • burada eziyet çekmiyoruz sonuçta okumaya geldik paramızın değeri her ne kadar şu son 2-3 senedir düşüş yaşamış olsa da hala yüksek bir değerde rupi için o yüzden rahat bir şekilde şekilde yaşıyoruz hatta sizin İngiltere de yaşadığınızdan daha rahat bile olabilir çünkü dediğim gibi paramız burada değerli ve burada iyi evler de yaşayıp iyi mekanlara gidebiliyoruz he tabiki genel olarak İngiltere ile karşılaştırılamaz sonuçta İngiltere gelişmiş bir ülke ama Hindistan'da şu an en hızlı büyüyen ekonomi konumunda son olaylarla birlikte Apple artık Hindistan' da üretim yapacakmış ayrıca bunların dışında Hindistan daha bu hafta uzaya 1 roket ile 100 uydu gönderdi teknoloji konusun da bir çok ülkeden ilerideler tabi ki bunu halkın geneline yayamayız ama genel olarak ilerideler ayrıca Türkiye'de bir fakirin buradaki orta seviyedeki insandan daha iyi yaşadığını söylemişsiniz ve bunu kanıtlayabilirim demişsiniz bunu nasıl yapıcaksınız bilmiyorum ama burada orta haldeki insanlar kötü yaşamıyor bizdeki orta seviye neyse buradaki orta seviye de öyle sadece buradaki fakir sayısı çok daha fazla ama dediğim gibi Türkiyeden gelen bizler paramızın değeri fazla olduğu için güzel yerlerde zengin insanların yaşadığı yerler de yaşayıp onlarla beraber hayatlarımızı sürdürüyoruz buda doğal olarak iyi bir yaşam sürdüğümüz anlamına geliyor bunların dışında iş konusun da herkes Amerikaya gitmeye çalışmıyor bir çok ülke var onlar olmasa da zaten bir çoğu Türkiye'yi düşünüyor çünkü Hindistan da yazılım okumanın bir prestiji var anadiliniz gibi ingilizce konuşma avantajınız oluyor ayrıca he ama burada bazı insanlar yaşayamıyor sıcağına alışamıyor Türkiye deki bir çok yiyeceği bulamıyor bunun için gidenler buradan geri dönenler de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 16 Şubat 2017; 21:59:19 >




  • Merhaba kardeşim ben Hindistan da okumayı düşünüyorum. Ben nasıl kayıt yaptırabilir mmm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPOTEK

    Tamamda yani sen cektigin eziyeti cover edemezsin ileride hindistanin nufusu sanirsam milyarin ustunde ve o bolumu bitirmis ve hala okuyan milyonlarca adam var hepsi silikon vadisi , avrupaya acilmaya calisiyor yani sen cok buyuk bir kuyruga girmissin
    + Burada en fakiri bile Hindistandaki orta direk birisinin ustendedir bu TR icinde gecerli ( Kanitlayabilirim ) - Indianlari iyi taniyorum yani o ortam cok sikinti bence Turkiyede yetisen birisi icin
    + USA tamen gocu bitiriyor ayni keza uk de oyle zaten avrupa bitik ( Italyanlarin hepsi burada bizim turkler gibi gelip calisiyo - Almanya Fransa direniyor ama ekonomileri baya kotu durumda ) yani orada okuyup acilman cok daha zor .
    +Tr de calismaya kalksan zaten turksun durumlari biliyorsun
    Bence derin ve detayli dusun

    Adam yazılımın dünyada en iyi olduğu yerde bilg. Müh okuyor sen ne çamur atiyorsun? Kiskandin belli.... Sana karadeniz iklimli ingiliterede başarılar




