Senin inancın saygı duyarım bir soru sorucam bu konunun DMT ile bir ilgisi var mı? |
Hiçlik nedir, ölümden sonra hayat var mı ? (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: HkikomoriÇoklu evrenler kuramı bana ölümden sonra da dünya olabileceğini düşündürüyor. Açıkçası ben inançlı bir insan olarak ahiretin olduğuna inanıyorum. Bilim her şeye bir açıklama getiriyor ahiretin arkasındaki sırrın da çoklu evrenler kuramında yatabileceğini düşünüyorum. İmkansız gibi gözükmüyor. Din ve bilim her zaman bana tamamlayıcı iki parça gibi geliyor ve bu konunun da bilimsel olarak açıklamasının çoklu evrenler kuramı olduğunu düşünüyorum.
Hocam bende müslümanım ve ahiretin olduğuna inanıyorum ama ben bilimsel olarak değil kendi düşüncemle inanıyorum. mesela ( Anne Rahmi ) bana göre ahiretin olduğuna en büyük kanıt.
İslam'da ;
- Anne Rahmi
- Cinler ve Ruhlar Alemi
- Dünya Alemi
- Ahiret Alemi
Bu bahsettiklerim vardır Anne Rahmini dünya gibi gezgen düşünün sonuçta 9 ay kalıp sonra dünyaya geliyoruz. Dünya'ya gelip max 80 yıl yaşayıp ölüyoruz.
İnsanlar şu zamana kadar 2 farklı yerlerde yaşadılar.
1 - Anne Rahmi
2 - Dünya
üçüncüsü neden ahiret olmasın ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DJ TenDoğmadan önce neyse öldükten sonra o mudur yani?
Hayır. Doğmadan önce neysen ölünce de o'sun diyenler
Doğmadan önce dünyaya geleceğini biliyorlar mıydı ki ölünce ne olacağını biliyor ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Var ben şu ana kadar toplam 3 kez oldum. En son iki ay önce ameliyat masasında.
O andan önce tıpkı hiç doğmamış gibi oluyorsunuz. Hiçliğin ne olduğunun uyanınca farkına varıyorsunuz. Üstteki bahsettığim etkenler.
Kavramsız 2 saatlik sürecin ardından tıpkı ardınızda SONSUZ bir omür bırakmış gibi oluyorsunuz.Niye bir bitki öldükten sonra yok olmuyor ? bir bitki parçası senden daha mı değerli ?
-
Aynı etki. Anesteziden sonra sanki siz değil, TÜM EVREN, her şey, her kavram hiç yokmuş gibi olursunuz.
Bu uyku hali değil. Resmen tüm bilinciniz zaman-boyut kavramı ortadan kalkıyor. HİÇLİĞİN kavramını anlıyorsunuz.
SAF HİÇLİK. Saf hiçliği anlamak düşünerek anlayamazsınız, deneyimlemek gerek ama epey KORKUTUCU. Tıpkı ölüp dirilmek gibi bir his.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Aynı etki. Anesteziden sonra sanki siz değil, TÜM EVREN, her şey, her kavram hiç yokmuş gibi olursunuz.
Bu uyku hali değil. Resmen tüm bilinciniz zaman-boyut kavramı ortadan kalkıyor. HİÇLİĞİN kavramını anlıyorsunuz.
SAF HİÇLİK. Saf hiçliği anlamak düşünerek anlayamazsınız, deneyimlemek gerek ama epey KORKUTUCU. Tıpkı ölüp dirilmek gibi bir his.Bilinç ölmeden asla kapanmaz hocam. zaten anestezi sırasında bilincin ortadan kalksa ölürdün sana öyle geliyor.
-
Hayır ! DMT ile hiç alakası yok.
Yakın zamanda anestezi oldum. Belli ki çok etkilenmişsin. Anestezi ikindiden sonra uyumak gibi. Sadece daha ağır, ve çok yavaş yavas uyanıyorsun.
Ayrıca, anestezi sırasında kalbin durup beyin ölümün gerçekleşip, hücrelerin yok olmuyor. Ölüm ise her hücrenin çalışmayı yitirmesi sayılabilir. İkisi arasında dağlar kadar fark var, nasıl bunla onu kıyaslarsın hayret.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasasa671 -- 15 Mart 2021; 10:22:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben zaten bilinç ortadan kalkıyor dedim ama tam anlamıyla kalkıyor. Geçici süreliğine fakat OLMAYAN-"sonsuz" bir benlik-zaman kavramında.
