Şimdi Ara

Hiçlik nedir, ölümden sonra hayat var mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • keşke yok olmasak ama gerçekler böyle tadını çıkarın arkadaşlar :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar maalesef kabullenmek çok zor. Bir şekilde bu hayata bir anlam yüklemek istiyor insan ama bazen acı gerçekler insanın yüzüne öyle bir vuruyor ki ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz.
    Tüm sevdikleriniz ve gelecekte de seveceklerinizi bir başına bırakıp ruhen yok olmak insanın içine korku serpiyor ama gerçek bu.
    Anestezi veyahut derin soluksuz bir uyku halinizi düşünün. Akşam uykuya dalmanız ile sabah kalkmanız bir oluyor değil ? Her hangi bir zaman kavramının varlığını hissedemiyorsunuz. 8 saat uyku ile sonsuz uykunun zamansal döngüsü de aynı olacak.
    O an bilincinizi yitirdiğinizde her şey bitecek bir daha uyanamayacaksınız. Dünyadaki devam eden yaşamsal döngü için milyonlarca yıla tekabül etse de sizin için bir şeyi ifade etmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhotSht -- 15 Mart 2021; 0:55:11 >
  • eazygangsta kullanıcısına yanıt
    bitki ne alaka?
    bitkinin doğumu ve ölümü aynı evren içerisinde gerçekleşen olaylardır bitki bile yeniden varoluyorsa insan nasıl olmasın mantığı gibi bir şey olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht

Evet arkadaşlar maalesef kabullenmek çok zor. Bir şekilde bu hayata bir anlam yüklemek istiyor insan ama bazen acı gerçekler insanın yüzüne öyle bir vuruyor ki ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz.
    Tüm sevdikleriniz ve gelecekte de seveceklerinizi bir başına bırakıp ruhen yok olmak insanın içine korku serpiyor ama gerçek bu.
    Anestezi veyahut derin soluksuz bir uyku halinizi düşünün. Akşam uykuya dalmanız ile sabah kalkmanız bir oluyor değil ? Her hangi bir zaman kavramının varlığını hissedemiyorsunuz. 8 saat uyku ile sonsuz uykunun zamansal döngüsü de aynı olacak.
    O an bilincinizi yitirdiğinizde her şey bitecek bir daha uyanamayacaksınız. Dünyadaki devam eden yaşamsal döngü için milyonlarca yıla tekabül etse de sizin için bir şeyi ifade etmeyecek.
    tek farkı eğer varsa 21 gramlık ruh o ruhun attığı kalp bu yüzden işin içine mantık girerse ancak sizin dediğiniz doğru oluyor manevi düşünme buna izin vermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht

Evet arkadaşlar maalesef kabullenmek çok zor. Bir şekilde bu hayata bir anlam yüklemek istiyor insan ama bazen acı gerçekler insanın yüzüne öyle bir vuruyor ki ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz.
    Hatta 100 milyar yıl geçse hiç bir şey fark etmeyecek. Ben ölümden korkmuyorum, zaten geçmişte bir çok kez atlattım ama yaşam ne kadar zor olursa olsun pahabiçilemez bir DENEYİMDİR.

Bizi asıl korkutan ölüm değil, tüm edindiğimiz bilgileri ve yaşadiğimız tercübeleri bir daha deneyimleyememek korkusudur. Hayata sandığınızdan daha bağımlıyız (bu tamamen içgüdüsel bir şey) ve bunda haklıyız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uyuyakaldım

Ölümde vücut artık işleyemeyeceği için son kıvılcım ile birlikte bütün anıların ve düşüncelerinle yok olursun ölümden sonra hayat yoktur dünya hayatını yaşamak gerek hocam
    ya abi her şey bi yana da tamam inancınız düşünceleriniz tamam ama bok böceğinin bok böceğini geç ufacık bir elektronun bile görevi işlevi var nası kendinizin değersiz bi varlık olup gidebileceğinize inanıyorsunuz yeminle hayret ediyorum özellikle düşünebilen tek varlıksın dünyada inanılmaz bi imtihan ya bide sistemin dışındasın tamammı yani önünde koca mükemmel bi ekosistem ve bu sistem tamamen senin yararına adeta bi yerden alınıp koyulmuş gibisin hayret ediyorum
  • Keşke "realite" bu kadar yanıltıcı olmasaydı.

