Şimdi Ara

maden ve petrol mühendisliği farkı. Merak Ediyorum Yorumlara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtü maden 70k-İtü petrol 40k Odtü maden 50k- Odtü petrol 30k. Maden mühendisliği ve petrol mühendisliğinin çalışma şartı neredeyse aynı zorlukta hatta petrol bi tık daha zor olabilir. İş imkanında da aynılar. Şunu merak ediyorum neden petrol daha çok tercih edilirken maden daha az tercih ediliyor?Ne farkı var?

• Ben doğrudan bunu bilen kişilerin forumda kalmadığını ve foruma artık bakmadıklarını tahmin ediyorum. Yani normalde onlar cevaplasın diye konuyu pas geçerdim, ama büyük ihtimalle yoklar.
    O yüzden akıl yürütelim. Petrolün madene göre yurtdışı olanağı fazla olduğu için tercih edilme olanağı fazla olabilir. Eğer sadece bir tık bile fazlaysa, neredeyse denkse, iki az popüler bölüm arasında böyle devasa bir tercih farkı yaratabilir bu durum.
    Bunun dışında ortalama maaşların veya dövize göre maaş olma olanağının petrolde belki biraz fazla olması olabilir. (Sanmıyorum)
    Bunun dışında daha özel nedenler olabilir böyle genel nedenler yerine, çünkü az bölümden bahsediyoruz. Hocalar daha iyi olabilir, reklamı daha iyi olabilir vs vs.
    Yine de petrol tutmamışken ve bu meslek isteğinizken maden yazmakta bence bir beis yok.
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

mantıklı sebepler olabilir hocam dedikleriniz.Bir de dediğiniz gibi artık forumda böyle konularda uzman birini bulmak zor. Eskiden olurdu

• var mı başka fikri olan ya da bilen biri?

• bensendetutuklukaldım B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ondan sıfır bilgi kulaktan dolma şeyler yazıyoz, eskiden bunu cevaplayacak petrol veya maden müh olurdu

hocam ben de İtü maden'deyim. Arkadaşlarla da konusuyoruz bu konuyu ama tam bi cevap bulamadık. Burda bilen, sektörün içinde olan bu bölümlerden mezun kişiler vardır diye sordum ama yok galiba.En sonunda hocalara gidip sorucam🤔

• bensendetutuklukaldım B kullanıcısına yanıt
    Buna dair bir rehber senden bekliyoruz hocam ileride o zaman :D

umarım hocam😀

• İş imkanı olarak bakmak lazım. Ben hiç maden firması doğru düzgün bilmiyorum. Ya da sektörün bu konuda ihtiyacı var mı vs. önemli sorular. Petrolde hakeza aynı şekilde. ODTÜ petrol mezunu bir akrabam var şuan aktif olarak madenle alakalı iş yapmıyor. Özellikle pandemi dönemi petrol çakılınca o dönem ciddi iş sıkıntı olmuş çünkü petrol para etmiyor. Petrolde bile eskisi kadar iş yok zaten global olarak elektrikli araç dönüşümü vs. derken petrolle alaka uzun vadede kesilmek isteniyor. Madende de sektör araştırması özellikle yurt dışı konusunda araştırma yapman lazım. Yurt dışında her sektör gibi maden sektörü de daha gelişmiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.