HİÇLİK derken, ne öncesi olan ne sonrası ne de anı olan bir hiçlik. Hayal edip düşünzsin bunu, ancak yaşayarak anlarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Mart 2021; 23:56:13 >
Yakın zamanda anestezi olmadım ama daha önce olmuştum.
Gerçekten etkisinde kaldığın çok net belli oluyor, bir üstteki arkadaşın dediği gibi anestezi anında ölmüyorsun, kalbin hala kan pompalamaya devam ediyor ancak öldüğün zaman vücudunda çalışan tüm sistemler yaşamını yitiriyor, ruh bedenden ayrılıyor.
Öldükten sonra yaşam olacağına inanmamak gerçekten bana mantıksız gelir.
-
quote:
SAF HİÇLİK. Saf hiçliği anlamak düşünerek anlayamazsınız, deneyimlemek gerek ama epey KORKUTUCU. Tıpkı ölüp dirilmek gibi bir his.Anesteziye gerek yok.Birçok kez bilinç kaybı yaşamış biriyim.Tamamen zaman kavramı ortadan kalkıyor evet,ta ki ayalına kadar.Ayıldıktan sonra zaten ufak çaplı bir hafıza kaybı yaşıyosun,mesela neden orda bulunduğuma dair en ufak bir fikrim olmuyordu ya da ne yaptığıma dair.Ama bir kaynak olmalı bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: eazygangstaHayır. Doğmadan önce neysen ölünce de o'sun diyenler
Doğmadan önce dünyaya geleceğini biliyorlar mıydı ki ölünce ne olacağını biliyor ?
Alıntıları GösterBu ateist hipotezi zaten.O yüzden yazdım.Ama bence bir kaynak olmalı.Bilinç nerden geliyor,nereye gidiyor.
-
Bu normal uyku durumu değil. Damardan giriş yaptıklarında bilincinin nasıl kaybolduğunun farkında varamıyorsun. Kilit nokta burada. Anestezinin etkini tam olarak bir kaç günde atlatabildim. Uyandıktan sonra üzerimde uzun bir süre büyük yük vardı.
Bilinç beyin dokularındaki elektro-kimyasal sinyallerin etkileşimleriyle oluşmaktadır. O beyindeki Pontine Tegmentum bölgesinde oluşur.
Haber kaynağıonedio
Büyük Sır Çözüldü: Bilim İnsanları Beyinde Bilincin Bulunduğu Noktayı Tespit Etti!https://onedio.com/haber/buyuk-sir-cozuldu-bilim-insanlari-beyinde-bilincin-bulundugu-noktayi-tespit-etti-757304
Pontine Tegmentum Türkçe Wikipedi kaynağı
Ana kaynak
Bilincin nerden geldiği belli, canlı dokular ve vücutta salgılanan kimyasallar ile ilişkilidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Mart 2021; 23:41:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilinç olmadıktan sonra bir önemi yok. Yaklaşık 50 gün komadan kalan arkadaşla konuştum tamamen silinmiş koma süresi beyninden. Kaza sırasında acı falan da hissetmemiş çünkü kafasına ilk darbeyi aldığı anda bilincini kaybetmiş. Ölüm de böyle. Beyin çalışmayınca ne olduğunun bir önemi kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1Abrams -- 14 Mart 2021; 23:49:59 > -
Ölüyorsun diyen olmadı, hiç doğmamış gibi oluyorsunuz.
Aynı HİÇ DOĞMAMİŞ OLMAK durumu gibi. Tıpkı aynısı.
Ayrıca bu tartışmada (ve bilmde) inanca yer yoktur, bir olgu ya kabul görür yada red !
Bir ay önce ameliyat oldum. 3.5 saat sürdü.. Hiçbir şey yoktu. Sayıklarım diye korktum...Oda olmadı... -
quote:
Ben zaten bilinç ortadan kalkıyor dedim ama tam anlamıyla kalkıyor. Geçici süreliğine fakat OLMAYAN-"sonsuz" bir benlik-zaman kavramında.
HİÇLİK derken, ne öncesi olan ne sonrası ne de anı olan bir hiçlik. Hayal edip düşünzsin bunu, ancak yaşayarak anlarsın.Kanka kafan güzelmiş güle güle kullan.
-
İşte bende onu diyorum zaten. Anestezi ve beyin ölümü gerçek ölüm gibidir, arada hiç bir fark yok. Bu tamamiyle hiçliğin EN SAF hali.
Belirttim bu konuda ve bölümde inanca yer yoktur. İnancınızı kendinize saklayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X