• generation z kullanıcısına yanıt
    Evrende hiç bir düzen YOKTUR ! Her şey (başta elektron dahil) rastlantısallığa göre hareket eder. Bu evrenin temel işlevsel prensiplerinden biridir.

Her şey belirsizdir.

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

Sonuç olarak hala hayattayız, bir hiçlikte değiliz. Sadece öyleymiş gibi hissediyoruz.

Tamamen ölmek nasıldır bilemeyiz, ruhun bedenden ayrılışı falan.

Neden? Yaptığın mantık hatasını yalnızca yakın zamanda anestezi olanlar mı fark edebilir? :D Çok mantıksız bir kanıt (!) ortaya koymuşsun. Anestezi altında olmak ölü olmak olsaydı, ölümden sonra hayat olmadığını kanıtlayabilirdin. Ancak tamamen farklı şeyler.

• 2 kere oldum. ölüm gibi değildi... derin uyku gibiydi. bilinç kapanması ve hissiyatsızlık. rüya vs. de yoktu...
  • Anestezi etkisi doğmadan önceki bilinçsel halimizle ile birebir aynıdır diyorum. Yani hiçliğin en saf hali. Organlar çalışsa dahi bilincini yitiren biri ölmüş sayılır tıpkı beyin ölümü gibi. Evrenin temel yapısında nesnel kavram yoktur ve biz simülasyonda yaşıyoruz, evrendeki TÜM enerji-maddeler YERSİZ bir alanda yer alıyor. Madde özünde enerji dalga potansiyellerinden meydana gelir. Algılarımız uzay-zamanın 4 boyutlu sınırını aşamıyor (DMT mevzusu tartışmalı tabi). Biz insanlar gelişmiş bilinçli organizmalarız fakat eksik şekilde evrimleştik. Ruh mevzularına hiç girmeyin, bilim dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Anestezi etkisi doğmadan önceki bilinçsel halimizle ile birebir aynıdır diyorum. Yani hiçliğin en saf hali. Organlar çalışsa dahi bilincini yitiren biri ölmüş sayılır tıpkı beyin ölümü gibi. Evrenin temel yapısında nesnel kavram yoktur ve biz simülasyonda yaşıyoruz, evrendeki TÜM enerji-maddeler YERSİZ bir alanda yer alıyor. Madde özünde enerji dalga potansiyellerinden meydana gelir. Algılarımız uzay-zamanın 4 boyutlu sınırını aşamıyor (DMT mevzusu tartışmalı tabi). Biz insanlar gelişmiş bilinçli organizmalarız fakat eksik şekilde evrimleştik. Ruh mevzularına hiç girmeyin, bilim dışı.

"Anestezi etkisi doğmadan önceki bilinçsel halimizle ile birebir aynıdır diyorum. Yani hiçliğin en saf hali. Organlar çalışsa dahi bilincini yitiren biri ölmüş sayılır tıpkı beyin ölümü gibi." demişsin.

1) İlk cümlene kanıtın hangi araştırma? (Öyle bir çalışma olmadığına, olamayacağına eminim ama hadi sorayım.)

2) Bilimsel olarak; bilincini yitirmiş ama organları çalışan birini, hem bilincini yitirmiş hem organları çalışmayan biriyle bir tutamazsın.

Bol keseden atar bir halin var :D

• mumuş kullanıcısına yanıt
    Anestezi doğmadan önceki halimiz gibidir diyorum. Bu ölüm durumuyla aynı şey. Tamamen saf hiçlik algısı. Örneğin "0" rakamı bir şeyi (sabiti) ifade etmektedir ama bilincin kayboluşu hiç bir şey, ortada "0" dahi yok çünkü kavram yok (bir anlamda evren enerji-madde ve uzay-zaman yok).

Hocam sanki daha önce can verip tekrar dirilmiş gibi bir konuşma tarzınız var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Anestezi doğmadan önceki halimiz gibidir diyorum. Bu ölüm durumuyla aynı şey. Tamamen saf hiçlik algısı. Örneğin "0" rakamı bir şeyi (sabiti) ifade etmektedir ama bilincin kayboluşu hiç bir şey, ortada "0" dahi yok çünkü kavram yok (bir anlamda evren enerji-madde ve uzay-zaman yok).

Bir üstte sorduğum 2 soruya cevap verir misin?

• Ben son anestezimde uzun bir rüya görmüştüm ölünce rüya görüceğimizi sanmıyorum dediğin pek mantıklı değil bence

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.