  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bilgi verebilir misin nasıl kayıt yaptırabilir im
  • Ozan_0991 O kullanıcısına yanıt
    PM attım.
  • Hocam bu bachelor ne oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeoce

    burada eziyet çekmiyoruz sonuçta okumaya geldik paramızın değeri her ne kadar şu son 2-3 senedir düşüş yaşamış olsa da hala yüksek bir değerde rupi için o yüzden rahat bir şekilde şekilde yaşıyoruz hatta sizin İngiltere de yaşadığınızdan daha rahat bile olabilir çünkü dediğim gibi paramız burada değerli ve burada iyi evler de yaşayıp iyi mekanlara gidebiliyoruz he tabiki genel olarak İngiltere ile karşılaştırılamaz sonuçta İngiltere gelişmiş bir ülke ama Hindistan'da şu an en hızlı büyüyen ekonomi konumunda son olaylarla birlikte Apple artık Hindistan' da üretim yapacakmış ayrıca bunların dışında Hindistan daha bu hafta uzaya 1 roket ile 100 uydu gönderdi teknoloji konusun da bir çok ülkeden ilerideler tabi ki bunu halkın geneline yayamayız ama genel olarak ilerideler ayrıca Türkiye'de bir fakirin buradaki orta seviyedeki insandan daha iyi yaşadığını söylemişsiniz ve bunu kanıtlayabilirim demişsiniz bunu nasıl yapıcaksınız bilmiyorum ama burada orta haldeki insanlar kötü yaşamıyor bizdeki orta seviye neyse buradaki orta seviye de öyle sadece buradaki fakir sayısı çok daha fazla ama dediğim gibi Türkiyeden gelen bizler paramızın değeri fazla olduğu için güzel yerlerde zengin insanların yaşadığı yerler de yaşayıp onlarla beraber hayatlarımızı sürdürüyoruz buda doğal olarak iyi bir yaşam sürdüğümüz anlamına geliyor bunların dışında iş konusun da herkes Amerikaya gitmeye çalışmıyor bir çok ülke var onlar olmasa da zaten bir çoğu Türkiye'yi düşünüyor çünkü Hindistan da yazılım okumanın bir prestiji var anadiliniz gibi ingilizce konuşma avantajınız oluyor ayrıca he ama burada bazı insanlar yaşayamıyor sıcağına alışamıyor Türkiye deki bir çok yiyeceği bulamıyor bunun için gidenler buradan geri dönenler de olabilir.

    Benim amacim karalamak degil sadece somut olan dusunceleri paylastim dogrudur Hindistan yazilimda ve algoritmada superler zaten buyuk ulkelerin yazilim muh Hindistan'dan geliyor benim demek istedigim orada bitirip TR'ye donme dusuncen varsa buradaki muhendislerden tabiki onde olursun ama yurt disina acilmak icin
    iyi bi baslangic noktasi degil dedim .
    2 yildir forumda sadece burada takiliyorum banlanan arkadas kimi neden kiskanalim burada hepimiz arkadasiz UCLA giden abilerimiz oldu kiskanmadik ornek aldik ve verdikleri tavsiyeleri harfiyen uyguladik velhasil Tum background u TR'den olup normal bi' anadolu lisesi mezunu olarak Greenwich Uniden foundation siz direct kabul aldim . Bu benim icin basari sadece izledigim yolda gorduklerimi ve suan goruyor olduklarimi siz degerli arkadaslarima aktarip sizinde hayallerinizi gerceklestirdiginizde bende sevinmek icin yorum yapiyorum . Neyse arkadasim ben sadece kotu yonlerine degindim Hindistanda muthis deneyim kazanirsin ve ufkun acilir bu noktayi unutmamak lazim ama tabi en iyi olmak icin uygun bi ulke degil ama o ulkeden Master icin guzel seyler yapabilirsin ayni sekil burada cok orneklerini gordum onunde uzun zamanin var basarilar dilerim .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulu Önder MKA

    Hocam bu bachelor ne oluyor

    4 yillik lisans egitiminin ingilizcesidir.
  • Yok kesinlikle karalamaya çalıştığınızı düşünmüyorum sonuçta internet ortamında yazınca duygular aktarılamıyor sözlerim yanlış anlaşıldıysa ben özür dilerim banlanan arkadaş ta yanlış söylemiş elbette hindistan ingiltere ile kıyaslanamaz.
  • ALPOTEK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.